woensdag 15 juli 2009

Succesvol verouderen door gezonde levensstijl en gezonde voeding

Succesvol verouderen kan en blijkt sterk verbonden met een kalm immuunsysteem. Zorg daarom dat U goed voor Uw immuunsysteem zorgt, ook al bent U nog maar heel jong. Vaak zien we hier op jonge leeftijd het nut nog niet van in, maar daadwerkelijk goed voor je lichaam zorgen, geldt je hele leven lang.

Inflamm-ageing
De term inflam-ageing is een samenvoeging van inflammation (ontsteking) en ageing (veroudering). Het geeft de algemeen geaccepteerde opvatting weer dat veroudering samengaat met een verhoging van de zogenaamde laaggradige ontsteking. Zo blijkt de productie van de zogenaamde pro inflammatoire cytokinen verhoogd bij zowel veroudering als verouderingsziekten. Het blijkt ook dat vitale ouderen beschikken over een beter gecontroleerde immuunreacties, of over een betere compensatie van inflammatie door productie van anti inflammatoire cytokinen.

Jong en vitaal blijven, maar ook het ontstaan van kanker wordt in verband gebracht met een betere controle van het immuunsysteem. Succesvol verouderen daar moeten we zelf iets voor doen, willen wij daadwerkelijk gezond, en vitaal blijven. Een mens heeft nu eenmaal veel antioxidanten nodig om oxidatieschade in Uw lichaam te voorkomen. Gezonde voeding is de sleutel tot een vitaal lichaam!

Bron: J Neuroinflammation. 2008 Nov 11; 5:1- Inflammaging as a prodrome to
Alzheimer´s disease. Giunta B,

Wetenschappelijk bewezen doe er iets mee!
Alle verouderingsziekten zijn inmiddels wetenschappelijk gekenmerkt met inflammatoire activiteit. Dat geldt voor vaatziekten, Alzheimer, kanker, diabetes, depressie en artritis. Artritis is een ontsteking van de gewrichten die veroorzaakt kan worden door reumatische aandoeningen, bacteriële ontstekingen en verwondingen. De verschijnselen zijn hevige pijn bij drukking en beweging van het aangedane gewricht, koorts en roodheid van de huid. Artritis is anders als artrose. Artrose zijn pijnlijke gewrichten door slijtage. Uit eigen ervaring kan ik U wel vertellen, dat het geen pretje is als U artritis krijgt. Als we naar de huisarts gaan krijgen we een pot medicijnen mee, moeten we het ontstoken gewricht ontzien d.m.v. gewrichtsbescherming en ontstekingsremmende maatregelen nemen. Veel verouderingsziekten kunt U zoveel mogelijk voorkomen, als U probeert zo goed mogelijk preventief voor Uw lichaam te zorgen. Door dagelijks U te voeden met gezonde voeding bent U zelf een heel eind goed op weg om succesvol te verouderen. Visolie is een natuurzuiver ontstekingsremmer. Een optimale visolie heeft een verhouding EPA: DHA van 3,3:1, Dit is volgens deskundigen een verhouding die een optimale bijdrage levert aan de gezondheid.

Zo is de productie van AFN gamma en andere inflammatoire cytokinen oorzaak van de productie van het zogenaamde Abeta peptide welke een marker is van Alzheimer.

Bron: Mech Ageing Dev. 2009 Jan-Feb;130(1-2):40-5. Inflammation, ageing and cancer. Vasto S, et al

Voor méér informatie kunt U terecht op http://www.businesshealthservice.com/
Ervaring over producten kunt U lezen op bovenstaande link, maar mijn eigen ervaringen over deze producten kunt U lezen op http://www.gezondheidsplein-monique.nl/

Ervaring vindt men niet door te lezen of over een bepaald onderwerp te spreken,
Ervaring kun je niet bespreken…..
Ervaring moet men ondergaan.
Wonderen bestaan niet! Of toch wel als we zelf goed voor ons lichaam willen zorgen.
Ons leven valt of staat, door goed voor onze geest en ons lichaam te zorgen!


Gezonde voeding daar kan je mee thuis komen!
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten