vrijdag 22 mei 2009

Gezonde voeding of een medicijncocktail

De keus is aan U:
Medicijncocktail of Preventief je zelf voeden om diabetes
Buiten U deur te houden!


Insuline
Insuline helpt suikerpatiënten beter als er metformine aan wordt toegevoegd. Toevoegingen van die stof verlaagt voor patiënten met diabetes type 2 de kans op hart- en vaatziekten met 39 procent. Dat blijkt uit onderzoek van diabetoloog Adriaan Kooy van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen.

Van alle diabetespatiënten heeft 95 procent diabetes type 2. Die ziekte komt met name voor bij mensen met ernstig overgewicht. Patiënten met diabetes type 2 hebben een vier keer grotere kans op hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak voor patiënten met diabetes 2. Ongeveer 75 procent van hen sterft eraan.

Minder insuline nodig
Diabetoloog Adriaan Kooy heeft 390 patiënten met diabetes type 2 ruim vier jaar gevolgd. De helft van de patiënten kreeg alleen insuline, de andere helft insuline en metformine. Niemand wist wat hij kreeg.

De tweede groep patiënten bleek na vier jaar minder te zijn aangekomen, had een lagere insulinebehoefte en een betere suikerregulatie dan de eerste groep. Samen zorgt dat voor de aanzienlijke verlaging van de kans op hart- en vaatziekten met 39 procent. Metformine is een bekend middel, maar er was nog nooit eerder zo´n grote gedegen studie geweest naar de combinatie van deze beide middelen.

Metformine is een bekend middel in de diabeteszorg. Vroeger was het het meest gebruikte middel, maar insuline reguleert de suiker beter. Insuline heeft als voornaamste nadeel dat het de eetlust stimuleert en zo voor gewichtstoename zorgt. Dat effect wordt nu drastisch verminderd dankzij de combinatie van beide middelen. Metformine is een veilig en goedkoop middel, Henk-Jan Aanstoot tot 2006 voorzitter van de Diabetesfederatie zegt: het is een soort aspirientje van de diabeteszorg.

300 miljoen patiënten
Er zijn in Nederland 600.000 diabetespatiënten en nog eens 250.000 mensen hebben wel diabete maar weten dat zelf niet. Jaarlijks komen er 72.000 nieuwe diabetes patiënten bij. Wereldwijd zijn er circa 300 miljoen diabetespatiënten.

Preventie is dit niet belangrijker, dan een medicijncocktail?
Als u dit leest, gaat er dan bij U geen belletje rinkelen? Bij mij ieder geval wel. Natuurlijk is het een doorbraak, in de gezondheidszorg. We hebben weer een nieuw middel erbij. Nog meer chemische middelen om te slikken. Kies voor U eigen gezondheid, en neemt het heft in eigen hand. Dan kunt U er zelf voor zorgen dat U geen overgewicht heeft, en dat daardoor diabetes type 2 aan U lichaam voorbij gaat.

Op tijd beginnen met preventief voor U zelf zorgen door middel van gezonde voeding. Dit is een gewoonte die wij ons zelf aan kunnen leren, als wij daar voor openstaan. Niet alle ziektes kan je preventief voorkomen, maar aan U eigen gezondheid kan U zeker heel veel doen.

Er is een natuurlijk voedingssupplement dat er voor zorgt dat U minder vetopname heeft. Hè, dat is prettig, dat is al één om minder overgewicht te krijgen. Dit natuurlijke voedingssupplement heeft twee krachtige ingrediënten met een combinatie van garcinia cambogia, en chroompoynicotinaat, die de opslag van nieuw vet verminderen en gezonde bloedsuikerspiegels handhaven. En dat is twee. De combinatie van deze stoffen belemmert ophoping van lichaamsvet en heeft daarnaast een eetlustonderdrukkend effect. En dat is drie. Zo draagt dit voedingssupplement bij aan gewichtsverlies.

Als U zelf op onderzoek uitgaat, komt U erachter dat er meer is als een medicijncocktail. Alleen de vraag is, wat is U keus? Kiezen we voor de arts omdat het betaald wordt door de verzekeringsmaatschappij, of kiezen we voor een gezond lichaam en daardoor een gezonde toekomst!

De keus is aan U!
Welke keus U ook maakt, ze zijn beide goed! Alleen als het zonder medicijnen kan, waarom zouden we dan vergif in ons lichaam stoppen? Want als we preventief goed voor ons zelf zorgen, dan kunnen we overgewicht tegen gaan, en kunnen we veel ellende van diabetes type 2 voorkomen.

Liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 21 mei 2009

Zon, voeding en water is, is leven

In combinatie met Natuurlijke Voedingssuppletie bent U bezig met Uw gezonde toekomst!

Waar water is, is leven. Schoon water is wereldwijd een kostbaar bezit. We wassen, drinken en douchen. Het thema schoon water moet vaker op de agenda van de politiek komen.

Waarom op de politieke agenda?
De mens bestaat voor meer dan 70 procent uit water. De planeet ook. Wij zijn ontstaan uit water. Het vindt altijd haar weg. Water is flexibel, intelligent en heel belangrijk voor onze gezondheid. Water is een natuurlijke bron en dat moet zo blijven. Vooral schoon water is essentieel. Het is één van de meest belangrijke elementen ter wereld.

Ook wil ik iedereen erop wijzen dat ons water bijna op is. Water is schoonheid, maar kan ook ziektes en dood brengen.
In het belang van een gezond leven, kunnen wij beter maar minimaal twee liter water per dag drinken. Maar vaak komen wij er niet aan, omdat de koffie, limonade, drank vaak meer in onze smaak vallen.

Daarom is het heel belangrijk, dat wij ons preventief goed voeden. Om natuurlijke vitaminen en mineralen in ons lichaam aan te vullen. Maar water heeft ook een functie in ons lichaam om afvalstoffen af te voeren.

Ziet het maar als het schoonmaken van Uw auto, of de ramen die U wast. Dit doen we ook met veel water, om de vuiligheid te verwijderen.

Zo hebben wij ook in ons lichaam afvalstoffen die uit ons lichaam moeten.

Waar zon, voeding en water is, is leven, en wij willen toch met elkaar een gezond en gelukkig leven?
Dan kunnen we beter met elkaar gaan kijken, hoe kunnen we met elkaar gezond oud worden. Door luchtvervuiling, grondvervuiling enz. kunnen wij ons maar beter gaan beschermen tegen vrije radicalen.

Het zijn de zogenoemde ´vrije radicalen´die het menselijk lichaam aantasten. Dat gaat lang ongemerkt, totdat iemand ineens ziek blijkt te zijn. Vaak ernstig ziek, veelal ongeneeslijk.

Als je in Uw familie, kennissen kring mensen heeft zien lijden aan een ernstige ziekte zoals kanker, COPD, of hart-vaatziekten , diabetes dan bent U vaak sneller geneigd om voorzorgsmaatregelen te treffen betreffende Uw gezondheid, dan als U nog nooit de ellende van ziek zijn van dichtbij heeft meegemaakt.
Met deze inzichten kunnen wij er maar beter voor gaan zorgen, dat we bewust worden van het feit, dat water en natuurlijke voedingsuppletie de kern is van een gezond leven.

Voorkomen is beter dan genezen!
Waar zon, voeding en water is, is leven.
Waar mensen zijn, zijn ziekten, verdriet en pijn!
Een gezond leven begint bij goed voor U zelf en U naasten zorgen!
Pak Uw kans, en verdiep U in Uw algemene gezondheid.
Het is Uw leven, U hebt recht op een gelukkig en gezond leven!


Liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 20 mei 2009

Gezonde voeding in de gezondheidszorg

Zou er voor kunnen zorgen om meer mensen in te laten zien, dat gezonde voeding noodzakelijk is voor een gezond leven

“Als een verpleegster ben ik beschaamd om te werken met collega´s met overgewicht. Ze kunnen moeilijk als uithangbord voor het beroep doen, laat staan dat ze patiënten kunnen overtuigen om een gezond(er) leven te leiden.” Dat zijn de woorden van een verpleegster die anoniem wil blijven, opgetekend door een journaliste van de Britse krant Daily Mail.

Gezond
“Ik begrijp dat niet iedereen superfit en slank kan zijn, maar het zou geen kwaad kunnen als ze er allemaal gezond uit zouden zien. Als gezondheidswerkers wordt van ons verwacht dat we advies geven over een gezonde levensstijl. Maar hoe kunnen we verwachten dat patiënten raad aannemen van mensen die het duidelijk zelf niet naleven?”

Patiënten
De anonieme verpleegster wijst ook op ander praktische feiten. “Het is niet eerlijk als een deel van de ploeg harder moet werken omdat er een paar niet mee kunnen. Helemaal erg wordt het wanneer een patiënt hulp nodig heeft om uit bed te geraken en de verpleegster in kwestie er of niet snel genoeg bij is of gehinderd wordt in haar werk door haar overgewicht.”

Rokende troepen
Niet alleen het gewichtsprobleem, ook het roken wordt nader bekeken. “Wat met de troepen dokters en verpleegsters die tijdens hun pauze staan te roken aan de ingang van het ziekenhuis? Geen echt aantrekkelijk zicht voor de zieken of de bezoekers.”

Politiek correct
De verpleegster legt de schuld niet (enkel) bij haar collega´s, maar wijst ook naar de overheid en het Britse gezondheidssysteem. Maar is dit in Nederland niet het zelfde. Er zijn nog genoeg mensen in de gezondheidszorg, die zelf leiden aan overgewicht en/of roken.

Laten we er nu met elkaar voor gaan zorgen, dat ook de gezondheidszorg met Preventie gaat werken. Dit is goed voor de werknemers in de gezondheidszorg, maar ook de medewerkers hebben een voorbeeld functie ten opzichte van hun patiënten. Hoe kan je nu mensen een gedragsverandering aanpraten, terwijl je zelf alles wat slecht is voor je lichaam aan je laars lapt.

Jammer, maar hier is wel iets aan te doen! Als de overheid in wilt gaan zien, dat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor de complete gezondheid in ons land, laten we dan vandaag nog beginnen. Waarom moeten we zo lang ergens over nadenken, voordat daadwerkelijk de verandering plaats vindt, van curatief naar preventief!

Niet alle ziektes kunnen we voorkomen, dus er blijft voldoende werk voor huisartsen, broeders, verpleegsters en artsen over.
Als we een gezonde toekomst willen met elkaar, kunnen we dan niet beter in de kern van het bestaan beginnen?
Als de gezondheidszorg een verandering wil doorvoeren, kunnen we met elkaar een gezonde toekomst tegemoet gaan.

“Wat wij weten is een druppel,
Wat wij niet weten een oceaan.”


Lieve mensen laten we er met elkaar voor zorgen, dat er minder hart-en vaatziektes, diabetes, kanker in de toekomst voor komt. Dan zijn we met elkaar goed bezig.

En blijft de gezondheidszorg betaalbaar!

Een gezonde toekomst, begin terug te gaan naar de natuur, daar sta ik voor!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 19 mei 2009

Mannen weer aantrekkelijk door gezonde voeding

Leuk berichtje om te lezen.

Vrouwen knappen af op dikke mannen


Het gewicht van een potentiële partner is voor veel mensen een belangrijk punt. Uit een enquête van Valtaf.nl onder overgewicht is gebleken dat 70% van de ondervraagde er stiekem op af knapt als een potentiële partner teveel kilo´s weegt. Gelukkig vinden de ondervraagden ook nog andere dingen belangrijk bij de partnerkeuze, het karakter en het totaalplaatje is medebepalend.

De aantrekkelijkheid van mensen wordt voor een groot deel bepaald door het gewicht. Schoonheidsideaal dat in de media wordt geschetst zorgt voor een grotere afkeer van dikkere mensen. Tenslotte zoeken we allemaal onbewust toch naar een gezonde en vruchtbare partner. Opvallend is dat 12% vindt dat dikkere mensen onverzorgd zijn.

69% van de ondervraagden heeft er zelf ervaring mee dat ze minder aantrekkelijk worden gevonden omdat ze dikker zijn. Zij merken dit doordat ze geen aandacht krijgen van andere mensen. Ook worden er veel kwetsende opmerkingen gemaakt en er wordt over ze gepraat.

Positief voor de vrouwen
Toch blijken er ook positieve kanten te zitten aan wat extra gewicht. Bijna een kwart geeft aan iets positiefs te hebben met hun overgewicht. Vooral mannen lijken een paar extra pondjes bij een vrouw niet zo erg te vinden, dit zorgt immers meestal voor grotere borsten en billen. En daar kunnen mannen wel over gillen.

Positief of negatief wat is Uw gezondheid Uw waard!
Het is leuk voor de mannen, als wij als vrouwen dikkere borsten en billen hebben. Maar wat als we hart- en vaatziekten, suikerziekten, kanker krijgen door overgewicht. Dan kunnen de mannen ons wel lekker vinden, maar wij als vrouw zijn opgezadeld met een ziek lichaam. Dus laten we ons lichaam maar preventief gaan voeden en verzorgen. Dan blijven we aantrekkelijk nu en in de toekomst voor de mannen. En als de partner van U ook te dik is, neem hem mee op reis om het overgewicht aan te pakken. Een paar kilootjes minder, dan zien we er zeer zeker ook op latere leeftijd nog aantrekkelijk uit voor onze mannen of vrouwen.

Natuurlijke voedingssupplementen in combinatie met meer bewegen doet wonderen.
En reken er op dat Uw man niet meer staat te kwijlen van de dikke borsten en billen, maar van Uw strakke lichaam met gezonde spieren. Je hoeft geen body builder te zijn om er goed uit te zien. Maar een mooie bewegelijke vrouw of man die op latere leeftijd nog lekker actief is.

Lieve mensen, of U nu man bent of vrouw zorg goed voor U zelf!
En als de pontjes verdwijnen, dan begint voor U het zonnetje weer te schijnen.
Rekenmaar, dat we elkaar weer opnieuw aantrekkelijk gaan vinden!


Groetjes Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 18 mei 2009

Wat kan gezonde voeding tegen stress doen!

Meer dan één op de vijf mensen kampt met stress op het werk

Dit is een onderzoek bij ons buurland België. Maar de feiten liegen er niet om. Wij hier in ons kikkerlandje hebben ook veel te maken met stress op de werkvloer.

Hoewel de Belg best een tevreden werknemer is, kampt meer dan één werkende Belg op de vijf Belgen met stress op het werk. In totaal bleven de Belgische werknemers het voorbije jaar 9.139.770 dagen afwezig wegens stress op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop. Resultaten hiervan zijn te zien in het magazine Test-Gezondheid. Voor het onderzoek werden tussen mei en juni 2008 1.148 Belgen ondervraagd over stress op het werk. Er werd samengewerkt met consumentenorganisaties in Portugal, Spanje en Italië.

13 procent van de ondervraagden zijn ontevreden over zijn/haar werk
De meeste Belgische werknemers zijn over het algemeen tevreden, maar 13 procent is ontevreden over zijn of haar werk De oorzaak van de ontevredenheid ligt dikwijls in het gevoel geen of onvoldoende waardering te krijgen voor de geleverde prestaties, een gemis aan beloning voor extra goede prestaties en een gebrek aan begrip op de werkvloer.

Bij 1 op de 5 ondervraagden beïnvloedt hun werk hen psychologisch en/of lichamelijk in negatieve zin. Zo laat bij 23 procent de druk op het werk zijn sporen na in hun persoonlijke leven. De belangrijkste oorzaak van stress, voor iets meer dan de helft van de ondervraagden, is een gebrek aan erkenning of beloning voor hun baan.

Tijd, tempo, niets bijleren, repetitief werk
Andere uitlokkers zijn de eisen van de baan, de tijd die men heeft, het tempo, zelden of nooit iets bijleren of repetitief werk. Personen die geen leiding geven, melden overigens meer stress dan leidinggevenden.

Als de stress te lang aansleept, is het gevaar voor een burn-out heel groot. Ongeveer een vijfde van de ondervraagden staan minstens twee keer per week moe op; 8 procent ervaart wekelijks een emotioneel leeggezogen gevoel door het werk. Twee procent antwoordt zelfs regelmatig te denken aan zelfdoding door problemen op het werk. En ook het lichaam protesteert. De meeste klachten zijn rugpijn, nekpijn en lage rugpijn.

Er is ook steeds meer stress in Nederland

Krediet crisis voor ieder van ons heeft dat gevolgen. We denken we hebben geen overwaarde meer op ons huis. Kunnen we wel de hypotheek blijven betalen. Houden we wel de baan en op het werk is het zo druk, blijven we gezond. Staan we met elkaar elke dag nog een paar uur in de file, en we moeten al zoveel. Moeten we met elkaar langer gaan werken. Dit zijn allemaal dingen waar wij ons dagelijks over druk maken. Hierdoor ontstaat er stress. Druk, druk, druk daar krijgen wij de druk van in ons hoofd.

Druk, Druk, en nog eens Druk om gek van te worden!

Jaren geleden bestond mijn leven ook uit druk, druk en nog eens druk. Maar doordat ik een voedingssupplement kreeg kon ik met de druk beter omgaan. Het mooiste is, als je een balans gaat zoeken tussen werk en vrije tijd. Maar soms zit dat er gewoon nog niet (even)in. Ik merkte aan mijn lichaam dat ik rustiger werd. Ik kon mij zelf weer beter ontspannen, en ik sliep ook weer lekkerder. Voor dat ik het natuurlijke voedingssupplement naast mijn dagelijkse voeding at, lag ik vaak wakker, en dan piekerde ik over mijn werk wat ik de andere dag zou moeten (kunnen) doen. Als de nacht om was had ik vaak mijn werk al vijf keer gedaan in mijn gedachten. Ja, logisch dat je dan de andere dag moe bent.
Als ik naar mijn huisarts ging, dan zij hij alleen maar, Monique gaat het toch rustiger aan doen. Maar toen wist ik niet hoe dat moest. In mijn ogen kon dat gewoon niet. Maar ik kreeg de oplossing aangereikt van een vriend. Daarom lieve mensen zorg voor balans in je leven. En als je er niet helemaal in je eentje uit kunt komen, neem dan een natuurlijk voedingssupplement. Het is ook helemaal niet raar, als U het probleem niet gelijk in je eentje aan kan. Problemen zijn er om opgelost te worden, maar dan kunnen we wel beter openstaan voor een verandering.
Een verandering zowel in voeding als in psychische hulp kan er voor zorgen dat er ook voor U een nieuw wereld open gaat.
Voor mij ging er een deur van verandering open, want ik kon weer goed slapen, ik werd rustiger op de werkvloer en dat willen we toch allemaal?
Niemand onderons wil een Burn-out. Voor dat het te laat is, wees verstandig en neem maatregelen die goed zijn voor U zelf. U alleen kan er voor zorgen dat er daadwerkelijk een verandering in Uw leven komt.

Een toekomst zonder stress, we hebben het zelf in de hand!
Met een goed natuurlijk voedingssupplement is mijn stress aan de kant!
En heb ik de controle over mij zelf in de hand!
Gezonde voeding, een goede balans in het leven, dat zijn de sleutel voor de oplossing van U verder leven, die ik U graag wilt meegeven!


Liefs Monique
Ervaringsdeskundige