vrijdag 22 januari 2010

Een gezonde onderneming begint met gezonde voeding




Mijn visie is erop gericht dat ieder mens uniek is en dus ook persoonlijke aandacht verdient. Mensen die lid zijn van een sportschool zijn erg gebaat bij een goede begeleiding. Echter stopt de begeleiding van een fitnessinstructeur bij het opstellen en veilig laten uitvoeren van een vrij algemeen trainingsprogramma. En daardoor wordt continuïteit bepaald door eigen discipline! Hierdoor zie je vaak om je heen dat mensen naar een aantal weken weer afhaken. Met als gevolg dat deze mensen niet meer naar de sportschool gaan. Door gezonde voeding op de werkvloer en uitleg over gezonde voeding ontstaat er een vertrouwensband wat sterk bijdraagt aan het uiteindelijke succes van een gezond lichaam.

Door gezonde voeding naast Uw dagelijkse maaltijden te eten kunnen er veel gezondheidsproblemen op worden gelost. Afvallen en conditie opbouwen zijn vaak de doelstellingen die de meeste mensen in eerste instantie willen bereiken. Naarmate de mens zich fitter en gezonder gaat voelen, komen ook de cosmetische doelstellingen om de hoek kijken. Zowel mannen als vrouwen, zakelijk als privé, iedereen vindt het leuk om er goed uit te zien en hierover complimenten te krijgen. En daar is natuurlijk niets mis mee! Gezonde voeding helpt U om Uw lichaam goed te verzorgen, met als resultaat een gezond lichaam.

Kijk eens als ondernemer naar de voordelen van gezonde voeding op de werkvloer
Ook het bedrijfsleven heeft veel baat bij gezonde voeding. Over het algemeen moeten directeuren, managers en zelfstandige ondernemers hier nog aan wennen. Bij gezonde voeding denkt men meestal aan een appel of een ander stuk fruit op de werkvloer. Deze doelgroep is druk en maakt weinig tijd vrij voor gezond eten en dat komt hun gezondheid en uiterlijk niet ten goede. Wist U dat gezonde voeding de kans op ziektes kan verkleinen? Met als gevolg een beter werkrendement op de werkvloer. Men vergeet door hun drukke werkzaamheden dat een fit lichaam gezonder is, en hierdoor minder vaak ziek is. Maar de leiding van een bedrijf moet niet vergeten dat; een goed voorbeeld goed doet volgen! De lunchwandeling en het staand vergaderen hebben alleen zin als de leidinggevende het juiste voorbeeld kan geven. Dit geldt tevens voor het bedrijfsfitnessabonnement.

Gezonde voeding en een bedrijfsfitnessabonnement zijn de juiste keuze voor algemene gezondheid op de werkvloer
Vaak sporten alleen de medewerkers die toch al zouden gaan sporten. Dit terwijl juist de medewerkers die “moeten” sporten dit niet doen, omdat zij zich niet gedwongen voelen! Als een leidinggevende het juiste voorbeeld kan geven, dan zullen teamgenoten of medewerkers vanzelf “moeten” volgen.

Voor meer vragen over gezonde voeding neemt dan geheel vrijblijvend contact op met
Business Health Service klik hier
Dhr. Pieter Bijl zal U de juiste informatie met de vele voordelen kunnen verstrekken die voor U en Uw werknemers de juiste oplossing zullen zijn voor een gezonder leven!

Met de juiste hoeveelheid nieuwsgierigheid over gezonde voeding, wat moed, constantheid en bovenal vertrouwen, kunnen dromen worden waargemaakt voor iedere onderneming!
De gezonde onderneming begint bij de gezonde ondernemer!

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

woensdag 20 januari 2010

Weg met leugens over gezonde voeding de waarheid zal boven tafel komen!



Vitaminesupplementen zijn overbodig
Voedingscentrum adviseert: “Door dagelijks gevarieerd te eten, met producten uit alle groepen voedingsmiddelen, krijgt het lichaam alle vitamines en andere voedingstoffen binnen voor een optimale conditie.” Wist U dat het voedingscentrum gesubsidieerd wordt door de Nederlandse overheid? Het voedingscentrum geeft voorlichting over voeding en voedsel in relatie tot gezondheid en veiligheid. Er wordt nauwelijks gesproken over natuurlijke hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen.

De waarheid over gezonde voeding
De kans dat de meeste mensen onderons inderdaad iedere dag verantwoord en gevarieerd eten is zeer klein. Wist U dat Uw lichaam de aanvulling van hoogwaardige natuurlijke vitamines, mineralen en sporenelementen goed kan gebruiken? Onbeperkt slikken van chemische voedingsupplementen heeft helaas meer nadelen dan voordelen als deze vitaminen en mineralen zijn. Kies daarom ook bewust voor natuurlijke hoogwaardige voedingsupplementen. Die veilig zijn! Teveel vitamine E bijvoorbeeld wordt door je lichaam niet uitgescheiden, maar in je vet opgeslagen. En een megadosis van de ene vitamine kan de opname van andere vitamines nadelig beïnvloeden. Kijk dus kritisch naar je eetpatroon en beslis dan welke hoogwaardige natuurlijke vitamines je extra nodig hebt. De Europese Unie komt binnenkort met een nieuwe ADH-richtlijn.

Gezonde voeding kan een goede aanvulling zijn op genezing
Voedsel en geneesmiddelen kunnen elkaar aanvullen. Dit stelde wetenschappers van de Wageningen Universiteit, die onderzochten in hoeverre voeding van invloed is op gezondheid en ziekte. De onderzoekers toonden aan dat gezonde voeding het ontstaan van chronische aandoeningen als hart- en vaatziekten en diabetes type-2 kan uitstellen en zelfs voorkómen. Genoemde ziekten hebben diverse oorzaken en ontwikkelen zich langzaam.

Daarom is het voor U van groot belang om tijdig te investeren in gezonde voeding en leefstijl.

Een tijdige investering in gezonde voeding en leefstijl keert zich uit in gezondheidswinst op latere leeftijd!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

maandag 18 januari 2010

Gezonde voeding kan er voor zorgen dat U dieper slaapt




Slaapproblemen
Als je deze foto´s bekijkt, dan zie je wel verschil.
Als baby slaap je vaak heerlijk en lekker lang.
En als volwassenen gebeurdt er vaak dit zoals op de foto.
We slapen in de nacht niet goed, en op ons werk krijgen we een enorme slaap.
Wist U dat gezonde voeding U bij dit slaapprobleem kan helpen?
Steeds meer mensen hebben slaap problemen. Dat dit probleem eerst nog veel voorkwam bij oudere mensen is nu wel gebleken dat steeds meer jongeren kampen met slaapproblemen. Dit komt omdat steeds meer kinderen lijden aan obesitas. Overgewicht is de belangrijkste oorzaak van slaapapneu een ziekte waarbij tijdens de slaap periodes van ademstilstand voorkomen.

Vergrijzing in Nederland
Met de vergrijzing van de bevolking neemt het aantal patiënten met slaapstoornissen steeds meer toe. Bijna 25procent van de 50-plussers onderons kampt met slaapstoornissen. Hierdoor nemen steeds meer mensen slaaptabletten (medicijnen). En wist U dat dubbel zoveel slaapstoornissen bij vrouwen voorkomen?

Chronische slapeloosheid
Wist U dat chronische slapeloosheid mag omschreven worden als een levensbedreigende ziekte? Als je slecht slaapt, is de impact in het dagelijkse leven ook enorm groot. Slaapapneu kan leiden tot geheugenverlies, concentratiestoornissen, oververmoeidheid en wat dacht U van hart- en vaatziekten. Een studie van professor De Backer wees bovendien uit dat slaapapneupatiënten vaker betrokken zijn bij een verkeersongeval.

Gezonde voeding helpt U naar slaapfase vijf
Wist U dat gezonde voeding U kunt helpen bij een gezonde slaap? Veel mensen grijpen al snel naar een slaapmiddel, die vaak nog eens verslavend zijn ook. Kies bewust voor gezonde voeding Sleep-Tite™. Een goede nachtrust is de basis van een gezond leven. Het lichaam herstelt van geestelijke en lichamelijke inspanning, en bouwt in de opeenvolgende slaapstadia nieuwe krachten op.

Een gezonde slaap telt vijf stadia, als het goed is aaneengesloten fasen die het lichaam nodig heeft om geheel tot rust te komen. In de oudheid was al bekend dat bepaalde kruiden gunstige effecten hadden op de slaap, met name om alle stadia ongestoord te doorlopen. Het gepatenteerde kruidenproduct Sleep-Tite™ ligt aan de basis van een gezonde nachtrust. Door gebruik te maken van dit unieke kruidenmengsel als hulpmiddel bij het inslaap. En doorslaappatroon, kan Sleep-Tite™ worden ingenomen door volwassenen en daarmee op veilige en actieve wijze lichamelijk en emotioneel welzijn bevorderen.

Een goede nachtrust doet nu eenmaal wonderen!
Laat gezonde voeding U hierbij helpen.

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige