vrijdag 4 september 2009

Gezonde voeding kan Uw levensverwachting verhogen

Levensverwachting korter door epidemie van diabetes
Moe en nog eens moe door al dat zoete eten!
We krijgen toch juist energie van suiker? Of toch niet, worden we met elkaar ziek van al die suiker?

Het jaar van 2025 zal het jaar van de waarheid
Gezondheidsexperts waarschuwen dat in 2025 voor het eerst mensen van de komende generatie sneller zullen sterven dan wat nu het geval is. Tegen 2025 zal het aantal diabetespatiënten toenemen met een kwart. U moet er toch ook niet aan denken dat U Uw zoon/dochter overleefd? Dat Uw kind lijdt aan suikerziekte met alle gevolgen van dien?

Lagere levensverwachting door stijging van mensen met diabetes.
In bepaalde werelddelen als Amerika neemt diabetes epidemische vormen aan. "De levensverwachting zal bij de volgende generatie dalen, onze kinderen zullen dus minder oud worden dan wij. Dat is nog nooit eerder gebeurd. De grote verantwoordelijke is de stijging van het aantal mensen met diabetes", aldus een onderzoeker op het Werelddiabetescongres in New Orleans.

VS, België, Nederland allemaal kampen zij met het zelfde probleem
In 2000 waren er wereldwijd 177 miljoen mensen met suikerziekte, dit zijn cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie maar deze organisatie voorspelt dat tegen 2030 dit ongeveer zal verdubbelen tot 366 miljoen. Daarnaast is er een sterk verband met obesitas, want in gebieden waar het meeste mensen overgewicht hebben, zijn het meeste patiënten. Reden te meer om met elkaar preventief voor ons lichaam te gaan zorgen. De bevolking in de VS loopt het meeste risico, daar nam het aantal volwassenen met de ziekte de laatste tien jaar gemiddeld 90 procent toe. België is ook een risicogebied, momenteel kampt ongeveer 8 procent van de volwassenen met de ziekte. Het onrustwekkende is dat velen niet op de hoogte zijn van hun aandoening. Tegen 2025 zou dat al naar 10 procent gestegen zijn. De voorspellingen voor Nederland zijn dat het aantal patiënten stijgt met 80 procent in 2025. Dus als we snel rekenen haalt Nederland de VS in, als we niet met elkaar uitkijken naar gezonde voeding.

Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!
Businesshealthservice zet producten op de markt van hoogwaardige kwaliteit. Mijn leven is hierdoor drastisch veranderd. Ik ben mezelf gaan verdiepen in mensen, voeding en hun leefpatronen. Businesshealthservice heeft de oplossing voor iedereen. Voor meer informatie klik hier:Gezonde voeding en het veranderen van Uw leefpatroon is de basis voor een gezond en gelukkig leven.

Gevaarlijk
Diabetes is allesbehalve een onschuldige ziekte.
Het alleen al niet goed voor Uw mentale gezondheid, diabetes verhoogt namelijk de kans op een depressie. Ook depressieve mensen lopen meer kans op suikerziekte. Dit komt omdat ze minder bewegen, meer eten of verdikken door de medicatie. Alleen in Nederland telt men al 900.000 depressieve mensen. Het verdubbelt je risico om vroeger te sterven dan gezonde leeftijdsgenoten. Patiënten lopen vooral risico op hart- en vaatziekten. In 2007 stierven wereldwijd ongeveer 3,8 miljoen mensen aan de gevolgen van de aandoening. In de komende tien jaar zou dat volgens de voorspellingen nog met 50 tot 80 procent zou toenemen. Reden te meer om preventief voor ons lichaam te gaan zorgen.

Maar als onze samenleving verlangt naar gezonde mensen laten we met elkaar de mensen dan wegwijs maken in de wereld van optimale gezondheid.

Producten die voor mijn leven van levensbelang zijn, en waar ik super resultaten mee bereikt heeft, haal ik bij Businesshealthservice.
Businesshealthervice wijst U de weg naar optimale gezondheid.
Voor meer informatie klik hier:

Als we mensen willen behoeden voor ziektes, leer hem/haar dan wegwijs te maken in de wereld van preventieve gezondheid, waardoor hem/haar weerstand verhoogd!
Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 3 september 2009

Wanneer gaan we horen over gezonde voeding antioxidanten


Oktober is de borstkankermaand
Oktober is `borstkankermaand´. De hele maand wordt er wereldwijd extra aandacht gevraagd voor borstkanker. Schrikbarend nieuws. Wist U dat één op de acht vrouwen in Nederland borstkanker krijgen?

Wat is borstkanker
Een knobbeltje in je borst. De schrik slaat je om het hart: het zal toch geen borstkanker zijn? Vaak is het loos alarm. Maar let wel op, want maar liefst 1 op de 8vrouwen krijgt ooit de diagnose borstkanker te horen. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. Ieder jaar komen er in Nederland zo´n 12.000 vrouwen (en enkele mannen) met deze ziekt bij. Vanaf je 53e loop je een verhoogd risico, maar vooral na de overgang neemt de kans op borstkanker flink toe. Tweederde van alle patiënten heeft de diagnose na de menopauze (overgang, dit is de levensperiode waarin de vrouwelijke, geslachtelijke functies geleidelijk aan minder worden en uiteindelijk geheel verdwijnen) gekregen.

Hoe ontstaat kanker
Bij kanker gaar er iets mis met de celdeling. Het menselijk lichaam is opgebouwd uit cellen, waarin erfelijk materiaal zit. Die cellen vermenigvuldigen zich steeds, zodat afstervende cellen vervangen kunnen worden door nieuwe. Maar bij 1 op de 8 vrouwen bij borstkanker gaat dit verkeerd. Dan ontstaan er foute cellen die samen een kwaadaardig gezwel vormen: een tumor(carcinoom). De medische term voor borstkanker noem je een mammacarcinoom. Bij de meeste vrouwen begint de ziekte in de melkgangen. Meestal gaat het om kanker in één borst.

Wie krijgt er borstkanker?
Borstkanker kan erfelijk zijn. Dat is bij 5 á 10 procent van de patiënten het geval. De kans om borstkanker te krijgen stijgt met de jaren die we ouder worden. Er zijn nog andere risicofactoren zoals: Als je kamt met overgewicht en/of veel alcohol drinkt, als je nooit zwanger bent geweest of pas na je 35ste levensjaar. Of als je voor het eerst ongesteld bent geworden vóór je 12ste levensjaar, of in de overgang bent geraakt na je 50ste levensjaar. Maar ook als je al eerder goedaardige of kwaadaardige afwijkingen in je borst hebt gehad.

Voorkomen van oxidatie schade in ons lichaam.
Hierover heb ik al een stuk geschreven op maandag 11 mei 2009 klik hier:

Als we met elkaar in onze samenleving de tijd en moeite nemen aan het besteden van het zoeken naar de zin van gezond leven, zal dat zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Maar ten einde die vruchten te kunnen plukken, kunnen we beter maar beginnen met onze zoektocht naar de zin van gezond leven wanneer alles nog goed gaat.

“Een boom met sterke wortels kan de meest woeste storm doorstaan,
Maar de boom kan niet opeens wortel schieten,
Op het moment dat de storm aan de horizon verschijnt!”


Helaas zien we in onze huidige maatschappij nog veel, dat mensen pas goed voor hun lichaam gaan zorgen als er gezondheidsproblemen zijn. Maar dan is het net als met een boom, dan is er niet opeens de vitaliteit die we zouden willen hebben.

Daarom lieve mensen preventief je zelf voeden, met veel antioxidanten is een begin naar een gezond leven.

“Je hoeft geen ander mens te worden,
Om dingen eens anders aan te pakken!”

Ik hoop dat ik U de sleutel kan aanreiken voor het verkrijgen van inzicht, dat preventie door middel van extra antioxidanten daadwerkelijk belangrijk is voor U algemene gezondheid!
Voor meer informatie betreffende antioxidanten klik hierVeel liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 2 september 2009

Gezondheidsraad besluit niet tot algehele vaccinatie, gezonde voeding het alternatief tegen Mexicaanse Griep!



Peiling van Maurice de Hond in opdracht van het ANP
De meeste Nederlanders nemen geen bijzondere maatregelen om besmetting met Mexicaanse griep te voorkomen. Dat blijkt afgelopen zondag uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het ANP.

86 procent van ondervraagde nemen geen maatregelen
Na ondervraging bleek dat 86 procent echter helemaal geen maatregelen nemen tegen de Mexicaanse Griep.

Nederlander hoeft geen mondkapje
Slechts 1 procent van de ondervraagden heeft een mondkapje aangeschaft, 8 procent antwoordde minder naar plekken te gaan waar veel mensen komen en 3 procent heeft een griepprik gehaald.
De 74 procent van de ondervraagde denken dat Nieuwe Influenza A niet meer levens zal eisen dan 'gewone' griep, 16 procent denkt dat het dodental wel hoger zal uitvallen en 11 procent weet het niet of gaf geen antwoord.

Visie van deskundige is uiteenlopend
Schattingen van deskundigen lopen sterk uiteen als het gaat om de Mexicaanse griep. Het griepvirus verloopt tot dusver mild, maar er zullen naar verwachting wel meer mensen ziek worden dan door een normaal griepvirus. Gevreesd wordt dat het aantal sterfgevallen daarom hoger zou kunnen uitvallen als bij een normaal griepvirus.

Gratis injectie voor mensen uit de risicogroepen
Een op de vijf ondervraagden uit het onderzoek wil zich in ieder geval laten inenten, 14 procent doet dit alleen als de overheid de kosten dekt. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft maandag op advies van de gezondheidsraad besloten niet tot algehele vaccinatie over te gaan. Vijf tot zes miljoen mensen die in de risicogroepen vallen of vanwege werk in de gezondheidszorg veel met zieken in aanraking komen, kunnen wel een gratis injectie krijgen. Of anderen die zich laten vaccineren dit ook vergoed krijgen, heeft het kabinet nog niet besloten. Volgens 55 procent van de ondervraagden zou de overheid de griepprik voor iedereen moeten betalen, 39 procent is het daar niet mee eens. Zorg goed voor Uw lichaam U bent het waard! Kom zelf in actie als Uw gezondheid U lief is.

Gezonde voeding de oplossing voor een optimale weerstand tegen de Mexicaanse Griep!
Uw lichaam heeft een optimale weerstand wanneer het dagelijks voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. We verschillen echter op veel manieren van elkaar, ook wat onze behoefte aan vitamines betreft. Om ervoor te zorgen dat u precies de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen binnen krijgt, is het belangrijk om van een hoogwaardige kwaliteit een voedingssupplement te gebruiken. Phyto-Vite is een hoogwaardig voedingssupplement wat een krachtige bundeling van alle bekende antioxidanten bezit, geeft daarom de beste ondersteuning van uw weerstand.
Een product wat U beter maar altijd kunt innemen, naast U dagelijkse voeding om Uw weerstand in balans te houden.

Een nieuwe generatie celtherapie kan er voor zorgen dat U extra goed beschermd bent tegen de Mexicaanse Griep.
Het tweede hoogwaardige voedingssupplement waar al tientallen jaren onderzoek naar is gedaan is het product van de Dr. Peter Stephan lijn. Protector® is een product wat door de gespecialiseerde arts, lid van onder meer de New York Academy of Science is ontwikkeld. Dr. Peter Stephan ontwikkelde een nieuwe generatie celtherapie. Wat vroeger in klinieken als orgaanheilzame injectie werd toegediend, is nu verkrijgbaar als voedingssupplement.

Protector® is Werken aan Uw weerstand
Gezond leven is een samenspel van factoren die we veelal zelf kunnen sturen. Ontspanning, goede voeding, voldoende slaap en lichamelijke beweging zijn de bekendste factoren die wij kennen. Naast een matig uiterst laag gebruik van alcoholhoudende dranken, vermijden van verzadigde vetconsumptie en niet roken. Al deze factoren komen ten goede aan het peil van Uw weerstand tegen ziektes en kwalen. Protector® heeft bij wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het zorgt voor een goede weerstand, er voor zorgt dat het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel wordt ondersteund, en ingrediënten helpen tientallen belangrijke voedingsstoffen levert voor een optimale gezondheid en werking van hart en bloedvaten.

Voor meer informatie over Protector® klik hier
Zorg goed voor Uw afweermechanisme, en laat de Mexicaanse Griep buiten Uw deur.
Ieder lichaam kan nu met de Mexicaanse Griep inzicht extra weerstand gebruiken!
Veel liefs
Monique Ervaringsdeskundige

dinsdag 1 september 2009

Gezonde voeding zorg voor een gezond immuunsysteem



HET IMMUUNSYSTEEM
Wist U dat het immuunsysteem bestaat uit een complexe verzameling van afzonderlijke cellen en organen? In dokters woorden wordt deze verzameling in z´n geheel wel het reticuloendotheliale systeem genoemd en dit systeem produceert cellen die wij kennen als T-lymphocyten en fagocyten. Deze cellen vinden wij op verschillende plaatsen zoals de milt, de longen, de lever, de lymfeknopen, het beenmerg, de nieren, in de hersenen, het centrale zenuwstelsel en het gewrichtsweefsel.

Voor mij ging dit jaren geleden mijn pet te boven. Maar één ding wist ik wel ik wilde beter worden, kost wat het koste. Ja, dat is makelijker gezegd als gedaan. Ik ben eerst op zoek gegaan in de alternatieve gezondheidszorg, nadat de doktoren in ziekenhuizen niets meer voor mij konden doen. Ik ben dan ook alle doktoren in ziekenhuizen en de mensen bij de alternatieve gezondheidszorg dankbaar voor wat ze voor mij betekend hebben in die moeilijke tijd. Maar mijn lichaam verlangde naar gezonde voeding. Op dat moment wist ik niet echt wat mijn lichaam daar mee bedoelde. Ik at toch altijd gezond? Rauwkost, ontbijten, gewoon uit de schijf van vijf eten wat geadviseerd wordt. Wat bedoelde mijn lichaam toch? Inmiddels ben ik er achter, dat een gezond immuunsysteem in stand kan worden gehouden door gezonde voeding. En dat is niet meer alleen uit de schijf van vijf eten!

AIDS
Steeds meer horen we over AIDS. Jaren geleden wist niemand nog eigenlijk wat het was. Nu inmiddels weten we dat mensen met AIDS behandeld kunnen worden. Maar vaak zien we bij de patiënt ook de pijnlijke gevolgen van deze behandelingen. AIDS kan je ook krijgen door een volledige afbraak van je totale immuunsysteem. Het meeste onderzoek naar AIDS wordt gedaan naar het vinden van een biologisch immuun vaccin. Inmiddels heb ik al zoveel informatie gelezen, in verschillende boeken, van diverse schrijvers dat naar mijn gevoel het AIDS virus bestreden worden, met behulp van een gezond lichaam, maar vooral met een optimaal functionerend immuunsysteem. Preventief goed voor je lichaam zorgen is de basis voor een gezond immuunsysteem!
Er zijn heel veel jaren overheen gegaan voordat we nu eindelijk weten dat een gezond immuunsysteem daadwerkelijk van belang is bij een gezond en gelukkig leven. Een direct gevolg hiervan is dat er nu veel minder mensen kiezen voor antibiotica en andere immuun onderdrukkende medicijnen. Ook zijn er gelukkig al artsen die al veel minder vaak antibiotica voorschrijven. Deze middelen zijn echter niet gezond voor ons lichaam, ze verzwakken en vernietigen ons immuunsysteem.
Eenvoudige infecties bestrijd deze niet met antibiotica maar kies voor gezonde voeding
De hard werkende mannen of vrouwen kunnen het zich vaak niet veroorloven om thuis te blijven van hun werk. Ze slikken hierdoor voortdurend antibiotica en andere symptoomonderdrukkende medicijnen om maar aan het werk te kunnen blijven. Thuis blijven voor een griep of verkoudheidje kost hen immers inkomen en betekend vaak een aantasting van zijn levensstandaard. Als je vaak antibiotica gebruikt, ondermijnt U je immuunsysteem, hierdoor wordt het traag en functioneert uiteindelijk U immuunsysteem niet meer optimaal. Hierdoor zie je vaak dat mensen weer vatbaar worden voor allerlei infecties en vertonen ze continu de symptomen van een beschadigd immuunsysteem. Phyto-Vite helpt U een handje om Uw immuunsysteem optimaal te laten werken.

Voor mij is gebleken door de jaren heen dat ik de Bio-Nutritional Therapy gebruikt beter in mijn lichaam zit. Deze producten hebben daadwerkelijk bijgedragen aan mijn gezondheid. Het zijn natuurlijke biologische producten. Er zijn veel soorten, maar ik at en eet nog heel het assortiment. Waarom? Ik had maar één doel voor ogen, ik wilde weer gezond worden en gezond blijven! Deze eenvoudige manier heeft mij geholpen om mijn lichaam zichzelf te genezen zonder de hulp van chemische medicijnen en symptoomonderdrukkende methoden.

Lees ook maar eens het boek De Parasympaticus van Agnes van Enkhuizen. Een boek wat er voor zorgt dat U meer stil staat bij een gezond lichaam en wat wij daar zelf wel niet aan kunnen doen!
U kunt hier het boek bestellen
Ik hoop dat door mijn verhaal, U meer inzicht gekregen heeft, wat gezonde voeding voor ieder mens kan betekenen.
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 31 augustus 2009

Gezonde voeding de oplossing voor pijnlijke gewrichten




Gewrichten zijn belangrijk voor het behoud van Uw bewegingsvrijheid.
Uw gewrichten vormen de verbinding tussen Uw botten, deze zorgen ervoor dat al Uw bewegingen soepel verlopen. Maar dit gaat niet vanzelf. Daarom is preventief onderhoud van Uw gewrichten aan te raden. Veel mensen hebben weleens last van hun gewrichten. De kans op pijnlijke gewrichten wordt groter naar mate u ouder wordt. Na ons 35ste levensjaar wordt er namelijk meer botweefsel door ons lichaam afgebroken dan er wordt opgebouwd. Bij vrouwen verloopt deze afbraak na de menopauze nog sneller. Daarom is het van belang uw botmassa te behouden. Dit kunt u bereiken door voldoende calcium en vitamine D binnen te krijgen.

Flexibel kraakbeen is nodig om soepel te bewegen
Gewrichten zijn belangrijk voor het behoud van uw bewegingsvrijheid. Uw gewrichten vormen de verbinding tussen uw botten, zij laten al uw bewegingen soepel verlopen. Maar dit gaat niet vanzelf. Hier speelt het kraakbeen een belangrijke rol bij. Het kraakbeen vangt de druk op uw gewrichten op, wat werkt als een soort beschermlaag tussen bot en gewricht. Om soepel te kunnen blijven bewegen zijn flexibel kraakbeen en soepele gewrichten dus ook van belang.

Oorzaken van pijnlijke gewrichten
Gewrichtsklachten worden over het algemeen veroorzaakt door een combinatie van verschillende factoren. Een verminderde aanmaak van glucosamine zorgt ervoor dat gewrichten zwakker zijn en minder soepel bewegen. Flexibility® en Sure2Endure zijn producten die een goede ondersteuning kunnen zijn bij pijnlijke gewrichten. Hierdoor slijten de gewrichten sneller bij overbelasting en duurt het herstel hiervan langer. Ook kunnen ontstekingen voor schade aan gewrichten zorgen. Dit zorgt voor pijnlijke gewrichten.

Versterken van Uw immuunsysteem
Door het immuunsysteem te versterken, kunnen deze klachten verminderen. Het immuunsysteem kunt u versterken door Phyto-vite® te gebruiken. Een voedingssupplement van hoge kwaliteit dat gechelateerde mineralen en vitamines en een scala aan antioxidanten bevat. Gezonde voeding is de basis voor een gezond immuunsysteem.

Overgewicht veroorzaakt pijnlijke gewrichten
Pijnlijke gewrichten door overgewicht komt ook dikwijls voor. Uw gewicht wordt gedragen door uw botten en gewrichten. Als mensen een bepaald gewicht bereiken kan dit voor teveel druk op het kraakbeen zorgen. Een signaal van het lichaam dat het gewicht moet verliezen. Voorkomen van overgewicht is beter dan genezen. Dus zorg dat U, Uw juiste gewicht behaalt en behoud.

Jicht ook een veroorzaker van pijnlijke gewrichten. Hierbij zet een teveel aan urinezuur zich vast in de gewrichten. Verschijnselen die hierop duiden zijn gewrichtspijn en ontstekingen. WinOmeg3complex™ is een sterk gezuiverde 88% omega-3-ethylestersupplement van farmaceutische klasse. Deze natuurzuivere visolie is wetenschappelijk samengesteld ter bevordering van gezondere gewrichten, cognitieve helderheid, een gezonder hart een betere gemoedsgesteldheid, en verbeterde vertering en emotioneel welzijn. Na mijn ongeluk heb ik heel veel baat gehad met deze visolie. Het heeft mijn leven een nieuwe kans gegeven. Daarbij nog te weten dat visolie een natuurlijke ontstekingsremmer is. Waar doktoren stopte bij mijn diagnose gaf een extra dosis van deze visolie mijn nieuw leven! Het ontstaan van jicht komt door aanwezigheid van urinezuur in het lichaam, dit is een product dat vrijkomt bij de verbranding van sommige eiwitten. Het gehalte aan urinezuur kan afnemen door een dieet te volgen waarbij men vooral veel water drinkt. Warmte en beweging hebben ook een positieve invloed op jicht. Geef U lichaam iedere dag extra visolie Uw lichaam zal U dankbaar zijn!

Sure2Endure™ tegen pijnlijke gewrichten
Om uw kraakbeen gezond te houden heeft het lichaam glucosamine nodig. Glucosamine is een stof die door het lichaam uit voedingsstoffen wordt opgebouwd, het houdt de gewrichten soepel en sterk. Daarnaast speelt glucosamine een rol bij de aanmaak en opbouw van kraakbeen. Bij het ouder worden neemt de aanmaak van glucosamine in het lichaam af. Bij verminderde aanmaak van glucosamine is de kans op het ontstaan van pijnlijke gewrichten een stuk groter. Glucosamine gaat op deze manier de strijd aan tegen pijnlijke gewrichten.

Bij een tekort aan glucosamine in combinatie met verminderd herstel bij overbelasting kan een voedingssupplement uitkomst bieden. Aangezien weefselstress en –beschadiging vaak het resultaat zijn van overbelasting is het belangrijk dat het bindweefsel intact blijft en goed herstelt. Om gewrichten tijdens oefeningen te beschermen en gezond bindweefsel te garanderen, is glucosamine een essentieel ingrediënt van Sure2Endure. Behalve glucosamine zijn aan Sure2Endure de natuurlijke ontstekkingsremmende stoffen bromelaïne en boswellia toegevoegd, teneinde de gezondheid van gewrichten en weke delen te ondersteunen. Door deze complete samenstelling houdt u uw gewrichten en spieren soepel! Voor meer informatie over Sure2Endure klik hier

Ik wens U een gezond bewegingsvrije toekomst toe!
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige