vrijdag 21 augustus 2009

Diabetes laat U niet uit het veld slaan, maar kies voor gezonde voeding en veel water

Diabetes laat U niet uit het veld slaan, maar kies voor gezonde voeding en veel water
Wist U dat het er op lijkt dat Diabetes het eindstadium van uitdroging van de hersenen zijn?
De uitdroging is dan in het stadium dat de neurotransmittersystemen (stoffen die nodig zijn voor de prikkeloverdracht tussen zenuwen- red.) aangedaan zijn en dan met name het systeem dat geregeld wordt door serotonine.

De hersenen zijn zo ontworpen dat ze bij een tekort aan water in het lichaam de glucosedrempel omhoog brengen, waardoor ze hun eigen volume en energieniveau op peil kunnen houden. Wanneer er een geleidelijke uitdroging van het lichaam ontstaat, worden de hersenen steeds meer afhankelijk van glucose als bron van energie. De hersenen hebben meer glucose nodig voor energie en voor de omschakeling van de waterhuishouding.

Stress de boosdoener voor diabetes in onze maatschappij
Volgens Dr. F. Batmanghelidj zijn de zorgelijke omstandigheden die door stress veroorzaakt worden, wordt 85 procent van de door de hersenen benodigde extra energie opwekt met suiker alleen. Daarom vallen gestreste mensen terug op het eten van zoete dingen. Dit was bij mij jaren geleden ook het geval. Door stress omstandigheden in mijn werk, pakte ik ook heel makkelijk zoete dingen. Zoals veel chocolade, chocolade op brood, en volop snoep. En terwijl alle andere cellen insuline nodig hebben om glucose door de celwand te laten gaan, zijn de hersenen niet afhankelijk van insuline voor het transport van glucose door de celwand heen.
Bij langdurige uitdroging brengen de hersenen zichzelf weer tot leven
Wat ik toen niet wist, maar wat ik door de jaren heen aan mijn lichaam heeft ondervonden is de oplossing voor alle mensen. Bij langdurige uitdroging is het vanzelfsprekend dat de hersenen de lichamelijke mechanismen afstemmen op de hogere glucosespiegel in het lichaam. De hersenen brengen zichzelf weer tot leven zoals een arts een patiënt tot leven wekt- met een infuus van vocht dat suiker en zout bevat. Het grootste probleem komt voort uit de negatieve invloed van een tekort aan water op de zouthuishouding in het lichaam (zowel kalium als natrium). Volgens Dr. F. Batmanghelidj zou je dit probleem moeten behandelen met het drinken van meer water en een aanpassing van het eetpatroon, om voor de nodige mineralen en een goede aminozuurbalans te zorgen. Dit is nodig voor het herstel van weefsels, inclusief hersenweefsel.
Diabetes een voorbeeld van secundaire beschadiging door uitdroging
Diabetes die veroorzaakt is door uitdroging treedt normaal gesproken op latere leeftijd op en is vaak omkeerbaar. De meer structurele en ernstige vorm, die niet omkeerbaar is, treedt daarentegen vooral op bij jongeren. De jeugdige vorm van diabetes moet zorgvuldig behandeld worden voordat het overgaat in een onomkeerbare vorm van diabetes en onherstelbare schade veroorzaakt.
Meer hierover in het boek: Water het goedkoopste medicijn- Dr. F. Batmanghelidj
Dit boek kan U bestellen door naar de link te gaan op dit blog naar succesboeken. Een aanrader voor iedereen die meer over zijn/haar gezondheid wilt weten.
Voor een gezonde bloedsuikerspiegel kies dan voor Satieté ® en water.
Satieté®

Wilt U zich ook gewoon beter voelen!
Promoties maken mensen meer gestrest en dat betekent volgens de wetenschappers dat ze eigenlijk helemaal niet goed voor je gezondheid zijn.
Leuk als U promotie krijgt, er komen nieuwe kansen voorbij, en nieuwe kansen is een nieuwe ronde. Met positieve en negatieve resultaten. Vaak kunnen we dit naast elkaar afwegen, maar soms zitten we ook in een situatie dat dit niet zo gemakkelijk gaat. Ja, de omgeving weet het vaak mooi te vertellen wat U moet doen. Maar U staat tenslotte wel zelf voor die keuze. En niet U vrienden, familie of kennissen.
Satieté kunt aan U de uitkomst bieden, tenzij U voor gezonde voeding openstaat. Anders is er geen kruid tegen gewassen. Satieté bevat een synergistisch mengsel van kruiden en aminozuren dat de gezonde regulering van de neurotransmitter serotonine bevordert, een gezonde eetlust ondersteunt en een gezonde bloedsuikerspiegel handhaaft. Wat wel leuk is om te weten, het belangrijkste ingrediënt van Satieté afkomstig van extract van de zaden van griffonia, is een precursor van serotonine dat de normale stemming, de slaap, de eetlust en het energiegehalte reguleert. Ook zorgt dit product ervoor dat er een verbetering optreedt van het energieniveau en zorgt voor de bestrijding van vermoeidheid.
Meestal als we stress in ons hele lichaam ervaren, hebben vele onder ons een of meerdere verschijnsel hiervan. Door stress is de provisie kast vaak niet meer veilig. We eten alles wat los en vast zit. En vaak maar niet tegen familie, kennissen en vrienden over de vermoeidheid praten, tenslotte hebben ze vaak allemaal hun mening wel klaar. We willen het vaak zelf oplossen, dat doen we vaak als we op bed liggen. Ja, dan gaat het motortje van onze hersenen wel draaien, en is ook vaak niet meer te stoppen. Met als resultaat een gigantisch slaapgebrek.
Voeding
Door deze informatie komen we erachter dat we beter voor ons zelf zouden kunnen zorgen. Ons lichaam in een stress situatie vraagt meer energie, en energie kost vitaminen en mineralen. En als we dit nu weten kunnen we beter maar in actie komen.
Actie is reactie, en dat is wat ons lichaam wil.
Wij willen die drukke baan, promotie, maar we hebben maar één lichaam. Daarom kunnen we maar beter zuinig zijn op ons lichaam.
Een gezonde toekomst begint bij nadenken over onze levensstijl!
Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de voedingswaarde van ons fruit, en groenten.
Als we jaren voedingsstoffen te kort binnen krijgen, dan wordt ons lichaam ziek. En als we dit zoveel mogelijk willen voorkomen, kunnen we met elkaar nu beter in actie komen.
Preventie is belangrijk voor U lichaam, hierdoor zorgt U zelf dat Uw lichaam optimaal gezond blijft!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 20 augustus 2009

Levenskwaliteit verhoogd door gezonde voeding

Levenskwaliteit verhoogd door gezonde voeding
De invloed van voeding op onze levenskwaliteit

Een gezonde levensstijl en een gezond voedingspatroon verminderd de nood aan vele medicatie die je in de toekomst anders wel zou moeten innemen. Hierdoor kunnen we gezond oud worden terwijl we ook nog actief blijven met een betere levenskwaliteit. Als U dit ten harte neemt, lees dan verder.

Gezond oud worden doen we door keuzes te maken met onze voeding

De voordelen van een gezond voedingsprogramma kan een grote impact hebben op zowel insuline als cholesterol.
Het minder eten van koolhydraten met een hoge glycemische index (GI) heeft invloed op de hormonale reactie binnen in het lichaam, en zorgt zo voor een betere regeling van insuline en de bloedsuikerspiegel. Satieté® is gewoon een product om Uw beter te voelen. Deze voeding zorgt ervoor dat Uw bloedsuikerspiegel stabiliseert, energie verhogen, een gezonder slaappatroon, stemmingwisselingen tegengaan en de eetlust reguleren en de onbedwingbare trek in suiker verminderen.

Meer vezels in de voeding verbetert ook deze hormonale reacties. Kies daarom iedere dag voor bruin brood. Tegenwoordig zijn er veel soorten bruin brood. Een aanrader voor mensen die een slechte stoelgang hebben. En drink veel water. Hoe ouder U wordt, hoe minder behoefte Uw lichaam heeft aan water. Water is het goedkoopste medicijn! Als we maar voldoende water drinken op een dag. Minimaal twee liter water. Drink niet alleen water als U dorst hebt!

LipoTrim™ bevat twee krachtige ingrediënten, garcinia cambogia en chroompolynicotinaat, die de opslag van nieuw vet verminderen en gezonde bloedsuikerspiegels handhaven. De combinatie van deze stoffen belemmert ophoping van lichaamsvet en heeft daarnaast een eetlustonderdrukkend effect. Het product kan gewichtsverlies bevorderen, de eetlust reguleren, de vetvrije lichaamsmassa bevorderen en de bloedsuikerspiegel stabiel houden.

Meer omega 3 rijke vetten verminderen de hoeveelheid slechte cholesterol in het lichaam.
Kies bewust voor WINOMeg3Complex™. Dit is een visolie die sterk gezuiverd is 88% omega-3-ethylestersupplement van farmaceutische klasse. Deze natuurzuivere visolie is wetenschappelijk samengesteld ter bevordering van een betere gemoedgesteldheid, een gezonder hart, gezondere gewrichten, verbeterde vertering en emotioneel welzijn en cognitieve helderheid.

Gezonde voeding verbeterd de effecten van medicatie (voor cholesterol en diabetes) die je misschien al neemt, waardoor de dosering misschien verminderd kan worden op lange termijn.
KIES BEWUST, VOOR GEZONDE VOEDING!
GEZONDE VOEDING DAAR KUNNEN WE MEE THUIS KOMEN!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 19 augustus 2009

Nee bedankt, griepprik ik kies voor gezonde voeding



Nee bedankt, griepprik ik kies voor gezonde voeding

Zorg medewerker krijgt voorrang bij Griepprik
Mensen die in de gezondheidszorg werken en daardoor meer kans lopen om met Mexicaanse grieppatiënten in contact te komen, zullen als eerste in aanmerking komen voor de griepprik. Dat heeft minister Klink vandaag gezegd.

Hij volgt daarmee het advies van de Gezondheidsraad en het RIVM op. Ook mensen met een verhoogd risico op ernstige complicaties komen in de eerste fase aanmerking voor een vaccin, adviseren de organisaties.
Het gaat dan om zwangere vrouwen, chronisch zieken en ouderen. De risicogroepen omvatten samen zo’n 5 à 6 miljoen Nederlanders, waarvan zo’n 150.000 tot 200.000 medewerkers in de zorg. Vaccinatie gebeurt op basis van vrijwilligheid.

Minister Klink heeft van de week na de presentatie van het gezamenlijke advies gezegd ook oog te hebben voor mensen die niet tot de risicogroepen behoren: ‘wij hebben genoeg vaccins voor iedereen; er zijn er 34 miljoen ingeslagen’. Of iedereen het ook (kosteloos) krijgt, moet nog worden bepaald.

De verwachting is dat dit najaar voldoende vaccin beschikbaar is. De minister gaf aan dat het huidige virus Nieuwe Influenza A (H1N1, ook bekend als Mexicaanse griep) mogelijk nog kan muteren, maar dat Nederland ‘op het ergste is voorbereid’.
Bron: ministerie van VWS

Lieve mensen denk aan Uw gezondheid!
Wat is het fijn dat je als Nederlandse burger misschien kosteloos een griepprik mag komen halen. Geweldig om weer vergif in je lichaam te pompen. Ik kies bewust de laatste jaren voor natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit. Minister Klink heeft dan ook oog voor mensen die niet tot de risicogroepen behoren. Maar wanneer krijgt Minsister Klink oog voor Preventieve gezondheid? Dat is een vraag die mij al een jaar flink bezig houdt. We zien steeds meer mensen met hart- en vaatziekten, suikerziekte, COPD, kanker enz. En dan nu weer de Mexicaanse Griep die bij veel mensen onrust veroorzaakt! En dan te weten ook al leven we nog zo gezond volgens de richtlijnen van de schijf van vijf, wij niet meer de benodigde vitaminen en mineralen dagelijks binnen krijgen via ons voedsel. Dus extra vitaminen en mineralen zijn dan ook geboden om een gezond lichaam te behouden. En dan ook nog eens te weten dat een tekort aan water ons lichaam ziek maakt! Lees Minister Klink geen boeken over gezondheid? Of zijn we allemaal alleen maar bezig om ziek te zijn!

Wanneer gaat Minister Klink kiezen voor Preventie?
Ik hoop uit de grond van mijn hart dat binnenkort Minister Klink bewust gaat kiezen voor zijn gezondheid en dat van ons Nederlandse volk. Een Minister heeft meer te vertellen als ik. Maar waarom wordt alle informatie over preventieve gezondheid in de wind geslagen? Ik denk dat ik het wel weet, maar daar maak ik geen woorden aan vuil.
Ik wil een oplossing voor ieder mens, want ieder mens heeft recht om eerlijk behandeld te worden. Gezondheid we hebben heel veel zelf in de hand.

Ons lichaam volgt onze aandacht! Dit is een natuurwet.
De aandacht van Minister Klink zit bij ziek zijn. Mijn aandacht zit bij Preventie om mensen gezond te houden! Waar wilt U zitten met Uw aandacht?

Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!
Geef Uw lichaam preventief gezonde voeding en Uw lichaam zal sterk zijn!


Als we met elkaar de tijd en moeite nemen aan het besteden van het zoeken naar de zin van gezond leven, zal dat zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen.
Maar ten einde die vruchten te kunnen plukken, kunnen we beter maar beginnen met onze zoektocht naar de zin van gezond leven wanneer alles nog goed gaat!
Preventie voor ons lichaam door middel van gezonde voeding en voldoende water, daar kunnen we mee thuis komen!

Werken aan Uw weerstand met Phyto-Vite® en Protector™

Vergelijk Uw lichaam eens met een boom:
Een boom met sterke wortels kan de meest woeste storm doorstaan, maar de boom kan niet opeens wortel schieten op het moment dat de storm aan de horizon verschijnt!

Zo is het ook met ons lichaam. Preventief goed voor U zelf zorgen, is de enige manier om Uw afweersysteem optimaal te houden.
Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!

Groetjes Monique Ervaringsdeskundige

dinsdag 18 augustus 2009

Wees voorbereid op de Mexicaanse Griep gezonde voeding verhoogd Uw weerstand!



Wees voorbereid op de Mexicaanse Griep gezonde voeding verhoogd Uw weerstand!
Wat is de grieppandemie en wat voor voorzorgsmaatregelen kan U treffen om besmetting te verkleinen en om goed voorbereid te zijn.
Wat is een grieppandemie?


Schrik niet, een grieppandemie is een uitbraak van griep als gevolg van een nieuw griepvirus. Omdat er geen algemene weestand tegen zo´n griepvirus bestaat, kan het virus zich verspreiden naar veel delen van de wereld en leiden tot ongebruikelijk veel ziektegevallen en overmatige sterfte. Wetenschappers zijn het erover eens dat er een grieppandemie gaat komen. Het is niet bekend wanneer, maar er gaan geluiden dat dit in het najaar van 2009 zou kunnen zijn.

Lieve mensen, natuurlijk is een nieuw griepvirus nieuw ook voor wetenschappers. Maar wat ik U wel mee wilt geven, door hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen te eten, kunt U veel minder of geen last krijgen van een griepvirus. Wij kunnen ons zelf preventief voeden, tegen griep. Dit wil niet zeggen, dat U helemaal niet meer ziek kan worden, maar het verhoogd zeer zeker Uw weerstand van Uw immuunsysteem. Zeker jonge kinderen en oudere mensen hebben vaak een verminderde weerstand.

Griep wordt veroorzaakt door een griepvirus dat via de mond of neus het lichaam binnenkomt. Het griepvirus verspreidt zich via de lucht en wordt overgedragen door druppeltjes snot, slijm en speeksel. Mensen met griep hebben vaak last van plotselinge koorts, keelpijn, hoesten, verkoudheid spierpijn en hoofdpijn. Deze nare verschijnselen duren enkele dagen en als U pech heeft tot wel een week. De incubatietijd, dat is de periode van het besmet raken totdat U merkt dat U de ziekte heeft, is 2 tot 4 dagen met een maximum van een week.

Een grieppandemie kan grote gevolgen hebben voor de samenleving
Dat een grieppandemie grote gevolgen kan hebben voor de samenleving is wel duidelijk. Men schat dat op het hoogtepunt van de pandemie in een land/regio ongeveer 30 procent van de bevolking thuis zit. Dit zal zijn vanwege de ziekte, de zorg voor naasten of uit voorzorgsmaatregelen. Al met al een grote kostenpost voor onze samenleving. Preventief U lichaam verzorgen, kan er voor zorgen dat Uw weerstand van Uw immuunsysteem sterker zal zijn. Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen. Maar zien we dit als nuchter Hollanders wel in? Veel mensen denken misschien ja weer een fabeltje der fabeltje, breng dit maar naar de fabeltjes krant. Maar het echte fabeltje is, dat er maar weinig doktoren zijn, die preventie voor het lichaam boven medicijnen zetten. Maar dit gaat niet over wat een dokter wil, dit gaat over WAT VINDT U BELANGRIJK VOOR UW LICHAAM? Deze vraag kunt U alleen maar zelf beantwoorden. Het enige wat ik U mee wilt geven is een advies. Zie het als een cadeautje voor Uw gezondheid, en U bepaalt of U het cadeautje uitpakt, en of U iets met het cadeautje gaat doen. Dat bepaald U te allen tijde zelf.

Wat kunt U zelf doen om de kans op besmetting te verkleinen?
•Belangrijk is het zorgen voor een goede hygiëne
•Het zo min mogelijk aanraken van neus, ogen en mond
•Het regelmatig schoonmaken van Uw eigen omgeving
•Het ventileren van ruimtes. Het kan geen kwaad om regelmatig de ramen open te zetten, frisse lucht in Uw woning is altijd prettig.
•Natuurlijk regelmatig Uw handen wassen met water en zeep. Het griepvirus kan op de handen komen door het aanraken van een besmet voorwerp of het geven van een hand. Daarom is het van belang om regelmatig de handen te wassen met water en zeep. Dit is vooral belangrijk na hoesten, niezen of snuiten. Maak gebruik van de papieren zakdoekjes of papieren handdoekjes in de toiletten of een keukenrol. Gooi het papier na gebruik direct in de afvalbak. Als U het papier op tafel of onder Uw kussen laat liggen, wordt alsnog het virus verspreidt.
• En heel veel water drinken twee tot drie liter water per dag, want water reinigt Uw lichaam.
•En als laatste, maar dat kan beter als allereerste gezegd worden, ZORG DAGELIJKS VOOR PREVENTIEVE VOEDING VAN HOOGWAARDIGE KWALITEIT.

Twee producten die geweldig zijn, om Uw weerstand te verhogen.
Voor meer informatie over Phyto-Vite® klik hier
Voor meer informatie over Protector® klik hier

Een mooie spreuk die ik jaren geleden tegen kwam over verlangen:
Als je iemand een schip wil laten bouwen, leer hem dan verlangen naar de zee.
Maar als onze samenleving verlangt naar gezonde mensen laten we met elkaar de mensen dan wegwijs maken in de wereld van optimale gezondheid.
Als we mensen willen behoeden voor ziektes, leer hem/haar dan wegwijs te maken in de wereld van preventieve gezondheid, waardoor hem/haar weerstand verhoogd!
Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 17 augustus 2009

Jodium de voeding die onmisbaar is voor ons lichaam


Jodium de voeding die onmisbaar is voor ons lichaam
Jodium is essentieel voor een goede gezondheid en een goede vochtbalans. Dr. F. Batmanghelidj heeft ontdekt dat tot zijn grote spijt er niet voldoende jodium in geraffineerd zeezout zit. Met de gedachten dat zeezout veel belangrijke sporenelementen (stoffen die het lichaam in uiterst kleine hoeveelheden nodig heeft-red.) bevat, is Dr. F. Batmanghelidj overgestapt op het gebruik van zeezout. Hij lette daarbij niet op of hij voldoende voedingsmiddelen of supplementen innam om zijn lichaam van het benodigde jodium te voorzien. De tweede fout die hij maakte was dat hij niet op zijn eigen gezondheid lette. Hij was te druk met het uitdragen van zijn medische doorbraak op het gebied van de waterhuishouding van het lichaam. Hij ontwikkelde alle vroege symptomen van een jodiumgebrek. Hij ontwikkelde echter een onprettig gevoel in zijn borst en werd kortademig. Een CT-scan van zijn borstholte onthulde aan hem een forste schildklier vergroting zin zijn borst die op zijn luchtpijp drukte en hem zijn borst zelfs indrukte.
Drie maanden later heeft hij zijn jodiumgebruik aangepast in de vorm van gedroogde kelp, als onderdeel van zijn dagelijkse combinatie van supplementen, die hij toen trouw innam. Met als gevolg zijn ademhalingsproblemen verdwenen, zijn oedeem was verdwenen, hij was niet meer traag en sloom, zijn bloeddruk was weer terug naar normaal en hij zijn slaappatroon was weer goed.

Al deze verbeteringen waren het gevolg van de onmisbare rol die jodium speelt in de werking van het lichaam en van het innemen van de belangrijke mineralen waarover U net las. Zo zie je maar weer dat zelfs artsen ziek worden en daar van kunnen leren. Hij waarschuwt nog in zijn boek neem niet te veel jodium in. Dat kan namelijk weer andere problemen geven.

De oplossing: Phyto-Vite® een product waar jodium en veel vitaminen en mineralen inzitten.
Phyto-Vite® de oplossing voor een gezond lichaam.

Phyto-vite het product wat iedereen goed kan gebruiken voor zijn gezondheid
Dit was één van de producten, waardoor ik mijn gezondheid terug heeft gekregen. Het is geen fabel, want je lichaam liegt nooit! Ik was net zo als vele ander mensen in deze wereld, ik vond veel verhalen maar onzin. Totdat mijn lichaam door het werk en daarna nog het ongeluk totaal uitgeput was. Ik kwam uiteindelijk niet verder met de medische wereld en ging daarom opzoek naar genezing. Als mensen tegen mij gezegd hadden, ga gras eten had ik het gedaan. Ik wilde zo graag beter worden. Maar alle beetjes van zoeken naar de oplossing om gezond te worden, heeft mij erbij geholpen om daadwerkelijk de oplossing voor mijn gezondheid na jaren uiteindelijk te vinden.

Het resultaat van mijn lichaam was voor mij duidelijk dat ik op de juiste weg was!
Toen ik eenmaal zover kwam dat ik meer water ging drinken ook al had ik geen dorst, en iedere dag naast mijn dagelijkse voeding mijn natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit in nam, voelde ik dat er een positieve verandering in mijn lichaam plaats vond. Dat was op dat moment mijn resultaat, en het werd voor mij duidelijk dat ik op de juiste weg was naar genezing van heel mijn lichaam. Zowel lichamelijk als geestelijk.
Op deze blog staat een link naar succesboeken.nl Als U meer wilt weten over water dan kunt U daar het boek bestellen van Water het goedkoopste medicijn- van Dr. F. Batmanghelidj

Zorg goed voor Uw lichaam, U bent het waard!
Uw toekomst valt of staat met Uw gezondheid!
Ik wens U een gezonde toekomst toe.

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige