vrijdag 12 juni 2009

Zorgverzekeraars betalen fors meer voor specialist

De zorgverzekeraars zijn 630 miljoen meer kwijt aan medische specialisten. Dit is een stijging van 30 procent. De behandeling is met slechts 4 procent toegenomen, dit blijkt uit een onderzoek van Vektis, het rekencentrum van zorgverzekeraars Nederland (ZN).

72 procent van de Nederlandse bevolking werd hier voor gevraagd, maar de specialisten kosten bleven in verschillende ziekenhuizen even hoog.

ZN schrijft de stijging deels toe aan de invoering van een uurtarief voor specialisten. Deze had een einde moeten maken aan grote verschillen in inkomens tussen verschillende soorten specialisten, maar niet tot een toename van de kosten. Maar sommige specialisten bleken er in het bestaande declaratiesysteem fors op vooruit te gaan. Daarnaast is een compensatieregeling voor ondersteunend specialisten zoals radiologen en medisch microbiologen te ruim.
Minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft de Tweede Kamer dinsdag geschreven deze regeling aan te passen. Ook komt hij met een bijstelling van de tijd die een specialist in een bepaalde operatie behoort te steken. Nu is het zo dat artsen die in de afgesproken tijd meer behandelingen kunnen doen, de extra opbrengst in hun eigen zak steken. Daaraan wil de minister een eind maken.

Klink houdt het er nu op dat er in 2008 460 miljoen euro te veel aan de specialisten is uitgegeven. Eind deze maand moet duidelijk zijn of het daarbij blijft. Ook kan de minister dan aangeven of hij het houdt bij de aangekondigde aanpassingen. Mocht dat nodig zijn, dan is verder snijden in het budget voor de specialisten „onontkoombaar” schrijft hij aan de Kamer. In een brief aan de Orde van Medisch Specialisten waarschuwt Klink dat het tekort in de zorg volgend jaar oploopt tot 1,3 miljard euro als hij niets onderneemt.
De specialisten hebben eerder al tegengesproken dat hun kosten sterk uit de hand lopen. De stijging zou zich vooral voordoen bij de ondersteunend specialisten. Door hun vergoeding aan te passen zou het probleem al grotendeels uit de wereld zijn.

Bron: Telegraaf 11 juni 2009

630 miljoen meer kwijt, en er krijgen steeds meer mensen hart-en vaatziekten, kanker, COPD, suikerziekte en niet te vergeten obesitas. Kunnen we met elkaar niet beter maatregelen gaan nemen om eens meer aan preventie te gaan doen!

Met dit geld kunnen we er beter voor zorgen, dat er meer mensen zich bewuster gaan worden van hun eetgewoonten en hun huidige leefgedrag. Dan kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de ziektekosten betaalbaar blijven voor iedereen!

“Je hoeft geen ander mens te worden,
Om dingen eens anders aan te pakken”!


Voedsel en geneesmiddelen kunnen elkaar aanvullen. Dit stellen wetenschappers van de Wageningen Universiteit, die onderzochten in hoeverre voeding van invloed is op gezondheid en ziekte. De onderzoekers toonden aan dat gezonde voeding het ontstaan van chronische aandoeningen als hart- en vaatziekten en diabetes type-2 kan uitstellen en zelfs kan voorkomen. Genoemde ziekten hebben diverse oorzaken en ontwikkelen zich langzaam.

“ Een tijdige investering in gezonde voeding en leefstijl, keert zich uit in gezondheidswinst op latere leeftijd”, aldus een persbericht van de Wageningen Universiteit die nu onderzoekt hoe gezonde voeding nu een alternatief biedt voor medicijngebruik later.

Lieve mensen, laten we preventief voor onszelf goed zorgen, en met elkaar in actie komen voor het te laat is. De tijd tikt door!

Investeren in Uw gezondheid, is een cadeautje aan U zelf, wat U later nog eens dubbel en dwars uitpakt.

En zo kunnen we er met elkaar voor zorgen, dat de Nederlandse Gezondheidszorg betaalbaar blijft voor iedereen!

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 11 juni 2009

Ondervoed maar overvoerd zorgt voor miljard ton extra CO2

Obesitas zorgt voor miljard ton extra CO2

Het verschil in CO2 uitstoot tussen arme en rijke landen is voor een belangrijk deel terug te voeren op de grote hoeveelheid mensen die lijden aan obesitas. Vergeleken met landen die een slankere bevolking hebben, zorgen landen met veel obesitas patiënten voor een miljard ton extra CO2 uitstoot.

Onderzoek van the London School
De cijfers die het resultaat zijn van een onderzoek van the London School of Hygiëne and Tropical Medicine, zijn volgens de onderzoekers zorgwekkend te noemen. Dit komt omdat het aantal mensen met ernstig overgewicht in veel landen nog steeds sterk toeneemt. Het onderzoek is gepubliceerd in het International Journal of Epidemiology.

“Overgewicht heeft een grote impact op het milieu”, aldus onderzoeker Phil Edwards. Belangrijk is niet alleen dat slank blijven goed is voor jouw gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de planeet.”

Uit het onderzoek blijkt dat mensen met overgewicht 19 procent meer voedsel nodig hebben om aan hun energiebehoefte te voldoen. Daarnaast rijden zij vaker met de auto, doordat bewegen moeilijk is.

Wees zuinig op U zelf, maar ook op Uw planeet!

Al deze onderzoeken is leuk om te lezen, maar hoe lossen we nu ons probleem op. Daar zijn we nog niet echt in onze maatschappij mee bezig. Er moet dan eerst een wetenschappelijke studie van jaren achter zitten. Op het gebied van obesitas weten we al met elkaar al zoveel. Meer bewegen, minder eten, gezonder voedsel niet te veel calorieën enz. Maar wat we vergeten, ons lichaam heeft bouwstoffen nodig om te groeien. Natuurlijke bouwstoffen, zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen. Als we ons lichaam goed voeden met deze stoffen, hebben we minder trek in al dit buitensporige eten. Maar veel voedingsdeskundige, artsen denken het nog uit de schaal van vijf te halen.

De sleutel tot de oplossing van het probleem
En daar ligt nu net de oplossing. Je lichaam extra voeden met natuurlijke voedingssupplementen, deze zorgen ervoor dat U lichaam geen behoefte meer heeft aan al die calorie rijke hapjes. Door betere samenwerking met meerdere partijen, kunnen we dit probleem aanpakken. Maar oeps, daar hebben we nu net niet voor geleerd, dit is ons nooit verteld! En is dit dan wel zo! Ja, er zijn al heel veel mensen, die grote hoeveelheden kilo´s zijn kwijtgeraakt. Door combinatie van leefpatroon verandering, gezonde voeding en natuurlijke voedingssupplementen. Maar dit zijn mensen, die hebben ervaring met deze producten. Die zijn de strijd met overgewicht aangegaan.

Waarom natuurlijke voedingsupplementen van hoogwaardige kwaliteit?
Vaak hadden deze mensen met overgewicht al van alles geprobeerd. Diëten, ja natuurlijk in een korte periode kilo´s eraf, maar oeps we stoppen en de kilo´s vliegen weer aan je lijf. Sporten, meer bewegen enz. allemaal hielp het, maar ze kwamen uiteindelijk allemaal weer op hun oude gewicht terecht. Moedeloos werden ze ervan. Totdat ze natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit gingen eten, naast hun dagelijkse voeding. Ze kregen minder behoefte om te snoepen, en de koelkast was ook weer veilig. Maar ze zijn natuurlijke voedingssupplementen blijven eten, want deze mensen weten gewoon, dat een gezond lichaam natuurlijke bouwstoffen nodig heeft. Doktoren, diëtisten, verzekeringsmaatschappijen zouden eens meer met dit soort mensen moeten praten, dan zouden we veel sneller met elkaar het probleem onder de knie kunnen krijgen.

Iedereen heeft een keuze
Al bent U het helemaal niet met mij eens, dat mag! Maar besef één ding, we hebben allemaal een keus. En als we nooit iets zullen proberen, wat een verandering teweeg kan brengen in Uw gezondheid, dan zal er daadwerkelijk ook nooit iets veranderen!

Ik wens U allen een gezonde toekomst toe!
Geen cent teveel, als U het uiteindelijke resultaat behaalt.
Een gezond lichaam bestaat uit gezonde cellen, en deze moeten gevoed worden met gezonde bouwstoffen.
Want voorkomen is beter dan genezen.


Veel liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 10 juni 2009

Bestrijding overgewicht door gezonde voeding

Bestrijden van overgewicht werknemer geeft werkgever voordeel!

Door overgewicht bij werknemers te bestrijden, vermindert het verzuim. Op den duur levert dat de werkgever voordeel op. Dat blijkt uit studies over bestrijding van overgewicht bij personeel, zegt Dhr. Van der Beek. Van het VU medisch centrum.

Het bevorderen van een gezonde leefstijl bij werknemers zit in verschillende onderdelen. Zoals voldoende bewegen, niet roken, matig met alcohol, gezonde voeding en voldoende ontspanning. Ongeveer de helft van de werknemers lapt dit aan zijn laars. Voor werknemers met overgewicht is het risico op gezondheidsproblemen, arbeidsongeschiktheid en bedrijfsongeval het grootst.

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat werknemers met overgewicht meer verzuimen. Bovendien zijn zij vaker ziek. Dhr. Van der Beek vindt overigens niet dat werkgevers hun personeel moeten verplichten af te vallen, wanneer zij te zwaar zijn. Maar wel zouden werkgevers de werknemers op hun overgewicht aan kunnen spreken, als hun arbeid op de werkvloer daar onder lijdt.

Natuurlijk lieve mensen is dit probleem niet leuk voor de werkgever als de werknemer. Maar wij kunnen beter in gaan zien, willen we een langer, gezonder leven, dat we daar zelf veel aan kunnen doen. Onze gezondheid komt in gevaar, als we niet vroegtijdig maatregelen nemen. En dit zou heel jammer zijn. Voldoende bewegen, daar is al veel aangedaan op de werkvloer. Of het bedrijf heeft zelf een fitnessruimte aan laten leggen, of de werknemers mogen lid zijn van een sportschool. Dit is geweldig, dus de werkgever ziet wel in dat gezondheid voorop staat.
Een gezond bedrijf, begint bij een gezonde werkgever en zijn gezonde werknemer(sters)!

We zijn tenslotte met elkaar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een bedrijf. Een gezond bedrijf, met goed gemotiveerde werknemer(sters) heeft de toekomst. Welk bedrijf U ook heeft, als er oprechte liefde en belangstelling is voor de gezondheid van Uw medewerker(sters), dan kunnen we met elkaar een gezonde toekomst tegemoet zien. Ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, maar wel inzien, dat de wereld veranderd. En dat wij als mens zelf de keuze hebben, om hier in mee te gaan of niet.

Gezond leefpatroon, Gezonde voeding in combinatie met gezonde voedingssupplementen kan er voor zorgen dat U personeel zich prettiger gaat voelen zowel in lichaam als geest!

Het is tijd om de batterij van ons lichaam op te laden?

Ik denk het wel. Er is geen roem te behalen door de rijkste vrouw of man van het kerkhof te zijn. Je wilt niet de beste verkoper, directeur, dokter, wetenschapper of werknemer zijn die, voortijdig, onder de mooiste grafsteen ligt.
Een geliefde vader, moeder, vrouw, dochter of zoon kan geluk brengen. Waarom zou je dan door je gedrag verdriet zaaien in deze wereld? Waarom zou je jezelf laten opsluiten in een gesticht omdat we het tempo in de wereld niet meer bij kunnen houden, of gebalsemd onder de groene zoden liggen, alleen maar omdat een onnodige belasting je batterij van je lichaam beschadigde die niet was opgeladen, en zodoende uitgeput was?

Als klein kind weet je niet wanneer je uitgeput bent. Maar het kind laat het zien in zijn gedrag en acties. Een puber realiseert misschien dat hij of zij oververmoeid is, maar weigert het toe te geven, vaak zelf tegenover zichzelf. Maar als volwassen mensen moeten wij toch beter weten? En waarom laten we het dan zo vaak zo ver komen? Wanneer je energie niveau laag is, kunnen je goede karaktertrekken en gezondheid overschaduwd raken door het negatieve.

Zorg dat U je batterij oplaadt. Hoe? Ontspan, rust uit, slaap, speel en geef je lichaam extra vitaminen en mineralen.

Een gezonde geest en lichaam hebben Vitamines en mineralen -nodig!
Een mens heeft vitamines nodig zowel spirituele vitamines als mentale vitamines. Spirituele vitamines haalt U uit goede boeken. Mentale vitamines haalt U uit gezonde voeding, groente en fruit en bijgevoegd natuurlijke vitamines en mineralen.

Waarom natuurlijke voedingssupplementen?
Om de dood eenvoudige reden, ook al voeden wij ons nog zo goed met groenten en fruit, er zit niet meer voldoende vitamines en mineralen in onze voeding als twintig jaar geleden. Als U natuurlijke voedingssupplementen met opname capaciteit van wel 90% en meer, naast U dagelijkse gezonde voeding, dan gaat U vanzelf Resultaat krijgen!

Dit is trouwens de enige manier om erachter te komen of het werkt. Ik steek mijn handen daarvoor gerust in het vuur, want ik weet uit ervaring dat het werkt! Mijn leven heb ik terug gekregen door voor mijzelf goed te zorgen, zowel spiritueel als mentaal. Dankzij natuurlijke voedingssupplementen kan ik het leven weer aan!

Aan U de keus!

Veel Liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 9 juni 2009

Gezonde voeding – nodig voor een gezonde geest en lichaam!

Wat velen mensen nog niet weten.
Een voormalig onderzoeksdirecteur Dr. George Scarseth van de American Farm Research Association in Lafayette, Indiana schreef een artikel over een dorpje aan de kust van Afrika. Het dorp is verder ontwikkeld dan een gemeenschap van vergelijkbare stammen in het binnenland. Hoe komt dat dit dorpje verder ontwikkeld is dan een gemeenschap van vergelijkbare stammen in het binnenland? In dit dorpje aan de kust zijn de bewoners mentaal alerter en lichamelijk sterker dan de binnenlandse stammen. De bewoners hebben meer lichamelijke energie. Volgens Dr. George Scarseth komt dit verschil doordat de bewoners aan de kust een beter dieet hebben dan de bewoners in het binnenland. Daardoor is het verschil ontstaan in hun gezondheid.

Proteïne
De dorpelingen in het binnenland hebben niet voldoende proteïne, terwijl de kustbewoners er voldoende van binnenkrijgen via de vis die ze vangen en opeten.

Clarence Mills schreef in zijn boek, Climate makes the man 39 dat de Amerikaanse overheid ontdekte dat sommige bewoners van de landengte van Panama bijzonder traag waren van geest en lichaam.

Wetenschappelijke studie
Uit een wetenschappelijke studie bleek dat het dierlijke en plantaardige leven, waar ze van afhankelijk waren voor voedsel, een tekort aan vitamine B bevatte. Toen bij deze dorpelingen aan hun dieet vitamine B werd toegevoegd werden dezelfde dorpelingen energieker en actiever.

Hieruit blijkt maar weer dat als je vermoedt dat je dieet arm is aan bepaalde elementen en vitamines waardoor je energieniveau onder de maat is, dan moet je er iets aan doen. Een goed kookboek kan je helpen en er zijn natuurlijke voedingssupplementen te krijgen. Als U dit allemaal geprobeerd heeft een aantal maanden en de situatie verandert niet, laat U je dan lichamelijk onderzoeken. Natuurlijke voedingssupplementen zijn geen medicijnen, dus het kan een aantal maanden duren voordat U daadwerkelijk resultaat heeft. Dit moet U opbouwen. Als U tekorten heeft in U lichaam, dan moet U die aanvullen. Maar de tekorten zijn geleidelijk ontstaan, dus zouden ook geleidelijk weer aangevuld moeten worden.

We zullen eens een kijkje met elkaar nemen in een rapport van Levensmiddelen.
Mineralen en Vitaminen in mg/ 100 gr

In 1985 zat er bijvoorbeeld in Broccoli aan Calcium 103mg, in 1996 was dat nog maar 33mg. Een verschil van -68%

Foliumzuur in Broccoli in 1985 zat er nog 47mg in, in 1996 was dat nog maar 23mg. Een verschil van -51%

Appels verschil in Vitamine C is ook schrikbarend. Zat er nog in 1985 5mg /100gr in, in 1996 was dat nog maar 1mg/100gr. Een verschil van -80%

Bron: Farmaceutisch bedrijf Geigy & Levensmiddelen laboratorium Karlsruche / Santorium Obertal.

Zo kunnen we nog wel een poosje door gaan. Hoe komt dit dat er minder vitamines en mineralen in de groenten en fruit zitten? Oorzaak: uitgeputte grond, te snelle groei, langdurige opslag, luchtvervuiling en transport.

Door deze oorzaken, komt het dat onze voeding niet meer alle bouwstoffen, zoals mineralen, sporenelementen en vitamines bevat die voor ons lichaam nodig zijn.

Oeps, dus hier ligt een groot deel van de oorzaak, dat veel kinderen en volwassen moe zijn, allergieën hebben en andere ziektes vaak al op jongere leeftijd ontstaan. Vaak gaan we pas naar al deze problemen kijken, als het moment daar is. Maar dat is niet verstandig. Tenzij U kiest voor al deze problemen. Maar dit lijkt mij onwaarschijnlijk. Tenslotte willen we allemaal gezond en energievol oud worden.

Informatie
Ik ben geen dokter, geen professor, maar ik heb dit traject met mijn eigen lichaam ondervonden. Daarom zeg ik altijd tegen andere mensen, die ook problemen hebben met hun lichaam, praat eens met andere mensen die natuurlijke voedingssupplementen gebruiken. En luister naar de geweldige resultaten die er van zijn. Er is altijd een moment dat we maar beter kunnen beslissen, gaan we rechts gaan we links of misschien wel beide. Wat gaat U doen? Aan U de keus. Als we veel niet weten op dit gebied, ja dan is de keus vaak snel gemaakt. We gaan naar de dokter met ons gezondheidsprobleem, en krijgen daar vaak de oplossing. Medicijnen, en vaak zien we of we komen niet meer van die medicijnen af, of we krijgen bijwerkingen. Ik zeg niet dat U niet naar een dokter moet gaan. Nee zeker niet. Maar in combinatie met het advies van een arts, en Uw eigen mening en inziens kan U zelf beslissen wat daadwerkelijk goed is voor Uw geest en lichaam!

Zoek U eigen gemoedsrust en denk aan deze wijze woorden uit het gebed van St. Franciscus van Assisi:

“God, geef me de berusting om de dingen te aanvaarden die ik niet kan veranderen, de moed om de dingen te veranderen die ik kan veranderen en de wijsheid om het onderscheid te kunnen maken.”

Veel liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 8 juni 2009

Maak Carrière maar let op Uw voeding

Carrière maken brengt gezondheid in gevaar

Conclusie goed jezelf voeden met gezonde voeding

Promotie

Promotie maken verhoogt het stressniveau met 10% en dat komt vooral door de hogere werkdruk, grotere verantwoordelijkheid en minder vrije tijd.

De wetenschappers van de University of Warwick analyseerde 1000 promoties tussen 1991en 2005. Ze wisten dat werknemers in hogere posities over het algemeen gezonder zijn en dachten eigenlijk dat hun onderzoek dat zou bevestigen.
Maar helaas, dat bleek niet zo te zijn. `Promotie maken op je werk is niet zo geweldig als veel mensen denken`, zegt onderzoeker Chris Boyce in de Daily Mail.

Volgens Chris Boyce toont hun onderzoek aan dat de psychische gezondheid van managers verslechtert nadat ze promotie hebben gemaakt.
Dat mensen in hoge posities zichzelf gezonder voelen, hoeft dus niet per se met hun werk te maken te hebben. De resultaten suggereren dat er andere bepalende factoren zijn, want we hebben geen enkel positief effect op de psychische gezondheid gevonden´.

Promoties maken mensen meer gestrest en dat betekent volgens de wetenschappers dat ze eigenlijk helemaal niet goed voor je gezondheid zijn.
Bron: Gezondheidsnieuws

Voeding
Door deze informatie komen we erachter dat we beter voor ons zelf zouden kunnen zorgen. Ons lichaam in een stress situatie vraagt meer energie, en energie kost vitaminen en mineralen. En als we dit nu weten kunnen we beter maar in actie komen.
Actie is reactie, en dat is wat ons lichaam wil.

Wij willen die drukke baan, promotie, maar we hebben maar een lichaam. Daarom kunnen we maar beter zuinig zijn op ons lichaam.

Een gezonde toekomst begint bij nadenken over onze levensstijl!
Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de voedingswaarde van ons fruit, en groenten.
Als we jaren voedingsstoffen te kort binnen krijgen, dan wordt ons lichaam ziek. En als we dit zoveel mogelijk willen voorkomen, kunnen we met elkaar nu beter in actie komen.

Preventie, is belangrijk voor Uw lichaam zodat U er zelf voor zorgt dat Uw lichaam optimaal gezond blijft!
Aan U de keus.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige