vrijdag 3 april 2009

Gezonde voeding zorg goed voor je hart!

Hou je hart vast want dit zijn harde feiten.

Feiten

Jaarlijks krijgen zo´n 28.000 mensen een acuut hartinfarct. In Europa sterven elk jaar twee miljoen mensen aan hartziekten. Gemiddeld hebben 675.000 mensen een coronaire hartziekten. Dit zijn aandoeningen die worden veroorzaakt door afwijkingen in de kransslagaders (coronairaterieën). We onderscheiden een acuut hartinfarct dit zorgt voor plotseling hevige pijn in de borst die lang aanhoud. En de angina pectoris dit zorgt ervoor minder hevige pijn en kortdurende pijn op de borst. Pijn op de borst is een kenmerk van beide diagnose. De kans op overlijden aan een hartziekte is in Nederland één op drie, waardoor het de meeste jaren de meest voorkomende doodsoorzaak is. Deskundige zien preventie ook als enige manier om werkelijk iets aan het probleem te doen.

Dokters die zich met het hart bezighouden, slagen er steeds beter in hun patiënten in leven te houden. Maar nu zijn wij aan de beurt. Want we kunnen zelf het verschil maken. Tussen leven en dood.

Professor Harry Crijns hoofd van de afdeling cardiologie in het Academisch Ziekenhuis Maastricht zegt het volgende: De lastigste patiënt? Dat is altijd de man of vrouw die in de spreekkamer gaat zitten met de woorden ´zeg het maar dokter´. De patiënt helpt zichzelf niet door zo´n afwachtende houding. Als patiënt moet je betrokken zijn bij je ziekte. Dat is het beste begin van herstel. En afwachten is al helemaal niet goed voor de gezonde mensen die ik nog niet in mijn spreekkamer gezien heeft. Ook zij moeten goed bezig zijn met hun hart.

“Te veel mensen onderschatten hun riscio op een hartinfarct en nemen onvoldoende maatregelen om die te voorkomen.” Daardoor sterven er te veel mensen onnodig en vroegtijdig aan een infarct. Veel mensen denken dat het vooral een ziekte van de oude dag is. Ze denken dat het behandelbaar is, dat er een vangnet is. En dat ze zelf niets kunnen doen.”

Al jaren geven hartdokters medicijnen. Ze behandelen vernauwingen van de kransslagader, leggen een steunhart aan, repareren aangeboren afwijkingen en doen soms zelfs een harttransplantatie.

Nieuw boek ter preventie

De Nederlandse Vereniging van Cardiologie NVVC geeft een boek uit Hartwijzer,
Cardiologisch Zapboek. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan verschijnt dit boek. Het boek is bestemd als feestje voor de patiënt. Professor Crijns zegt: Alleen als de mensen met de dokter meedenken, kunnen we de strijd tegen hartziekten winnen.”

Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar voor € 17,95 en als U bij de cardioloog in behandeling bent wordt het in de maand april gratis zolang de voorraad strekt als geschenk mee gegeven. Als dit niet mooi is? Doe er wat mee!

Belangrijke risicofactoren om een hartziekte te krijgen op een rij: 1. Leeftijd 2. Roken 3. Verhoogt cholesterol (LDL) 4. Hoge bloeddruk 5. Overgewicht 6. Diabetes 7. Te weinig beweging 8. Erfelijke aanleg 9. Geslacht (mannelijk) 10. Stress 11. Ongezonde voeding 12. Drugs (cocaïne) 13. Depressie 14. Luchtvervuiling 15. Alcohol

Stoppen met roken, het trouw nemen van cholesterolverlagers en bloeddrukverlagers, regelmatig bewegen en afvallen zijn dan ook van het grootste belang om de kans op een hartinfarct te verminderen.

Dat geldt voor ouderen nog sterker dan voor jongeren. Erfelijke aanleg daarentegen, weegt veel minder zwaar. Mensen onderschatten vaak hun risico, aldus de cardiologen.

Het gezaghebbende medische vakblad The Lancet publiceerde onlangs een nieuw Europees onderzoek met als conclusie: Preventie van hartziekten is onder de maat. Jonge patiënten roken meer en hebben twee keer zo vaak diabetes als 12 jaar geleden, zo vonden medische wetenschappers.

Slechts een derde van de patiënten doet aan preventie en aan revalidatieprogramma´s. Mensen redden met een acute hartaanval is niet voldoende, constateren de onderzoekers. Hoewel hartziekten vaak te voorkomen zijn, sterven toch elk jaar in Europa twee miljoen mensen eraan.

Hoe we moeten leven en onze leefstijl

De onderzoekers wijzen op een steeds groter gat tussen hoe we moeten leven en onze leefstijl. We worden te dik en krijgen vaker diabetes. Veel hartpatiënten roken gewoon door en opvallend veel jonge vrouwen zijn meer gaan roken. Zelfs als we tegen een levensbedreigde ziekte aankijken, blijven we ongezond leven, stellen de onderzoekers vast. En artsen blijven hierdoor zo meer en meer medicijnen voorschrijven.

Jubileren de Nederlandse cardiologen over 75 jaar nog steeds?

Professor Harry Crijns vreest van wel, ook al kunnen we met onze leefstijl veel hartziekten voorkomen. De cardioloog verzucht: Wat zou het mooi zijn als we over 75 jaar opgeheven zouden zijn, wegens gebrek aan patiënten.”

Bron: AD.nl Diagnose Houd je hart vast.

Aan U de keus!

Preventief U zelf voeden met gezonde voedingssuplementen en de tips die door de cardiologen worden gegeven, kan U er zelf voor zorgen dat er minder doden in de toekomst te betreuren zijn.

Een visolie van goede kwaliteit, kijk dan naar de verhouding 3,3:1 Dit is een verhouding die volgens deskundige een optimale bijdrage aan de gezondheid levert.

Visolie met de verhouding 3,3:1 kan een gezond hart bevorderen, gezonde en flexibele gewrichten ondersteunen, de cognitieve functies verbeteren, ontstekingreacties verminderen en het emotionele welzijn verbeteren en stemmingswisselingen verminderen.

CoQ10 supplement is goed voor Uw hart en bloedvaten. Kijk dan naar het supplement dat voor meer dan de helft uit ubiquinol bestaat. Deze stof is acht keer zo effectief als ubiquinon die door het lichaam wordt verwerkt.

CoQ10 kan: Een gezonde, normale bloeddruk helpen handhaven, de gehele bloedsomloop helpen, een gezond immuunsysteem bevorderen, een gezond neurologisch functioneren in stand houden, helpen bij de bescherming tegen oxidatiestress, een gezond hart bevorderen, de energieproductie ondersteunen en handhaven via ATP-omzetting

CoQ10 is als co-enzym betrokken bij het maken van het molecuul ATP, de belangrijkste energiebron van elke lichaamscel.

Maar voorkomen is beter dan genezen!

Welke keuze U ook maakt, het is Uw leven.

Maar wees dankbaar dat ook in nood de cardiologen blijven vechten voor Uw leven!
Maar het mooiste geschenk voor alle cardiologen zou zijn: Als U met de dokter meedenkt dan kunnen we met elkaar de strijd tegen hartziekten winnen.”

Met Vriendelijke Groet,

Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 2 april 2009

De waarheid over planten met hun geneeskrachtige stoffen

Europese Unie is niet eerlijk in wetgeving voedingssupplementen.

De onvoorstelbaar veelzijdige plantenwereld bevat even zo onmetelijk veel mineralen, vitamines en antioxidanten. Dat zijn letterlijk roestremmers voor het lichaam. Deze onmisbare afweerstoffen tegen allerlei ziekten en kwalen komen onder andere voor in noten en granen.

Vroeger werd ook vaak gezegd: Daar is geen kruid tegen gewassen`een nuchtere constatering van de mensheid die haar heil, genezing zocht in de gratis flora om haar heen. Tegen sommige ziektes was nu eenmaal geen geneesmiddel in de natuur te vinden.

Nu wil de Europese Unie aan haar lidstaten een richtlijn opleggen, waarin een groot aantal puur plantaardige – geneeskrachtige – stoffen het predicaat `verboden`krijgt. De voorstanders van deze richtlijn – Codex Alimentarius genoemd – zeggen dat het over de bescherming van de consument gaat. Bescherming tegen al die gevaarlijke vitaminen mineralensupplementen, plantenextracten en antioxidanten die zo gevaarlijk zijn voor mensen. Ze zeggen: “ Wij zorgen voor Uw veiligheid”. De waarheid is echter, dat het een poging is om gezonde vitamines te verbieden. Waarom vraag ik mijzelf af. Waarom zou er een verbod op producten moeten komen, die chronische ziekten kunnen voorkomen en zelfs behandelen?

Tocotrienols

Laten we eerst eens nagaan welke stoffen de EU met de Codex Alimentarius feitelijk in de ban wil doen. Het betreft onder meer de zogenoemde tocotrienols, dat zijn verschillende vormen van vitamine-E. Dit zijn puur plantaardige antioxidanten, oftewel natuurlijke stoffen die beter werkten tegen chronische ziekten dan welk medicijn dan ook. En dat zonder enige bijwerking, maar ook – en daar komt het: zonder de grote winstgevendheid voor de farmaceutische industrie. Als mensen eens gingen beseffen hoe eenvoudig zij chronische ziekten konden voorkomen door deze plantenextracten te gebruiken. Medicinale kruiden, vitaminesupplementen en mineralensuppletie zouden er voor zorgen dat de farmaceutische industrie zijn grootste bestaansrecht zou verliezen.

Informatiestroom

Toch kunnen de grote farmaceuten en de georganiseerde `geneeskunde`niet (meer) voorkomen dat steeds groter groepen mensen toegang krijgen tot waardevolle informatie om gezond te blijven. Nog altijd probeert de farmaceutische industrie de informatiestroom in te dammen.
Via internet is er een onafhankelijke informatiestroom op gang gekomen. Mensen ontdekken steeds vaker dat medicijnen in bepaalde gevallen zelfs dodelijk zijn, waar tegenover vitaminen en mineralen levens redden.
Wij hopen daarom ook van uit het diepst van ons hart dat de georganiseerde ´Geneeskunde´ in gaat zien, dat er een transformatie op dit gebied moet plaats vinden.

Artsen willen mensen helpen en beter maken.

In combinatie met voedingssuppletie zullen we veel meer mensen kunnen helpen.

Daar kan toch geen arts op tegen zijn, om meer mensen te helpen?

Lieve mensen er is een Physicians`Desk Reference dit is een betrouwbaar naslagwerk voor de gezondheidszorg, verzekeringen en voor de farmaceutische industrie.
PDR for Non-Prescription Drugs, Dietary Supplements, and Herbs (Bureaunaslagwerk voor artsen), de meest betrouwbare bron betreffende de veiligheid en werkzaamheid van vrij verkrijgbare medicijnen en voedingssuplementen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn.


Bedankt voor het lezen, en ik wens U een gezonde toekomst toe.

Liefs Monique

woensdag 1 april 2009

Arts moet dikkerds serieus nemen!

Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid:”De helft van alle artsen en specialisten vindt overgewicht geen medisch probleem. Ze denken in de trant van: `Eigen Schuld, dikke bult.”

Overgewicht dreigt volksvijand nummer één te worden. Experts en instellingen willen dat politiek, zorgverleners en ouders in actie komen om het tij te keren.

Wanda Henrichs (1,63 meter, 196 kilo) walgt er nog van :”Ik werd met de goederenlift naar de expeditieafdeling gebracht en daar op een grote weegschaal gezet. Niet echt fijn voor je ego.”

Eric Verberne hij moest onlangs naar Arnhem voor een operatie, maar zijn zorgverzekeraar kon geen geschikte ambulance vinden voor de 1,83 meter en 300 kilo wegende Amsterdammer.”U kunt beter een verhuisbedrijf bellen,” kreeg Eric te horen van de bemiddelaar, die eraan toevoegde:”Maar wij vergoeden geen vrachtauto`s.”

Deze superzwaargewichten vormen nog steeds een kleine minderheid onder patiënten met (ernstige) obesitas, maar hun lotgevallen zijn kenmerkend voor de houding van veel zorgverleners. Daar valt echt nog veel aan te verbeteren, meent de Obesitas Vereniging.

Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam, deelt die opvatting. “De helft van alle artsen en specialisten vindt overgewicht geen medisch probleem. Ze denken in de trant van:´Eigen schuld, dikke bult. Moet je maar niet zo veel eten en wat vaker de trap nemen.´Ze nemen patiënten niet serieus en laten die vervolgens aan hun lot over. “Seidell benadrukt dat overgewicht deels genetisch is bepaald en wordt aangewakkerd door een ongezonde leefomgeving in de vroege levensfase.
Jaap Seidell zegt dit komt door de artsenstudie. Aankomende huisartsen krijgen op de universiteit meer informatie over een zeldzame kankersoort dan over overgewicht en leefstijl.” Dat moet volgens Jaap Seidell verbeterd worden. Want hierdoor komt er een moment dat de wachtkamers vol dikke mensen zitten en dat daar een arts geen raad mee weet.

Als artsen nu eens meer zouden gaan kijken naar de voedingsleer, en dat er daadwerkelijk goede natuurlijke voedingssupplementen zijn tegen overgewicht.

Als verzekeringen en doctoren meer kennis en tijd aan natuurlijke voedingssupplementen zouden besteden, en er naar wilden luisteren, dan konden we het met z´n allen de koe bij de horens vaten.

Het besef groeit dat obesitas bij de wortel moet worden aangepakt. Goedwillende zorgverleners dweilen met de kraan open, zolang veel ouders zich niet van hun opvoedtaak kwijten, zegt Dhr. Remy Hirasing, voorzitter van het Kenniscentrum Overgewicht en hoogleraar jeugdgezondheidszorg aan het VU mc. ”Laat kinderen dagelijks ontbijten, vermijd frisdrank en andere zoete dranken, stimuleer beweging en laat ze niet langer dan twee uur per dag voor computer of televisie.

Bron: PAROOL 199843/2009/03/06/Arts-…

Hoe komt het nu, dat er wel daadwerkelijk mensen zijn die door goede natuurlijke voedingssuppletie hun ideale gewicht behalen en behouden?

Dit komt doordat deze groep mensen zich bewust is, dat ze daadwerkelijk hun gezondheid zelf in de hand hebben. Drie maal daags eten in mindere maten, meer bewegen, en natuurlijke voedingssupplementen om er voor te zorgen dat hun lichaam weer in balans komt. Als we voedingsstoffen missen in ons lichaam, dan moet U het zien net als een auto, dan komen er mankementen. Ons lichaam heeft goede voeding nodig om optimaal te kunnen leven.

Lieve mensen we kunnen met elkaar er over blijven zeuren, hoe het komt, of we gaan met elkaar samenwerken en de schouders onder dit probleem zetten.

Ik verwacht dat hier snel een verandering in komt, want zo kan en willen de mensen niet blijven leven. Als je dik bent, wil je wel serieus genomen worden.

We zijn allemaal mensen van vlees en bloed, groot of klein, dik of dun.

We hebben allemaal een gevoel, en als we zo met elkaar door gaan, dan komen er alleen maar mensen ook nog eens geestelijk in de knoei.

Wees bewust, leef met zin, dan maken we met elkaar een goed begin!

Liefs Monique

dinsdag 31 maart 2009

85% van de bevolking krijgt in zijn leven te maken met rugpijn

Omdat dit percentage nog steeds stijgt, vraag ik mijn eigen af, of niet meer mensen hier preventief iets aan willen doen. Want voorkomen is beter dan genezen!

Oorzaken rugpijn

Rugpijn beperkt in sterke mate je activiteiten en de kwaliteit van je dagelijks leven. Wie er last van heeft, kan zich moeilijk concentreren, raakt vermoeid, gefrustreerd en in het ergste geval depressief. Deze aandoeningen zijn echter zelden het gevolg van ernstige ziekten, maar komen eerder door je levensstijl. Een slechte houding bij het werken of te lang dezelfde houding, een beroep waarbij je zich vaak moet bukken of zware lasten dragen, overgewicht, zwangerschap, sporten die de wervelkolom erg belasten, te weinig beweging, stress of een depressie zijn de meest voorkomende oorzaken van rugpijn. Samen met een geschikte fysieke activiteit en natuurlijke voedingssuplementen kan een deel van de rugpijn verzachten en dus snel verbeteren. En vaak ook helemaal genezen.

Jaap had al jaren last van rugpijn. Hij was al naar de fysiotherapeut geweest, later naar een mensendieck therapeut ( houdingstherapeut), maar hij was al jaren daar mee klaar. Tot dat hij op een dag van een vriend een potje Flexibiliteit kreeg. Jaap geloofde er niet veel van, maar omdat hij al jaren last van zijn onderrug had, besloot hij toch maar dit product een kans te geven.

Zijn vriend vertelde hem:,, Hiermee krijg je gezonde gewrichten, en het is voeding tot op het bot!” Jaap had nooit gedacht dat zijn vriend die werktuigbouwkundige is van beroep dat hij verstand had van voeding. Nee, zij zijn vriend dat hoeft ook niet. De productlijn van Dr. Peter Stephan is uniek in de wereld. Deze gespecialiseerde arts, lid van onder meer de New York Academy of Science, ontwikkelde door jarenlang onderzoek een nieuwe generatie celtherapie.

Mijn vriend kon er uren over praten. Wat vroeger in klinieken als orgaan-heilzame injectie werd toegediend, is nu verkrijgbaar als voedingssupplement. Zo ontstond een uniek elftal capsules met werkzame plantaardige stoffen. Waarvan Flexibility er één van is.

Ik kon mijn oren niet geloven, waarom hadden artsen of therapeuten mij hier nooit over vertelt. Daar had mijn vriend een kort antwoord op ze geloven er niet in!

Maar alle mensen die deze producten eten, hebben er baat bij. Flexibility kan helpen bij het in stand houden van gezonde gewrichten en de bijbehorende weke delen.

Zorgen voor een maximale gezondheid van de botten door toegenomen behoud van calcium en magnesium.

De soepelheid van de gewrichten bevorderen waardor eventuele pijn en stramheid verminderd wordt en spierkrampen verzachten.

Na een enkele week voelde Jaap al verandering in zijn onderrug. Er ging een nieuwe wereld voor hem open. Als je eerst uit je werk komt, en dan eigenlijk geen zin meer hebt om iets te doen, omdat je altijd last van je onderrug heeft, dan begrijp je dat er nieuwe kansen kwamen voor Jaap.

Hij ging weer vaker sporten, werkte ´s avonds weer graag in zijn groenten tuin.
Wie had dit kunnen denken, maar voor Jaap is het nu weer heel normaal.

Pijn ben je snel vergeten, als het lichamelijk weer goed met je gaat.
Maar zijn Flexibiliteit vergeet hij geen moment want zonder is geen optie.

Jaap beseft maar al tegoed als je ouder wordt, moet je zeker je eigen lijf goed verzorgen.

Niet alleen de buitenkant, maar als je de binnenkant goed voedt, dan komt de buitenkant van je lijf vanzelf weer tot zijn recht.

Bron: Jaap bedankt voor je verhaal.

Groetjes Monique


maandag 30 maart 2009

Beter geheugen uit een potje, als vergeetachtig worden

Een gezond verstand is het grootste goed van de mens.
De hersenen hebben daarom, net als alle andere organen, gezonde voeding nodig.
Margriet kwam in aanraking met een natuurlijk voedingssupplement waar veel jaren ontwikkeling en onderzoek aan vooraf gingen. Een nieuwe generatie celtherapie.

Margriet was nog al eens vergeetachtig. U herkent het misschien wel. Als je om boodschappen gaat en je boodschappenlijstje niet bij je hebt, vergeet je de helft van je boodschappen. Of als U je kind naar school moet brengen, oeps broodtrommel vergeten, waar zijn mijn sleutels enz.
Van al de dingen die Margriet vergat, had ze veel hinder.

Er werd nog al eens tegen Margriet gezegd, ben je weer eens iets vergeten?
Margriet vertel, dat was ik zo zat. Ik had er de balen van.
Totdat ik me in producten ging verdiepen. Ik was toch nog te jong om alles maar te vergeten.
Geef mij maar het geheugen uit een potje, ik weet dat het werkt.

Margriet is er achter dat de voedingsstoffen uit het potje de brandstof is, voor de hersenen evenals een betere bloeddoorstroming naar het gehele centrale zenuwstelsel.
Het product zorgt ervoor dat Margriet op een natuurlijke en effectieve manier haar gezondheid verbeterd.

Het product kan:
•Zorgen voor een betere bloeddoorstroming naar het centraal zenuwstelsel
•De stofwisseling van koolhydraten en vetten verhogen
•Het geheugen en concentratie verbeteren
•Helpen bij een normale ontgifting

Leeftijd maakt niets uit, we vergeten allemaal wel eens iets.

Maar als dit extreem wordt, kunnen we hier zelf iets aan doen.

Tegenwoordig gaan al veel mensen hun hersenen trainen, maar goede voeding doet wonderen.

Het probleem als we vergeetachtig zijn, is niet makkelijk, niet voor U en Uw medemens.

Lieve mensen wees de problemen voor!

Bron: Margriet bedankt voor je tijd en dat ik jou verhaal mag gebruiken voor mijn weblog.

Groetjes Monique