donderdag 24 december 2009

Een leven met gezonde voeding laten we daar als samenleving eens bij stil staan tijdens de kerstdagen


Een leven met gezonde voeding is al sinds mensenheugenis

Sinds mensenheugenis zijn de lookgewassen in hoge mate gewaardeerd om hun geneeskrachtige werking. De ui wordt als medicijn en als preventief middel tegen veel ziekten en kwalen beschouwd, zowel in Azië als in Europa. De geneeskrachtige eigenschappen van uien zijn in de twintigste eeuw vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines bestudeerd. Men was al bekend met hun antibacteriële werking (Pasteur, 1858) en hun effecten tegen bepaalde schimmels.

Er lijkt verder een preventieve werking te bestaan tegen virusinfecties als griep en verkoudheid, maar die is moeilijk onweerlegbaar aan te tonen. De laatste jaren zijn met name de effecten van ui en knoflook op hart- en vaatziekten onderwerp van bestudering. Bij deze aandoeningen spelen bloedstollingprocessen, het cholesterolgehalte en gehalte van vetten en vetachtige stoffen, de bloeddruk en ook het bloedsuikergehalte een grote rol.
Het onderzoek naar de werking van de ui op hart- en vaatziekten wordt door verschillende factoren bemoeilijkt. Scepsis komt, zoals te verwachten, vooral uit de farmaceutische hoek. Waarom dezelfde soort onderzoeken tot verschillende conclusies leidden wordt langzaamaan duidelijk.

Een mooi verhaal uit 1919 over gezonde voeding
Het is 1919, de tijd dat de griep ruim 40.000.000 mensen doodde. Er was een dokter die veel boeren bezocht om te kijken of hij hen kon helpen om deze griep te bestrijden, want veel van de boerenfamilie’s hadden de griep, en er stierven ook velen aan.

Tijdens één van de bezoeken van deze dokter aan zo’n familie, ontdekte hij, dat iedereen bijzonder gezond was en er geen griep heerste.
Toen de dokter aan deze boer vroeg wat hier anders was, antwoordde de vrouw des huizes dat zijn een gepelde ui in een schoteltje had neergezet, in alle kamers van het huis. (waarschijnlijk waren dat er maar 2 destijds) De dokter stond er een beetje vreemd van te kijken, dat zoiets simpels de oorzaak van hun blakende gezondheid was, en hij vroeg of hij een van de uien mocht onderzoeken. De dokter haalde zijn microscoop tevoorschijn en legde een stuk van de ui eronder.De dokter kon zijn ogen niet geloven; de uit zat vol met griepvirussen! Kennelijk absorbeerde de ui de griepziekteverwekkers en was het inderdaad deze simpele volkswijsheid die deze familie gezond hield!

Meer lezen over bijzondere eigenschappen van voeding klik hier


Sinds mensenheugenis zijn de lookgewassen in hoge mate gewaardeerd om hun geneeskrachtige werking. Waarom zien we steeds meer in onze samenleving dat mensen al snel naar medicijnen grijpen? Dit komt puur omdat dit ons voorgehouden wordt als wij naar een arts gaan. Natuurlijk is het goed dat er medicijnen zijn, begrijp mij niet verkeerd. Maar gezonde voeding d.m.v. hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen kunnen er voor zorgen dat U een gezonder lichaam krijgt. Want alleen een ui op Uw nachtkastje daar hadden we vroeger genoeg aan om beter te worden. Maar tegenwoordig heeft ieder lichaam vitaminen en mineralen te korten. Maar daar komen we vaak pas naar vele jaren achter als gezondheidskwalen zich aandienen. Gezonde voeding de weg naar een gezond leven! Gezond oud worden dat willen we toch allemaal?

Als we met elkaar de tijd en moeite nemen aan het besteden van het zoeken naar de zin van gezond leven, zal dat zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen.
Maar ten einde die vruchten te kunnen plukken, kunnen we beter maar beginnen met onze zoektocht naar de zin van gezond leven wanneer alles nog goed gaat.

Met een gezond lichaam kan U iedere dag genieten van de kleine dingen van het leven. Maar als U een ziek lichaam heeft, bent U vaak te ziek om nog te kunnen genieten van de kleine dingen in het leven, ook al hebt U een sterke drang om te genieten!
Kies daarom bewust al bent U nog gezond voor gezonde voeding.
Phyto-Vite is een product van Businesshealthservice die alles in zich heeft om de dag goed te beginnen.
Ik wens iedereen een gelukkig maar vooral een gezond leven toe met gezonde voeding!
Een gezond leven, dan is U veel gegeven.
Fijne kerstdagen!

Liefs Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

woensdag 23 december 2009

40 miljoen euro voor onderzoek naar gezonde voeding en gezondheid




Impuls van 350 miljoen euro voor Nederlandse kennis en vernieuwing
Het kabinet geeft 350 miljoen euro uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES) aan zes projecten in de sectoren levensmiddelen, chemie, gezondheid, onderwijs, energie en nanotechnologie. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van minister Van der Hoeven van Economische Zaken, mede namens minister Bos van Financiën. De projecten zorgen ervoor dat de Nederlandse economie op langere termijn structureel wordt versterkt. De projecten dragen onder andere bij aan nieuwe bedrijvigheid en daarmee aan de werkgelegenheid in Nederland. Voor gezondheidszorgprojecten is in totaal 246 miljoen euro beschikbaar.

Onderzoek naar voeding en gezondheid
Er gaat 40 miljoen euro naar het innovatieprogramma Food & Nutrition voor onderzoek naar voeding en gezondheid. Dit is essentieel om levensmiddelen te ontwikkelen die bijdragen aan het voorkomen van hart- en vaatziekten, het terugdringen van obesitas, verbeterde weerstand en aan het gezond ouder worden. Het onderzoek draagt eveneens bij aan verbetering van de samenstelling van voedingsmiddelen wat betreft verlaging van suiker, zout en verzadigde vetten

Ministers worden wakker, maar hebben nog niet de weg gevonden naar gezonde voeding!
Het is jammer dat minister Van der hoeven van Economische Zaken en minister Bos van Financiën nog niet de weg gevonden hebben naar gezonde voeding. Er zijn al vele jaren fantastische producten op de markt! Veilige, gezonde hoogwaardige natuurlijke producten. Er zijn fantastische producten die bijdragen aan het voorkomen van hart- en vaatziekten, het terugdringen van obesitas en het verbeteren van de weerstand en aan het gezond oud worden. Laten we met elkaar in actie komen, want actie is reactie. D.m.v. gezonde voeding en actie kunnen we met elkaar onze samenleving redden voor dat het te laat is! Maar het is nooit te laat om de eerste stap te zetten naar andere keuzes in de gezondheidszorg!

Een bedrijf met topkwaliteit aan gezonde voeding
Businesshealthservice heeft deze fantastische producten al vele jaren in huis. Een volkomen veilige gezonde manier om goed voor Uw lichaam te kunnen zorgen. Deze producten staan in de PDR Physicians Desk Reference. Dit is een betrouwbaar naslagwerk betreffende de veiligheid en werkzaamheid van vrij verkrijgbare medicijnen en voedingssupplementen voor de gezondheidszorg, verzekeringen en farmaceutische industrie.
Meer over 246 miljoen euro van FES voor kennis en vernieuwing Life Science & Health en Food & Nutricion klik hier


Een mooie leven is alle kennis over gezonde voeding die een mens bezit met elkaar zal delen!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

dinsdag 22 december 2009

Het kan anders in 2010 kies bewust voor gezonde voeding




Het kan anders, kies bewust voor gezonde voeding in het Nieuwe Jaar
We voelen ons het best als ons leven in balans is: persoonlijk geluk waarbij onze gezondheid een grote rol speelt, ons werk, en spiritueel opzicht is een goed evenwicht gevonden. Deze mix is voor iedereen anders en jij zoekt naar de (voor)waarden die voor jou werken. Voor de een is dat in het geloof, voor de ander is dat vooral hun gezondheid heel belangrijk is. Want zonder een goede gezondheid vallen veel leuke dingen af in het leven om te kunnen doen.

Gezonde voeding op de werkvloer kan de business helpen. Want je hoeft niet jong te zijn om je goed te kunnen voelen!
Wat is er fijner om goede zaken te kunnen doen, als je lekker in je lijf zit.
Gezonde voeding speelt hierin een groote rol!

Een aantal punten waar U zelf veel aan kunt doen om lekkerder in Uw lijf te zitten
1. Meditatie oefeningen kunnen U al een rustiger gevoel geven.
2. Een goede balans tussen Uw zakelijke verplichtingen en Uw privé.
3. Gezonde voeding op de werkvloer d.m.v. hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen is een aanvulling op de bekende appel op de werkvloer.

Zorgen al deze punten voor een goede gezondheid, en een betere sfeer op de werkvloer?
Mijn antwoord hierop is: JA ZEKER! Door als werkgever er voor open te staan dat werknemers als zij dit zelf willen een kans krijgen om gezonde voeding op een mooie voordelige manier te kunnen kopen, dan zult U zelf ervaren dat dit een voordeel is in onze samenleving! Zakendoen wordt weer leuk, omdat iedereen zich weer jong voelt/kan voelen door een goede balans in de zakelijke verplichtingen als in hun privé situatie, meditatie oefeningen en gezonde voeding. En dat is inmiddels bewezen.

Gezonde voeding geeft U de juiste voeding waar Uw lichaam naar verlangt!
Gezonde voeding van Businesshealthservice biedt de samenleving een platform aan gezonde voedingsproducten voor professionals in de gezondheidszorg, als voor de mensen die interesse hebben om zich op een verantwoordelijke gezonde manier zich goed willen voelen.
Zaken doen en een gelukkig leuk leven wordt zoveel fijner als Uw gezondheid in optimale conditie is!

De kunst van een gezond leven is de kunst van het laten!
Toelaten- gezonde voeding =hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen
Weglaten- Zomin mogelijk medicijnen maar bewust kiezen voor gezonde voeding
Loslaten- De angst voor de gevolgen van ziektes. Als U dat niet kunt, dan wordt de angst voor ziektes een sluipmoordenaar voor Uw lichaam.

Laat gezonde voeding U hierbij helpen!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

maandag 21 december 2009

Een hoger IQ bij kinderen gewoon door gezonde voeding


Het weekend is weer achter de rug.
Prachtig winter weer door heel het land heen, ook al is het koud en geur.
Kinderen zijn volop aan het sleetje rijden, en sneeuwpoppen maken en genieten van het buiten zijn. Gezonde voeding een extra antioxidant kan U en Uw kinderen goed gebruiken zeker met dit geure weer! Verkoudheden loeren om de hoek, zorg dat U en de kinderen er op voorbereid zijn, gezonde voeding de oplossing voor jong en oud.

Afgelopen vrijdag heb ik een stuk geschreven, hier leest U het vervolg hoe U erzelf voor kan zorgend dat het IQ bij kinderen verhoogt kan worden, gewoon door gezonde voeding!

Men heeft het vaak in onze maatschappij over Japan, dat daar vaak opvallend veel hoge intelligente kinderen wonen. Het traditionele Japanse dieet, is rijk aan omega3-vetzuren, is hier mede voor verantwoordelijk. Normaal gesproken moet ten minste 80 procent van de vetten in de cerebrale cortex uit omega3-vetzuren bestaan. Bij kinderen waar dit percentage lager ligt, bestaat de kans dat ze hyperactief zijn of een andere gedragstoornis ontwikkelen.

Borstvoeding
De beste manier om zuigelingen te voorzien van voldoende omega3-vetzuren is door zelf voldoende omega3-vetzuren in te nemen en borstvoeding te geven. Toen mijn dochter geboren werd in 1994 was mijn vader zo blij dat ik borstvoeding gaf. Ik was zelf groot gebracht met de fles, omdat mijn moeder te weinig borstvoeding had. Maar doordat mijn vader in zag dat in zijn familie kinderen die bijna niet levensvatbaar waren, toch door borstvoeding de kritieke fase van hun jonge leven hadden gered, dat stond na ruim 50 jaar nog steeds op mijn vaders netvlies gebrand. Daardoor was mijn vader apentrots op mij, dat ik gelukkig wel genoeg borstvoeding aan mijn dochter kon geven. Maar dit even terzijde.

Hyperactief of een andere gedragsstoornis verhelpen met omega3-vetzuren
Bij kinderen waar het percentage van 80 procent van de vetten in de cerebrale cortex uit omega3-vetzuren lager ligt, bestaat de kans dat ze hyperactief zijn of andere gedragsstoornis ontwikkelen. De beste manier om zuigelingen te voorzien van voldoende omega3vetzuren is door zelf voldoende omega3-vetzuren in te nemen en borstvoeding te geven. De meeste soorten flesvoeding bevatten immers nauwelijks of geen omega3-vetzuren en veel omega6-vetzuren. Ook voor de moeder is het belangrijk dat ze na de bevalling voldoende oemga3-vetzuren blijft innemen.

Bloedonderzoek bij jonge moeders
Uit bloedonderzoek is gebleken dat jonge moeders slechts de helft van het normale niveau van omega3-vetzuren in hun serum hebben. De lepel levertraan van vroeger was nog niet zo verkeerd, ook al was het zeker niet lekker. Vroeger namen toekomstige moeders en pas bevallen moeders levertraan om te versterken. Als je nu terug kijkt, was dit een zeer goede gewoonte, omdat levertraan rijk is aan omega3-vetzuren. Wanneer vrouwen tijdens de zwangerschap onvoldoende essentiële vetzuren innemen, onttrekt de baby deze noodzakelijke nutriënten aan het hersenweefsel van de moeder. En vrouwen die borstvoeding geven, geven essentiële vetzuren door aan hun baby, en daardoor krijgt de jonge moeder vaak ernstig tekort aan omega3. Dit is een van de belangrijkste oorzaken van postnatale deppressies. Vroeger zeiden de mensen vaak dan ook tegen elkaar, de vrouw wordt letterlijk op gegeten door het kind. Daarom is het verstandig voor jonge moeders dat ze tenminste twee jaar na de bevalling een extra dosis omega3-vetzuur nemen. In de praktijk zien we vaak dat dit niet gebeurd.

Natuurlijk is het verstandig om minimaal twee maal in de week vis te eten. Maar er zijn ook veel mensen die houden nu eenmaal niet van vis. En als we in het algemeen naar de zuiverheid van de vis gaan kijken, dan kan een aanvulling van natuurzuiver visolie zeker voor zwangere vrouwen en jonge moeders zeer goed zijn.
Informeert U zich voordat U zwanger bent!
Gezonde voeding kan nu eenmaal een bijzondere bijdrage leveren aan de gezondheid van Uw kind!

Veel Liefs
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige