vrijdag 6 november 2009

Angst is een slechte raadgever, kies bewust voor gezonde voeding


De angst voor de Mexicaanse griep zorgt voor een run op vaccinaties tegen de gewone seizoensgriep. Afgelopen week stonden er bij huisartsenposten lange rijen met mensen die hun griepprik kwamen halen. Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) bevestigt in het AD dat artsen extra vaccins bestellen.

Normaliter berekenen huisartsen hoeveel vaccins ze nodig hebben op basis van gegevens van voorgaande jaren, maar dit jaar is de voorraad niet toereikend. "Blijkbaar is dat dit jaar niet in alle gevallen voldoende geweest", zegt een woordvoerder van het NHG in de krant.

Een natuurwet is: “Uw lichaam volgt altijd Uw aandacht!”

Momenteel kan je geen krant, lezen, radio of televisie aanzetten of er wordt gesproken over de Mexicaanse griep. Logisch dat veel mensen zich al bij de gedachten ziek gaan voelen. Uw lichaam volgt altijd Uw aandacht!” Waar zit Uw aandacht bij ziek zijn, of bij Uw weerstand versterken door Uw lichaam preventief te voeden met gezonde voeding!

Absurde angst voor de Mexicaanse griep lijkt er niet te zijn voor de extra interesse in de gewone griepprik. De prik tegen de seizoensgriep doet helemaal niks tegen de Mexicaanse griep.

Griepprik niet nutteloos, maar U kunt ook bewust kiezen voor preventieve voeding om Uw weerstand te verhogen!
Volgens een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
(RIVM) betekent dat niet dat de griepprik nutteloos is. Hoewel momenteel naar schatting 95 procent van de griepgevallen om de Mexicaanse variant gaat, komt de gewone griep waarschijnlijk nog wel. "Nu is de nieuwe influenza dominant; later in het jaar kan de seizoensgriep weer opkomen."

Natuurlijk kan er later in het jaar de seizoensgriep weer opkomen dagen, maar we moeten als burgers beseffen, dat we zelf keuzes kunnen maken. Wat is op langere termijn verstandiger voor onze gezondheid. Ik kies de laatste jaren bewust om mijn lichaam preventief te voeden. Het bewijs dat preventie goed voor mijn lichaam is, heb ik de afgelopen jaren in levenden lijve ondervonden.

Als je diep in je hart weet dat bepaalde dingen niet goed voor je zijn, houd er dan mee op om er in mee te gaan, en vervang ze door dingen die beter bij U passen en die voor Uw gezondheid fantastisch zijn!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 5 november 2009

De wereld en het verkeerde been, gezonde voeding zet U op het juiste been



Waarom dit verhaal zou U denken over het verkeerde been, gezonde voeding het juiste been. Inmiddels is het negen jaar geleden dat ik mijn rug brak. Na veel omwegen in het medisch circuit konden deze lieve mensen na anderhalf jaar niets meer voor mij doen. Ik moest maar met mijn beperkingen en pijn leren leven. Ik was toen inmiddels bijna 35 jaar oud en wilde een andere manier van leven zien, die voor mijn lichaam acceptabel was.

Dit viel in eerste instantie niet mee, totdat er voor mij een nieuwe wereld open ging met gezonde voeding. Hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen, waar op dat moment nog weinig doktoren voor openstonden. Ik begon met deze supplementen omdat ik van die vreselijke pijn afwilden.

We zien in onze maatschappij dat we mensen opleiden om hard en schijnbaar sterk te worden. We worden als mens getraind om ons verstand te gebruiken en de waarheid te beredeneren in plaats van aan je levende lijve te voelen. Ik hoorde dan ook heel vaak van artsen het is niet wetenschappelijk bewezen dat gezonde voeding helpt. Dus werd er vaak met een grote mond en op een agressieve manier gereageerd als ik wilde uitleggen, wat ik voor baat had bij gezonde voeding.

In onze maatschappij zijn we bang om onze eigen kwetsbaarheid te laten zien. Voor mij voelde het dan ook zo dat het `ik-belang´ in de medische wereld hele grote vormen aan het innamen waren. Hierdoor zijn heel veel mensen die pijn hebben verhard en gevoelloos geworden. Dat merkte ik dan ook elke keer weer als ik op een positieve manier over gezonde voeding wilde vertellen. Hoeveel mensen zouden er ook geen baad bij kunnen hebben d.m.v. gezonde voeding.

Maar wat voor mij lichaam fantastisch hielp, daar kon ik andere mensen op een positieve manier over vertellen. Gezonde voeding heeft een nieuwe kijk op mijn leven gegeven. Je ziet om je heen vaak dat mensen opeens een hartaanval, hernia, hersenbloeding of een maagzweer krijgen. En die komt voor veel mensen voor hun gevoel vanuit het niets. Preventie d.m.v. gezonde voeding is voor je lichaam het mooiste cadeau wat U aan jezelf kan geven! Het is een cadeau wat U later dubbel en dwars zult uitpakken!

Alles wat op ons levenspad komt heeft een reden, dus deze informatie is ook voor U niet voor niets!
P.s. Zie het plaatje als een grapje, en neem het plaatje niet te serieus.
Bedenk wel, dat er altijd doktoren zouden moeten blijven, maar in combinatie met gezonde voeding kunnen we met elkaar sterker, beter maar vooral gezonder worden!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 4 november 2009

Hoe zinvol is gezonde voeding bij griep


Griep begint economie te raken
De griep begint zijn invloed ook op de economie te krijgen. Het ziekteverzuim neemt toe en schaadt de consumentenuitgaven. Dat blijkt uit een onderzoek van het economisch bureau van ING. Deze vraag is door ruim 54.000 mensen beantwoord. Dertig procent van de ondervraagde ziet het ziekteverzuim de laatste vier weken stijgen. Bij slechts 4% werd een afnemend ziekteverzuim geconstateerd.

Stijgend ziekteverzuim kan te maken hebben met een hogere werkdruk. Een hogere werkdruk bevordert het ziekteverzuim, waardoor vervolgens weer de werkdruk voor de overblijvers toeneemt. Een dergelijk vicieuze cirkel – die bijvoorbeeld ook kan ontstaan door een grieppandemie – moet uiteindelijk wel doorbroken worden. Wat dat betreft komt het goed uit dat de arbeidsmarkt door de recessie geen ‘te hoge temperatuur’ heeft, zo wordt gesteld in het ING-rapport. „Zo nodig is er voor bedrijven een grote hoeveelheid uitzendkrachten inzetbaar om de werkdruk mee te verlichten.”

Griep een kans of bedreiging voor onze economie
Overigens constateert ING dat een griepgolf zowel kansen als bedreigingen kent. Enerzijds kan de detailhandel te maken krijgen met lagere omzetten omdat zieke consumenten nu eenmaal niet gezellig gaan winkelen. Ook kunnen bedrijven getroffen worden als mensen uit voorzorg bijvoorbeeld restaurants gaan mijden. Reden te meer om goed voor U zelf en Uw personeel preventief te gaan zorgen. Maar de supermarkt zal wel vaker bezocht worden en de uitzendmarkt zal ook kunnen profiteren naar mate meer werknemers zich ziek melden.

Ook op internet houdt de Mexicaanse griep de gemoederen ook steeds meer bezig. Sinds 23 oktober is het aantal zoekopdrachten op Google op ’griep’ ruim vijf keer hoger dan in de eerste drie weken van oktober. Al met al reden te meer om eens te kijken, wat kunnen we als voorzorgsmaatregel tegen deze griep doen.

Gezonde voeding is zinvol tegen de griep
Waar veel mensen in deze tijd van kredietcrisis nog niet bij stil staan is hun eigen gezondheid. De wereld draait om geld, macht en ego. We worden met elkaar sterker door onze aandacht in het hier en nu te brengen. Gezonde voeding is daar degelijk een onderdeel van. Als je daadwerkelijk gezond wilt leven leg je jezelf niet neer bij bestaande conventies, maar ben je bereidt om met nieuwe creatieve oplossingen te komen. Gezonde voeding is daar een groot onderdeel van.

Gezonde voeding is de weg naar sterke wortels voor onze gezondheid!
Vergelijk je lichaam eens met een boom. Een boom met sterke wortels kan de meest woeste storm doorstaan, maar de boom kan niet opeens wortels schieten op het moment dat de storm aan de horizon verschijnt.
Dit is ook zo met onze gezondheid. Gezonde voeding helpt U weerstand te verhogen.

Wie alles altijd doet zoals hij of zij het gisteren heeft gedaan zal nimmer vooruitgaan, maar steeds hetzelfde beleven!

Drijf mee op de golven van de veranderde tijd, en ervaar wat gezonde voeding voor lichaam en geest kan betekenen.

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 3 november 2009

Gezonde voeding de oplossing voor een slechte spijsvertering

Het verband tussen ziekte en voeding
Wist U dat de meeste gezondheidsproblemen beginnen met een slechte spijsvertering? Veel mensen hebben uitgezette darmen. Hierdoor kunnen de darmen kunnen niet meer goed samentrekken, zodat er geen goede vertering en verbranding plaatsvindt. Daardoor blijven er teveel afvalstoffen in het lichaam achter, waardoor ziektes zich kunnen ontwikkelen.

Reinigen van je lichaam
Ziektes ontstaan wanneer je Uw lichaam de kans ontneemt zich te reinigen, wanneer je teveel minderwaardig voedsel eet, U teveel eet, voortdurend onder druk staat of veel medicijnen gebruikt. Door een slechte spijsvertering wordt de bloedsamenstelling vettig en zuur hierdoor neemt de weerstand van het lichaam af. Gevolg hiervan is U wordt vatbaar voor griep, ontstekingen en verkoudheid en ook kunnen er zich ziekteverschijnselen voordoen als allergieën, astma en bronchitis.

Voorkomen is beter dan genezen, kies bewust voor gezonde voeding

Het belang van een gezonde stofwisseling

Veel meer mensen dan we beseffen, kampen met ingewanden problemen. Voor omstanders vaak een verborgen kwaal, maar voor de betrokkenen uitermate vervelend. Kies daarom bewust voor gezonde voeding. Het product is samengesteld uit een speciale combinatie van voedingsstoffen, vitamines en mineralen, aminozuren en kruiden waarvan bekend is dat zij belangrijk zijn voor het slijmvlies van het totale spijsverteringskanaal, dus maag en darmen.

Het product Relief ®bevat ook psyllium, een geleivormende vezel die zowel een regelmatige stoelgang als een gezond cholesterolniveau bevordert.
Doordat ik zelf vroeger last had van een slechte stoelgang, is Relief® een vast onderdeel van mijn dagelijkse eetpatroon geworden. Eén capsule per dag, en of U het gelooft of niet, ik heb weer normaal werkende darmen, geen last meer van krampen, geen vastzittende ontlasting, conclusie mijn stofwisseling verloopt gewoon zoals het hoort!

Voor meer informatie klik hier
Informeert U zich, zolang U gezond bent,
Gezonde voeding kan een bijdrage leveren aan een optimale gezondheid!

Groetjes
Monique Ervaringsdeskundige

maandag 2 november 2009

Sterke botten gezonde voeding tot op het bot

Sterke botten hoe kunnen we de botdichtheid beïnvloeden
De botdichtheid van je botten bepaalt hoe sterk deze zijn en of je last krijgt van osteoporose (botontkalking). Aangezien diverse onderzoeken laten zien dat het slikken van calciumsupplementen en het drinken van melk niet helpen om de botdichtheid te verhogen, heb ik in artikel dingen op een rij gezet die de botdichtheid wel kunnen beïnvloeden.

Wist U dat vrouwen vier keer zo vaak last hebben van botontkalking (osteoporose) dan mannen? Vaak hoor je daar kunnen we helaas niets aan veranderen, omdat het te maken heeft met Uw hormoonhuishouding.

Voeding speelt een belangrijke rol bij het houden van sterke botten en dus een hoge botdichtheid. Om sterke botten te houden is het belangrijk om genoeg calcium te eten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken krijg je geen sterke botten van melk, maar wel van peulvruchten, bonen, noten, bladgroenten, fruit en volkoren producten (zoals pasta, brood en zilvervliesrijst).

Alcohol heeft een slecht invloed op je botdichtheid als je meer dan één glas per dag drinkt. Ook het drinken van meer dan drie glazen cola per week heeft een negatieve invloed op de botdichtheid bij voornamelijk vrouwen, nog afgezien van de suiker die nadelig uitpakt op gebit en buik. Fosforzuur zorgt in cola voor de zure smaak. We merken maar weinig van die zure smaak, omdat cola veel suiker of zoetstoffen bevat. Het zuur is verantwoordelijk voor het roestoplossend vermogen van cola.

Je leeftijd heeft een grote invloed op je botdichtheid. Na ongeveer je 30e levensjaar worden je botten minder sterk. In de eerste 20 jaar van je leven wordt de botdichtheid steeds groter, waarna het 10 tot 15 jaar op het maximale niveau blijft.
Naast gezonde voeding kunt U ook Uw botdichtheid op peil houden door krachttraining. De gewichten zorgen voor extra belasting op je spieren en botten, waardoor je lichaam deze gaat verstevigen.

Voor dames die last hebben van Artrose raad ik daarom aan om met Bio-LeanII te beginnen, maar wel heel veel water drinken. Bio-LeanII zorgt ervoor dat al de afvalstoffen die op je gewrichten zit los komen en deze afvalstoffen moeten eerst Uw lichaam uit.
Vervolgens gaat U Omeg3complex en Flexibility gebruiken twee per dag en bij hevige artrose tijdelijk drie of vier per dag. Bij Mevr. van der Hoeven werd de pijn de eerste week nog heviger, maar na vijf maanden was e pijn uit haar handen geheel weg. Mevr. van der Hoeven is na zeven maanden gestopt met Flexibility want ze dacht: ik heb me aangesteld het was niet zo erg.. Met als resultaat dat ze na twee weken weer pijnlijke vingers kreeg en weer is gestart met Flexibility Mevr. van der Hoeven gaat geen dag meer zonder Flexibility door het leven. Natuurlijk moet U begrijpen dat Mevr. van der Hoeven weer lekker kan sporten waardoor ze haar spieren versterkt, en haar herstel is sneller met minder spierpijn. Maar Mevr. moet het sporten ook niet overdrijven want de ´ziekte´Artrose gaat niet over, maar de klachten zijn aanzienlijk minder.

Gezonde voeding kan U leven drastisch verbeteren als U het maar wilt ervaren!Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige