vrijdag 11 december 2009

Stap voor stap naar de leefwijze met gezonde voeding



Al neem je maar babystapjes dan ben je op de goede weg

De meeste mensen onder ons hebben wel een van de uitdrukking gehoord: “Iedere grote reis begint met de eerste stap!” Ik zou persoonlijk zelf deze uitdrukking iets willen aanpassen. Ik zou daarvoor in de plaats zeggen: “Elke grote reis begint met een babystapje!” Waarom dat ik dit zeg, iedere verandering die wij als mens doorvoeren, begint altijd met een eerste stap aan bewustwording.

Veel mensen maken De Grote Sprong Vooruit om dan na een aantal maanden weer te stoppen met hun nieuwe leefwijze. De bewustwording wat gezonde voeding met hun lichaam doet, is voor veel mensen mooi, maar ze vervallen snel weer in hun oude leefpatroon.

We kennen allemaal mensen in onze naaste omgeving die absoluut niet fit zijn en dan plotseling besluiten om te gaan diëten en zo snel mogelijk 20 soms 30 kilo willen kwijtraken, en weer op conditie willen komen. Ze gaan twee of sommige wel opeens vier uur naar de sportschool in de week en joggen wel 10 kilometer. Meestal duurt dit één à twee weken en dan houden veel mensen het weer voor gezien. Ze verliezen langzaam een paar kilo´s, de pijn, de verveling van het sporten slaat toe. En de vastberadenheid om 20 of 30 kilo af te vallen verdwijnt.

Tegen de derde week zullen de meeste mensen hun oude gewoonte van te veel eten, te weinig lichaamsbeweging en computeren, televisie kijken weer als van oudst doen. Reden te meer om eens het afvallen op een andere manier aan te pakken. Gezonde voeding kan U hier bij helpen. Een product wat U naast U dagelijkse maaltijden eet, het product zorgt ervoor dat U minder behoefte krijgt aan eten. Op een natuurlijke gezonde manier. Bewegen is natuurlijk altijd goed, maar laten wij het als mens niet overdrijven. Het ene mens beweegt nu eenmaal makkelijker dan de ander, maar we moeten vooral plezier beleven aan de sport die wij willen doen! Als het plezier ver te zoeken is, zijn we snel geneigd om onze vastberadenheid om slank te worden op te geven!

Met een gezond natuurlijk product komt U stapje voor stapje bij Uw eindresultaat! Weet wat U wilt, en kijk naar een product wat bij U past. Beste balans bereik je met dit product!Het geheim achter het plukken van de grootste vreugde en oogst van het leven, is te ontdekken hoe gezonde voeding ieders leven op een positieve manier kan veranderen!

Maar in de loop van de tijd ontdek je dat je hele leven zich beperkt als je niet openstaat voor nieuwe inzichten, en het leven breidt zich uit als je mee gaat in nieuwe inzichten wat op een natuurlijke manier goed is voor iedereen!

Liefs Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

donderdag 10 december 2009

Overgewicht blijft stijgen, zolang we niet ingaan zien wat gezonde voeding met ons lichaam kan doen!

Aantal mensen met overgewicht blijft stijgen
Feiten waar we niet omheen kunnen met elkaar
Het vijfjarige project Convenant overgewicht heeft niet geleid tot een daling van het aantal mensen met overgewicht in Nederland. Sterker nog; het aantal mensen dat te zwaar is, is in vijf jaar zelfs toegenomen.

Dat blijkt uit het eindrapport Convenant overgewicht dat voorzitter Paul Rosenmöller vorige week presenteerde aan minister Ab Klink van Volksgezondheid.

Rosenmöller en de minister blijven optimistisch; ze tekenden meteen een contract voor een nieuw convenant, het Convenant Gezond Gewicht. Hiermee moet Nederland over vijf jaar de gezondste jongeren van Europa hebben. Ik ben benieuwd als we op deze zelfde weg doorgaan!

Bij de start van het Convenant overgewicht in 2005 was gemiddeld 40 procent van de volwassen Nederlanders te zwaar en 10 procent veel te zwaar. Op dit moment heeft 46 procent van de volwassenen overgewicht en 11 procent obesitas,' staat in het rapport.

Onder kinderen is nu 14,5 procent van de jongens te zwaar en 17,5 procent van de meisjes. In 2005 had 13 procent van de jongens overgewicht en 14 procent van de meisjes.

Rosenmöller is blij met de aandacht die er de laatste vijf jaar is geweest voor een gezondere levensstijl. Maar als we nu weer vijf jaar verder zijn, en we blijven op deze manier onze weg vervolgen geef ik persoonlijk minister Ad Klink en Dhr. Paul Rosenmöller weinig hoop.

Willen we met elkaar gezond blijven in de toekomst dan is daar meer voor nodig!
Natuurlijk is het goed dat steeds meer jongeren zich bewust worden van een gezondere levensstijl. Maar ook al eten we gezond, dan neem het niet weg dat we met elkaar een goed hoogwaardig natuurlijk voedingsupplement kunnen gebruiken naast onze dagelijkse maaltijden. Gezonde voeding doet nu eenmaal wonderen in het menselijke lichaam.

Mensen die deze stap U al voor zijn gegaan, deze mensen weten dat het een feit is dat een goed product zich naar een bepaalde periode van eten laat voelen, maar het ook laat zien aan hun lichaam. En wij kunnen met elkaar zien, dat deze mensen goed voor hun lichaam zorgen.

Ook al is onze levensstijl in de toekomst nog zo goed, dan nog komen wij met elkaar er in de toekomst er niet onderuit om hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen te eten naast onze dagelijkse gezonde voeding.

Feiten liegen er niet om!
Wie alles altijd doet zoals hij of zij het gisteren heeft gedaan zal nimmer vooruitgaan, steeds het zelfde beleven!

Liefs Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

woensdag 9 december 2009

Een actief leven begint met gezonde voeding













In ons hectische leven van alle dag, valt het vaakniet mee om een actief gepland leven te leiden. Veel mensen schuiven lichaamsbeweging de hele week voor zich uit of wachten tot ze toevallig een vrij uurtje over hebben. Als U Uw lichamelijke activiteiten van te voren inplant, wordt het makkelijker U hieraan te houden en gaat U zich er misschien zelf op verheugen. Voor veel mensen is dit ondenkbaar, andere mensen kijken heel de week al uit na zo´n sportuurtje. Waar U ook van houdt U moet doen wat bij U past. Maar weet wel dat bij een actief leven gezonde voeding hoort!

Honden/katten eten uitgebalanceerde als mensen
Kijk maar eens naar honden/kattenvoer, als U de trotse eigenaar bent van een hond/kat, dan weet U dat er veel verschillende soorten voer te koop zijn. Actieve honden/katten, honden/katten die gesteriliseerd zijn, jonge honden/kitens enz. Teveel om op te noemen, maar voor iedere leeftijd van een hond/kat is wel een bepaalde brok te koop. We willen allemaal het beste voor ons trouwe huisdier. Maar wat willen we voor ons zelf? Willen we daadwerkelijk oud en actief blijven, of willen we oud worden met allerlei lichamelijke klachten.

Een nieuwe levensstijl met een nieuw ritme
Net zoals U van te voren weet wat U gaat eten, zo is het voor ons gezin heel normaal dat wij naast ons dagelijkse maaltijden hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen eten. Dit was voor ons ongeveer zes jaar geleden een nieuwe levensstijl. Maar doordat ik als moeder van een dochter van negen veel baad had doordat mijn gezondheid vooruit ging, waren deze producten niet meer uit mijn leven weg te denken. Mijn gezondheid ging vooruit, ik kreeg hierdoor een nieuw ritme. Ik kon weer een actief leven leiden zonder te lijden! Omdat ik hoogwaardige natuurlijke producten at, ging ik lekkerder in mijn lijf zitten, waardoor ik weer meer bewegingsvrijheid kreeg, en hierdoor bruiste ik weer van de energie.

Wilt U ook weer actief leven begin dan vanaf vandaag met gezonde voeding!
Besef dat als U weer lekker in Uw vel zit, veel makkelijker de fiets dan de auto pakt. Weet als U met gezonde voeding begint dat Uw lichaam eerst in balans moet komen. Het ene lichaam is eerder in balans als het andere lichaam. Onze lichamen zijn allemaal uniek!Als U in balans bent, gaat U dankzij gezonde voeding vanzelf de bijzondere resultaten ervaren!

Tips voor een actief leven
1.Eet iedere dag gezond, begin ´s ochtends al met een ontbijt en vergeet U hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen niet.
2.Zoek een sport die bij U past, wissel Uw lichamelijke activiteiten af, dan gaat het niet vervelen.
3.Niet ieder mens kan intensief sporten; dat geeft helemaal niets, beweeg op Uw eigen niveau, maar zorg vooral voor plezier dan houdt U het langer vol.
4.Pak voor korte afstanden de benen wagen, of de fiets, en laat de auto staan.
5.Ga bewegen met anderen: dat is gezond en goed voor Uw sociale contact maar ook reuze gezellig!

Veel Liefs
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

dinsdag 8 december 2009

Kies bewust voor gezonde voeding en ga leven!



Toen U klein was, heb U misschien net als ik vaak genoten van het kindersprookje Sneeuwwitje en de zevendwergen.
Nadat de boze heks Sneeuwwitje een appel gaf, viel zij in slaap.
Om later wakker gekust te worden door haar prins.
Waar zij nog lang en gelukkig mee leefde!

Wilt U nu net als Sneeuwwitje leven LANG en GELUKKIG.
Lees dan mijn verhaal, gezonde voeding zorgt er voor dat U weer LANG EN GELUKKIG ZOU KUNNEN LEVEN!
Nadat Sonja Bakker besloot om in september te stoppen, is nog geen maand later Dokter Frank benaderd door zo´n veertig duizend mensen. Hierdoor zie je maar weer, hoeveel mensen snakken naar een kilootje minder aan hun lichaam. En dat veel diëten op langer termijn bij veel mensen niet daadwerkelijk werkt! Als we om ons heen kijken, dan houden mensen het diëten vaak niet zo lang vol! Conclusie er komt bij veel mensen een Jo, Jo effect.

Advies van Sonja Bakker: Ben je te dik? Neem dan liever een bakje yoghurt in plaats van die bruine boterham met kaas. , Zoek het in zuivel, en in groente.’’ Veel mensen hebben dit opgevolgd, maar kloppen nu weer bij Dokter Frank van Berkum aan.

De tip komt van Dokter Frank. Dokter wie? Dokter Frank is dokter Frank van Berkum (52), internist en vasculair geneeskundige bij de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) in Hengelo. De oprichter van Previtas, de kliniek voor gewichtsmanagement die inmiddels zes vestigingen in het land heeft, en de ontwikkelaar van het 'Dokter Frankdieet'.

Gezondheidsklachten
Dokter Frank van Berkum heeft al jaren specifieke belangstelling voor overgewicht. Niet verwonderlijk, want veel van de ziektebeelden die hij als medisch specialist ziet, hebben te maken met overgewicht. Suikerziekte, gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten, zelfs kanker. Volgens dokter F. van Berkum is de helft van de Nederlandse bevolking een paar kilo te zwaar en is dertien procent zo zwaar dat er gezondheidsklachten ontstaan.

De World Health Organisation
Wist U dat De World Health Organisation obesitas tot ziekte heeft bestempeld? Ik vind dat dokters daar serieus mee om moeten gaan. Of dit de nieuwe dieethype is? Geen idee. Het gaat wel heel hard, we weten niet wat ons overkomt. Ik zit niet te wachten op veel landelijke bekendheid; ik hoef niet zo nodig het gezicht te zijn van mijn dieet. Wat ik wil is overgewicht landelijk op de kaart zetten om zo de ziektebeelden te bestrijden die het gevolg zijn van overgewicht. Een goeroe voel ik me zeker niet, want goeroe: dat heeft toch een religieus tintje. Dit dieet is wetenschappelijk onderbouwd en uitvoerig getest.''

Koolhydraten
Nieuw is het 'Dokter Frankdieet' namelijk niet. Duizenden Twentenaren hebben de afgelopen jaren al kennisgemaakt met de afslankmethode die gebaseerd is op vermindering van het aantal koolhydraten en het op peil houden van eiwitten.
Van Berkum richtte in 2004 in Hengelo afslankkliniek Previtas op en kwam in aanraking met professor Westerterp aan de universiteit van Maastricht. , Professor Westerterp is een autoriteit als het gaat om voeding en verzadiging. Zij weet heel veel van de effecten van eiwitten op ons lichaam. Wij hebben de praktische vertaling van de wetenschap gemaakt in dit dieet.'' Voor deze doktor is er niets meer dat voldoening geeft als mensen beter maken.

Dokter Franks dieet
Het dieet van dokter Frank gaat uit van een beperking van het aantal koolhydraten (aardappels, brood, pasta) en het op peil houden van het aantal eiwitten. Eiwitten (onder meer in vis en vlees) zorgen voor een snel verzadigd gevoel.

Koolhydraatbeperking is ook bekend van het Atkinsdieet, maar volgens internist Frank van Berkum is het verschil in dit dieet dat het aantal eiwitten op peil blijft en niet naar beneden wordt gebracht, zoals Atkins doet. Het dieet van dokter Frank belooft één kilo gewichtsverlies per week. Het dieet wordt vooral voorgeschreven aan mensen die een zogeheten Body Mass Index (BMI) - een maat om te berekenen of je een gezond gewicht hebt - hebben die hoger is dan 25. De gemiddelde obesitaspatiënt die bij Previtas wordt behandeld heeft een BMI van 37. ,,Dat betekent dat ze zeker zo'n 120 kilo wegen'', volgens Van Berkum. Het eiwittendieet is niet geschikt voor mensen met een gezond gewicht. Voor meer

informatie klik hier

Een gezond gewicht, maar Uw lichaam toch in balans houden? Klik hier
Hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen naast U gewone maaltijd biedt uitkomst!
Weer een nieuw dieet, geweldig dat deze doktor zo´n enorme passie heeft om mensen beter te maken. Maar zijn we daar met veel mensen niet allang mee bezig? Er zijn maar bijzonder weinig mensen, die een dieet namelijk volhouden! Anders was in mijn ogen het probleem allang verholpen. Maar wanneer gaan ziektekostenverzekeringen dit ook inzien? Ook al bent U op een gezond gewicht, blijf lekker bewegen, eet gezond, en neem naast U dagelijkse maaltijden hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen in. Dit is in mijn beleving een stap die we met elkaar nog niet bewust genomen hebben voor een gezond en gelukkig leven. Dit zou een goede gezonde stap vooruit kunnen zijn in onze samenleving!

Meer informatie betreffende gezonde voeding klik hier

Laat U weer wakker worden en kies bewust voor gezonde voeding.
Vaak zien we dat mensen aan het diëten zijn, en dat hun vrolijkheid verdwijnt!
We houden het niet vol, is vaak het schrijnende antwoord!
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!
Kies bewust voor gezonde voeding, maar vergeet vooral niet te leven!

Ik wens U net als sneeuwwitje een GEZOND, LANG EN GELUKKIG LEVEN toe!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

maandag 7 december 2009
















Leven is loslaten de weg voor ons naar het leven met gezonde voeding

Leven is losten

Op het moment van onze geboorte gebeurt het grote loslaten al. De innige verstrengeling met de moeder wordt verbroken. Hoewel er nog enige jaren van volslagen afhankelijkheid bestaat, tenslotte is er verzorging nodig om te kunnen overleven, begint daarna de volgende fase van loslaten.

Namelijk het identificatieproces, de ontwikkeling van de individualiteit, het gevoel een aparte afgescheiden persoonlijkheid te zijn. Hierdoor ontstaat op onbewust niveau de basisangst die vaak tot op hoge leeftijd geprojecteerd wordt op anderen. Er is een wereld waarmee onderhandeld en/of gestreden moet worden, niemand die (meer) voor ons zorgt, we zullen de klus alleen moeten klaren. Soms omringen we ons met vrienden, mensen of materiële zaken om dit gevoel van (onbewuste) angst te onderdrukken, maar het leven gaat niettemin zijn gang.

De weg naar leven alles is tijdelijk!
Alles blijkt tijdelijk te zijn. We verliezen misschien onze partner, ons kind, of onze gezondheid holt plotseling achteruit. Er kan sprake zijn van ontslag of allerlei andere rampspoed die ons ertoe kunnen brengen om van alles te ondernemen om het leven te slim af te zijn. Uiteindelijk zal het niet baten. Het leven is het leven zowel in zogenaamd goede als slechte tijden. Het is als varen op een rivier. Er zijn kalme stukken waarbij de reis voorspoedig gaat, er komen stroomversnellingen waardoor ons leven volkomen door elkaar geschud wordt, we klampen ons wanhopig vast aan elk restje zekerheid. Tot ook dat ons kan worden ontnomen. Iedereen kent wel het gezegde: go with the flow. En zo is het precies. Elke weerstand, elk verzet zal het lijden vermeerderen. Het is als de bekende vergelijking: neem een handvol zand en houd dit krampachtig vast in je hand. Het zal tussen je vingers wegglippen. Open je hand in volkomen ontspanning en het meeste zand zal blijven liggen. Moeiteloos.

Het leven is Loslaten!
Het leven is loslaten of we het er nu mee eens zijn of niet. De dingen gebeuren met of zonder ons. Het enige wat wellicht rest is een houding van acceptatie, wat niet betekent dat we blij met een gebeurtenis hoeven te zijn. We mogen boos, verdrietig zijn. Het opgeven van elke vorm van verzet, het in-zien dat het leven ons leeft, de overgave eraan vermindert het lijden. Of heft het op. Niet als een vorm van manipulatie in de zin van: o dan laat ik wel los, dan komt het voor elkaar. Dat is een deal proberen te sluiten. Zo werkt het leven niet.
Maar een diep vertrouwen in de wijsheid, het Bewustzijn dat alles draagt en omvat laat ons ondanks welke gebeurtenis dan ook met meer gemoedsrust door het leven gaan.
Het leven is zoals het is. Waar U ook ben, iedere dag weer, gewoon altijd.
Met verzet of zonder verzet Het loslaten zal hoe dan ook plaatsvinden.

Een gedeelte kwam van Rita Bletgen-in’t Hout

Het is al weer enkele jaren geleden dat ik samen met mijn man de weg van het leven met loslaten ben gaan volgen. Dit was niet altijd makkelijk, onze zekerheden vielen weg. De vertrouwde omgeving lieten wij los, om onze missie te kunnen volbrengen.
Vrienden, familie, kennissen die je niet meer konden volgen, omdat er iets in je binnenste was die riep om een verandering. Iets in ons zag dat de wereld gezonde voeding goed kon gebruiken. Ik had zelf een ongeluk gehad waarbij ik mijn rugbrak. Hierdoor kwam ik in aanraking met hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen. Voor mij was voedingssuppletie niet nieuw, maar ik zag er ook geen wonderen van. Totdat ik deze ging eten, en ik daadwerkelijkhoogwaardige natuurlijke voedingssupplementenlekkerder in mijn vel kwam te zitten, minder pijn aan mijn rug kreeg. Ik kreeg een nieuw leven! Daar ben ik nog steeds deze voedingsindustrie zeer dankbaar voor!

Leven is loslaten ook oude overtuigingen
Dat wij als mens moeite hebben om oude overtuigingen los te laten vind ik niet zo vreemd. Ik heb er heel veel moeite mee gehad, om oude patronen te doorgronden. Maar als we nu in onze maatschappij zien, dat er steeds meer mensen lijden aan overgewicht, kanker, hart-en vaatziekten, suikerziekte enz. dan hoop ik uit de grond van mijn hart dat wij als mens hier een oplossing voor gaan vinden d.m.v. samenwerking.

Ook voor artsen en specialisten zal het moeilijk zijn om oude overtuigingen los te laten, en om nieuwe kansen voor de gezondheidszorg te gaan benutten. Maar als arts, specialist willen we zoveel mogelijk mensen helpen met hun gezondheid. Help mensen met preventieve voeding en U zult als arts, specialist meer wonderen gaan verrichten!

Ik heb door de jaren heen geleerd om vertrouwen te hebben en nooit mijn idealen op te geven! Door trouw te blijven aan onze idealen steunen wij ook anderen de nieuwe generatie bijvoorbeeld! Stimuleer elkaar, met elkaar krijgen wij veel voor elkaar!
Bewust en aandachtig zijn. Het Beste verwachten! Je uitdaging omhelzen!
Wilt U meer over mij weten klik hier
Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige