donderdag 28 mei 2009

Nooit meer maagzuur door gezonde voeding

Mijn man werd jaren geleden regelmatig ´s nachts wakker met maagzuur. Op de dag had hij ook vaak veel hinder ervan. Als dit onderwerp eens een keer doorgesproken werd met de klanten aan de bar, vroegen ze verbaasd waarom hij niet voor het slapengaan een zuurremmer innam om te voorkomen dat het zuur zich in zijn maag ophoopte. Op de dag at mijn man al van die zuurremmers, en dat werden er door de loop van tijd heen, steeds meer. Dus hij dacht dit is toch niet goed voor mijn lichaam om nog meer zuurremmers te gaan eten om ´s nachts te kunnen slapen.

Uiteindelijk ging hij met zijn maagzuur naar de dokter. O, geen probleem de dokter had een medicijn voor dit veel voorkomende probleem. En wat waar is, is waar, reken maar dat het medicijn hielp. Mijn man was er reuze te spreken over, want ´s nachts geen last meer van maagzuur. En op de dag hielp deze tablet ook veel beter als de vorige bij de drogist.

Stress en overgewicht
Een van de schrijnendste misstanden in onze gezondheidszorg is dat veel artsen lichamelijke verschijnselen in geval maagzuur - veelal bestrijden met medicijnen zonder aan te geven dat deze symptomen het gevolg zijn van een ongezond leefpatroon.

Onze dokter had ook een paar kilo overgewicht en hij zij dan ook tegen mijn man. Als ik dokter …. Was dan moest je afvallen, maar ik heb er ook last van dus ik begrijp je probleem. (Ha, Ha). Dit is natuurlijk zeer fijn als een dokter je probleem begrijpt, maar de oplossing was een medicijn en niet je leefgewoonte veranderen. Wel zei hij tegen mijn man:,, Als je een pilletje uit vindt voor overgewicht dan kan je geld verdienen.” Dat had mijn man als ondernemer in zijn oren geknoopt. Alleen daar gingen nog jaren overheen, mijn man werd als maar dikker door stress en steeds meer medicijnen moest hij gaan eten voor zijn maagzuur.

Uiteindelijk niet de juiste oplossing om daadwerkelijk het probleem te keren. Maar wat dan. Uiteindelijk kwam mijn man met natuurlijke voedingssuppletie in aanraking. Hij was nogal sceptisch, maar uiteindelijk wilde hij het een kans geven. Hij is nog nooit zo positief geweest over afvallen, en hij heeft zichzelf nog nooit lichamelijk zo goed gevoelt.

Kenmerken van een goede arts:
Een goede arts zal bij zijn patiënten regelmatig de bloeddruk, de glucose- en insulinespiegel, het cholesterol-en triglyceridegehalte en het gewicht en de buikomvang meten. Een duidelijke toename in een van deze factoren wijst op een verslechtering van de algehele gezondheid van de patiënt.

Bij een afwijkende uitslag voor een van deze factoren zal de arts in de regel de aangewezen medicijnen voorschrijven: iets tegen hoge bloeddruk, tabletten om de glucospiegel onder controle te krijgen en het cholesterolgehalte te verlagen of ontstekingsremmers. De onverbiddelijke logica waardoor voor ieder symptoom een pil wordt voorgeschreven, heeft ertoe geleid dat de meeste ouderen dagelijks handenvol pillen slikken.

Preventief je zelf voeden en de arts:
Lieve mensen wees altijd dankbaar dat er artsen zijn in deze wereld. We hebben elkaar heel hard nodig. En de kennis wereldwijd die er is betreffende onze gezondheid, moeten we met elkaar kunnen delen om de algehele gezondheid van de mens te verbeteren.
Natuurlijk is het nog vroeg voor een arts, om zijn denkwijze te veranderen. Als je als arts, al jaren in deze volgorde werkt, is het moeilijk je denkwijze (systeem in je hoofd) om te zetten. Maar als we daadwerkelijk goede resultaten willen, in het belang van de bevolking dan kunnen we beter met elkaar deze kennis delen.

We zien met elkaar in de maatschappij wat preventie kan voorkomen.
Kijk alleen al maar eens in U woonhuis, wat we aan preventie doen.
Brandpreventie we hangen in de woon en slaap ruimtes brandmelders op. Dit zorgt ervoor dat er minder mensen omkomen bij een woonbrand, want ze worden tenslotte op tijd gewekt door de brandmelders. (Dit was vroeger ook niet het geval)

Alarmbeveiliging in auto´s en huizen. Als de melder afgaat, reken maar dat de boeven verdwijnen, of iemand in de buurt krijgt een seintje even gaan kijken wat is er aan de hand?

Preventie voor ons lichaam:

Preventief je zelf voeden met de juiste natuurlijke voedingssuppletie en in combinatie van een gezonde leefwijze kan er voor zorgen dat U minder hinder heeft/ of voorkomen van overgewicht, hart-en bloedvaten, suikerziektes, kanker enz.

Voor mij is er een belangrijke regel: Verander de wereld begint bij U zelf!
Hartelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

1 opmerking:

  1. goed artikel, een eetlepeltje honing werkt voor mij persoonlijk het beste. Verminderd de klachten enorm. Wat ook kan helpen is gember, het heeft een vieze smaak maar werkt super!!

    BeantwoordenVerwijderen