vrijdag 4 december 2009

Een brandbrief of minister Ab Klink wakker maken met gezonde voeding





Cardiologen sturen brandbrief naar minister Ab Klink
De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) heeft een brandbrief naar minister Ab Klink (Volksgezondheid) gestuurd over het preferentiebeleid. Dat heeft de organisatie afgelopen woensdag gemeld.

De cardiologen vrezen dat het preferentiebeleid, waarbij de patiënt het goedkoopste middel krijgt voorgeschreven om de kosten van het medicijngebruik te beperken, een 'veiligheidsrisico voor de patiënt met zich meebrengt'. De NVVC dringt er bij Klink op aan dat over het gebruik van goedkopere medicijnen die worden gebruikt ter bestrijding van hart- en vaatziekten eerst wordt overlegd met de cardiologenorganisatie.

In de huidige situatie ziet de NVVC vooral op het moment van opname in en ontslag uit een ziekenhuis risico's voor patiënten. Als een ziekenhuis andere medicijnen gebruikt dan de patiënt gewend is 'wordt hem een signaalfunctie bij mogelijke medicatiefouten ontnomen'. Dit luistert heel nauw bij hart- en vaatziekten.

Medische problemen na goedkoop bloeddrukverlager
In het Deventer Ziekenhuis werd onlangs een aantal patiënten opgenomen die medische problemen hadden gekregen na het gebruik van een goedkope bloeddrukverlager die hun was voorgeschreven. Het ziekenhuis beklemtoont echter dat het verband tussen de complicaties en het gebruik van andere medicijnen niet is aangetoond.

Gezonde voeding de andere weg om je bloeddruk te verlagen
Hopelijk gaat minister Ab Klink inzien, dat gezonde voeding (visolie) preventief kan worden ingezet om de bloeddruk naar beneden te krijgen op een natuurlijke manier. Mens te laten herstellen, en de ziektekosten omlaag te krijgen. Veel vliegen vangen in één klap! Waarom BRAND als er al volop VUUR is in onze samenleving? Laten we met elkaar beter gaan samenwerken met doktoren, cardiologen internisten, therapeuten, enz. Dan zal er een andere wereld voor iedereen open gaan!

Het geheim achter het plukken van de grootste vreugde en oogst van het leven, is te ontdekken hoe gezonde voeding ieders leven op een positieve manier kan veranderen!

Maar in de loop van de tijd ontdek je dat je hele leven zich beperkt als je niet openstaat voor nieuwe inzichten, en het leven breidt zich uit als je mee gaat in nieuwe inzichten wat op een natuurlijke manier goed is voor iedereen!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 3 december 2009

Gezonde voeding kan de kans op dementie verlagen
















Nederland telt momenteel ongeveer 270.000 mensen met dementie. Dat is ruim 1,5% van de bevolking. Volgens berekeningen van de Gezondheidsraad zal het aantal mensen met dementie de komende decennia toenemen tot een half miljoen in 2050, dan dus ruim 3% van de bevolking.

Alzheimer
De ziekte van Alzheimer is een invaliderende hersenziekte, waarbij de cellen in sommige delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven. De symptomen van de ziekte zijn vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid, desoriëntatie en verlies van spraak.
Alzheimer is een dramatische ziekte, men raakt zichzelf en de grip op de omgeving volkomen kwijt.

Als je ooit met de ziekte van Alzheimer in Uw naaste omgeving geconfronteerd bent, dan zie je het belang van gezonde voeding in. Je hoort steeds meer van de ziekte van Alzheimer het is de meest voorkomende vorm van dementie.

Voor mensen die deze verschrikkelijke ziekte hebben, komt niets meer bekend voor, alles is nieuw, en dus vaak onbekend en beangstigend. Mijn opa inmiddels gestorven heeft jaren deze verschrikkelijke ziekte gehad, en als je kijk wat dat met mijn oma, mijn moeder en de rest van de familie gedaan heeft, dat is niet met een pen te beschrijven. Wat een ellende verdriet en leed! Daarom kies ik iedere dag bewust voor een visolie van hoogwaardige kwaliteit. Visolie is een natuurlijke ontstekingsremmer. Deze natuurzuivere visolie is wetenschappelijk samengesteld ter bevordering van een betere gemoedsgesteldheid, gezondere gewrichten, een gezonder hart, cognitieve helderheid, verbeterde vertering en emotioneel welzijn.

Schatting diagnose dementie
Ongeveer zijn er naar schatting in Nederland op dit moment bij 195.000 mensen de diagnose dementie gesteld. Daarnaast zijn er vermoedelijk ongeveer 60.000 mensen die lijden aan dementie, maar bij wie de diagnose nog niet is vastgesteld. Circa 12.000 dementiepatiënten zijn jonger dan zestig jaar wanneer de ziekte begint. De Gezondheidsraad schatte dat het aantal dementerenden tot 2050 zal toenemen tot 500.000.

MEVROUW VAN ANDEL WERD 115 JAAR OUD
Hennie van Andel Schipper uit Hoogeveen overleed in 2005 op de leeftijd van 115 jaar. Zij was al enige tijd de oudste nog levende mens op aarde. Opzienbarend was het dat bij obductie bleek dat haar hersenen niet verouderd waren! Haar hersenen waren als die van een jonge vrouw! Conclusie hersenen hoeven dus niet te verouderen, en niet beschadigd te raken.

LEEFSTIJL OORZAAK DEMENTIE

Onderzoek heeft uitgewezen

Onze westerse leefstijl is infammatoir(ontstekingsverhogend). Veel wetenschappelijke publicaties wijzen er op dat ook bij Alzheimer ontstekingsprocessen aan de basis liggen. Uit een onderzoek onder 250.000 ouderen blijkt dat degenen die langer dan vijf jaar een ontstekingsremmende pijnstiller gebruiken veertig procent minder kans hebben om Alzheimer te ontwikkelen. Ook dierexperimenten wijzen op een beschermend effect van ontstekingsremming tegen Alzheimer. Een dierexperiment met de pijnstiller ibuprofen toonde bescherming aan tegen de ontwikkeling van Alzheimer.

Uit onderzoek blijkt ook dat ouderen met een goede fysieke conditie minder kans hebben op dementie. Een goede fysieke conditie geeft een lagere ontstekingsgraad.
Fysieke inspanning reduceert de kans op Alzheimer aanzienlijk, zo lijkt het. Onderzoek van 1449 mensen tussen 65 en 79 jaar werden 21 jaar gevolgd. Minstens twee maal per week ‘vrijetijdsbewegen’ bleek samen te gaan met een aanzienlijk verminderde kans op Alzheimer .

Buikvet vergroot de kans op Alzheimer
Buikvet dat ontstekingsverhogend werkt, vergroot de kans op Alzheimer. Onderzoekers in Californië volgden 7000 mensen. Bij de onderzochte personen werd op hun 40ste het buikvet gemeten en rond hun zeventigste gekeken wie er Alzheimer had ontwikkeld. Meer dan duizend mensen kregen Alzheimer. Maar de mensen met het meeste buikvet bleken drie keer zoveel kans te hebben om deze dementie te ontwikkelen als de deelnemers met de platste buiken. Weer een rede voor ons als burger om na te gaan denken over onze levensstijl en onze voeding. Zorg dat Uw lichaam in balans is. BioLean II en Biolean Free® en meer beweging kunnen U hier bij helpen. Antioxidanten, en ontstekingsremmende nutriënten wat in mediterraan dieet aanwezig is verlaagt de kans op Alzheimer.
Mediterrane voeding verlaagt de kans op Alzheimer volgens onderzoek met 40%.
Meer over Mediterrane voeding klik hier

Gezonde voeding voor lichaam en geest en daar kunnen we mee thuis komen!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

woensdag 2 december 2009

Preventie op de werkvloer gezonde voeding kan U hier bij helpen

Wist U dat er veel werknemers toch gaan werken, terwijl ze eigenlijk beter ziek thuis hadden kunnen blijven. Uiteindelijk zijn ze hierdoor vaker een langere periode ziek, dan mensen die uitzieken.

Feiten
Mensen die minstens zes keer in een jaar hebben gewerkt terwijl ze eigenlijk ziek waren, hadden 53 procent meer kans om uiteindelijk twee weken ziek te zijn, dan mensen die thuisbleven. Ze hebben zelfs 74 procent meer kans om uiteindelijk twee maanden ziek thuis te blijven. De onderzoekers vroegen aan twaalfduizend Denen die vast werk hadden naar hun werkhouding, gezondheid en hun bereidheid om ziek thuis te blijven. Ook werd bijgehouden hoe vaak ze in het afgelopen jaar waren gaan werken ondanks ziekte. Volgens de onderzoekers kunnen werknemers die af en toe thuisblijven beter omgaan met de stress van een veeleisende baan.

Een veeleisende baan vraagt om een gezonde levensstijl, gezonde voeding en een gedoseerde dosis ontspanning!
Hoeveel mensen kunt U in Uw omgeving waar dit bovengenoemde klopt! Het leven is voor velen een redrace. Iedere dag vroeg opstaan, ja daar staan we met z´n allen in de file, en het is nog maar zeven uur in de ochtend en de stress schiet al naar ons voorhoofd. Vele mensen zijn op de weg aan het bumperkleeven, wijzen met hun middelvinger, Ja want we hebben een veeleisende baan. Snap dan dat ik haast heb, ik heb een afspraak om half negen, en als ik niet op tijd aanwezig bent, tijd is geld! Geld is belangrijk om gezond te kunnen leven, maar dat mag niet ten koste gaan van alles.

Gezonde voeding is een deel van de oplossing!
Een gezond lichaam vraagt ook om aandacht en verzorging. Het is niet alleen onze uiterlijke verzorging wat aandacht vraagt, maar onze innerlijke verzorging vraagt nog veel meer aan U dan dat U zelf weet.

Vaak komen wij er pas achter als het moment daar is. Heb je het al gehoord, Pietje heeft net als Klaas op de werkvloer een hartaanval gehad. Pietje is er goed doorheen gerold en is na een maand weer op de werkvloer. Maar voor Klaas liep het minder af, hij is inmiddels al gecremeerd, en zijn werkplek is al weer ingenomen door een ander personeelslid.
Zo gaat vaak het leven aan ons voorbij! Kies daarom bewust voor gezonde voeding voor U als werknemer en voor al Uw werkgevers!
Hier nog een filmpje om U bewuster te laten worden, hoe U moet reageren!





“Zaai een handeling en je oogst een gewoonte;
Zaai een gewoonte en je oogst een karakter;
Zaai een karakter en je oogst een bestemming!”


Voor meer informatie betreffende gezonde voeding klik hier
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 1 december 2009

Recessie in Nederland voorbij tijd voor verandering op de weg naar gezonde voeding en onze gezondheid!











De recessie in Nederland is officieel voorbij. De economie groeide in het derde kwartaal met 0,4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag. Er is sprake van recessie als er twee kwartalen op rij een verslechtering van de economie is.

De economie kromp nog wel in vergelijking met vorig jaar. In het derde kwartaal van 2008 was de economie 3,7 procent groter. Toch is er door de kwartaalstijging sprake van een positief signaal. Dat komt met name door een afname van de daling van de export.

Huishoudens hielden nog de hand op de knip. De overheid gaf wel meer geld uit. Het aantal banen was ruim 140 duizend lager dan een jaar geleden.
Door: Novum, Vernieuwd: 13-11-2009

Recessie voorbij tijd voor verandering op de werkvloer
Hoe praten we met elkaar onze recessie aan, en hoe komen we met elkaar hier weer boven op. Veranderen heet dat met een mooi woord, maar dat vinden de meeste mensen onderons doodeng. We doen heel ons leven al het zelfde werk, en de recessie dwingt ons, om misschien wel voor omscholing te kiezen. Ook al zien we daar vreselijk tegenop, vaak gaan we ermee akkoord omdat, er toch brood op de plank moet komen.

Meer energie op de werkvloer door gezonde voeding
Wist U dat we met elkaar meer energie kunnen gebruiken op de werkvloer? Als we meer energie hebben en beter geconcentreerd zijn, levert dat heel veel op, zowel op de werkvloer d.m.v. betere prestaties, als ook voor de mensen, zij zijn minder vatbaar voor ziektes. Ook zien werknemers in, dat de werkgever, door alle commotie om de recessie heen aan zijn werknemers denkt.

Wat wij als mens allemaal belangrijk vinden in ons leven is vertrouwen, geaccepteerd worden, en dat we als werknemer waardering krijgen. Een werkgever die gaat inzien, dat preventie voor zijn werknemers een fase is, waardoor er weer meer waardering is voor de werknemer ook betreffende zijn of haar gezondheid! Hierdoor krijgt de werkgever weer vertrouwen terug van zijn werknemers.

Hierdoor ontstaat er een win-win situatie voor zowel werkgever als werknemer!
Gezonde voeding de energie drank die zijn weerga niet kent!
De meeste mensen onder ons nemen wel eens een energiedrankjes. We nemen een energiedrankje niet alleen omdat we het lekker vinden, maar er ons ook door lekkerder gaan voelen. Even de energie boots! Die hebben we vaak in ons hectische leven drastisch nodig. Maar beseffen wij wel als consument dat er vaak in deze energiedrankjes heel veel suikers in zitten? Veel suiker is weer slecht voor onze gezondheid.
Nu een energie drank die vier tot vijf uur zijn werk doet!
Voor meer informatie betreffende deze energiedrank klik hier
Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

maandag 30 november 2009

Gezonde voeding en de moed om te veranderen

Diabetes type 2 eenvoudig te voorkomen

Tienduizenden Nederlanders kunnen door een half uur per week extra beweging en gezonde voeding, voorkomen dat ze diabetes type 2 krijgen.


Dit is de conclusie van het onderzoek waarop Cheryl Roumen vrijdag 6 november promoveert aan de Universiteit Maastricht. Roumen onderzocht de effecten van SLIM leefstijlinterventie ter voorkoming van diabetes type 2. Deze promotie maakt deel uit van het zes jaar lopende SLIM-onderzoek van de Universiteit Maastricht. Uit dit onderzoekt blijkt dat een half uur meer bewegen per week in combinatie met gezonde voeding leidt tot fantastische resultaten bij mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2.

Bij de deelnemers die persoonlijk begeleid werden, nam het risico op de ziekte met maar liefst 47 procent af ten opzichte van de controlegroep.
De intensief begeleide groep kreeg persoonlijk advies over gezond eten en meer bewegen. Ook konden ze gratis gebruikmaken van een trainingsprogramma.

Stel U zich eens voor, je wordt geraakt door een verhaal van een persoon die al jaren diabetes type 2 heeft. En je hebt net van de dokter te horen gekregen dat U ook lijdt aan diabetes type 2. U neemt zich vast voor om de volgende dag iets aan Uw levensstijl te gaan veranderen. Maar U bent nog niet op Uw werk of allerlei dagelijkse problemen eisen Uw aandacht op. Voor U het weet bent U een paar weken verder en is er met Uw levensstijl nog niets veranderd.

Vervolgonderzoek
Omdat niet alle deelnemers aan het onderzoek hun levensstijl na vier jaar blijvend hebben verbeterd, is inmiddels een vervolgstudie gestart. Zo zie je maar weer, dat weinig mensen hun voedingsadvies blijven opvolgen. Gezonde voeding met hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen kan voor deze mensen een voordeel zijn.

In het vervolgonderzoek wordt bekeken waarom deelnemers voortijdig zijn afgehaakt. Ook kijken de onderzoekers of het gunstige effect op de bloedsuikerspiegel blijvend is nu het actieve deel van de SLIM-studie is afgerond.

Er is moed voor nodig om te veranderen
Wat U ook voor diagnose in Uw leven te horen krijgt, er is moed voor nodig om te veranderen. Moed is een persoonlijke actie. Moed is om je zelfrespect te behouden, als U kiest voor hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen om diabetes type 2 tegen te gaan. Als U gaat leren leven in het moment van NU, heeft angst geen vat op U. Weet dat angst zich alleen kan manifesteren in de schijnwerelden van verleden en toekomst. Als de angst verdwenen is om diabetes type 2 te krijgen of te hebben, blijft er ruimte over voor creatie. Uw creatie betreffende Uw gezondheid ligt in Uw handen…. Uw eigen handen!

Kies bewust voor een betere levensstijl en kies voor meer bewegen en gezonde voeding!

De toekomst ligt in Uw eigen handen!

Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige