maandag 7 december 2009
















Leven is loslaten de weg voor ons naar het leven met gezonde voeding

Leven is losten

Op het moment van onze geboorte gebeurt het grote loslaten al. De innige verstrengeling met de moeder wordt verbroken. Hoewel er nog enige jaren van volslagen afhankelijkheid bestaat, tenslotte is er verzorging nodig om te kunnen overleven, begint daarna de volgende fase van loslaten.

Namelijk het identificatieproces, de ontwikkeling van de individualiteit, het gevoel een aparte afgescheiden persoonlijkheid te zijn. Hierdoor ontstaat op onbewust niveau de basisangst die vaak tot op hoge leeftijd geprojecteerd wordt op anderen. Er is een wereld waarmee onderhandeld en/of gestreden moet worden, niemand die (meer) voor ons zorgt, we zullen de klus alleen moeten klaren. Soms omringen we ons met vrienden, mensen of materiƫle zaken om dit gevoel van (onbewuste) angst te onderdrukken, maar het leven gaat niettemin zijn gang.

De weg naar leven alles is tijdelijk!
Alles blijkt tijdelijk te zijn. We verliezen misschien onze partner, ons kind, of onze gezondheid holt plotseling achteruit. Er kan sprake zijn van ontslag of allerlei andere rampspoed die ons ertoe kunnen brengen om van alles te ondernemen om het leven te slim af te zijn. Uiteindelijk zal het niet baten. Het leven is het leven zowel in zogenaamd goede als slechte tijden. Het is als varen op een rivier. Er zijn kalme stukken waarbij de reis voorspoedig gaat, er komen stroomversnellingen waardoor ons leven volkomen door elkaar geschud wordt, we klampen ons wanhopig vast aan elk restje zekerheid. Tot ook dat ons kan worden ontnomen. Iedereen kent wel het gezegde: go with the flow. En zo is het precies. Elke weerstand, elk verzet zal het lijden vermeerderen. Het is als de bekende vergelijking: neem een handvol zand en houd dit krampachtig vast in je hand. Het zal tussen je vingers wegglippen. Open je hand in volkomen ontspanning en het meeste zand zal blijven liggen. Moeiteloos.

Het leven is Loslaten!
Het leven is loslaten of we het er nu mee eens zijn of niet. De dingen gebeuren met of zonder ons. Het enige wat wellicht rest is een houding van acceptatie, wat niet betekent dat we blij met een gebeurtenis hoeven te zijn. We mogen boos, verdrietig zijn. Het opgeven van elke vorm van verzet, het in-zien dat het leven ons leeft, de overgave eraan vermindert het lijden. Of heft het op. Niet als een vorm van manipulatie in de zin van: o dan laat ik wel los, dan komt het voor elkaar. Dat is een deal proberen te sluiten. Zo werkt het leven niet.
Maar een diep vertrouwen in de wijsheid, het Bewustzijn dat alles draagt en omvat laat ons ondanks welke gebeurtenis dan ook met meer gemoedsrust door het leven gaan.
Het leven is zoals het is. Waar U ook ben, iedere dag weer, gewoon altijd.
Met verzet of zonder verzet Het loslaten zal hoe dan ook plaatsvinden.

Een gedeelte kwam van Rita Bletgen-in’t Hout

Het is al weer enkele jaren geleden dat ik samen met mijn man de weg van het leven met loslaten ben gaan volgen. Dit was niet altijd makkelijk, onze zekerheden vielen weg. De vertrouwde omgeving lieten wij los, om onze missie te kunnen volbrengen.
Vrienden, familie, kennissen die je niet meer konden volgen, omdat er iets in je binnenste was die riep om een verandering. Iets in ons zag dat de wereld gezonde voeding goed kon gebruiken. Ik had zelf een ongeluk gehad waarbij ik mijn rugbrak. Hierdoor kwam ik in aanraking met hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen. Voor mij was voedingssuppletie niet nieuw, maar ik zag er ook geen wonderen van. Totdat ik deze ging eten, en ik daadwerkelijkhoogwaardige natuurlijke voedingssupplementenlekkerder in mijn vel kwam te zitten, minder pijn aan mijn rug kreeg. Ik kreeg een nieuw leven! Daar ben ik nog steeds deze voedingsindustrie zeer dankbaar voor!

Leven is loslaten ook oude overtuigingen
Dat wij als mens moeite hebben om oude overtuigingen los te laten vind ik niet zo vreemd. Ik heb er heel veel moeite mee gehad, om oude patronen te doorgronden. Maar als we nu in onze maatschappij zien, dat er steeds meer mensen lijden aan overgewicht, kanker, hart-en vaatziekten, suikerziekte enz. dan hoop ik uit de grond van mijn hart dat wij als mens hier een oplossing voor gaan vinden d.m.v. samenwerking.

Ook voor artsen en specialisten zal het moeilijk zijn om oude overtuigingen los te laten, en om nieuwe kansen voor de gezondheidszorg te gaan benutten. Maar als arts, specialist willen we zoveel mogelijk mensen helpen met hun gezondheid. Help mensen met preventieve voeding en U zult als arts, specialist meer wonderen gaan verrichten!

Ik heb door de jaren heen geleerd om vertrouwen te hebben en nooit mijn idealen op te geven! Door trouw te blijven aan onze idealen steunen wij ook anderen de nieuwe generatie bijvoorbeeld! Stimuleer elkaar, met elkaar krijgen wij veel voor elkaar!
Bewust en aandachtig zijn. Het Beste verwachten! Je uitdaging omhelzen!
Wilt U meer over mij weten klik hier
Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten