vrijdag 13 november 2009

Extra melding vandaag: Diabetes en gezonde voeding













Diabetes en gezonde voeding
Afgelopen week las ik een advertentie in de krant dat U tussen 14 en 28 november Uw bloedsuiker spiegel gratis kunt laten testen bij de apotheek.
Ongeveer 250.000 Nederlanders weten niet dat ze diabetes hebben. Het is belangrijk om diabetes op tijd te ontdekken. Dan is de ziekte minder schadelijk voor Uw lichaam. Als U voortdurend dorst heeft, veel moet plassen of U bent vaak moe, dan is het verstandig om U bij U apotheek hierop te laten testen.

Gezonde voeding Satieté ® en LipoTrim ™een weg naar gezond leven
Gezonde voeding kan heel veel betekenen, zeker ook voor mensen die al diabetessie hebben. Klik eens hier en kijk wat gezonde voeding voor veel mensen al heeft betekend!

Gewoon beter voelen, wie wil dat nu niet?
Satieté ® bevat een elkaar aanvullend mengsel van kruiden en aminozuren dat de gezonde regulering van de neurotransmitter serotonine bevordert, een gezonde eetlust ondersteunt en een gezonde bloedsuikerspiegel handhaaft.

LipoTrim™ zorgt voor minder vetopname en handhaaft een gezonde bloedsuikerspiegel!
Voor welke methode U ook kiest, het is Uw lichaam, maar bedenk wel dat er veel op te lossen is d.m.v. gezonde voeding!

Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

Gezonde voeding kan de kans op dementie verlagen


Nederland telt momenteel ongeveer 270.000 mensen met dementie. Dat is ruim 1,5% van de bevolking. Volgens berekeningen van de Gezondheidsraad zal het aantal mensen met dementie de komende decennia toenemen tot een half miljoen in 2050, dan dus ruim 3% van de bevolking.

Alzheimer
De ziekte van Alzheimer is een invaliderende hersenziekte, waarbij de cellen in sommige delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven. De symptomen van de ziekte zijn vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid, desoriëntatie en verlies van spraak.
Alzheimer is een dramatische ziekte, men raakt zichzelf en de grip op de omgeving volkomen kwijt.

Als je ooit met de ziekte van Alzheimer in Uw naaste omgeving geconfronteerd bent, dan zie je het belang van gezonde voeding in. Je hoort steeds meer van de ziekte van Alzheimer het is de meest voorkomende vorm van dementie.

Voor mensen die deze verschrikkelijke ziekte hebben, komt niets meer bekend voor, alles is nieuw, en dus vaak onbekend en beangstigend. Mijn opa inmiddels gestorven heeft jaren deze verschrikkelijke ziekte gehad, en als je kijk wat dat met mijn oma, mijn moeder en de rest van de familie gedaan heeft, dat is niet met een pen te beschrijven. Wat een ellende verdriet en leed! Daarom kies ik iedere dag bewust voor een hoogwaardige visolie kwaliteit. Visolie is een natuurlijke ontstekingsremmer. Deze natuurzuivere visolie is wetenschappelijk samengesteld ter bevordering van een betere gemoedsgesteldheid, gezondere gewrichten, een gezonder hart, cognitieve helderheid, verbeterde vertering en emotioneel welzijn.

Schatting diagnose dementie
Ongeveer zijn er naar schatting in Nederland op dit moment bij 195.000 mensen de diagnose dementie gesteld. Daarnaast zijn er vermoedelijk ongeveer 60.000 mensen die lijden aan dementie, maar bij wie de diagnose nog niet is vastgesteld. Circa 12.000 dementiepatiënten zijn jonger dan zestig jaar wanneer de ziekte begint. De Gezondheidsraad schatte dat het aantal dementerenden tot 2050 zal toenemen tot 500.000.

De oudste vrouw van Nederland werd 115 JAAR OUD
Mevr. Hennie van Andel Schipper uit Hoogeveen overleed in 2005 op de leeftijd van 115 jaar. Zij was al enige tijd de oudste nog levende mens op aarde. Opzienbarend was het dat bij obductie bleek dat haar hersenen niet verouderd waren! Haar hersenen waren als die van een jonge vrouw! Conclusie hersenen hoeven dus niet te verouderen, en niet beschadigd te raken.

LEEFSTIJL OORZAAK DEMENTIE
Onze westerse leefstijl is infammatoir(ontstekingsverhogend). Veel wetenschappelijke publicaties wijzen er op dat ook bij Alzheimer ontstekingsprocessen aan de basis liggen.

Onderzoek heeft uitgewezen
Onze westerse leefstijl is inflammatoir. dat betekent ontstekingsverhogend
Vele wetenschappelijke publicaties wijzen er op dat ook bij Alzheimer ontstekingsprocessen aan de basis liggen. Uit een onderzoek onder 250.000 ouderen blijkt dat degenen die langer dan vijf jaar een ontstekingsremmende pijnstiller gebruiken veertig procent minder kans hebben om Alzheimer te ontwikkelen. Ook dierexperimenten wijzen op een beschermend effect van ontstekingsremming tegen Alzheimer. Een dierexperiment met de pijnstiller ibuprofen toonde bescherming aan tegen de ontwikkeling van Alzheimer.
Uit onderzoek blijkt ook dat ouderen met een goede fysieke conditie minder kans hebben op dementie. Een goede fysieke conditie geeft een lagere ontstekingsgraad.
Fysieke inspanning reduceert de kans op Alzheimer aanzienlijk, zo lijkt het. Onderzoek van 1449 mensen tussen 65 en 79 jaar werden 21 jaar gevolgd. Minstens twee maal per week ‘vrijetijdsbewegen’ bleek samen te gaan met een aanzienlijk verminderde kans op Alzheimer .

Wees U zich van bewust, wat gezonde voeding voor Uw lichaam en brain kan betekenen!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 12 november 2009

80% weet het maar 20% eet het


Wat we weten, wil nog niet zeggen, dat we ook daadwerkelijk gezonde voeding eten!
De weg naar een gezonder leven

Wist U dat gezonde voeding belangrijk is voor een goede gezondheid?
De meeste mensen onderons zeggen hier volmondig JA op!
Maar waarom doe 20% hier daadwerkelijk iets mee?
Vinden wij onze gezondheid niet belangrijk?
Als je deze vraag aan mensen stelt, is het altijd Ja natuurlijk is mijn gezondheid belangrijk!
Maar het begin al met 2 ons groenten, 2 stuks fruit per dag te eten voor Uw gezondheid.
Bron: Voedingscentrum

We zien om ons heen, dat veel mensen niet aan 2 stuks fruit, en 2 ons groenten per dag komen.
Omega 3 visolie verkleint de kans op hart- en vaatziekten, kan helpen bij chronische ziekten, zoals dementie, diabetes, depressiviteit en vormen van reuma en cara te voorkomen.
Bron: TNO voeding heeft al een tijd geleden dit fantastisch nieuws over Omega 3 visolie gelanceerd.

Maar de keiharde realiteit is dat er met dit fantastisch nieuws nog zo weinig mee wordt gedaan. Wij als burger zijn ons vaak nog niet bewust wat gezonde voeding voor ons lichaam kan betekenen. En grijpen dan toch naar medicijnen, terwijl er veel voorkomen kan worden alleen al door bewust te leven, gezonde voeding en preventief kiezen voor hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen.

Het zijn vaak onze gewoontes die we maar beter kunnen veranderen voor een gezonder leven.
“Zaai een handeling en U oogst een gewoonte;
Zaai een gewoonte en U oogst een karakter;
Zaai een karakter en U oogst een bestemming!”


Mijn bestemming is pas bereikt als de mensen op deze aardbol zich bewust zijn wat gezonde voeding voor het lichaam kan betekenen!
“De geest wordt rijk door wat het ontvangt,
Het hart wordt rijk door wat het geeft!”

Mijn hart wordt rijk doordat ik de wereld mag vertellen, wat gezonde voeding voor mijn lichaam en leven betekend, en wat gezonde voeding voor de mensheid op deze wereld kan betekenen!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 10 november 2009

Kom uit je kooi en vlieg mee naar de weg van gezond leven


Op weg naar een wereld waar gezonde voeding een belangrijke rol zal gaan spelen!
In veel woonkamers in ons land staan vogelkooien. Vaak zien we dat deze vogels zonder veel activiteit op een tak zitten om zo de dag door te komen. Ze kijken naar de mensen in de woonkamer, en soms maken ze een mooi geluid. Waar wij als mens weer trots op zijn. Deze vogels leven fysiek wel, maar zijn geestelijk eigenlijk dood. Beroofd van hun vrijheid van leven.

Wat wij als dierenvriend wel doen, is op tijd de kooi uit mesten en de vogel op tijd voorzien van vers water en voedsel. Het voedsel wat de vogel krijgt moet precies zo zijn dat het past bij de soort vogel die wij in onze kooi in de huiskamer houden.

Hoe zit het met onze voeding?
Kijken wij daadwerkelijk nog naar de voedingswaarde, of gaan wij naar de supermarkt en gooien wij in het karretje wat wij lekker vinden. Veelal zullen we dan ook bij mensen zien, dat er veel voeding in het karretje ligt aan boodschappen, maar weinig voeding met de juiste voedingswaarde.

Hierdoor ontstaan er tekorten in ons lichaam. Waardoor wij op langere termijn bepaalde lichamelijke kwalen krijgen. Wat uiteindelijk kan leiden tot verschillende soorten ziekten. En als wij eenmaal ziek zijn, worden wij beperkt in onze lichamelijke vrijheid.

Preventief voor U zelf zorgen voor lichaam en geest
Als U voor U zelf goed wilt zorgen voor nu en in de toekomst, kijk dan eens wat preventie voor Uw lichaam kan betekenen. Gezonde voeding is een deel van de weg die wij met z´n allen in de toekomst gaan bewandelen om onze gezondheid zo optimaal mogelijk te houden.

Wie kiest voor lichamelijke vrijheid zou nu al na moeten denken wat gezonde voeding voor je lichaam kan betekenen. Durf U oude denkpatronen los te laten en geef U zelf de kans om U met het nieuwe denkpatroon te verenigen. Want als U kiest voor het gedrag van een vogel in een kooi, dan vroeg of laat gebruikt U ook in de toekomst veel medicijnen.

Vlieg met me mee naar de regenboog, ik denk alleen aan jou gezondheid
Vlieg met me mee naar de regenboog, ik hou alleen van jou
Vlieg met me mee naar de regenboog, ik denk alleen aan jou
Vlieg met me mee en in de toekomst zou gezonde voeding voor iedereen belangrijk zijn!

Een combinatie van gezonde voeding en medicijnen als het nodig is, kan de mensheid en onze gezondheidszorg redden!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

maandag 9 november 2009

Preventie op de werkvloer gezonde voeding kan U hier bij helpen


Wist U dat er veel werknemers toch gaan werken, terwijl ze eigenlijk beter ziek thuis hadden kunnen blijven. Uiteindelijk zijn ze hierdoor vaker een langere periode ziek, dan mensen die uitzieken.

Feiten
Mensen die minstens zes keer in een jaar hebben gewerkt terwijl ze eigenlijk ziek waren, hadden 53 procent meer kans om uiteindelijk twee weken ziek te zijn, dan mensen die thuisbleven. Ze hebben zelfs 74 procent meer kans om uiteindelijk twee maanden ziek thuis te blijven. De onderzoekers vroegen aan twaalfduizend Denen die vast werk hadden naar hun werkhouding, gezondheid en hun bereidheid om ziek thuis te blijven. Ook werd bijgehouden hoe vaak ze in het afgelopen jaar waren gaan werken ondanks ziekte. Volgens de onderzoekers kunnen werknemers die af en toe thuisblijven beter omgaan met de stress van een veeleisende baan.

Een veeleisende baan vraagt om een gezonde levensstijl, gezonde voeding en een gedoseerde dosis werk en ontspanning!

Hoeveel mensen kunt U in Uw omgeving waar dit bovengenoemde klopt! Het leven is voor velen een redrace. Iedere dag vroeg opstaan, ja daar staan we met z´n allen in de file, en het is nog maar zeven uur in de ochtend en de stress schiet al naar ons voorhoofd. Vele mensen zijn op de weg aan het bumperkleeven, wijzen met hun middelvinger, Ja want we hebben een veeleisende baan. Snap dan dat ik haast heb, ik heb een afspraak om half negen, en als ik niet op tijd aanwezig bent, tijd is geld! Geld is belangrijk om gezond te kunnen leven, maar dat mag niet ten koste gaan van alles.

Gezonde voeding kan U hierbij helpen. Een gezond lichaam vraagt ook om aandacht en verzorging. Het is niet alleen onze uiterlijke verzorging wat aandacht vraagt, maar onze innerlijke verzorging vraagt nog veel meer aan U dan dat U zelf weet.

Vaak komen wij er pas achter als het moment daar is. Heb je het al gehoord, Pietje heeft net als Klaas op de werkvloer een hartaanval gehad. Pietje is er goed doorheen gerold en is na een maand weer op de werkvloer. Maar voor Klaas liep het minder af, hij is inmiddels al gecremeerd, en zijn werkplek is al weer ingenomen door een ander personeelslid.
Zo gaat vaak het leven aan ons voorbij!
Kies daarom bewust voor gezonde voeding voor U als werknemer en voor al Uw werkgevers!
Hier een filmpje om U bewust te laten worden, hoe U zelf kunt reageren als U een hartaanval krijgt en er is niemand bij U in de buurt!



“Zaai een handeling en je oogst een gewoonte;
Zaai een gewoonte en je oogst een karakter;
Zaai een karakter en je oogst een bestemming!”

Voor meer informatie betreffende gezonde voeding klik hier
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Onderzoeksgeld van medicijnen kunnen we beter investeren in gezonde voeding

Veel mensen zullen het met deze stelling niet eens zijn, omdat zij hun brood verdienen in de farmaceutische wereld. Maar als we geen belang zouden hebben in deze wereld, zouden er waarschijnlijk veel meer mensen met een andere bril naar onderzoeken van medicijnen gaan kijken.

Feiten
150 Miljard dollar wordt er besteed aan onderzoeksgeld voor nieuwe medicijnen met als resultaat 13 nieuwe soorten medicijnen. Dit betekend dat meer als 11 miljard dollar gebruikt wordt om een nieuw medicijn te ontwikkelen. Vroeger was het resultaat voor dit bedrag een paar honderd nieuwe medicijnen.

Als we dan bedenken dat een nieuw medicijn gemiddeld drie jaar op de markt is, is dit een aanzienlijke kostenpost.
Ziektekostenpremies stijgen
De laatste jaren hebben we allemaal aan onze levende lijven kunnen ondervinden dat de ziektekostenpremies maar blijven stijgen. Als je deze feiten eenmaal weet, is het niet zo vreemd dat de ziektekostenpremies blijven stijgen. Het geld moet tenslotte wel uit de lengte of breedte komen.

Investeer in gezonde voeding en zie dat de wereld veranderd, dan veranderen de mensen vanzelf mee!
Volgens mij zouden veel meer mensen dingen tot stand kunnen brengen als ze er minder voor onmogelijk hielden. Daarom begrijp ik nog steeds niet dat de Minister van Volksgezondheid niet in gaat zien, dat er daadwerkelijk een fantastische verandering zou plaats kunnen vinden, maar dan moeten we gezonde voeding tot onze ziektekosten gaan nemen.

Daarom doe ik een oproep aan de Minister van Volksgezondheid: Wees niet bang zo nodig een grote stap te doen betreffende de gezondheid van Uw volk: je kunt nu eenmaal geen kloof overbruggen door twee kleine sprongetjes!

Als de Minister van Volksgezondheid gaat inzien, dat gezonde voeding de sleutel is, tot minder ziektes, minder ziektekosten en door dagelijks de lichamen van zijn volk te voeden met gezonde voeding, uiteindelijk de gezondheid van zijn volk in de hand houdt. Als de Minister van Volksgezondheid dit zou presenteren in de tweede kamer, zou hij een groot, mooi doel hebben (de gezondheid van zijn volk te verbeteren)om na testreven.

Gezonde voeding voor de Volksgezondheid is de sleutel naar een gezondere gezondheidszorg!

Iemand die op zijn niveau zijn best heeft gedaan en weet dat hij zijn best heeft gedaan, is een succes, ook als de wereld hem misschien afdoet als een mislukkeling. – B.C. Forbes

Minister van Volksgezondheid denk aan deze tekst hierboven, en weet dat U er dan ook alles aan gedaan heeft, om de gezondheidszorg te veranderen. Zie dat Uw tijd als minister van Volksgezondheid van grote waarde is voor het gehele Nederlandse Volk.
Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige