vrijdag 8 mei 2009

Vrachtwagenchauffeurs extra gevoelig voor slaapapneu

De transportarbeidersbond BTB (ABVV) pleit voor een nieuwe sensibiliseringscampagne rond slaapapneu bij vrachtwagenchauffeurs. Daarnaast moeten middelen worden vrijgemaakt voor een behandeling van de aandoening, als alternatief voor het ontslag waarmee de betrokkenen vaak geconfronteerd worden.

Slaapaneu houdt in dat men niet diep genoeg slaapt, regelmatig ´s nachts wakker wordt en als gevolg daarvan niet uitgerust genoeg opstaat en daardoor een vorm van chronische vermoeidheid ontwikkeld. Uit een studie van de Katholieke Hogeschool Kempen bij 235 chauffeurs blijkt dat 6 tot 10 procent van hen ermee geconfronteerd wordt. “Dergelijke chauffeurs lopen meer kans op een ongeval”, aldus federaal BTB-vakbondssecretaris Frank Moreels. Dat het probleem meer voorkomt bij vrachtwagenchauffeurs dan bij de rest van de bevolking, is het gevolg van hun levensstijl. “Chauffeurs hebben zeer onregelmatige uren, bewegen weinig, voeden zich niet steeds op de goede manier en kampen met overgewicht, waardoor het risico op de aandoening vergroot. Wij pleiten daarom vooreerst voor een meer doorgedreven sensibiliseringscampagne voor zowel chauffeurs, bedrijfsleiding, arbeidsgeneesheren en dergelijke”, aldus Moreels. Vlaamse minister Kathleen Van Brempt reageerde al dat ze het voorstel voor een nieuwe preventieve en curatieve campagne tegen slaapapneu bij vrachtwagenchauffeurs zeer genegen is. (BEH)

Ook voor vrachtwagenchauffeurs zijn er voedingsmiddelen, die dit tegen kunnen gaan. Klaas is hier zeker een voorbeeld in, dat dit daadwerkelijk ook zo is.

Chronische vermoeidheid komt ook voor omdat wij ons lichaam niet goed voeden. Onregelmatig eten, weinig bewegen, ja logisch dan we last krijgen van overgewicht.

De dagen voor een vrachtwagenchauffeur zijn vaak lang, en de meeste stoppen ook graag bij een tankstation om een mars, snoep, cetera omdat hun lichaam naar energie vraagt.

Maar Klaas is al jaren vrachtwagenchauffeur, en hij heeft geen last meer van vermoeidheid.
Op tijd je rust nemen, en als dat niet kan, dan heb ik een geel drankje, zit in een zakje en ik heb altijd een spaflesje bij de hand. Waarom? Als ik vermoeid begint te worden, dan meng ik het zakje met het water, en drink ik het op. Geen koffie, nee na jaren op koffie te hebben geleefd om de tijd te doden, ben ik eens iets anders gaan proberen.

Mensen ik kan U garanderen dat het werkt. Ik krijg binnen een half uur meer energie en ben gewoon veel beter geconcentreerd. Zeker als het druk is op de weg, en die onverwachtse opstoppingen, dan ben ik goed bij de les. En wat mij naar een aantal weken opviel, ik sliep ook beter als ik onderweg was.

Dus waar het in zit, ik weet het niet, ik ben trucker, maar ik voel me goed! En daar was het mij om te doen. Groeten Klaas.

Bron: Vrachtwagenchauffeur Klaas bedankt.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 7 mei 2009

Veroudering vertragen door gezonde voeding

“Ben je al vijftig?” dat zou je niet zeggen! Hoort iemand in die leeftijdscategorie graag als welgemeend compliment aan. Waar komt het op neer?

Zorgen dat je cellen en organen zo jeugdig mogelijk blijven.

Antiveroudering is daar het woord voor, en dit kan door een natuurlijk voedingssupplement.

Deze stoffen verschaffen in hun unieke combinatie een totaal gevoel van welzijn en vormen een belangrijk bestanddeel van een gezond leven.

We willen allemaal gezond oud worden, en als het nog even kan er goed uit blijven zien. Ja, maar dan moeten we vroegtijdig al goed voor ons lichaam zorgen.

Fysiek en Mentaal moeten we dan in balans zijn.

Het product kan:
•De totale gezondheid en het welzijn verbeteren
•Uw lichaam ontgiften
•Vrije radicalen neutraliseren

We zijn vaak de buitenkant van ons lichaam goed aan het verzorgen, we smeren met diverse soorten crème. Maar dan wel te weten, dat het mooie van Uw lichaam gevoed wordt door de binnenkant.
Vaak besteden we daar geen aandacht en tijd aan.
Het kan onwetendheid zijn, maar ook dat U denkt is dat nu daadwerkelijk nodig?

Ja, nodig is het. We worden allemaal blootgesteld aan vrije radicalen.

Dag in dag uit. Het zijn de zogenoemde `vrije radicalen´die het menselijk lichaam aantasten. Dat gaat lang ongemerkt, totdat iemand ineens ziek blijkt te zijn.

Door de vrije radicalen verouderen wij ook. Als U jong er uit wilt blijven zien, zonder een facelift te ondergaan, kunt U beter maar vroeg beginnen met Uw lichaam van binnen uit te verzorgen door middel van gezonde voeding aan U lichaam toe te stoppen.

Jong eruit blijven zien, wie is daar op tegen? Ook al weten wij met elkaar iedere leeftijd heeft zijn charmes.
Mannen willen tegenwoordig ook op latere leeftijd er goed uit blijven zien.
Dus mannen wees verstandig, en begin vroeg je eigen lichaam te verwennen met gezonde voeding.
Of je nu vrouw bent, of man, we vinden het allemaal leuk als er tegen ons gezegd wordt: Wat zie jij er goed uit!”
Wees bewust, van wat er op aarde speelt!
Dan kunnen we met elkaar de toekomst met open armen ontvangen.


Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 6 mei 2009

Oorzaken obesitas

De oorzaak van obesitas is dat er significant meer energie wordt ingenomen dan verbrand. Dat wordt een positieve energiebalans genoemd.

Het lichaam heeft energie nodig om goed te functioneren. Die energie komt van voedsel. Als U net zoveel eet als uw lichaam nodig heeft, blijft u op gewicht. Eet U meer, dan wordt de extra energie opgeslagen als vetweefsel. Als het lichaam daar later geen aanspraak op maakt, komt U aan. Zelfs een gering overschot van energie-inname ten opzichte van het gebruik, kan op termijn gemakkelijk leiden tot overgewicht.

De hoeveelheid voedsel die U nodig heeft, hangt af van hoe snel Uw lichaam energie verbruikt. Sommige mensen hebben een snellere stofwisseling en verbruiken meer energie. Anderen hebben meer energie nodig omdat ze actiever zijn.

Hoe meer U beweegt, hoe sneller Uw stofwisseling wordt. Ook op de momenten dat U niet beweegt.

Maar: obesitas is niet alleen het gevolg van een overdreven inname van voedsel. Ook erfelijke oorzaken kunnen een rol spelen bij het ontstaan van overgewicht en obesitas. Toch lijken het de omgevingsfactoren te zijn die van doorslaggevende betekenis zijn voor het ontstaan van overgewicht en obesitas. Het gaat dan om bewegingsgedrag, eetgedrag, gewoonten en opvoeding.

Stofwisselingsziekten tenslotte kunnen ook oorzaak zijn van obesitas. Een voorbeeld hiervan is hypothyreoïdie: een traag werkende schildklier. Via bloedonderzoek is dit vast te stellen.

Morbide obesitas (ernstig overgewicht)

Obesitas is ernstig overgewicht.
Obesitas wordt morbide obesitas genoemd als het risico op gezondheidsproblemen of ernstige ziekten als gevolg van obesitas aanzienlijk stijgt. Deze gezondheidsproblemen en aandoeningen worden comorbiditeiten genoemd. Met obesitas samenhangende comorbiditeiten zijn bijvoorbeeld diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Deze comorbiditeiten kunnen aanleiding geven tot een ernstige fysieke handicap of zelfs tot de dood.
De Wereldgezondheidsorganisatie erkent obesitas als een ernstige ziekte die als zodanig behandeld moet worden. Het is tevens een chronische ziekte. Dit betekent dat obesitas onder controle te brengen is, maar er geen genezing voor bestaat.
Bron: Morbide obesitas/ ernstig overgewicht.

Als U dit leest, dan zeg ik: Het is beter om obesitas te voorkomen dan te genezen! Tenzij U een stofwisselingsziekten heeft. Er zijn natuurlijke voedingssupplementen die deze beginnende obesitas onder controle kunnen brengen in combinatie met bewegen.

Lieve mensen zorg goed voor U lichaam en geest.
U zult zeker later rijkelijk beloond worden.
Beter vroegtijdig goed voor U zelf zorgen, als later verzorging nodig te hebben!
De keuze is aan U!


Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 5 mei 2009

Na jaren pijnlijk tandvlees, eindelijk gezond tandvlees en

Carla kreeg van een vriendin te horen, dat zei in een gids had gelezen over pijnlijk tandvlees en welk product er voor kan zorgen dat dit probleem overgaat.

Carla topt al jaren met bloedend tandvlees en wat zei ook doet op tandartsadvies ze blijft pijnlijk tandvlees houden.

Ze kocht de Co Q10™ en ze kwam er na een paar maanden achter dat haar tandvlees enorm verbeterde.

Haar grote angst dat ze in de toekomst door het tandvlees probleem een kunstgebit moest, was voor Carla verleden tijd. Dat het effect echt aan de Co Q10™ te danken was, merkte Carla toen ze een aantal weken stopte met het voedingssupplement in te nemen.

De Symptomen kwamen onmiddellijk terug.

Dat gaf voor Carla de doorslag om de Co Q10™ te blijven eten.

En als je net als Carla moeder bent van twee kinderen en ook nog een baan heeft, kan je gerust wat meer energie gebruiken. Carla kwam er ook achter dat ze door het natuurlijke voedingssupplement meer energie kreeg.

Als Carla vroeger eens een dagje vrij was en met haar kinderen een dagje naar een pretpark ging was Carla op het eind van de dag helemaal uitgeblust.

Voor Carla was dit een jaar geleden bijna ondenkbaar, maar nu kan ze heerlijk genieten met haar kinderen. En ´s avonds toen Carla thuis kwam was ze alleen maar lekker moe, en was niet totaal uitgeput zoals vroeger het geval was.

En het mooiste cadeau is dat de kinderen al weer staan te popelen om de volgende keer een dagje naar de dierentuin te gaan.

Carla kijkt hier al naar uit, want ze weet hoe ze aan meer energie kan komen en dat ze daar zeker zelf wat aan kan doen!

Bron: Carla bedankt voor je bijdrage en de gezellige middag.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 4 mei 2009

Gezonde voeding en schone bloedvaten

Schone Bloedvaten, of kiest U in de toekomst voor een operatie.

Plaque in onze aderen, oftewel een langzaam dikker wordende vernauwing van ons vaatstelsel, kan een gevaarlijke omvang aannemen. “Bij een op de tien mensen gebeurt dit nu eenmaal, niets aan te doen”, zeggen veel artsen bij constatering van een vaatvernauwing en/of haar gevolgen…

Toch is het ook dit opzicht veelal een kwestie van voeding en – gewoonten, die tot `dichtslibbing`van cruciale bloedvaten leidt.

Mijn opa had bloedvaten vernauwing, en ik heb van dichtbij gezien hoe langzaam aan zijn benen werden geamputeerd. Eerst zijn tenen, dat hielp niet. Daarna zijn voet, toen tot zijn knie en uiteindelijk moesten allebei zijn benen eraf. Hij had nog twee kleine stompjes mijn opa. De lijdensweg die mijn opa heeft ondergaan, is met geen pen te beschrijven.

Dit wens je dan ook je grootste vijand niet toe en zijn omgeving.
Maar wij dachten in de familie dit is de enige manier.

Ja natuurlijk, als je bloedvaten dicht geslipt zijn, dan heb je uiteindelijk nog maar weinig keus. Het is de keuze van een operatie, of vergiftigd worden, en dan ga je dood.
Heel mijn familie had nooit gehoord van Essential. Dit is een preventief gezondheidsproduct. Dit staat onder voortdurende controle van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Dit is een nieuwe generatie van celtherapie.

Ik kan U verzekeren dat mijn man en ik dit product eten.
Ik wil goed voor mijn man en mij zelf zorgen, omdat ik dat drama van mijn opa het liefst zelf niet mee wilt maken.

Het product kan:
•Helpen bij het ondersteunen van de gehele bloedsomloop
•Het immuunsysteem versterken
•Een gezonde zenuwfunctie behouden
•Een goede bloedsomloop bevorderen

Als U dit eet, dan ben je preventief bezig met U gezondheid. Ik begrijp best dat niet iedereen hier aan denkt, maar wat we kunnen voorkomen, is beter dan genezen.

Mijn opa is al bijna 20 jaar dood, maar de pijn die de lieve man heeft gehad, was ondragelijk.

Laat mij dan maar iedere dag een natuurlijke capsule eten. Dit is een gewoonte net als tandenpoetsen. Maar ik weet de gevolgen, van hoe het kan gaan met je lichaam.

Dus zeg ik:
Lieve mensen, preventief voor je zelf zorgen, is het mooiste wat U voor U zelf kunt doen!
Het is een cadeau aan U zelf, wat U later nog eens groot zult uitpakken.
Investeren in gezonde voeding is investeren in Uw toekomst!


Liefs Monique
Ervaringsdeskundige