vrijdag 1 mei 2009

HET VERBAND Rood vlees, vleeswaren en kanker.

Rood vlees (rund-, varkens- en lamsvlees) en vleeswaren verhogen het risico op kanker. Dit is een van de belangrijke conclusies uit het wetenschappelijke WCRF rapport over kankerpreventie uit 2007.

Wat is nu precies het verband tussen vlees en kanker en kunt U nu helemaal geen vlees meer eten?

Natuurlijk kunt u nog roodvlees eten.

Vlees is een waardevolle bron van voedingsstoffen zoals ijzer, zink en vitamine B12. Ter preventie van kanker raden wetenschappers U echter aan niet meer dan 500 gram (gewicht na bereiding) rood vlees per week te eten.

Dit is ongeveer 700-750 gram rauw vlees.

Bewerkt vlees, waaronder vleeswaren, kunt U volgens het WCRF rapport het beste vermijden. Dit vlees is gerookt, gezouten of op een andere manier geconserveerd door toevoeging van conserveringsmiddelen als nitriet.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zelfs het eten van een kleine hoeveelheid bewerkt vlees het risico op dikke darmkanker kan verhogen.

Alternatieven voor rood en bewerkt vlees.
Zink: gevogelte, vis, erwten, yoghurt, peulvruchten, noten en zaden.
Ijzer: gevogelte, peulvruchten, vis, zaden, groente als sla, andijvie, broccoli, tofu, courgette en lente-ui.
Vitmamine B12: zuivelproducten als melk en kaas, eieren.

Tips voor minder rood vlees
Plan per week een aantal maaltijden zonder vlees.
Vervang vlees in stoofpotjes, ovenschotels en pastasauzen door bonen, erwten of linzen.
Ingeblikte vis als tonijn, sardientjes en zalm zijn goede alternatieven voor op brood. Het is goedkoop, smakelijk en lang houdbaar.
Vis en mager gevogelte zijn goede alternatieven voor vlees.

Vervang salami en ham op uw pizza door geroosterde groenten, kip, olijven of pijnboompitten.

Wilt U hier meer van weten vraag dan de folder rood en bewerkt vlees aan bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Wist U dit al?
In Nederland aten we drie jaar geleden nog 5,1 keer per week vlees.
Nu is dat gedaald naar 4,7 keer per week.
In totaal at de gemiddelde Nederlander in 2007 85kg vlees.
(Bron: CBS, 2008)

Lieve mensen, het enige wat wij met elkaar kunnen gaan doen, is onze leefwijze veranderen.
Ja, maar dat vinden we zo moeilijk!
Oude gewoontes veranderen, het is je leefpatroon doorbreken. Door naast U maaltijden natuurlijke voedingssuppletie te eten, kunt U al zelf preventief goed voor U lichaam zorgen.
En lieve mensen ga zelf nadenken voor dat het te laat is. Vaak hoor je mensen zeggen:,, Ik rook en drink, maar ik heb nergens last van."Dat is mooi, maar er komt een dag, dat vele mensen onder ons de rekening hier van gepresenteerd krijgen. En dan is het maar goed dat we een medische wetenschap in ons land hebben. Dan willen de meeste mensen onder ons toch wel geholpen worden? Waarom dan niet eerder voor U zelf een beslissing nemen, die goed voor U lichaam is. Dat begrijp ik vaak niet.

Er is nu al zoveel wetenschappelijk bewezen is, laten we er dan met elkaar naar gaan leven.

Beter laat dan nooit veranderen!

Wees het voorbeeld voor de jeugd, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!
We hebben allemaal maar één lichaam, wees er zuinig op!

Ik weet, waar een weg is, is een wil, en als we echt iets willen, dat alle mensen het kunnen! Ook al zal het niet allemaal even gemakkelijk gaan.

Ik wens U allen een gezonde toekomst toe.


Veel Liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 30 april 2009

Help, 70 miljoen kilo overgewicht

Alle volwassen Nederlanders zijn samen 70 miljoen kilo te zwaar.

Dat heeft het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) berekend, in het kader van de landelijke campagne 30 minuten bewegen. De campagne is bedoeld om mensen aan te zetten tot meer bewegen.

Volgens het NISB is er nog wel hoop. De vele overtollige kilo´s kunnen binnen één jaar weggewerkt zijn, als alle Nederlanders minstens vijf dagen per week 28 minuten per dag stevig gaan lopen, boven hun normale beweging.

Dit is natuurlijk heel mooi berekend, maar de meeste mensen zijn al uitgeblust als ze aan het einde van de dag zijn. Ze komen thuis, eten en ploffen op de bank.

Natuurlijk zijn er onder ons ook gelukkig nog mensen die wel met regelmaat sporten. Maar ons gedrag is zo veranderd de laatste 30 jaar, dat we met elkaar meer zitten dan bewegen.

En wat dacht U van het eetpatroon?

Mijn vader zei jaren geleden al tegen mij:,, In de oorlog waren er geen dikke mensen, de mensen eten te veel en bewegen te weinig.” Toen mijn vader dat enkele jaren geleden tegen me zij dacht ik daar heb je hem weer. Maar we zijn nu vele jaren verder, en het resultaat is te zien!

De Nederlandse bevolking wordt steeds dikker en vijf procent van de totale jaarlijkse sterfte in Nederland ontstaat door overgewicht. Overgewicht levert volgens berekeningen van het RIVM de Nederlandse samenleving een kostenpost van ruim 1 miljard.

Kunnen we met elkaar deze 1 miljard niet beter investeren, om dit probleem te voorkomen?

Maar dan is het handig dat de mensen er bewust op worden gemaakt, dat ze door meer bewegen, beter op gezonde voeding letten en hun lichaam extra voedingsstoffen geeft waar het lichaam om vraagt.

Natuurlijk is het probleem alleen niet het verschil dat mensen te veel eten en te weinig bewegen, maar in ons voedsel zitten niet meer alle bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft, om optimaal te kunnen groeien en een gezond leven te kunnen leiden.

Daar is natuurlijk heel veel verschil in, maar er zijn Chemisch en Natuur producten.

Wat wilt U liever binnen krijgen? Chemisch of Natuurproducten!
Ik persoonlijk kies voor Natuurproducten die veilig zijn.

Deze natuurproducten staan in de PDR Physicians Desk Refernce for Non-Prescription Drugs, Dietary Supplements, and Herbs (bureaunaslagwerk voor artsen), de meest betrouwbare bron betreffende de veiligheid en werkzaamheid van vrij verkrijgbare medicijnen en voedingssupplementen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn.

Betrouwbaar naslagwerk voor:
•De gezondheidszorg,
•Verzekeringen
•Farmaceutische industrie.

Ik hoop dat ik U weer een beetje meer wegwijs gemaakt heeft in de wereld van gezond en bewust leven.

Ik kwam er achter toen mijn lichaam al sporen van vernielingen achter liet, laat dit voor U niet zo zijn!

Ik wens U een gezond en gelukkig leven toe!

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

woensdag 29 april 2009

Gezondheid van de man heeft minder te verduren in een slechte relatie dan voor de vrouw!

Wetenschappers weten dat zowel vrouw als man last kunnen hebben van depressie en stress in een slechte relatie.

Maar de problemen hebben niet dezelfde invloed op de lichamelijke gezondheid blijkt uit de studie.

Problemen in een relatie zorgen ervoor dat er een verhoogde bloeddruk ontstaat, het gewicht en het cholesterol gehalte neemt toe bij de vrouwen, wat weer kan leiden tot hartproblemen.

Het onderzoek vond plaats onder 276 koppels, allen waren gemiddeld 20 jaar bij elkaar en in de leeftijd van 40 tot 70 jaar. Elk paar werd gevraagd een vragenlijst in te vullen over de kwaliteit van hun relatie en daarna volgde er een medisch onderzoek.

Tim Smith, een hoogleraar psychologie wil dat vrouwen zich bewust worden dat een slechte relatie negatieve invloed kan hebben op hun gezondheid.

Het is al uit een eerder onderzoek gebleken dat vrouwen over het algemeen gevoeliger zijn en zich meer zorgen maken in een slechte relatie dan de man. Natuurlijk weten we allemaal dat het beste is om dit probleem te voorkomen, dat we werken aan een gezonde relatie.

Maar vaak hebben we daar een beetje hulp bij nodig? Willen we dit wel, of denken we altijd maar dat wij de enige zijn in een relatie die problemen hebben?

Nee, gelukkig zijn er meer relatie´s waar niet alles koek en ei is!

Maar daar kunnen we nog niet onze relatie mee redden.
Neem een therapeut of coach en ga kijken waar de knelpunten in jullie relatie zitten. Maar ook denken aan je voeding kan zeker geen kwaad. Wees U je ervan bewust dat gezonde voeding heel veel voor je lichaam kan betekenen.

Een gezond hart daar kunnen we zelf veel aan doen.

Vermijd stress, neem de natuurlijke voedingssuplementen zoals bijvoorbeeld visolie: bevorderd een gezond hart, en zorgt ervoor dat het emotionele welzijn verbeterd en stemmingswisselingen worden hierdoor verminderd.

Q10 dit product bevorderd een gezond hart en een gezonde, normale bloeddruk helpen handhaven, de gehele bloedsomloop helpen en de energieproductie ondersteunen en handhaven via ATP-omzetting.

En laten we eerlijk zijn in een slechte relatie kost ons dat vaak heel veel energie.

Conclusie: we kunnen allemaal wel een gezonde dosis voeding tot ons nemen.

Geniet van het leven, het duurt maar even!

Het verleden kunnen we niet meer veranderen, maar onze toekomst wel!
Leef in het hier en nu!


Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 28 april 2009

Gezond eten, doen we dat ook daadwerkelijk?

Vier op de honderd Nederlanders heeft suikerziekte

Den Haag – Het aandeel Nederlanders met suikerziekte is gestegen van bijna 3 procent in 2001/2002 naar 4 procent in 2007/2008. Suikerziekte komt relatief vaak voor bij ouderen en niet westerse allochtonen. Dat laatste hangt deels samen met ernstig overgewicht. Met deze risicofactor hebben niet-westerse allochtonen vaker te kampen dan autochtonen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die woensdag 18 maart 2009 openbaar werden gemaakt.

De toename heeft te maken met de vergrijzing van de bevolking en het gestegen aandeel van mensen met ernstig overgewicht. Ook het feit dat huisartsen de ziekte actiever opsporen en door voorlichtingscampagnes, zijn mensen zich bewuster gaan worden van suikerziekte, aldus het CBS.

Onder niet-westerse allochtonen komt suikerziekte vaker voor dan onder autochtonen. Het meest komt de ziekte voor bij de groep Surinamers, Antillianen en Arubanen, Marokkanen en Turken. Bij deze bevolkingsgroepen komt de ziekte twee tot drie keer vaker voor dan bij autochtonen. Suikerziekte komt meer voor onder eerste generatie niet-westerse allochtone 25-plussers dan onder de tweede generatie.

Het is onduidelijk waardoor sommige groepen niet-westerse allochtonen vaker aan suikerziekte lijden. Volgens het CBS zou de plotselinge overgang van een niet-geïndustrialiseerde samenleving in het land van herkomst naar een westers geïndustrialiseerd land een oorzaak kunnen zijn.

Bron: Volkskrant article1165911

Als U dit leest, vraagt U je zelf dan niet af, waar komt die suikerziekte dan vandaan?
Als U kijkt in de winkels in Nederland, wat voor assortiment wij hebben aan koek, snoep, vette dingen. Dit is schrikbarend veel meer dan in andere landen. Ga meer eens een supermarkt in een vreemd land binnen, en U zult met eigen ogen kunnen aanvaren dat de keuze mogelijkheid minimaal is.

Als ik jaren geleden op vakantie was in Bonaire, of Curaçao, dan was de supermarkt wel groot, maar het assortiment bood ons niet zoveel keus, als hier in Nederland. Bijvoorbeeld drop daar kon je naar fluiten. En als je dan een man heeft, die verzot is op drop, ja dan moet je de volgende keer als je op vakantie naar zo´n land gaat gewoon een zak drop meenemen. Of gewoon die weken als je op vakantie bent, geen drop eten.

En nu lees ik het is onduidelijk waardoor sommige groepen niet-westerse allochtonen vaker aan suikerziekte lijden. De keuze lijkt me snel gemaakt, maar ook steeds meer autochtonen krijgen suikerziekte. Het heeft gedeeltelijk er mee te maken, wat we in ons mondje stoppen.

Gezonde natuurlijke voedingssupplementen
Als de mensen veel ellende in hun lichaam willen voorkomen, dan wordt het tijd dat we met elkaar de koe bij de horens vatten. Het is voor mij onbegrijpelijk, waarom wij hier in Nederland zo langzaam in beweging komen. Nederland vergrijst, er komen steeds meer mensen met chronische aandoeningen, Astma, suikerziekte, hart en vaat ziekten, kanker enz. We kunnen heel veel problemen voorkomen, door ons preventief met natuurlijke voedingssupplementen te voeden!

Lieve mensen, we moeten na gaan denken met elkaar hoe blijft de ziektekostenverzekering in Nederland betaalbaar! En hoe kunnen zoveel mogelijk mensen gebruik maken van ons ziektekostenstelsel.

Dit kan in mijn ogen alleen maar, als er daadwerkelijk een transformatie gaat plaats vinden in de gezondheidszorg. Laten we de handen ineen slaan, en werken met elkaar aan een beter resultaat!

In mijn ogen moeten de cijfers naar beneden, maar als we zo doorgaan met elkaar en onze ogen dicht knijpen voor deze feiten dan stijgen de cijfers enorm.

Met als gevolg, dat we over 5 jaar en misschien wel eerder met onze handen in ons haar zitten. Hadden we maar……

En wie gaat dan de ziektekosten betalen? De jeugd heeft dan inmiddels ook al last van chronische aandoeningen. En val je niet in de ziek zijn categorie, dan heb je pech, en kan je voor al deze zieke mensen opdraaien.

Vind je het dan nog fijn om gezond te zijn?

Ja Natuurlijk, het is altijd nog beter om gezond te zijn, als ziek te zijn!
Dan rest het mij om nog te zeggen, Wie de toekomst van hun gezondheid zoveel mogelijk in eigenhand wil houden, kan beter nagaan denken, hoe kan ik al deze ziektes zoveel mogelijk voorkomen?

Voorkomen is beter dan Genezen!
We hebben maar één lichaam, en daar moeten wij ons hele leven mee doen!


Lieve mensen, Preventie begint er vandaag al mee!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 27 april 2009

Kredietcrisis, stress, tot rust komen en gezonde voeding.

Tot rust komen, dankzij de crisis
Twee auto´s voor de deur, een topbaan en een gezinnetje. Het is tegenwoordig het beeld wat er is in onze samenleving. Hoe perfect het ook klinkt, veel vrouwen lopen vast in hun succesvolle baan of krijgen zelfs een burn-out. In deze economische onzekere tijden maken we noodgedwongen een pas op de plaats.

Doen we wel echt wat we willen?
De crisis biedt ons de kans om onszelf weer terug te vinden.

Er zijn talloze voorbeelden te vinden, carrièretijgers die zichzelf tegenkomen en het roer volledig omgooien. Dagblad De Pers heeft er zelfs een nieuwe term voor bedacht, de “burn-out babes.” Het zou een trend zijn, slimme en aantrekkelijke vrouwen die vastlopen in de gouden kooi van het materialisme.

Boeddhisme
Vastgelopen vrouwen nemen vaak afstand van hun kapitalistische denken en hervinden zichzelf in het spirituele, bijvoorbeeld het boeddhisme. Steeds meer vrouwen laten hun goedbetaalde baan achter zich en worden spirituele carrièrecoaches. Ze geven trainingen, meditatiecursussen en yogasessies.

Stress, Gezonde voeding en rust
Als we met elkaar na gaan denken over onze levensstijl is deze vaak schrikbarend. We vergen veel van ons lichaam, en dat kost energie. Stress is een vitamine killer. Als we goed voor ons lichaam zorgen zeker in deze hectische tijd dan kunnen we veel problemen voorkomen zoals een burn-out. Daarom is het van groot belang dat we voor ons lichaam goed zorgen. Voldoende nachtrust, maar ook gezonde voeding kan U hier bij helpen. Vaak zijn we uitgeblust, en dan doen we maar wat.

Natuurlijke energie en concentratie drank
Er is op de markt een bijzonder goed natuurlijk vitamine drank. Dit is een concentratie en energie drank. Dit product zorgt ervoor dat U vier tot vijf uur lang beter geconcentreerd bent, en meer energie heeft. En dat heeft ons lichaam zo hard nodig in deze tijd. We drinken niet alleen koffie omdat we het lekker vinden, maar ons lichaam vraagt naar de cafeïne die in de koffie zit. Vaak hebben we om de twee á drie uur weer een kopje koffie nodig. En dit is ook zo met roken. We roken niet alleen omdat we het lekker vinden, of omdat het een gewoonte is. Nee, ons lichaam vraagt naar de nicotine die er in sigaretten zit. We doen er met elkaar van alles aan om ons goed te voelen. We moeten en willen veel, en als we kinderen hebben om voor te zorgen, die willen we het liefst ook zoveel mogelijk liefde, zorg, en materiaal (zoals computer, gameboy enz., leuke kleding, schoeisel geven). Dit is allemaal heel gewoon.

Mijn schoonvader zei ook altijd: Het is makkelijker om met je kind(eren) langs een etalage ruit te lopen zonder geld in je portemonnee, dan dat je geld in je portemonnee hebt. Vragende kinderogen maken heel veel los bij ouders, en dan is het altijd moeilijk om nee te zeggen. Mensen die geen kinderen hebben hoor ik vaak zegen:,, Van mij zouden ze het niet krijgen, goed is goed!” Geweldig als U dit zou kunnen, maar als U zelf in de positie was dat U je kinderen het kon geven, dan wordt dat toch vaak gedaan. Tenslotte willen we het beste voor onze kind(eren).

Obsessie
De kredietcrisis kan bevrijdend werken. Mensen komen tot het inzicht dat het streven naar groei een obsessie is geworden en slaan een nieuwe weg in. Ze gaan leven met een minder goed salaris maar met innerlijke rust.

Natuurlijk als U hier voor kiest prima. Maar er zijn ook veel mensen die moeten werken voor een bepaald salaris, omdat ze anders niet de financiële touwtjes aan elkaar kunnen knopen. Daarom kunnen we ook gaan kijken, hoe krijg ik meer vrije tijd. Hoe kan ik me gezonder gaan voeden. Waardoor mijn uitgebrande lichaam weer in balans komt. Op al deze vragen hebben wij de oplossing voor U. En waarom weet ik dit zo goed, omdat ik ook vast liep in mijn werk. Ik was zelfstandig onderneemster en was gemiddeld 80 uur in de week aan het werk. Totdat ik 9 jaar geleden een ongeluk kreeg en mijn rug brak. Ik moest een pas op de plaats maken, want ik kon op dat moment niets meer. Toen ging ik pas nadenken. Geestelijk heeft het ongeluk ook veel met mij gedaan. Maar ik knokte door. En overwon. Dan kom je erachter dat er meer op aarde is dan alleen maar werk, werk zorgen voor je gezin. Het ging en gaat om mij! U, moet gaan beseffen dat het hier op aarde om U gaat! Wat wil ik van het leven, en wat wil het leven van mij.

Vele wegen die naar Rome lijden
We horen het vaak in onze omgeving zeggen: Meid er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Doen we daar wat mee, of niet! Vaak is het antwoord nee, we hebben het druk, druk en nog eens druk. Ik kan U verzekeren dat er meer wegen naar Rome leiden. Als U bereidt bent om U leven een nieuwe kans te geven. Het gaat tenslotte om U leven en dat van niemand anders.

Verandering en Verbetering beginnen van binnenuit.
Daarna veranderen de uiterlijke omstandigheden vanzelf mee.


Liefs Monique
Ervaringsdeskundige