vrijdag 24 april 2009

Gezonde voeding voorkomen is beter dan genezen

Inspectie eist inzage sterftecijfers ziekenhuizen

Den Haag – De inspectie voor de Gezondheidszorg wil vanaf 2010 inzage krijgen in de sterftecijfers van ziekenhuizen en de wijze waarop die tot stand komen. Dat stelt Gerrit van der Wal, inspecteur-generaal voor de gezondheidzorg.

Van der Wal zegt:,, We willen vanaf volgend jaar van alle ziekenhuizen weten hoe zij die sterftecijfers registreren.” Dat moet heel zorgvuldig en precies gebeuren om vergelijkingen mogelijk te maken. De inspectie zal de hospita’s niet dwingen om de cijfers ook openbaar te maken, maar Van der Wal verwacht dat het publiek “Vroeg of laat” de cijfers zal kunnen zien. Klinieken zouden daardoor beter hun best doen om de aantallen laag te houden.

Schrikbarend nieuws!
Onderzoek heeft uitgewezen dat jaarlijks onnodig 1735 mensen overlijden in ziekenhuizen. Inspectie en de ziekenhuizen zijn overeengekomen dat dit aantal met de helft moet worden teruggebracht. In Groot-Brittannië zijn de sterftecijfers al jaren openbaar. Daar zou het een gunstig effect hebben op de kwaliteit van de zorg en de patiëntveiligheid.

Bron: nu.nl/algemeen/1950598

Natuurlijk is het fijn dat de inspectie inzage eist in de sterftecijfers van de ziekenhuizen. Maar wat een pech als je eerder in het ziekenhuis gelegen heeft, en door wat voor reden dan ook onnodig kwam te overlijden. Dit is pech voor de overledenen, maar vaak heeft dit probleem nog veel grotere gevolgen voor de nabestaanden. Heel veel boosheid, verdriet, pijn en waarom, hoe kan dit toch gebeuren! Vaak krijgen de nabestaanden daar niet eerlijk antwoord op. Als dit wel het geval is, dan mag je de dokter en het ziekenhuis prijzen, ook al hebben ze een fout gemaakt. We zijn tenslotte allemaal mensen, en waar gewerkt wordt worden er fouten gemaakt.

Gezonde voeding
We zien steeds meer dat de bevolking te maken krijgt met hart- en vaatziekten, suikerziekten, kanker, COPD, obesitas, chronische aandoeningen. Kunnen we als mens ons hier tegen wapenen. Ja zeker, maar vaak weten we niet dat dit kan. We gaan pas naar een arts, als we problemen hebben, we krijgen medicijnen en komen als het ernstig is in het ziekenhuis terecht. De verpleegsters en broeders, artsen en professoren die allemaal door hun kennis en ervaring hun beroep zo goed mogelijk uitvoeren. Dan gaat er ook natuurlijk wel eens iets mis.

Maar als gezond mens, kunnen we met een simpele gewoonte verandering er voor zorgen dat we met elkaar beter voor ons lichaam gaan zorgen. Met als resultaat dat we langer gezond blijven met elkaar. Dus preventie toepassen op je lichaam. Gezonder eten, meer bewegen, sporten, op tijd ontspannen, voldoende nachtrust en natuurlijke voedingssuppletie nemen. Hierdoor kunnen we veel problemen voorkomen of wel verminderen. Maar wie gaat dit nu aan ons vertellen. Nou ik! Waarom? Omdat ik na mijn ongeluk (rug gebroken), moe was. Ik was vaak zo moe, doodmoe. Pijn vreet energie, en je kunt het zo gek niet bedenken van therapeuten en artsen, ik was er wel geweest. Ik had maar één doel, ik wilde beter worden.

Totdat ik in combinatie met een osteopaat en natuurlijke voedingssuppletie weer helemaal terug kwam in mijn lichaam. Mijn lichaam werd weer vertrouwd. Ik had minder pijn, en stukje bij beetje knapte ik op. Natuurlijk ging het voor mijn geest veel te langzaam. Dus moest ik accepteren dat alles niet meer zo gemakkelijk ging, als voor mijn ongeluk.

Maar ik overwon met mijn doorzettingsvermogen, moed om beter te worden. De meeste artsen vonden het maar niets natuurlijke voedingssupplementen. Maar ze konden mij nog zoveel vertellen, het was mijn lichaam, en het was mijn leven!

Lieve mensen deze ervaring wil ik graag met U delen, omdat ik mijn leven terug heeft gekregen.
Waar doktoren zeiden:,, Je moet er mee leren leven, is door natuurlijke voedingssupplementen een nieuw leven voor mij begonnen!”

Als je iedere dag veel pijn heeft, sterft je geest en lichaam elke dag een beetje. Maar als je de moed heeft om te knokken voor een gezonder leven, dan zul je de weg vinden die voor U geschikt is. Iedereen is uniek, en ieder mens moet zijn eigen weg bewandelen.
Laten we preventief voor ons lichaam gaan zorgen , dan worden de ziekenhuizen minder vol, en blijft de gezondheidsverzekering betaalbaar voor iedereen!

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 23 april 2009

Gezonde voeding voor man/vrouw

Ga niet samen met Uw man op dieet

Gedeelde smart is halve smart, denken koppels die samen op diëten. Geen goed idee, zo staat op gezondheidsnet. Mannen diëten anders dan vrouwen.

Ja, eigenlijk logisch een vrouw zit nu eenmaal anders in elkaar dan de man.

Mannen weten minder over gezonde voeding

Een vrouw gaat eerder op zoek naar gezonde voeding als ze wil afvallen. Daarbij leest ze wat op de verpakking staat, gaat ze op zoek naar gezonde recepten en voedingsmiddelen. Heren niet, ze weten veel minder wat goed voor hen is en kiezen voor het gene dat hen gezond lijkt.

Mannen kunnen makkelijker ´nee`zeggen

Mannen kunnen hun hongergevoel zonder veel problemen onderdrukken, dat blijkt uit een Amerikaanse Studie. Mannen kunnen nu eenmaal makkelijker nee zegen tegen dikmakers, terwijl dames wegdromen van die lekkere hap.

Extra kilo kan geen kwaad

Mannen diëten niet om er beter uit te zien (nou ja?), wel uit gezondheidredenen. Ook is het zo dat overgewicht bij mannen precies makkelijker begrepen wordt. Gevolg is dat mannen niet van een extra kilootje wakker liggen. En wij dames zijn toch vaak met ons figuur bezig.

Dieet is als een wedstrijd

Bepaalde afslankprogramma´s zijn gericht op samenwerking en ondersteuning.
De meeste heren hebben daar problemen mee en willen winnen. Zelfs bij het diëten willen ze beter eindigen dan hun concurrenten. (Dames, hierdoor komt de man weer strak in het pak te zitten, moet U maar denken!) Mannen durven met vrienden te wedden over hoeveel kilo´s ze straks kunnen verliezen en dat motiveert hen.

Mannen gaan sporten

Mannen die willen afvallen, willen aan hun spieren werken. Yes, spieren en nog eens spieren. Vier tot vijf keer per week durven ze er tegen aan te gaan op de fitnesstoestellen. Dames kunnen hierover gerust nog wat bijleren, want de meeste dames passen liever hun voedingsgewoonten aan.

Als mannen graag mooie spieren willen hebben, is het verstandig om ze goed te voeden.
Een natuurlijk voedingssupplement kan ervoor zorgen dat de sportprestaties verbeteren, normale katabole spierafbraak verminderen, vermoeidheid en de hersteltijd na het sporten verminderen, en natuurlijk de sportprestaties verbeteren.

Een troost voor de vrouwen, dit kunnen de vrouwen ook.

Kijk naar een productlijn voor sporters deze biedt U alles om je lichaam in topconditie te houden en je prestaties te verbeteren.
Al deze producten zijn goedgekeurd door het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT).

Dames we gaan er met elkaar tegen aan.

Wij laten ons niet klein maken door de mannen?
Wij willen er gewoon goed uitzien, een maatje meer of minder maakt niet uit!

Sporten is goed voor jong en oud, en mannen doen graag sporten om te kunnen laten zien van WAUW wat een LICHAAM!

Dames gaan sporten om beter in hun vel te zitten, en om de aandacht van de mannen onder controle te kunnen houden. Wat wil je met een gezond en strak lichaam nog meer? Zorg voor goede voeding naast U dagelijkse voeding en U zult zien, dat U na een aantal maanden trots bent op U zelf dat U deze stap gezet heeft.

Sporten en goede voeding daar kunnen we mee thuis komen, en rekenmaar dames we doen dan niet meer onder voor de heren!

Ik wens U een sportief jaar maar vooral een gezond jaar toe!

Met Vriendelijke Groet ,
Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 22 april 2009

Gezonde voeding werkt ook voor mij in mijn bloementuin

Gelukkig kan ik weer in mijn bloementuin werken.

Dhr. A. van Aalst heeft andere tijden meegemaakt. Dat hij in zijn geliefde bloementuin niet meer fijn kon tuinieren.

Jaren had Dhr. A. van Aalst last van zijn handen, pols en vingers. Waardoor de bloementuin meer een grote zorg was, als zijn geliefde plaats.

Zijn bloementuin werd door zijn zoon bij gehouden.
Maar echt tevreden was Dhr. A. van Aalst niet. Mijn zoon had andere ideeën over mijn bloementuin dan ik vertelt hij.

Zijn geliefde bloementuin hield Dhr. A. van Aalst toch liever zelf bij. Totdat zijn schoondochter op een dag zei:,, Pa, ik heb iets voor je, ga dat maar eens eten.”
Ja, wat is dat mijn lieve kind, medicijnen eet ik al genoeg voor de pijn.

Maar mijn schoondochter zei:,, Eet dit voedingssupplement met glucosamine nu maar op, en je begint met 2 op een dag, en als de pijn minder wordt en je handen, pols en vingers worden soepeler dan ga je er 1 op eten.

Wetenschappelijk is het aangetoond dat bepaalde vormen van gewrichtsslijtage stabiliseert met dit product.

De tip die Dhr. A. van Aalst kreeg van zijn schoondochter was een schot in de roos.

Na 14 dagen werden mijn pijnklachten minder.

Dhr. A. van Aalst heeft bijna geen last meer, alleen hooguit als hij een verkeerde beweging maakt. Maar dat is toch normaal als je 78 jaar bent.

En het leukste vindt Dhr. A. van Aalst, dat hij zelf weer in zijn geliefde bloementuin kan werken.

En zijn schoondochter ja, daar heeft hij het echt mee getroffen, voor hem is zij een schot in de roos. Dankzij haar voel Dhr. A. van Aalst zich 20 jaar jonger.

Al bloeien de bloemen van de zomer nog zo mooi in zijn bloementuin, zijn schoondochter is hem meer waard dan duizend bloemen. Dankzij haar kan ik weer genieten!

Bron: Dhr. A. van Aalst, bedankt dat U je verhaal voor mij heeft willen vertellen!

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 21 april 2009

Eén virusdeeltje is voldoende voor infectie

Wageningen – Eén enkel virusdeeltje is voldoende om een infectie en daaropvolgende ziekte te veroorzaken. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit en de Simon Fraser University in Canada.

Wetenschappers wilden weten of virusdeeltjes gezamenlijk een infectie veroorzaken of dat één enkele virusdeeltje al voldoende is. Uit experimenteel onderzoek met rupsen blijkt dat deeltjes onafhankelijk van elkaar werken en dat één enkel virusdeeltje een infectie of ziekte kan veroorzaken. Het onderzoek toont aan dat ook mensen mogelijk ziek kunnen worden door één virusdeeltje in plaats van een ´wolk´aan deeltjes. Goede bewijzen voor die theorie ontbraken tot nu toe, aldus de wetenschappers.

Bron: ANP donderdag 12 maart ’09

Als U dit weer eens leest, dan hoop ik dat U gaat beseffen, dat we met elkaar in moeten gaan zien dat wij ons lichaam moeten voeden met krachtige antioxidanten om de infectie zoveel mogelijk buiten onze deur te houden.

Vis, Vitamines en Krachtige Antioxidanten de basis voor onze gezondheid!
De namen van de drie voedingssupplementen waar ons lichaam feitelijk niet zonder kan, zijn: Phyto-Vite, CoQ10 en Omeg3complex.

Populair gezegd zijn deze dé bouw-en onderhoudsmaterialen voor ons lichaam. Onmisbare topproducten die de basis vormen voor onze gezondheid.

Phyto-vite er waren veel jaren van wetenschappelijk onderzoek voor nodig om dit krachtige product van een bundeling van alle bekende antioxidanten. Kosten noch moeiten zijn gespaard om zo uiteindelijk tot de beste multivitamine ter wereld te komen.

Co-enzym CoQ10 dit product is in vele soorten en kwaliteiten overal ter wereld verkrijgbaar alleen de WIN CoQ10 kwam pas in 2008 op de markt. Wetenschappelijk heeft dit product bewezen acht keer zo sterke werking te hebben, als de andere voedingssupplementen met dit co-enzym.

De omega-3, oftewel visolie: Daar zijn vele honderden soorten van op de markt. Het grote verschil tussen al die soorten en de uitvoerig geteste Omeg3complex is, dat de eerste zijn gemaakt voor de markt en laatstgenoemde voor de mens. Gedegen jaren van onderzoek waren nodig om deze zuiver, uit Noorse wateren afkomstige visolie te vinden.

Vroeger dan waren we met elkaar nog wel eens ziek. Als de griep het land binnenkwam, dan kwamen we allemaal aan de beurt. Sinds ik deze producten eet, en er is een virus in ons land, dan kan je een of twee dagen niet lekker zijn, maar ik kan mijn werk gewoon doen. Is dat niet heerlijk, als je niet altijd belemmert wordt door de infectie in ons het land.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 20 april 2009

Overslaan ontbijt kost economie miljarden

En gezonde voeding doet wonderen!

LONDEN- Werknemers die nalaten een goed ontbijt te nuttigen kosten de Britse economie jaarlijkse miljarden euro´s. Dat blijkt uit onderzoek van hotelketen Express by Holiday Inn. Niet ontbijten zou een negatieve invloed hebben op de productiviteit wegens een gebrek aan concentratie en vermoeidheid. Hierdoor zouden alleen al in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks 923 miljoen manuren verspild worden.

Volgens het onderzoek ontbijt meer dan één op de tien Britten tijdens werkdagen niet. Bovendien eet de helft van de Britten ongezonde snacks om de honger na het missen van een ontbijt te stillen. (Dit gebeurd in Nederland ook met regelmaat onder de mensen). Mensen die niet ontbijten, maken daarom een grotere kans op overgewicht. Driekwart van de bevolking zegt zich alerter te voelen na het nuttigen van een ontbijt.

Express by Holiday Inn baseert de studie op onderzoek dat is verricht door Britse statisticus Geoff Ellis onder 1.500 Britse werknemers. De hotelonderneming gaat er overigens prat op aan zijn gasten een gratis ontbijt te bieden.

Bron: zakenreisnieuws/ID=29852

Hiermee kan je zien hoe belangrijk het is om ´s ochtends toch een ontbijtje te nemen. Kom liever een uurtje vroeger uit bed voor dat U naar Uw werk gaat.

U zult zich ten eerste lekkerder voelen, en ten tweede de concentratie en vermoeidheid worden zeer zeker ook minder. En U hebt minder kans op overgewicht.

Als we gezond oud willen worden, moeten we zelf de verantwoording nemen over ons leven. Niet naar de overheid wijzen, nee zelf beslissingen nemen, wat is goed voor mij en wat niet!

En als U dan nog last heeft aan een gebrek van concentratie en vermoeidheid dan is er altijd nog een natuurlijke energiedrank die er voor zorgt dat U de dag met open armen kan ontvangen.

Overgewicht wordt ook in ons land een steeds groter probleem. Willen wij daar zelf iets aan doen, of zeggen we ook weer met elkaar we wachten wel tot de overheid met een oplossing komt. Nee, lieve mensen, de oplossing zit in U zelf. Wilt U voor Uw eigen leven de verantwoording dragen , zorg dan goed voor U zelf d.m.v. gezonde voeding!

Gezonde voeding doet wonderen!

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige