dinsdag 9 juni 2009

Gezonde voeding – nodig voor een gezonde geest en lichaam!

Wat velen mensen nog niet weten.
Een voormalig onderzoeksdirecteur Dr. George Scarseth van de American Farm Research Association in Lafayette, Indiana schreef een artikel over een dorpje aan de kust van Afrika. Het dorp is verder ontwikkeld dan een gemeenschap van vergelijkbare stammen in het binnenland. Hoe komt dat dit dorpje verder ontwikkeld is dan een gemeenschap van vergelijkbare stammen in het binnenland? In dit dorpje aan de kust zijn de bewoners mentaal alerter en lichamelijk sterker dan de binnenlandse stammen. De bewoners hebben meer lichamelijke energie. Volgens Dr. George Scarseth komt dit verschil doordat de bewoners aan de kust een beter dieet hebben dan de bewoners in het binnenland. Daardoor is het verschil ontstaan in hun gezondheid.

Proteïne
De dorpelingen in het binnenland hebben niet voldoende proteïne, terwijl de kustbewoners er voldoende van binnenkrijgen via de vis die ze vangen en opeten.

Clarence Mills schreef in zijn boek, Climate makes the man 39 dat de Amerikaanse overheid ontdekte dat sommige bewoners van de landengte van Panama bijzonder traag waren van geest en lichaam.

Wetenschappelijke studie
Uit een wetenschappelijke studie bleek dat het dierlijke en plantaardige leven, waar ze van afhankelijk waren voor voedsel, een tekort aan vitamine B bevatte. Toen bij deze dorpelingen aan hun dieet vitamine B werd toegevoegd werden dezelfde dorpelingen energieker en actiever.

Hieruit blijkt maar weer dat als je vermoedt dat je dieet arm is aan bepaalde elementen en vitamines waardoor je energieniveau onder de maat is, dan moet je er iets aan doen. Een goed kookboek kan je helpen en er zijn natuurlijke voedingssupplementen te krijgen. Als U dit allemaal geprobeerd heeft een aantal maanden en de situatie verandert niet, laat U je dan lichamelijk onderzoeken. Natuurlijke voedingssupplementen zijn geen medicijnen, dus het kan een aantal maanden duren voordat U daadwerkelijk resultaat heeft. Dit moet U opbouwen. Als U tekorten heeft in U lichaam, dan moet U die aanvullen. Maar de tekorten zijn geleidelijk ontstaan, dus zouden ook geleidelijk weer aangevuld moeten worden.

We zullen eens een kijkje met elkaar nemen in een rapport van Levensmiddelen.
Mineralen en Vitaminen in mg/ 100 gr

In 1985 zat er bijvoorbeeld in Broccoli aan Calcium 103mg, in 1996 was dat nog maar 33mg. Een verschil van -68%

Foliumzuur in Broccoli in 1985 zat er nog 47mg in, in 1996 was dat nog maar 23mg. Een verschil van -51%

Appels verschil in Vitamine C is ook schrikbarend. Zat er nog in 1985 5mg /100gr in, in 1996 was dat nog maar 1mg/100gr. Een verschil van -80%

Bron: Farmaceutisch bedrijf Geigy & Levensmiddelen laboratorium Karlsruche / Santorium Obertal.

Zo kunnen we nog wel een poosje door gaan. Hoe komt dit dat er minder vitamines en mineralen in de groenten en fruit zitten? Oorzaak: uitgeputte grond, te snelle groei, langdurige opslag, luchtvervuiling en transport.

Door deze oorzaken, komt het dat onze voeding niet meer alle bouwstoffen, zoals mineralen, sporenelementen en vitamines bevat die voor ons lichaam nodig zijn.

Oeps, dus hier ligt een groot deel van de oorzaak, dat veel kinderen en volwassen moe zijn, allergieën hebben en andere ziektes vaak al op jongere leeftijd ontstaan. Vaak gaan we pas naar al deze problemen kijken, als het moment daar is. Maar dat is niet verstandig. Tenzij U kiest voor al deze problemen. Maar dit lijkt mij onwaarschijnlijk. Tenslotte willen we allemaal gezond en energievol oud worden.

Informatie
Ik ben geen dokter, geen professor, maar ik heb dit traject met mijn eigen lichaam ondervonden. Daarom zeg ik altijd tegen andere mensen, die ook problemen hebben met hun lichaam, praat eens met andere mensen die natuurlijke voedingssupplementen gebruiken. En luister naar de geweldige resultaten die er van zijn. Er is altijd een moment dat we maar beter kunnen beslissen, gaan we rechts gaan we links of misschien wel beide. Wat gaat U doen? Aan U de keus. Als we veel niet weten op dit gebied, ja dan is de keus vaak snel gemaakt. We gaan naar de dokter met ons gezondheidsprobleem, en krijgen daar vaak de oplossing. Medicijnen, en vaak zien we of we komen niet meer van die medicijnen af, of we krijgen bijwerkingen. Ik zeg niet dat U niet naar een dokter moet gaan. Nee zeker niet. Maar in combinatie met het advies van een arts, en Uw eigen mening en inziens kan U zelf beslissen wat daadwerkelijk goed is voor Uw geest en lichaam!

Zoek U eigen gemoedsrust en denk aan deze wijze woorden uit het gebed van St. Franciscus van Assisi:

“God, geef me de berusting om de dingen te aanvaarden die ik niet kan veranderen, de moed om de dingen te veranderen die ik kan veranderen en de wijsheid om het onderscheid te kunnen maken.”

Veel liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten