vrijdag 17 juli 2009

Een wereld vol met on(gezond) voedsel, waar miljoenen mensen met hun gezondheid de tol voor gaan betalen!

Een wereld vol met voedsel, waar mensen honger hebben, omdat zij geen voedsel kunnen bemachtigen, en in de westerse samenleving voor al dat Junk food voedsel gaan miljoenen mensen de tol betalen met hun gezondheid. Junkfood speelt een belangrijke rol bij overgewicht en obesitas. We zien steeds meer mensen in onze samenleving met dit probleem. Het lijkt dan wel ook of al dat voedsel met suikers en vettige voedsel onweerstaanbaar is voor de meeste mensen.

Wetenschappers en wat ze weten!
Volgens wetenschappers kan het wel eens zo zijn dat makers van producten beschikken over een formule waarmee ze ons kunnen laten eten, zelfs als we al voldoende gegeten hebben, en dat de honger weg genomen is. En zo heeft junk food veel weg van roken, het is nu eenmaal bijna verslavend al die lekkernijen.
FDA (Food and Drug Administration)
David Kessler, van 1990 tot 1997 hoofd van de Amerikaanse FDA, waarschuwt dat producenten de ideale formule gevonden hebben die een `mmmm´gevoel veroorzaken in de hersenen. En dat maakt dat de gebruiker niet genoeg krijgt van al deze lekkernijen. Ze weten perfect hoe ze suiker, vetten en zout moeten combineren. “ Het wordt tijd dat we ophouden met mensen de schuld te geven voor hun zwaarlijvigheid en obesitas. Het werkelijke probleem is dat we een wereld met elkaar schapen waar voedsel altijd aanwezig is en waar dat voedsel zo is samengesteld dat je er altijd meer van wilt eten. Voor miljoenen mensen is ons hedendaags voedsel dan ook gewoon iets waaraan ze niet kunnen weerstaan “, zegt Kessler.

Prikkel in hersenen zorgt voor lekker trek
Uit onderzoek dat Kessler uitvoerde samen met vorsers van de universiteit van Yale en waarbij magnetische resonantietechniek werd gebruikt, bleek dat 30 procent van de mensen met overgewicht en 50 procent met obesitas, gevoelig zijn voor wat buitensporige activatie. Dat wil zeggen dat de combinatie van smaken een groot aantal neuronen in de hersenen tot actie aanzet. Ook bepaalde smaakcombinaties kunnen de neurotransmitters activeren in de pleziercentra in de hersenen. Daaruit kwam de bombintie van sucrose ( gewone witte suiker) met chocolade en alcohol als de krachtigste naar voren, zoals bij Tiramisu het geval is. Daardoor wordt de boodschap om te blijven eten sterker zodat de persoon op zoek gaat naar nog meer voedsel. Ze zeggen toch altijd:,, Dikke mensen kunnen altijd blijven eten, hier zit dan ook het grootste probleem!”

Het geluk zit niet in Tiramisu of welke lekkernij dan ook, maar het geluk moet U in U zelf vinden!
Volgens Kessler hebben de meesten van ons een `gelukspunt´waarop we het meeste genoegen beleven aan zout, vetten of suiker. Naarmate er meer suiker aan ons voedsel wordt toegevoegd, wordt het voedsel aangenamer om te eten totdat we dat gelukspunt hebben bereikt. Daarna wordt het eten te zoet, en verminderd het plezier dat we aan ons eten beleven. Hetzelfde proces gebeurd met zout en vetten.
Op mijn website staat mijn eigen ervaring over dit probleem met zoetigheid. Leest U dit maar eens, dan krijgt U een indruk dat we zelf veel aan dit probleem kunnen doen.
http://www.gezondheidsplein-monique.nl/Satiete.html

“Verandering en verbetering beginnen van binnenuit
Daarna veranderen de uiterlijke omstandigheden vanzelf mee!”


Een wereld vol met voedsel waar miljoenen mensen met hun gezondheid de tol voor gaan betalen. Als U de tol niet wilt betalen door ziek te worden met Uw lichaam zorg dan preventief goed voor U zelf. Mede door middel van gezonde voeding. We kunnen de wereld en iedereen de schuld geven die deze lekkere producten maakt, maar we kunnen beter met elkaar meer inzicht krijgen dat we echt wel eens wat van deze lekkernijen kunnen bemachtigen als we maar preventief goed voor ons lichaam zorgen. Dan verdwijnt vanzelf die stevige trek naar al die zoetig/hartigheid. Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen.

Een gedicht om over na te denken
Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken, blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht, blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd, blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan, blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt.

En dat is nu net wat Ik U duidelijk wilt maken, het lot ligt in Uw handen!
Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige

donderdag 16 juli 2009

Roken en gezonde voeding

In Nederland roken ongeveer 3,8 miljoen mensen. Hoewel het bekend is dat roken slecht is voor de gezondheid, blijft het voor veel rokers lastig om te stoppen. Het lichaam vraagt om nicotine dit komt door het verslavende effect dat nicotine heeft. Onderzoek heeft aangetoond dat rokers een hogere behoefte hebben aan vitamine C dan niet-rokers. Roken zorgt er namelijk voor dat er meer schadelijke stoffen, zogenaamde vrije radicalen, in het lichaam komen. Vitamine C is een belangrijk antioxidant dat ons lichaam beschermt tegen deze schadelijke stoffen.
Voor meer informatie kijkt eens op:
http://www.gezondheidsplein-monique.nl/Phyto-Vite.html

Dit product zorgt dat de vrije radicalen bestreden worden. Gezonde voeding daar kan je mee thuis komen! Natuurlijk is het nog beter om met roken te stoppen. De voordelen van roken zijn er meer dan U denkt. Ten eerste de prijs van een pakje sigaretten of shag daar houdt U al geld mee in Uw portemonnee. Maar ook als U stopt met roken zou U merken dat Uw reuk en smaak verbeteren, U makkelijker ademt en beweegt, U minder hoest en een frissere adem heeft. Kortom U gaat U zelf gewoon fitter voelen. Er zijn verschillende hulpmiddelen in de handel om het stoppen met roken te ondersteunen. De behoefte aan nicotine neemt geleidelijk af wanneer U stopt met roken.

Stoppen met roken is geen klein bericht voor velen
Natuurlijk is het niet voor iedereen zo gemakkelijk om zijn nicotineverslaving te doorbreken. Van alle rokers zegt de helft ooit te willen stoppen met roken. Slechts 18 procent zegt nooit te willen stoppen. Iedereen weet inmiddels via televisie, radio, en kranten dat roken slecht is voor de gezondheid. Een opsomming van de nadelige effecten van roken is niet voor iedereen weg gelegd. Vele denken dan ook, het zou mijn tijd wel duren. Totdat ze opeens ziek worden. Roken is een van de belangrijkste doodsoorzaken van de Nederlandse bevolking. Een op de twee rokers overlijdt vroegtijdig vanwege het roken. Roken kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid, complicaties tijdens de zwangerschap. Maar ook uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat roken ook leidt tot verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten, en longziekten(COPD). Wetenschappers zijn er van overtuigd dat COPD tegen het jaar 2020 de derde belangrijkste doodsoorzaak wordt. Tot voor kort werd COPD enkel in verband gebracht met rokers. De nieuwe studie toont aan dat ook verkeerde eetgewoonten voor rokerslongen zorgen. Het zelfde geldt voor de nog telkens toenemende luchtvervuiling. Al met al reden te meer om preventief goed voor Uw lichaam te zorgen.

Longkanker
Jaren geleden kreeg mijn schoonvader longkanker. Hij had altijd stevig gerookt. Hij had geluk, de plek van kanker zat aan zijn goede long. Dus konden artsen hem nog opereren. Maar er veranderde wel veel in ons bedrijf. Mijn schoonvader deed nog heel veel klusjes, en ja toen moesten we het toch een periode zonder hem doen, en later kon hij eigenlijk niet zoveel meer. Weinig adem, dat was voor hem wel het ergste, maar hij kon het in het begin goed verbloemen dat hij weinig adem had. Maar later kreeg hij het aan zijn hart, en is uiteindelijk aan een hartstilstand overleden. Op dat moment verdiepte ik mij zelf nog niet in gezonde voeding. Maar nu vele jaren later, weet ik dat alles valt of staat door preventief goed voor je zelf te zorgen.

Vaak zien we dan ook, dat er eerst iets moet gebeuren in onze familie of omgeving voordat we een verandering aan durven te gaan.
Maar nu vele jaren later denk ik daar heel anders over, doordat ik van dichtbij veel leed heb meegemaakt. Daarom vind ik dit een mooie uitdrukking van –confucius
“Overwin één probleem en houd er daarmee 100 op afstand!”

Beste rokers aan jullie de keus wat jullie met jullie gezondheid willen nu, maar zeker in de toekomst.
Ik wens jullie een lang gezond leven toe!
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 15 juli 2009

Succesvol verouderen door gezonde levensstijl en gezonde voeding

Succesvol verouderen kan en blijkt sterk verbonden met een kalm immuunsysteem. Zorg daarom dat U goed voor Uw immuunsysteem zorgt, ook al bent U nog maar heel jong. Vaak zien we hier op jonge leeftijd het nut nog niet van in, maar daadwerkelijk goed voor je lichaam zorgen, geldt je hele leven lang.

Inflamm-ageing
De term inflam-ageing is een samenvoeging van inflammation (ontsteking) en ageing (veroudering). Het geeft de algemeen geaccepteerde opvatting weer dat veroudering samengaat met een verhoging van de zogenaamde laaggradige ontsteking. Zo blijkt de productie van de zogenaamde pro inflammatoire cytokinen verhoogd bij zowel veroudering als verouderingsziekten. Het blijkt ook dat vitale ouderen beschikken over een beter gecontroleerde immuunreacties, of over een betere compensatie van inflammatie door productie van anti inflammatoire cytokinen.

Jong en vitaal blijven, maar ook het ontstaan van kanker wordt in verband gebracht met een betere controle van het immuunsysteem. Succesvol verouderen daar moeten we zelf iets voor doen, willen wij daadwerkelijk gezond, en vitaal blijven. Een mens heeft nu eenmaal veel antioxidanten nodig om oxidatieschade in Uw lichaam te voorkomen. Gezonde voeding is de sleutel tot een vitaal lichaam!

Bron: J Neuroinflammation. 2008 Nov 11; 5:1- Inflammaging as a prodrome to
Alzheimer´s disease. Giunta B,

Wetenschappelijk bewezen doe er iets mee!
Alle verouderingsziekten zijn inmiddels wetenschappelijk gekenmerkt met inflammatoire activiteit. Dat geldt voor vaatziekten, Alzheimer, kanker, diabetes, depressie en artritis. Artritis is een ontsteking van de gewrichten die veroorzaakt kan worden door reumatische aandoeningen, bacteriële ontstekingen en verwondingen. De verschijnselen zijn hevige pijn bij drukking en beweging van het aangedane gewricht, koorts en roodheid van de huid. Artritis is anders als artrose. Artrose zijn pijnlijke gewrichten door slijtage. Uit eigen ervaring kan ik U wel vertellen, dat het geen pretje is als U artritis krijgt. Als we naar de huisarts gaan krijgen we een pot medicijnen mee, moeten we het ontstoken gewricht ontzien d.m.v. gewrichtsbescherming en ontstekingsremmende maatregelen nemen. Veel verouderingsziekten kunt U zoveel mogelijk voorkomen, als U probeert zo goed mogelijk preventief voor Uw lichaam te zorgen. Door dagelijks U te voeden met gezonde voeding bent U zelf een heel eind goed op weg om succesvol te verouderen. Visolie is een natuurzuiver ontstekingsremmer. Een optimale visolie heeft een verhouding EPA: DHA van 3,3:1, Dit is volgens deskundigen een verhouding die een optimale bijdrage levert aan de gezondheid.

Zo is de productie van AFN gamma en andere inflammatoire cytokinen oorzaak van de productie van het zogenaamde Abeta peptide welke een marker is van Alzheimer.

Bron: Mech Ageing Dev. 2009 Jan-Feb;130(1-2):40-5. Inflammation, ageing and cancer. Vasto S, et al

Voor méér informatie kunt U terecht op http://www.businesshealthservice.com/
Ervaring over producten kunt U lezen op bovenstaande link, maar mijn eigen ervaringen over deze producten kunt U lezen op http://www.gezondheidsplein-monique.nl/

Ervaring vindt men niet door te lezen of over een bepaald onderwerp te spreken,
Ervaring kun je niet bespreken…..
Ervaring moet men ondergaan.
Wonderen bestaan niet! Of toch wel als we zelf goed voor ons lichaam willen zorgen.
Ons leven valt of staat, door goed voor onze geest en ons lichaam te zorgen!


Gezonde voeding daar kan je mee thuis komen!
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 14 juli 2009

Een verbluffend resultaat bij overgewicht en obesitas door beweging en gezonde voeding

Veel mensen in Europa hebben overgewicht en obesitas. Het overwinnen van deze problemen is te doen, als U maar een sterke wil heeft om slanker te worden, en een doorzettingsvermogen waar U, U tegen zegt.

Als U echt bewust wilt afvallen, dan moet U een complete voeding en dagelijkse workout oefeningen doen om gezond en fit te worden. Dit helpt niet alleen bij het handhaven van een ideaal gewicht, maar verbetert U algehele gezondheid. Door aanvulling van gezonde natuurlijke voedingssupplementen om U lichaam in balans te brengen in combinatie met de juiste voeding en Uw dagelijkse oefeningen, deze combinatie zal er voor zorgen dat U een verbluffend resultaat krijgt.

Fit zijn willen we allemaal. Maar wat doen we er aan fit te worden vooral het te blijven? In de praktijk zien we vaak dat we een plan maken om onze leefstijl aan te pakken, maar in de praktijk blijkt dit vaak voor veel mensen lastig vol te houden. Gevolg is vaak dat we ontmoedigd raken en de weegschaal mijden. En nog veel erger is, dat we weer terug vallen in onze oude leefpatronen. En daar gaat dan U ideale streefgewicht. Niets aan te doen, en sommige mensen zeggen gewoon:,, Volgende keer, Beter!” Maar dit effect kan U verkomen, om dagelijks voedingssupplementen te eten die volkomen veilig zijn. Deze voedingssupplementen staan beschreven in het wereldstandaardwerk voor de medici, juristen en verzekeraars, de PDR. Deze producten zijn wetenschappelijk getoetst op hun werkzaamheid.

Obesitas is de oorzaak van vele levensbedreigende ziekten en aandoeningen!
Reden te meer, als U overgewicht heeft, of Obesitas om iets aan U probleem te gaan doen. Gezondheidsrisico´s die overgewicht en obesitas met zich mee brengt zijn hart- en vaatziekten, diabetes en sommige soorten kanker. Dit is de reden waarom veel mensen met overgewicht en obesitas opzoek gaan naar een blijvende genezing.

BMI (body mass index)
De BMI wordt gebruikt door wetenschappers voedingswaarde te definiëren obesitas. Het is verkregen door het lichaamsgewicht in kg te delen door het kwadraat van de lengte in meter. De BMI wordt verondersteld tussen 18,5 en 25 voor een normaal persoon. Waarden tussen 25 en 30 zijn gezien bij personen met overgewicht en meer dan 30 obesitas.

Zorg goed voor U lichaam, zoek de juiste balans!
Balans in het leven vinden, dat willen we allemaal. Maar helaas zien we vaak genoeg dat onze balans uit ons leven is verdwenen. Dit brengt vaak stress met zich mee, waardoor we lichamelijk en geestelijk uitgeput raken. Preventie voor lichaam en geest is de juiste weg naar een gezonder leven. Neem eens een kijkje op:
http://www.gezondheidsplein-monique.nl/Profiel-Monique.html
Hier kunt U mijn verhaal lezen, over mijn zoektocht naar een gezond lichaam.

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl-van der Linden
Ervaringsdeskundige

maandag 13 juli 2009

Een goede gezondheid bereikt U met gezonde voeding

Mensen snappen gezond eten niet
Veel mensen zijn in de war over wat gezond eetgedrag is. Er zijn veel mensen die denken dat zij afvallen door een vette hamburger te compenseren met een lichte salade. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Synovate, meldt BNR Nieuwsradio. Synovate hield een pol onder 10.000 mensen uit meer dan 12 landen. Een derde zei zo gek op fastfood te zijn dat hij dat nooit zou opgeven voor een gezondere levensstijl.(werk aan de winkel, deze mensen zijn zich nog niet bewust wat gezond voedsel voor hun lichaam kan betekenen.)

Een dip!
Een derde van de ondervraagde grijpt ook naar junkfood als hij in een dip zit. De slechte eetgewoontes worden gecompenseerd door te sporten, te matigen met roken en alcohol en minder te eten. Minder eten is dus helemaal fout, we moeten drie keer op een dag eten met mate om onze spijsvertering aan de gang te houden.
Maar volgens de onderzoekers gaat men daarmee tegenstrijdig te werk. We zouden moeten kiezen of we eten als genot of als brandstof beschouwen. De meeste mensen doen dat niet.
Bulgarije schijnt de grootste fastfoodverslaving te hebben bijna 70 procent kan het ongezonde voedsel niet laten staan. Opgevolgd door de Britten en Amerikanen waarvan de helft zegt dit niet te kunnen. Maleisiërs en Zweden hebben er juist geen moeite mee. Slechts 1 op de 5 mensen in die landen eet junkfood. De dip eters vindt men het meest in Amerika en Engeland, daar is bijna de helft van de vrouwen eet junkfood als zij in een dip zitten.

Meer inzicht in Uw leefpatroon en het besef van gezonde voeding kan Uw leven veranderen.
Doordat ik zelf negen jaar geleden mijn rug gebroken hebt, ben ik het leven van een andere kant gaan bekijken. Dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Maar ik heb inzicht gekregen, en als ik daadwerkelijk een gezonder leven wilde, dan moest ik gaan veranderen. Ik leefde wel gezond betreffende voldoende verse groenten en fruit, maar ik had aanzienlijke tekorten aan vitaminen en mineralen. Meer hierover kunt U lezen op: http://www.gezondheidsplein-monique.nl/
Hier staat mijn reis beschreven, en ik hoop dat ik mensen kan helpen, door ze inzicht te geven wat voor mij hoogwaardige natuurlijke voedingssuppletie betekend. Ik was ook een emotionele eter, maar ik verlangde vooral na zoetigheid, chocolade en snoep. Ik had het geluk, ik werd er niet dik van. Maar na mijn ongeluk was mijn lichamelijk totaal uitgeput. Dus lieve mensen ga nadenken over Uw leefpatroon voor het te laat is. Dan kunt U hopelijk een grote lijdensweg voorkomen.

“Verandering en verbetering beginnen van binnenuit.
Daarna veranderen de uiterlijke omstandigheden vanzelf mee.”


Ik wens U een gelukkig, maar vooral een gezonde toekomst toe, met voldoende gezonde voeding!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige