woensdag 18 november 2009

Bloeddrukverlagers risico voor hoogbejaarde, gezonde voeding de oplossing









Universitair onderzoeker en huisarts Wouter de Ruijter van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) waarschuwt vorige week in het Nederlands Dagblad voor het voorschrijven van bloeddrukverlagende middelen aan 85-plussers.

Wist U dat deze middelen voor deze leeftijdsgroep gevaarlijk kunnen zijn en zelfs hun leven bekorten. Veel artsen zijn zich volgens de Ruijter hiervan niet bewust. Tot ongeveer het tachtigste levensjaar vergroten een hoog cholesterolgehalte, overgewicht en een hoge bloeddruk de kans op overlijden aan hart- en vaatziekten, zo blijkt uit studie. Maar dat geldt niet voor 85-plussers. Sterker nog, 85-plussers met een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte of overgewicht leven zelfs langer. Hoe dat precies komt, is nog niet duidelijk. Daarvoor moet eerst meer onderzoek worden gedaan.

Standaard medicijnen voor 85-plussers
Het verontrust de Ruijter dat 85-plussers vaak standaard medicijnen krijgen voorgeschreven om hun bloeddruk te verlagen. Hoogbejaarden kunnen namelijk heel anders reageren op de middelen. De medicijnen kunnen hun geestelijke vermogens sneller laten afnemen, hun nierfunctie verslechteren en het risico op valpartijen vergroten, aldus De Ruijter.

Veel (huis)artsen weten volgens De Ruijter niet dat de traditionele risicofactoren voor hart- en vaatziekten niet op hoogbejaarden van toepassing zijn. , Zij hebben altijd geleerd dat een hoog cholesterolgehalte slecht is.'' Overigens raadt hij pillenslikkende ouderen niet aan om plotsklaps met hun medicatie te stoppen. Zij moeten dit volgens hem altijd in overleg met hun arts doen.

Gezonde voeding de oplossing voor 85-plussers
Wetenschappelijk is bewezen dat hoogwaardige visolie van goede kwaliteit er voor kan zorgen dat het cholesterolgehalte daalt, helpt bij overgewicht en bij een hoge bloeddruk. Waarom oudere onder ons medicijnen geven, als het met gezonde voeding kan!

Gezonde voeding is de sleutel voor veel ouderen naar een gezonder leven!
Als oudere van deze maatschappij zult U veel afleidingen tegenkomen waarddoor U je gezondheid uit het oog verliest. De zekerheid om niet ziek te worden kan niemand U garanderen. Maar als U doorbijt en er voor gaat staan dat U liever gezonde voeding eet als een medicijn, dan heeft U een eigen mening en inzicht, en zal Uw leven gezonder zijn!
Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige

Gezonde voeding de oplossing voor een diepere slaap











Hoe lang is het voor U geleden dat U een heerlijke nachtrust heeft gehad?
Steeds meer Westerse mensen hebben door hun jachtige leven een mindere goede nachtrust. De gevolgen van een nachtje zonder slaap, of bijna niet slapen heeft grote gevolgen voor de volgende dag. Er zijn veel mensen die denken dat ze goed slapen maar zij komen nooit in hun vijfde slaapfase terecht, waarin zij de afgelopen dag verwerken.

Gezonde voeding is de aanpak voor een goede nachtrust
Door moeilijk in slaap te vallen en wakker worden tijdens de nacht zijn we de andere ochtend vaak niet te genieten voor onze medemens. Maar ook veranderingen in levensstijl, je gezondheid en de relatie met je partner kunnen een oorzaak zijn. Het slaapgebrek leidt in ieder geval tot vermoeidheid tijdens de dag en kan ook de oorzaak zijn van kleine ongemakken.

Slaapfase 5
Slaap is heilzaam. Een goede nachtrust is de basis van een gezond leven. Het lichaam herstelt van geestelijke en lichamelijke inspanning, en bouwt in de opeenvolgende slaapstadia nieuwe krachten op. Sleep-Tite™ een gepatenteerd kruidenproduct wat aan de basis ligt van een gezonde nachtrust!

Gezonde voeding de oplossing om uitgerust wakker te worden!
Ook dames tijden de overgang hebben veel slapeloze nachten. Slapeloosheid of een verstoorde slaap tijdens de overgang kan vele vormen aannemen. Denk hierbij aan nachtelijk zweten, opvliegers en soms zelfs ademstoornissen als slaapapneu.

Feminine®
Er zijn ook andere redenen voor slapeloosheid. Zo kunnen de lichamelijke, psychische en hormonale veranderingen die gepaard gaan met de overgang een flinke invloed hebben op de slaapkwaliteit. Het steeds veranderende vrouwenlichaam heeft bijzondere aandacht nodig hier is gezonde voeding ook een onderdeel van. Vele vrouwen hebben Feminine® al als een fijn product ervaren tijdens de overgang. Maar ook jonge meisjes in de puberteit die last hebben van menstruatiekramp hebben bij Feminine® hier baat bij. Voor meer informatie klik hier

Elke ervaring die we hebben met gezonde voeding, is uiteindelijk gunstig voor ons lichaam!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

Kies voor gezonde voeding en laat ouderen gezond oud worden






Langzamerhand wordt duidelijk dat gezondheid en ziekte bij oudste ouderen niet hetzelfde zijn als bij mensen van middelbare leeftijd. De bestaande medische kennis en richtlijnen schieten daardoor voor deze groep tekort. Wetenschappelijk onderzoek kan dit verhelpen. En omdat meer dan 90% van de medische zorg voor ouderen door huisartsen wordt verleend, is het belangrijk dat dit onderzoek juist in deze eerstelijnspopulatie plaatsvindt. Dat stelde prof. Dr. Jacobijn Gussekloo vast in haar redevoering als hoogleraar Eerstelijnsgeneeskunde bij de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Lees meer hierover klik hier

Gezonde voeding kan ouderen helpen om gezond oud te worden
Phyto-vite® en Omeg3complex™ en CoQ10™ zijn de producten die ouderen voor hun gezondheid iedere dag beter zouden kunnen eten. Door deze gezonde voeding krijgen ouderen een betere weerstand, een gezond hart wordt bevorderd een gezond neurologisch functioneren wordt in stand gehouden en nog veel meer. Voor meer informatie over deze producten kunt U terecht bij www. Businesshealthservice.com
Wat zal de mensheid zich goed gaan voelen als er meer bekendheid aan zou worden gegeven wat gezonde voeding voor ons kan betekenen, maar zeker ook voor ouderen die vaker zwak of ziek zijn.

Mijn leven is totaal veranderd door deze producten. Ik weet uit eigen ervaring dat er eigenlijk niets mooier bestaat als gezonde voeding voor Uw lichaam. Gezonde voeding kan U helpen om U weer goed en fitaal te voelen.

Niemand heeft ooit iets bereikt in de wereld door alleen maar tevreden te zijn!- Louis L´Amout

Ik heb deze tekst op mijn eigen leven neer gelegd, en ik ben tevreden over deze producten en mijn resultaten. Maar ik wil niet alleen voor mijzelf tevreden zijn, maar ik gun alle mensen op deze aardbol deze producten, want deze producten zijn gewoonweg top!

Ik kan nog niet tevreden zijn omdat, heel veel mensen nog weinig of niets weten over gezonde voeding!

Gezonde voeding kan een bijdrage leveren aan een optimale gezondheid ook voor ouderen!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 17 november 2009

Geef depressie geen kans, kies voor gezonde voeding

Onderzoek bij Britten tussen de 35 en 55 jaar
Uit een onderzoek wat gedaan is bij ruim 4000 Britten tussen de 35 en 55 jaar gedurende een periode van 19 jaar tussen 1985 en 2004 is gebleken dat bij psychische aandoeningen als angst en depressie een verhoogde kans bestaat op het ontwikkelen van obesitas. Dit blijkt uit nieuw onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal. Bij alle personen is met een gestandaardiseerde vragenlijst een oordeel gevormd over de mentale gezondheid en zijn gewicht en lengte gemeten. Uit het onderzoek blijkt ook dat het risico het grootst is bij personen met chronische of herhaalde periodes van psychische problemen. Eerdere studies lieten wel een relatie zien tussen psychische aandoeningen en overgewicht, maar het was niet duidelijk of de psychische problemen leidden tot overgewicht of andersom.
In tegenstelling tot andere onderzoeken en in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, leidt volgens de uitkomsten van dit onderzoek, het hebben van overgewicht niet vaker tot mentale problemen dan normaal.

Gezonde voeding zorgt voor balans in de hersenen
Wist U dat een zuivere visolie er voor kan zorgen dat ook bij U het emotionele welzijn en stemmingswisselingen verminderen? En dan ook nog te bedenken dat visolie goed werkt tijdens het afvallen? Reden te meer om eens na te denken wat gezonde voeding voor Uw lichaam kan betekenen.

Een product wat ook U goed kan helpen bij depressie is Satieté®. Dit product bevat een aanvullend mengsel van kruiden en aminozuren dat de gezonde regulering van de neutrotransmitter serotonine bevordert, een gezonde eetlust ondersteunt en een gezonde bloedsuikerspiegel handhaaft.
Deze gezonde voeding kan stemmingswisselingen tegengaan, het energieniveau verhogen, bloedsuikerspiegels stabiliseren, een gezond slaappatroon bevorderen en de eetlust reguleren en de onbedwingbare trek in suiker verminderen.

Als U meer wilt weten wat deze gezonde voeding voor mijn lichaam heeft betekend klik hier

Waarom zou je niet jezelf zijn?
Dat is het hele geheim van een succesvol uiterlijk.
Als je een windhond bent, waarom zou je dan proberen eruit te zien als een pekinees?
-Edith Sitwell

Kies bewust voor gezonde voeding en laat de depressie het niet winnen van U als persoon!
We zijn veel sterker als dat wij zelf vaak beseffen!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

zondag 15 november 2009

De weg naar gezonde voeding!











Vlieg met mij mee, samen zijn we niet alleen!

Vlinder
Op een dag verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening probeerde te worstelen.
Op een gegeven moment leek het of de vlinder geen vooruitgang meer boekte. Het leek dat hij niet verder kon dan hij gekomen was. De man besloot de vlinder te helpen; hij pakte een schaar en opende de cocon. De vlinder kwam er nu een stuk gemakkelijker uit. Maar de vlinder had een verweerd lijf. Hij was klein met verschrompelde vleugels. De man bleef kijken want hij verwachtte dat de vleugels zich elk moment zou openen. En groter en steviger zouden worden zodat ze het lijf konden dragen. Er gebeurde niets. Integendeel, de vlinder leefde zijn leven al schrompelend. Hij kon zich slecht bewegen met zijn verschrompelde vleugels. Hij heeft nooit kunnen vliegen. De man was vol liefde en goede bedoelingen, maar begreep niet dat de kleine opening in de cocon en de worsteling van de vlinder om er uit te komen de natuurlijke weg was om vocht vanuit het lijf naar de vleugels te persen zodat hij gereed zou zijn om te vliegen zodra hij de cocon had verlaten.

Soms, zijn worstelingen precies wat wij nodig hebben in het leven. We zouden niet zo sterk zijn als we zouden moeten zijn. We zouden nooit kunnen vliegen. Ik vroeg om kracht, en ontving moeilijkheden om me sterk te maken. Ik vroeg om wijsheid en ik kreeg problemen om op te lossen. Ik vroeg om voorspoed, en ik kreeg de hersenen, het verstand, om te kunnen werken. Ik vroeg om moed, en ik kreeg een weg met problemen, die ik kon helpen. Ik vroeg om gunsten, en ik ontving kansen. Ik kreeg niets wat ik wilde, maar ik ontving alles wat ik nodig had.

Waarom dit gedicht? En waar gaat het over??
Een vlinder die uit zijn cocon komt moet moeite doen om uit die cocon te komen om ten volle van nut te zijn. Daar waar hij voor bedoeld is. Mooi zijn, aandacht trekken en gewaardeerd worden. Als men zich met de bedoeling van de ontwikkeling gaat bemoeien verstik je die ontwikkeling. Je verstikt de ontwikkelingskansen en men leert niet leren,… Leren = zelf ontdekken. Dan leer je pas. Leren doe je met vallen en opstaan.

Als je wilt leren, dan zal je moeten onderwijzen en leren dat een beter wereld bij jezelf begint (dus laat dit ook z´n beloop hebben) en probeer dit niet te beïnvloeden. Leren is mensgebonden. Iedereen leert van nieuwe dingen maar ook van fouten.

Leren = groeien. Maar ieder op zijn eigen manier
Dat heeft te maken met dat ieder een eigen plekje heeft onder dit ondermaanse.

Want waarom bent U op deze aardbol? Alleen maar om te consumeren?
Absoluut niet,..maar om iets bij te dragen aan deze wereld.

Er staat geen straf op, als U in de geopende kooi stil blijft zitten. Maar er is wel een prijs die U moet betalen als U wegvliegt. En dat is de prijs van een beperkt leven!” Ik heb gekozen voor een niet eenvoudig leven. Ik heb gekozen voor het ongewisse, maar…. Voor het volgen van mijn hart. Ik wil veel mensen laten inzien dat gezonde voeding voor mens en dier de weg is naar een gezonder leven! Door de combinatie van hart ( de geestelijke component) en mijn knokkersmentaliteit hoop ik een vrouw van de nieuwe tijd te zijn.

Ik wil graag andere mensen helpen om inzicht te geven wat gezonde voeding voor U leven kan betekenen. En als je daadwerkelijk een ander leven wilt, dan moet U uit je geopende kooi komen!

Als U ook uit Uw geopende kooi wilt komen, die zie ik U graag aan komen vliegen! Met elkaar vliegen is altijd gezelliger, we komen verder dan als we alleen de afstand moeten vliegen om een verandering in deze wereld neer te zetten!
Veel Liefs van een ontkooide vogel
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige