vrijdag 10 juli 2009

Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen

De juiste visolie voor volwassenen en kinderen
Slechte cholesterol verlagen met WinOmeg3complex™


Een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zoals voldoende lichaamsbeweging, een evenwichtig levensritme vormen ongetwijfeld de belangrijkste voorwaarden om iets aan Uw cholesterolgehalte te doen. Wilt U in de toekomst een medicijn of kiest U net als Kees preventief voor een gezonde levensstijl en een wetenschappelijke natuurzuivere visolie. Dit is gezonde voeding, wat er voor kan zorgen dat Uw kwaliteit van leven prettiger wordt.

Getuigenis van Kees, 45 jaar. Ik neem nu al twee jaar medische geneesmiddelen tegen een te hoge cholesterol, maar mijn arts heeft me uitgelegd dat ik meer moet doen om mijn cholesterol gehalte op peil te houden. Ik eet veel minder vlees met saus en minder gefrituurde bereidingen. En tegenwoordig eet ik bij mijn ontbijt en avond eten 1 visolie capsule. En het resultaat is verbluffend na een aantal weken. Ik raad dit zeker iedereen aan.

Voedingstips om je cholesterolgehalte op peil te houden.
Eet volop plantaardige producten: Deze producten helpen om de aanvoer van vetstoffen onder controle te houden, en ze zorgen voor oplosbare vezels, mineralen, vitamines en … kleur op je bord!Eet voldoende groenten en fruit op een dag.

Meer volkorengranen: Probeer zo vaak mogelijk volkoren- , meergranenbrood, bruine of volkorenrijst te eten in plaats van uitsluitend geraffineerde graanproducten zoals wit brood, wit meel enz..

Sorteer de vetten: Geef de voorkeur aan plantaardige oliën en vetstoffen, vervang vet vlees door mager vlees, vis en gevogelte. De bereidingswijze van deze producten in zo min mogelijk vet.

Minder vet: Eet minder vetrijke voedingswaren, vooral dan diegene die rijk zijn aan verzadigde vetzuren (Deze zitten vooral in vette voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong) zoals kaas, boter, room gefrituurde bereidingswijze, vet vlees en sauzen.

Verbruik energie: Lichaamsbeweging helpt je om je energiebalans in evenwicht te houden en zorgt voor tal van andere weldadige effecten voor de gezondheid.

En natuurlijk eet niet meer dan nodig is, want anders slaat het toch alleen maar om in vet in Uw lichaam.
Een nog groter effect voor Uw optimale gezondheid kan worden bereikt met WinOmeg3complex™.

Deze visolie is ook een super product om Uw bloeddruk te verlagen. Maar met visolie moet U weer letten op de EPA: DHA verhouding. Die verhouding moet zijn 3,3:1. Dit is de verhouding die volgens deskundigen een optimale bijdrage aan de gezondheid levert. De WinOmeg3complex™ voldoet aan deze norm.

Schrikbarend om te lezen, maar het zijn de Hart feiten!
•Een gezonde man van 35 jaar met een normale bloeddruk heeft een levensverwachting van 76 jaar. Dezelfde man met een hoge bloeddruk heeft een levensverwachting van 60 jaar als hij er niets aan doet.
•Een gezonde bloeddruk is een van de belangrijkste vereisten voor een goede gezondheid.
•Het duurt ongeveer 20 seconden voordat het bloed door het hele systeem van bloedvaten is gepompt.
•Alle bloedvaten van één mens achter elkaar gelegd hebben een lengte van 100.000 km, 2,5 keer de omtrek van de aarde.
•Hoge bloeddruk is volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO), met 2,4 miljoen doden per jaar, het grootste risico om te overlijden in Europa.
• De hoge bloeddruk is zo krachtig dat zij een kolom van 1 meter bloed omhoog kan houden.

Blijf waakzaam, want U hebt meer één lichaam
Voor meer informatie over deze visolie kijkt U dan eens op:

http://www.gezonde-voeding-kinderen.nl/visolie/

Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 9 juli 2009

Psoriasis verdwenen mede door gezonde voeding

Jaren heeft Chantal hinder ondervonden van Psoriasis. Ze had al veel huidspecialisten bezocht, maar niets mocht echt baten. Totdat ze een vriendin tegen kwam, en die vertelde dat ze beter maar eens natuurlijke voedingssupplementen kon gaan eten. En dat ze dan waarschijnlijk wel voor een groot deel van haar psoriasis af zou komen. Chantal zag er in eerste instantie niet veel in, omdat ze al zoveel door de jaren heen geprobeerd had. Ook vertelde haar vriendin dat ze eens goed naar zichzelf moest kijken, hoe Chantal in het leven staat. Dat was een harde klap van haar vriendin, maar Chantal wist ook dat haar vriendin het beste met haar voor heeft. En anders vond haar vriendin dat ze maar eens op moest houden met dat zeuren en klagen de laatste tijd, als Chantal dan toch niets wilt veranderen.

De angst voor het onbekende
Dit was voor Chantal best even schrikken. Ze is getrouwd, twee schatten van kinderen ze woont in een leuk huis, leuke buurt, mooie tuin en haar man heeft een goed salaris wat wil je nog meer. Ja, zei haar vriendin dat is waar en prachtig, maar ik ben er door de loop van tijd achter gekomen dat je angst voor je eigen gevoelens en krachten steeds groter worden, want je blijft ze maar onderdrukken. Chantal daar heb jij echt hulp bij nodig. Jij bent veel te veel met mensen, dingen en de maatschappij waarin je leeft mee bezig, als daadwerkelijk eens te kijken, wat wil Chantal nu echt. Chantal je bent amper afgestemd op je eigen wortels. Er moet voor jou iets dringend veranderen Chantal, je kunt niet alle lasten van heel de maatschappij meer dragen, je bent de strijd aan het opgeven.

De beslissing die er voor zorgde dat Chantal haar psoriasis verdween
Chantal ging eerst naar een psychologische coach. Daar heeft ze geleerd om eens echt te kijken en te leren wat wil Chantal nu echt zelf. Chantal moest weer meester worden over haar eigen lichaam. Daarnaast ging Chantal vier natuurlijke voedingssuplementen eten waaronder Phyto-Vite®, Elasticity®, Omeg3complex™ en BioLean II®. Eerst werd haar probleem erger, want door de BioLeanII® kwamen alle afvalstoffen naar buiten via haar huid. Maar Chantal zette door en na enkele weken, zag je haar Psoriasis langzaam aan verdwijnen. Zo zie je maar, gezonde voeding is een belangrijke bijdrage aan een gezond en gelukkig leven. En Chantal die voelde zich weer lekker in haar lichaam zitten, zowel geestelijk als lichamelijk. Het is tenslotte niet leuk, als mensen je iedere dag op straat nakijken omdat je psoriasis heeft.

Door vertrouwen en doorzettingsvermogen om dingen in haar leven te veranderen is bij Chantal haar psoriasis verdwenen.

Als U het probleem in de wortel aanpakt, zal er daadwerkelijk een verandering plaatsvinden.
Met vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 8 juli 2009

Ziekteverlof beter voor de gezondheid- Nee, kies voor gezonde voeding met antioxidanten

Mensen die zich ziek voelen, maar toch aan het werk gaan, en denken dat ze niet gemist kunnen worden lijken stoer. Maar op de lange termijn nemen zulke werknemers juist meer ziekteverlof op dan hun collega´s die gewoon thuis blijven als ze zich niet lekker voelen, zo blijkt uit onderzoek van het Zweedse Karolinska Institutet.

Feiten
Onderzoekers van het instituut hebben uitgedokterd dat werknemers die vaak hun fysieke onwelbevinden negeren en toch aan de slag gaan, in het daaropvolgende jaar een 40 tot 50 procent hogere kans hebben om zich meer dan 30 dagen ziek te moeten melden.

Sickness presenteeism( ziek aan het werk)
Het verschijnsel ziek aan het werk lijkt veelvuldig voor te komen. De meeste werknemers beweren minstens af en toe in belabberde toestand naar hun werk te gaan.

Resultaat
De resultaten wijzen erop dat maatregelen gericht op het verminderen van afwezigheid op het werk een tegengesteld effect hebben, wanneer werknemers zich verplicht voelen ziek naar hun baas te gaan. Ziekteverlof opnemen als dit nodig is, is uiteindelijk beter voor de gezondheid. Aldus onderzoek Gunnar Bergstrorm.

Bron: In de Journal of Occupational and Environmental Medicine

Voeding en Gezondheid – De Vitale Schakel
Als de werknemer meer ingelicht zou worden over leefpatronen, gezonde voeding en hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen, dan zouden er minder werknemers ziek worden. Je dagelijkse gezonde voeding aanvullen met hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen kan veel ziekteverzuim voorkomen op de werkvloer. Uiteindelijk krijgen we dan een win – win situatie voor zowel de werkgever als de werknemer. Minder ziekteverlof, het werk wordt gedaan, en de werknemer en werkgever zitten beter in hun vel.
Dat voedsel noodzakelijk is om te kunnen leven lijkt een belachelijk overbodige opmerking. Uw lichaam beschikt over een krachtig ingebouwd alarmsignaal - `honger´- om duidelijk te maken wanneer de aanvoer van voedingsstoffen, de `brandstof´voor Uw lichaam, te wensen overlaat. Juist omdat niemand de resultaten van slechte voeding meteen ziet of ervaart – het kan jaren duren voordat zich bepaalde verschijnselen openbaren- realiseren de meest mensen zich niet hoezeer hun lichamelijke gezondheid verbonden is met wat ze eten, hoeveel ze eten en hoe vaak ze eten.

U bent wat U eet, en het voedsel dat U tot U neemt bepaalt hoe U zich voelt en hoe U er uitziet.

“Laat Uw medicijn Uw voedsel zijn,
Laat Uw voedsel Uw medicijn zijn!”


Als U dit gelezen heeft, dan vraagt U zich vast af, hoe kom ik er nu achter welke voeding goed is voor Uw lichaam. Neem eens een kijkje op:

http://www.gezondheidsplein-monique.nl/

Hier staat veel op over gezondheid, en leuke weetjes.
Ik wens U een gezonde toekomst toe!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 7 juli 2009

Aambeien en voeding

Na vele jaren eindelijk verlost van aambeien

Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn verwijde spataderen in de anus. Alle aderen bevatten kleppen, waardoor het bloed slechts in een richting stroomt (terug naar het hart). Door overmatige druk kunnen deze kleppen zwakker worden en slecht functioneren, waardoor het bloed in de verkeerde richting gaat stromen of stagneert. De ader raakt overvol met bloed, waardoor in de anus een aambei ontstaat. Vaak zijn aambeien pijnloos, maar de uitgerekte aderwand is kwetsbaar en scheurt gemakkelijk, met een bloeding als gevolg. Stilstaand bloed kan bloedproppen vormen in de ader, die pijnlijk zijn en in ernstige gevallen operatief moeten worden behandeld. Aambeien komen het meest voor bij mensen tussen de 20 en 50 jaar, met name bij zwangerschap en vetzucht, door verhoogde druk in de aderen onder in de buik.

Hoe kom je toch aan die aambeien?
Langdurig staan of zitten kan een oorzaak zijn.
Verminderde spierspanning op oudere leeftijd episiotomie of rectumoperatie kan bevorderend zijn voor aambeien.
Zwangerschap, bevalling en vetzucht verhogen het risico op aambeien
Persen tijdens de stoelgang is de hoofdoorzaak. Vaak eet men vezelarm daardoor ontstaat er een verstopping waardoor de neiging om te persen groter wordt.
Mijn man had jaren last van aambeien. Het advies van de doktor was: een vezelrijk dieet met veel fruit, groenten en volkoren producten, veel water drinken en niet persen tijdens de stoelgang. Dit volgde mijn man dan ook nauwkeurig op. Maar de aambeien die bleven, dit was natuurlijk altijd een vervelend probleem. Met een opgezette buik, na het eten wilde het voedsel er wel uit. Maar dit gaf dan ook vaak veel problemen, en de pijn. Mijn man heeft door de jaren heen heel wat sperti zetpillen en sperti zalf gebruikt. Deze producten verzachte de pijn, maar namen de kwaal niet weg. Telkens weer kwamen ze opdagen. Terwijl mijn man toch vezelrijk voedsel at, en voldoende water dronk.

(Zelf)behandeling tegen aambeien
Na iedere stoelgang met zachte tissue en warm water het gebied rond de anus voorzichtig wassen. Leg op uitwendige aambeien een ijskompres. Dit is natuurlijk niet te doen als je aan het werk bent. Tegen pijn en jeuk helpen warme (zit)baden. Sommige aambeien kunnen worden afgebonden met een elastieken band. Soms wordt sclerotherapie gedaan, waarbij door injectie met een bepaalde oplossing de aambei verschrompelt tot littekenweefsel. In ernstige gevallen kan operatieve verwijdering nodig zijn. Er is zeer zeker iets aan te doen, als U aambeien heeft. Maar door een natuurlijk voedingssupplement is mijn man er totaal vanaf. Dit had hij nooit durven dromen, na vele jaren kwelling en pijn door die nare aambeien.

Mijn man ging Relief® gebruiken, 1 capsule per dag. Hij kon het bijna niet geloven, na een aantal weken had hij voor zijn gevoel een ander lichaam. Geen vastzittende ontlasting meer, daardoor verdwenen uiteindelijk ook zijn aambeien. Doordat hij een betere stofwisseling kreeg, is hij nu verlost van al die ongemakken. En ik ben blij dat die vette zalf voor goed verdwenen is uit mijn badkamermeubel. Altijd die vette zalf die lekte in het badmeubel laatje en nog mooier is geen klagende man meer die een zere anus heeft. Relief is een dagelijks onderdeel geworden van zijn eetpatroon. Zo zie je maar weer, dat we veel meer problemen kunnen voorkomen door gezonde voeding. Door 1 maal per dag een natuurlijk voedingssupplement te nemen is hij van zijn aambeien af. En natuurlijk hij blijft voldoende water drinken en vezelrijk voedsel eten. Dit zijn wel de punten die voor je hele lichaam van groot belang zijn.

De punten op een rij wat Relief ®voor U kunt betekenen:
•Zorgen voor een regelmatige stoelgang
•De spijsvertering bevorderen
•Ondersteunen bij een gezonde spijsverering zodat winderigheid afneemt
•Een gezond cholesterolniveau bevorderen
Een aanrader voor iedereen die moeite heeft met een moeilijke stoelgang. Door de moeilijke stoelgang te voorkomen, kwam mijn man daadwerkelijk van die aambeien af. Soms is het wel eens jammer dat mijn dochter en ik hem niet meer kunnen plagen met zijn aardbeien (aambeien). Gezonde voeding kan meer voor U betekenen, als dat U zelf misschien wel eens denk.
Veel liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 6 juli 2009

COPD en gezonde voeding

Een keuze die iedereen zelf maakt, waar kiest U voor?

Wat is COPD?
COPD is een longaandoening die langzaam erger wordt. Bij een COPD-patiënt zijn de longblaasjes onherstelbaar beschadigd. COPD komt meestal pas op latere leeftijd voor, na je veertigste levensjaar. Op het moment van de diagnose is de ziekte vaak al in een vergevorderd stadium. Er zijn veel mensen die al jaren rond lopen met klachten zoals moeilijk adem halen, hoesten en benauwdheid. Als je niets doet worden de klachten vaak erger. Het is belangrijk als U klachten heeft om naar Uw huisarts te gaan. Zo kunt U er op tijd achter komen of je COPD hebt en kan je meer klachten zien te voorkomen. COPD is helaas niet te genezen, maar met de juiste behandeling is er goed mee te leven.

Waar wordt COPD door veroorzaakt?
In het merendeel van de gevallen is COPD niet aangeboren, maar wordt de ziekte veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan roken dit is de belangrijkste oorzaak wel 90% van de COPD-patiënten rookt of heeft gerookt in het verleden. Andere oorzaken kunnen zijn: Erfelijkheid, Luchtvervuiling, langdurig contact met giftige stoffen, zoals bijtmiddelen, en langdurig contact met stoffige lucht, bijvoorbeeld steenhouwerij, pluimveebedrijf of werken in een houtzagerij.

Je hoeft geen ander mens te worden, om dingen eens anders aan te pakken!

Preventie voor iedereen die op een gezonde manier oud wil worden, en willen genieten van het leven.
Kijk U eens op http://gezondheidsplein.blogspot.com/search?updated-max=2009-06-10T07%3A02%3A00%2B02%3A00&max-results=5

Op deze pagina kan U een verhaal lezen over Je wapenen tegen gevaarlijke stoffen met gezonde voeding. Geplaatst op vrijdag 5 juni 2009.
Als COPD vastgesteld wordt krijgen we vaak te maken met medicijnen de zogeheten luchtwegverwijders ze zijn snel en komen rechtstreeks in je longen terecht. En als je last heeft van een ernstige vorm van COPD, zal je soms ook ontstekingsremmers krijgen. Deze zorgen dat de ontsteking afneemt zodat je minder last hebt van prikkels en minder gaat hoesten.

Voorkomen is beter dan genezen!
Wist U dat er ook natuurlijke hoogwaardige producten zijn, die deze problemen
kunnen verhelpen? Maar begint dan al vroegtijdig goed voor Uw lichaam te zorgen. Aan U de keuze! Vaak gaan we pas iets doen aan onze gezondheid als het probleem zich aandient. Door preventief goed voor Uw lichaam te zorgen door middel van hoogwaardige kwaliteit natuurlijke voedingssupplementen kan U veel voorkomen, of wel Uw gezondheid verbeteren. Bijvoorbeeld alleen al een visolie gezuiverd 88% omega-3ethylestersupplement van farmaceutische klasse is een natuurzuivere ontstekingsremmer.
Of je nu bakker, slager, dokter, huisarts, machinist, voedingsdeskundige, of welk beroep dan ook we zijn met elkaar verbonden. We hebben elkaar allemaal nodig, al willen veel mensen dit niet altijd zien. Dit is jammer, maar door goede samenwerking met alle partijen kunnen wij als mens veel voor elkaar betekenen.

“Wij zijn eilanden, aan de oppervlakte gescheiden, maar in de diepte verbonden!”

Lieve mensen ik wens U allen een gezonde toekomst toe!
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige