vrijdag 29 mei 2009

Gezonde voeding kan obesitas verminderen

Ieder pondje gaat door het mondje met als gevolg obesitas

Toegenomen consumptie oorzaak obesitas
De toename van het aantal mensen met ernstig overgewicht (obesitas) komt niet door een minder actieve leefstijl, zoals algemeen aangenomen, maar door een toegenomen consumptie. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht en de Universiteit van Aberdeen in Schotland.

Op dit moment kampt ruim 20 procent van de Amerikaanse en Engelse bevolking met obesitas. En 30 tot 40 procent met overgewicht. Ze eten meer dan ze verbruiken.

Volgens Klaas Westerterp, hoogleraar Humane Energetica in Maastricht wijst alles erop dat de huidige obesitas-epidemie vooral wordt veroorzaakt door een toegenomen consumptie.

Energie wordt vet!
De onderzoekers stellen dat het te veel aan energie wordt opgeslagen als vet. Maar de vraag of dat komt door een afname van de lichamelijke activiteit of een te hoge voedselconsumptie vormt een discussiepunt in de wetenschap.

Sommige pleiten dat de huidige samenleving, met auto´s, computers, televisie en dergelijke mensen minder aanzet tot bewegen dan vroeger. Maar dit onderzoek haalt die visie onderuit.

Bron: Universiteit Maastricht

Lieve mensen als je zelf nadenkt, is het toch gewoon logica.
Gemiddeld hebben we allemaal een te hoge voedselconsumptie. Daar komt nog eens bij, dat de meeste onderons minder actief zijn als vroeger. Dit brengt de welvaart ook mee. We pakken makkelijker de auto, want het is toch makkelijker om boodschappen te halen met de auto, als met een vol geladen steigerende fiets? Vroeger zag je nog veel mensen wandelen, er waren gemiddeld meer wandelverenigingen. Tegenwoordig met de elektronische wereld is er heel veel veranderd in onze maatschappij. Dit kunnen we met elkaar gelukkig niet tegen houden.

Laten we met elkaar blij zijn, dat we in een welvarend land leven.
Maar we kunnen wel met elkaar kijken, wat is goed voor onze gezondheid. Ik persoonlijk denk dat dit punt over onze gezondheid vaak pas bij mensen naar voren komt, als we iets mankeren, zij ziek zijn of een ongeluk krijgen. En dit is eigenlijk dood zonde. Er zijn al onderzoeken naar gedaan, dat mensen het allemaal niet zo belangrijk vinden. Velen mensen onder ons leven liever een paar jaar korter, maar dan wel goed geleefd. Maar is dit eerlijk tegenover de medische wereld? Want als je echt daadwerkelijk hulp nodig heeft, willen we bijna allemaal dat we zo snel, en zo goed mogelijk geholpen worden door de medische wereld.

Gezonde natuurlijke voeding en Uw eetpatroon veranderen kan veel problemen voorkomen, nu en in de toekomst. Preventie voor Uw lichaam, ik kan het niet genoeg vertellen, is het beste wat U voor nu en voor Uw toekomst kan doen. De meeste onder ons zorgen wel voor hun financiële oude dag voorziening? Maar we voorzien ons lichaam niet van gezonde voeding waardoor we in de toekomst ook van onze financiële oude dag voorziening kunnen blijven genieten. Vreemd is dit, vindt U niet als U hier logisch over nadenkt?

`Dikke mensen vaak emotionele eters´
Ongeveer 40 procent van de mensen met ernstig overgewicht is een emotionele eter die bij oplopende emoties naar snacks grijpt.

Emotionele eters moeten anders leren omgaan met stress en gevoelens. Emotioneel eten lijkt het verschil uit te maken tussen dik of dun zijn. Lijnen helpt bij emotionele eters niet. Zij eten wanneer ze zich vervelend voelen. Je kunt het zien als een abnormale reactie op stress.”

Gedragstherapie kan de emotionele eters beter leren omgaan met hun gevoelens. In combinatie met natuurlijke voedingssuppletie kunnen de emotionele eters gaan ervaren, dat als ze hun lichaam gezond voeden eerder vol zitten. Waardoor de trek naar hartige snacks en zoetigheid sterk vermindert.

Zo snijdt het mes aan twee kanten, het gedrag wordt veranderd, en hun eetpatroon wordt anders, omdat ze minder trek hebben in hartige snacks en zoetigheid.

Samenwerken aan een gezonde toekomst
Als artsen, voedingsdeskundige, therapeuten en psychologen zouden samenwerken in combinatie met natuurlijke gezonde voedingssupplementen dan kunnen we er met elkaar voor zorgen, dat het overgewicht onder de bevolking daadwerkelijk in Europa wordt aangepakt!

Lieve mensen, al kan U niet wachten op artsen, voedingsdeskundige en therapeuten enz. het is aan U de keus willen we gezond en fit oud worden, dan kunnen we beter maar preventief voor ons zelf gaan zorgen.

Bedankt voor het lezen, en ik wens U een super gezonde toekomst toe!
Groetjes Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 28 mei 2009

Nooit meer maagzuur door gezonde voeding

Mijn man werd jaren geleden regelmatig ´s nachts wakker met maagzuur. Op de dag had hij ook vaak veel hinder ervan. Als dit onderwerp eens een keer doorgesproken werd met de klanten aan de bar, vroegen ze verbaasd waarom hij niet voor het slapengaan een zuurremmer innam om te voorkomen dat het zuur zich in zijn maag ophoopte. Op de dag at mijn man al van die zuurremmers, en dat werden er door de loop van tijd heen, steeds meer. Dus hij dacht dit is toch niet goed voor mijn lichaam om nog meer zuurremmers te gaan eten om ´s nachts te kunnen slapen.

Uiteindelijk ging hij met zijn maagzuur naar de dokter. O, geen probleem de dokter had een medicijn voor dit veel voorkomende probleem. En wat waar is, is waar, reken maar dat het medicijn hielp. Mijn man was er reuze te spreken over, want ´s nachts geen last meer van maagzuur. En op de dag hielp deze tablet ook veel beter als de vorige bij de drogist.

Stress en overgewicht
Een van de schrijnendste misstanden in onze gezondheidszorg is dat veel artsen lichamelijke verschijnselen in geval maagzuur - veelal bestrijden met medicijnen zonder aan te geven dat deze symptomen het gevolg zijn van een ongezond leefpatroon.

Onze dokter had ook een paar kilo overgewicht en hij zij dan ook tegen mijn man. Als ik dokter …. Was dan moest je afvallen, maar ik heb er ook last van dus ik begrijp je probleem. (Ha, Ha). Dit is natuurlijk zeer fijn als een dokter je probleem begrijpt, maar de oplossing was een medicijn en niet je leefgewoonte veranderen. Wel zei hij tegen mijn man:,, Als je een pilletje uit vindt voor overgewicht dan kan je geld verdienen.” Dat had mijn man als ondernemer in zijn oren geknoopt. Alleen daar gingen nog jaren overheen, mijn man werd als maar dikker door stress en steeds meer medicijnen moest hij gaan eten voor zijn maagzuur.

Uiteindelijk niet de juiste oplossing om daadwerkelijk het probleem te keren. Maar wat dan. Uiteindelijk kwam mijn man met natuurlijke voedingssuppletie in aanraking. Hij was nogal sceptisch, maar uiteindelijk wilde hij het een kans geven. Hij is nog nooit zo positief geweest over afvallen, en hij heeft zichzelf nog nooit lichamelijk zo goed gevoelt.

Kenmerken van een goede arts:
Een goede arts zal bij zijn patiënten regelmatig de bloeddruk, de glucose- en insulinespiegel, het cholesterol-en triglyceridegehalte en het gewicht en de buikomvang meten. Een duidelijke toename in een van deze factoren wijst op een verslechtering van de algehele gezondheid van de patiënt.

Bij een afwijkende uitslag voor een van deze factoren zal de arts in de regel de aangewezen medicijnen voorschrijven: iets tegen hoge bloeddruk, tabletten om de glucospiegel onder controle te krijgen en het cholesterolgehalte te verlagen of ontstekingsremmers. De onverbiddelijke logica waardoor voor ieder symptoom een pil wordt voorgeschreven, heeft ertoe geleid dat de meeste ouderen dagelijks handenvol pillen slikken.

Preventief je zelf voeden en de arts:
Lieve mensen wees altijd dankbaar dat er artsen zijn in deze wereld. We hebben elkaar heel hard nodig. En de kennis wereldwijd die er is betreffende onze gezondheid, moeten we met elkaar kunnen delen om de algehele gezondheid van de mens te verbeteren.
Natuurlijk is het nog vroeg voor een arts, om zijn denkwijze te veranderen. Als je als arts, al jaren in deze volgorde werkt, is het moeilijk je denkwijze (systeem in je hoofd) om te zetten. Maar als we daadwerkelijk goede resultaten willen, in het belang van de bevolking dan kunnen we beter met elkaar deze kennis delen.

We zien met elkaar in de maatschappij wat preventie kan voorkomen.
Kijk alleen al maar eens in U woonhuis, wat we aan preventie doen.
Brandpreventie we hangen in de woon en slaap ruimtes brandmelders op. Dit zorgt ervoor dat er minder mensen omkomen bij een woonbrand, want ze worden tenslotte op tijd gewekt door de brandmelders. (Dit was vroeger ook niet het geval)

Alarmbeveiliging in auto´s en huizen. Als de melder afgaat, reken maar dat de boeven verdwijnen, of iemand in de buurt krijgt een seintje even gaan kijken wat is er aan de hand?

Preventie voor ons lichaam:

Preventief je zelf voeden met de juiste natuurlijke voedingssuppletie en in combinatie van een gezonde leefwijze kan er voor zorgen dat U minder hinder heeft/ of voorkomen van overgewicht, hart-en bloedvaten, suikerziektes, kanker enz.

Voor mij is er een belangrijke regel: Verander de wereld begint bij U zelf!
Hartelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 27 mei 2009

Ontstekingsreacties verminderen door gezonde voeding

Zomer, lekker zwemmen, en dan heeft U opeens last van Oorontsteking uitwendig.

Lekker de zon is weer in ons kikkerland, en onze winterzorgen vliegen dan weer aan de kant. De verkoudheidjes en de griep die zijn voorbij. Want het is tenslotte al weer mei. We hebben met elkaar al een aantal dagen prachtig zomer weer, en dan worden de bikini’s en zwembroeken uit de kast gehaald. Lekker met elkaar een dagje naar het strand, of zwembad. Volop zwemmen, dat is pas echt weer met elkaar genieten. Maar door vocht in het oor kunnen schimmels en sommige bacteriële infecties gedijen. Zwemmen vooral in vervuild water, kan het risico verhogen, even als douchen, haarwassen en natregenen.

Bij oorontsteking uitwendig laat de huisarts er even na kijken.

Totdat we een dag thuis zijn, en U ineens last heeft van Uw oor. Je laat je man, of vrouw er even naar kijken, en ja het ziet best rood. Laten we dan maar even naar de huisarts gaan. Oorpijn is een vervelende pijn, en dat is echt geen pretje om daar mee te blijven rondlopen. Dus we pakken snel de fiets of de auto en gaan meteen naar de dienstdoende huisarts. Als de huisarts de oorontsteking geconstateerd heeft, krijgt U vaak voorgeschreven antibiotica of antischimmel middelen in de vorm van zalf of druppels kunnen worden voorgeschreven tegen de infectie, naast corticosteroïden tegen de ontstekingsreactie. En corticosteroïden is een medicijn, laten we voor een natuurlijke ontstekingsremmer kiezen. Allereerst veel beter voor Uw algemene gezondheid, en ten tweede als U preventief een natuurlijke visolie van hoogwaardige kwaliteit iedere dag eet, verkleint U de kans op ontstekingen.

Visolie een natuurlijke ontstekingsremmer
Dagelijks één of twee visolie capsule eten naast U dagelijkse maaltijden is een gewoonte die we ons zelf aan kunnen leren. Resultaat: ontstekingsreacties verminderen en dat is toch wel zo prettig voor U en voor het hele gezin. Waar mijn dochter veel baat bij had, als zij een uitwendige oorontsteking had, dan kreeg zij natuurlijk de antischimmel zalf van de dokter, maar ik gaf als moeder haar vier visolie capsule erbij op een dag. Een aantal dagen lang. En zonder de corticosteroïden kwam mijn dochter ook weer helemaal van die nare oorontsteking af. Want oorontsteking is echt geen pretje.

Symptomen van Oorontsteking uitwendig:
•In een vroeg stadium jeuk in de gehoorgang.
•Oorpijn die erger wordt bij trekken aan de oorlel.
•Roodheid en zwelling van de huid van de gehoorgang ( en soms van het buitenoor).
•Eczeem, plekken met beschadigde, jeukende, schilferige, rode, vochtige huid, rond de ooropening.
•Tijdelijk gehoorverlies door ophoping van pus in de gehoorgang.
•Koorts.

Preventief U zelf en Uw kind(eren) dagelijks één á twee visolie capsule geven is goed voor het lichaam.
Denk maar aan vroeger toen wij als kind een lepel levertraan kregen. Het was in ons gezin verplicht iedere dag een lepel levertraan met de maaltijd naar binnen te krijgen. Vaak was het een gevecht voor onze ouders, want wat vonden ik en mijn broers en zussen die lepel levertraan vies. In het algemeen geldt dat een kind vatbaarder is voor ziekte dan een volwassene, maar tegelijk ook een enorme `levenskracht´bezit, waardoor het herstel krachtig en snel is.

Afweersysteem en immuniteit
Kinderen hebben nog geen gerijpt afweersysteem. Dat systeem moet `leren´wat voor het lichaam schadelijk is. Na een eerste keer in contact geweest te zijn met een schadelijke stof of virus, bouwt het afweersysteem van het kind een speciale verdediging op. Die eerste keer zal het kind nog ziek worden, maar de volgende keren herkend het afweersysteem de `aanvaller´ direct en maakt de aanvaller onschadelijk. Dit heet immuniteit.

Optimale conditie voor U en Uw kind(eren)
Als ouder of verzorger kan U er voor zorgen dat het kind een optimale visolie iedere dag binnen krijgt. Vroeger kregen de kinderen een lepel levertraan. Tegenwoordig is er de WinOmeg3complex™ die er 3x de kracht heeft van de meeste verkrijgbare omega-3 supplementen. Tevens is deze visolie ultragezuiverd door het verwijderen van PCB´s kwik, dioxine en andere zware metalen. En wat ook wel prettig is voor het kind, geen nasmaak van vis.

Een goede visolie met de juiste verhouding EPA: DHA is zodoende 3,3:1 een verhouding die volgens deskundigen een optimale bijdrage aan de gezondheid levert. En de inhoud van verzadigd vet slecht 2% is.

Deze visolie kan: Ontstekingsreacties verminderen, de cognitieve functies verbeteren, een gezond hart bevorderen, gezonde en flexibele gewrichten ondersteunen en het emotionele welzijn verbeteren en stemmingswisselingen verminderen.

Een product waar U en Uw kind(eren) uiteindelijk veel plezier mee zullen beleven als het om de algemene gezondheid gaat. We kunnen beter kiezen voor een iets duurder product maar waar de verontreinigingen uit gezuiverd zijn. Maar als U kiest voor een goedkope visolie wees U zich dan wel bewust dat deze visolie´s niet gezuiverd zijn van PCB´s, dioxine, kwik en andere zware metalen en de inhoud van het verzadigt vet ligt veel hoger in deze soorten visolie´s.

Wees U bewust van wat voor product U koopt, goedkoop is uiteindelijk duurkoop!

Ik wens U allen een fijne zomer toe met veel zwemplezier.
Met vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 26 mei 2009

Preventief gezonde voeding of liever vetzucht en maar weer ieder jaar proberen af te vallen

Na een veelal luie en voedselrijke winter is het voorjaar als regel hoogseizoen, om af te gaan vallen. De leuke folders van zwemkleding vallen weer op de deurmat. Ja, en dan gaan we weer denken, er moeten toch maar weer wat pondjes af. Want anders staat mijn bikini of zwembroek niet leuk van de zomer. Al die vetrepen over mijn bikini broekje of badpak staan niet mooi. Maar of we nu echt aan onze gezondheid denken is nog maar de vraag. Mooi zijn is zeker zo belangrijk volgens vele mensen. Gemiddeld willen de meeste mensen die af willen vallen gemiddeld twaalf kilo afvallen. Mensen worden zich bewuster van het belang van een goede levensstijl.

Beweging en sport
Bedrijfsartsen zien steeds meer het belang van beweging en sport voor de werknemers. De meesten moedigen het dan ook aan, ook in de baas zijn tijd. Want stel, je weegt 155 kilo en je moet bij een klant op bezoek. Dat komt niet representatief over. Daarbij, wie sport is minder zwaar, zit lekkerder in zijn vel, heeft weinig of geen last van kwaaltjes en verzuimt dus minder.

Kilo´s eraf, in combinatie met sporten!
Maar zie je als veel te dik mens in dat er toch écht flink gesport moet worden om de kilo´s er af te krijgen, durf je misschien niet naar de sportschool? Bang om uit gelachen te worden: hé moet je die dikke zien! Of omdat je na een paar minuten bewegen bekaf bent. U bent echt niet de enige, want vele onder ons hebben hier problemen mee.

Leefstijl en erfelijke aanleg
Ernstig vetzucht is het gevolg van leefstijl en erfelijke aanleg. Dit omkeren is niet zo simpel. De overheid kan moord en brand schreeuwen dat er te veel dikke mensen zijn, en reppen over miljarden die dat de staat kost, de meeste dikkerds zullen pas gaan afvallen als ze er last van krijgen. Wanneer het dus al rijkelijk (te) laat is.

Lieve mensen, dat is niet echt slim. En dit is ook echt niet nodig. Als U zelf in gaat zien, dat U alleen zelf U lichaam optimaal gezond kunt houden, door zelf preventief goed voor U lichaam te zorgen. Er zijn natuurlijke voedingssupplementen die zorgen er voor, dat de eetlust wordt onderdrukt, gewichtsverlies bevorderen, energie en alertheid verhogen, de lipolyse of vetafbraak bevorderen, de stofwisselingssnelheid of thermogenese versterken, helpen bij het op gewicht blijven.
Als U deze natuurlijke producten eet naast U dagelijkse maaltijden, zult U zien dat U dit ook vol houdt. Lijnen een paar maanden snel, en daarna weer gewoon eten, binnen de kortste keren is U lichaam weer zwaarder dan daarvoor. En U wordt steeds meer gedemotiveerd om af te vallen. Als U deze producten eet, in combinatie met bewegen, lekker wandelen, fietsen maar ieder geval in beweging komen, dan zal U gaan ervaren dat U beter in U vel zit, meer energie krijgt en het leven weer van de zonnige kant gaat bekijken. En als klap op de vuurpijl, wat dacht U van weer eens een makkelijke stoelgang. Vaak hoor je van mensen die te dik zijn, dat ze ook moeilijk naar het toilet kunnen. Dit komt omdat het voedsel niet meer goed verteerd.

Motivatie
Mensen die geen klachten hebben, ook al zijn ze te zwaar, kunnen zich vaak moeilijk motiveren om af te vallen. Het is net als met roken: mensen blijven duizenden sigaretten opsteken uit die pakjes waar met koeienletters Roken is dodelijk op staat! Wat de overheid wil, preventief optreden tegen overgewicht, is dus lastig.

Verantwoording nemen voor U eigen leven!
Maar als U zelf in gaat zien dat door preventieve voeding naast U dagelijkse maaltijden U meer energie krijgt en U zich prettiger gaat voelen, dan pas krijgt U de motivatie die nodig is om af te vallen.

Henk van der Pol, directeur van een Arnhemse kliniek die maagbanden zet denkt: Als mensen zich meteen ziek zouden voelen bij elke kilo te veel, dan zouden ze het afvallen serieuzer nemen. Maar de meeste patiënten komen eerder voor een maagband om mooi te zijn, dan voor hun gezondheid zegt hij.

Wees U er van bewust, wat preventie met U lichaam kan gaan doen.
De juiste natuurlijke voedingssupplementen zorgen ervoor dat U niet meer ieder jaar voor de zomer hoeft af te vallen, want U zorgt tenslotte heel het jaar goed voor U lichaam.
U wilt toch heel het jaar door lekker in U vel zitten?
Als U dat belangrijk vindt, begin dan nog vandaag!
Dan zult U zien, dat U een ander lichaam krijgt waar U trots op mag zijn!


Lieve mensen, dan kan eindelijk de weegschaal in de kast. En als U heel het jaar goed voor U lichaam zorgt, dan zal U ondervinden dat U beloond wordt door U eigen lichaam.
U wordt zoals U lichaam moet zijn!
Maar het werkt wel zo, vandaag wel, morgen niet dan krijgt U geen resultaat.
Consequent voor U zelf zorgen het gehele jaar door, dag in dag uit, dan krijgt U daadwerkelijk het lichaam waar U naar verlangt.
Het is een gewoonte die U jezelf moet aanleren naast U dagelijkse voeding.
Vergelijk het maar met leren tandenpoetsen.

Ik wens U een gezonde en vrolijke toekomst toe!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 25 mei 2009

Verlaag U bloeddruk door natuurlijke gezonde voeding!

Visolie en Co Q10 de natuurlijke gezonde voeding die er voor zorgt dat U bloeddruk verlaagt.
Een hoge bloeddruk is niet goed voor je hart en bloedvaten. Soms zijn medicijnen noodzakelijk, maar vaak kan je er zelf ook wat aan doen door je levensstijl aan te passen.

Er is niet één specifieke oorzaak van een hoge bloeddruk. Vaak is het een combinatie van erfelijkheid en levensstijl. Aanpassingen in je dagelijkse gewoontes kunnen helpen om je bloeddruk te verlagen.

Minder alcohol
Matig drinken kan voordelen hebben, maar wanneer je meer dan drie alcoholische drankjes per dag drinkt, verhoog je je bloeddruk en de kans op een hartinfarct. Dus kijk eens kritisch naar U zelf wat drinkt U per dag en zorg ervoor dat U niet teveel drinkt.

Stoppen met roken
We weten allemaal dat roken niet goed voor onze gezondheid is. Roken zorgt voor een stijging van de bloeddruk en een minder flexibele bloedwand. Stoppen met roken is altijd beter dan te blijven roken, maar wanneer je last hebt van een te hoge bloeddruk, heb je nog een extra reden.

Minder zout eten

Afvallen en sporten
Bij één op de vijf mensen met een hoge bloeddruk is overgewicht de oorzaak. Vermageren helpt. Als je één kilo afvalt, neemt de bovendruk al af met 1,6 mmHg en de onderdruk met 1,3 mmHg. Voldoende beweging kan ook de bloeddruk helpen verlagen. Dit betekent niet dat je moet beginnen trainen als een topsporter. Wandelen in plaats van met de auto te gaan en boodschappen doen met de fiets kan al veel verschil maken.

Preventie d.m.v. natuurlijke voedingsuppletie

Visolie: Een goede verhouding visolie is erg belangrijk. De verhouding EPA: DHA is 3,3:1, een verhouding die volgens deskundigen een optimale bijdrage aan de gezondheid levert. Visolie zorgt voor het bevorderen van een gezond hart, gezonde en flexibele gewrichten ondersteunen, ontstekingsreacties verminderen, de cognitieve functies verbeteren, en het emotionele welzijn verbeteren en stemmingswisselingen verminderen.

Co Q10: Er zijn veel verschillende Q10 soorten. letWaar U op moet ten is dat het stofje ubiquinol in het natuurlijke voedingssupplement moet zitten. Dit stofje zorgt ervoor dat het product acht keer zo effectief werkt in U lichaam als het stofje ubiquinon. Wetenschappers hebben vastgesteld dat de absorptie van CoQ10 acht keer zo snel gebeurt als van supplementen met ubiquinon en dat er na verloop van tijd een hoger CoQ10-gehalte in het bloed gehandhaafd blijft. Het product Co Q10 kan: een gezond hart bevorderen, de gehele bloedsomloop helpen, een gezond neurologisch functioneren in stand houden, een gezond immuunsysteem bevorderen, een gezonde, normale bloeddruk helpen handhaven, helpen bij de bescherming tegen oxidatiestress, schade door vrije radicalen helpen voorkomen, de energieproductie ondersteunen en handhaven via ATP-omzetting dit is de belangrijkste energiebron van elke lichaamscel.

Preventie, laten we met elkaar ervoor zorgen, dat de kennis die we hebben met elkaar delen!
Hierdoor komen meer mensen te weten, wat daadwerkelijk goed is voor hun lichaam.
Preventie en preventief je zelf voeden, we kunnen er niet te vroeg mee beginnen!


Lieve mensen Succes,
“Geef mij de moed om te veranderen wat ik kan veranderen,
Het inzicht te accepteren wat ik niet kan veranderen.
En de wijsheid om het verschil te zien.” Stephen Covey

Groetjes Monique
Ervaringsdeskundige