dinsdag 28 juli 2009

Vette vis is goed voor de oren, denk aan gezonde voeding (visolie)

Ouderen die regelmatig vette vis eten, horen beter dan hun leeftijdgenoten die dat niet doen. In vette vis zitten omega-3 vetzuren en die blijken gunstig te zijn voor het behoud van bepaalde hersenfuncties, zoals het gehoor.

Voedingswetenschapper gepromoveerd
Carla Dullemijer van de Wageningen Universiteit heeft dit vastgesteld en is hierdoor gepromoveerd. Dat vette vis goed zou zijn voor de hersenen werd al langer aangenomen. Carla Dullemijer heeft nu de wetenschappelijke verklaring voor die veronderstelling gevonden en is daar in mei 2009 op gepromoveerd.

Carla Dullemijer veronderstelde daarom dat deze vetzuren wellicht ook de ouder wordende hersenen van de mens langer in goede conditie zouden houden. Zij testte een groep ouderen die weinig visolie gebruikte en vergeleek hun cognitieve prestaties met die van een groep mensen die juist veel vette vis aten. Visvetzuren in het bloed leverden een duidelijke betere prestatie op. Ook het binnenoor was beter doorbloed bij mensen die vette vis aten. Ouderen die veel visolie binnenkrijgen, hadden een beter bloedcirculatie en dat zorgt voor een beter gehoor, vooral voor de lage tonen. Makreel, paling en zalm horen onder meer tot de vette vissoorten. Visolie is ook te koop in capsules. Maar weet U dan welke visolie U moet hebben. Gezien het feit dat visoliesupplementen verkrijgbaar zijn in veel verschillende concentraties, maten en prijzen, kan het op zijn minst verwarrend zijn om de beste omega-3 te kiezen. Er zijn talrijke merken verkrijgbaar via supermarkten, reformwinkels en internet, maar niet alle visoliesupplementen zijn gelijk. Vele bevatten slechts een klein percentage omega-3 en dan is de rest aangevuld met schadelijke vetten en cholesterol.
Omeg3complex is een superieur product en de duidelijke keuze voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren.

Wist U dat?
Jonge varkens, zoals bekend zijn nogal slimme beesten, zij gebruiken een omega-3-vetzuur om de ontwikkeling van hun hersenen op gang te brengen.
Wilt U ook zo slim worden als een varken?
Eet dan minimaal twee keer per week vette vis. Maar wat nog veel belangrijker is om te weten, is dat als U een visolie capsule koopt die sterk gezuiverd is 88% omega-3-ethylesterspplement van farmaceutische kwaliteit dan is deze visolie vrij van schadelijke afvalstoffen uit het milieu; en de inhoud aan verzadigd vet is slechts 2%.
Kijk eens op:
Visolie
Hier kunt U de visolie kopen, die zijn kwaliteit al vele malen bewezen heeft.
En het mooie nu is deze maand krijgt U 15% korting.
Mijn moeder zei vroeger altijd: Wie niet horen wil, moet het maar voelen!”
Wilt U goed blijven horen, kijk dan eens om mijn weblog. Op mijn weblog heb ik een stukje geschreven over mijn hond Sandy die door deze visolie beter is geworden.

Verhaal Sandy
Ik wens U een gezonde toekomst toe, met goede cognitieve functies, verminderen van ontstekingsreacties, een gezond hart, gezonde en flexibele gewrichten ondersteunen, en stemmingswisselingen verminderen, en het emotionele welzijn verbeteren. Al met al een hele reeks om op te noemen, en door 2 capsules per dag kan U een gezond leven tegemoet gaan.

Zorg goed voor U zelf, U bent het waard!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten