vrijdag 15 mei 2009

Obesitas, en wat kan gezonde voeding hier tegen doen!

Overgewicht zorgt voor gezondheidsproblemen, dat is niet nieuw! Recent onderzoek maakt duidelijk dat teveel kilo´s meezuilen, je leven met drie jaar tot tien jaar, kunnen verkorten.

Studie komt met harde feiten!
Aan de Universiteit van Oxford in Engeland zijn door een studie meer dan 1 miljoen Britten gevolgd. De onderzoekers stelden een duidelijke link vast tussen een hoge BMI en een vroeger overlijden. De BMI is een goede index voor overgewicht, omdat het zowel rekening houdt met het lichaamsgewicht als met de grootte.

De mensen die meer dan 20, 30 of meer kilogram meedraagt, verkort zijn of haar levensduur met drie tot tien jaar. Obesitas lijders die er wat aan doen en verdere gewichtstoename tegengaan, ´verdienen´extra levensjaren.

Epidemie in Engeland, komt ook in Nederland!
Momenteel lijdt al 1 op 4 Britten aan obesitas en dat aantal neemt steeds maar toe. Obesitas is in Engeland goed voor 30.000 overlijdens vooral ten gevolge van hartkwalen, kanker en diabetes. “Iedereen weet intussen dat roken nadelig is voor de gezondheid en gelukkig doen veel mensen hun best om te stoppen. Roken is niet slechter dan obesitas. De studie toont aan dat mensen die aan obesitas lijden evenveel risico lopen om vroegtijdig te overlijden als wie meer dan 10 sigaretten per dag rookt. Wie rookt en te zwaar is, loopt dubbel gevaar. De epidemie van obesitas is nog niet lang genoeg bezig om daadwerkelijk de gevolgen in te schatten.

Lieve mensen laat deze studie niet voor niets zijn geweest, en als U te zwaar bent kom dan in actie!

Gezonde voeding in combinatie met natuurlijke voedingssuppletie
We weten allemaal dat als we om onze gezondheid geven, dat we acuut moeten stoppen met roken. En we weten ook allemaal, dat te zwaar zijn niet goed is voor onze gewrichten! Na dit bericht gelezen te hebben weten we nu ook allemaal dat we hierdoor meer kans krijgen op hartkwalen, kanker en diabetes.

Er zijn vele producten op de markt, en het ene product werkt vaak nog beter en sneller dan het andere product. Maar het is heel belangrijk als U af gaat vallen dat dit langzaam aan gebeurd. Eerst kunnen we nog wel eens een paar kilo zwaarder worden (Help). Nee, prima U bent aan het afvallen, want spieren wegen zwaarder dan vet. En als we willen afvallen, moeten onze spieren het vet verbranden. Dus geen paniek, gewoon rustig door gaan. En U moet U niets wijs laten maken, van bijvoorbeeld ik was in een week 8 kilo kwijt. Ja, leuk dit is dan alleen maar vocht, dus als deze persoon weer stopt met afvallen, is het gewicht er binnen de kortste keren weer aan. Hierdoor ontstaat het jojo effect bij mensen. En daardoor wordt het ook steeds moeilijker om weer te beginnen met afvallen en gemotiveerd te blijven.

Er zijn natuurlijke producten die er voor zorgen dat Uw lichaam in Balans komt. Het product zorgt voor gewichtsvermindering, onderdrukking van de eetlust en meer energie. Eindelijk een product wat zorgt voor de onderdrukking van de eetlust, want vaak merken we, dat als we willen afvallen we steeds meer trek in voedsel krijgen. Er is ook een product in combinatie met het vorige product dat zorgt voor een versnelling van het proces. Dit product zorgt voor de thermogenese versterken, de energieproductie verhogen, helpt bij een normale ontgifting en gewichtsverlies en lipolyse (is een contourverbetering zonder dat er een operatieve ingreep heeft plaats gevonden)bevorderen.

Dit zijn producten voor de moderne man en vrouw die hun gezondheid in eigen hand willen houden!
Wie een lang gelukkig en gezond leven wil, die neemt vast de stap om te beginnen. De feiten liegen er niet om, dus als we zwaarlijvig zijn, of obesitas hebben en we willen echt langer leven dan wordt het tijd voor U zelf om in actie te komen.
Mijn man is door deze producten 25 kilo kwijt geraakt, en ik verzekert U, hij kon gewoon zijn dagelijkse voedsel eten. Maar hij kreeg minder trek in zijn voedsel, en in combinatie van meer bewegen heeft hij dit geweldige resultaat bereikt. En wat zeker ook niet onbelangrijk is, hij heeft zit al drie jaar op het zelfde gewicht. Hij had al veel andere producten geprobeerd, maar nooit met zo´n geweldig resultaat!

Met gezonde voeding, en meer bewegen kunnen we obesitas te lijf gaan met elkaar!
Bent U ook klaar voor deze nieuwe uitdaging?


Een nieuwe ronde, nieuwe kansen met het uitzicht op een gezond en fit lichaam!

Succes!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 14 mei 2009

Gezonde voeding kan diabetespatiënten verminderen

Stijging aantal diabetespatiënten in Nederland

850.00 Nederlanders hebben diabetes. Zo´n 90 procent daarvan heeft type 2-diabetes.
Van alle Nederlanders heeft vier procent suikerziekte. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is ruim 1 procent meer dan in de periode 2001/2002. Deze toename hangt samen met de vergrijzing van de bevolking en het gestegen aandeel mensen met ernstig overgewicht.

Suikerziekte (diabetes) komt meer voor bij ouderen en mensen met obesitas.
Insuline
Ook is er een toename door het actievere opsporingsbeleid van huisartsen en is er een grotere alertheid bij mensen door voorlichtingscampagnes. Van de suikerziektepatiënten gebruikt ruim 1 op de 5 insuline vanaf kort na de constatering van de ziekte.

Onder niet-westerse allochtonen komt suikerziekte vaker voor dan onder autochtonen. Het meest komt de ziekte voor bij Surinamers, Antillianen, Arubanen, Turken en Marokanen. Waarom sommige niet-westerse allochtonen vaker aan suikerziekte lijden, is niet exact aan te geven.

Er is een natuurlijk voedingssupplement dat bevat twee dynamische en krachtige ingrediënten die op synergistische wijze de opslag van nieuw vet verminderen en gezonde bloedsuikerspiegels handhaven om bij te dragen aan gewichtsverlies.

Kies voor preventie en gebruik een natuurlijk voedingssupplement met deze kwaliteiten. Dit kan er voor zorgen dat U later geen insuline hoeft te gaan spuiten.

Een kennis van ons heeft suikerziekte en hij spoot al jaren insuline. Hij heeft dit voor zichzelf kunnen terug brengen naar een acceptabele spuit van insuline.

Hij is zeer positief, want zijn lichaam liegt niet!

Preventief goed zorgen voor U lichaam doet wonderen!

Als U nog niet bekend bent met natuurlijke voedingssuppletie hebben de meeste mensen daar hun bedenkingen over. Maar door er voor open te staan, en er blanco mee om te gaan. Gaat U het uiteindelijk aan Uw eigen lichaam ondervinden.
Door goede voeding zorgt U goed voor Uw lichaam, en laat Uw lichaam U niet in de steek!


Een toekomst met minder of geen Insuline. Als dit geen mooie toekomst is?
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 13 mei 2009

Gezond leven en gezonde voeding kunnen de kans op een beroerte verlagen

Beroerte, wist u dat……
•Per jaar ongeveer 48.000 mensen worden getroffen door een beroerte?
•Een beroerte ingrijpende gevolgen kan hebben/heeft? Lichamelijk en psychisch!
•Beroerte de belangrijkste oorzaak van invaliditeit is?
•Beroerte de vierde doodsoorzaak in Nederland is?
•Door gezond te leven U het risico van een beroerte kunt verlagen?

Wist U dat wij ons bewust kunnen worden om persoonlijke verantwoordelijkheid voor onze algehele gezondheid te nemen met accent op preventie en voeding.
Wat kunt U zelf doen om een beroerte zoveel mogelijk te voorkomen?

Er zijn tegenwoordig instituten waar preventief onderzoek wordt gedaan naar het menselijke vaatstelsel door middel van echografie van de halsslagaders en bij cliënten boven de 45 jaar bovendien van de buikslagader (aneurysma).

Tijdens de echografie van de halsslagader wordt een objectieve computerberekening gemaakt met betrekking tot de aanwezigheid van aanslag en de ernst hiervan. De status van die halsslagader geeft tevens een goede indicatie van de kransslagaders van het hart. Via bloedonderzoek wordt gekeken naar het bloedsuikergehalte en het lipidenprofiel (uitgebreid cholesterol). Daarnaast wordt een voedings- en vochtstatus bepaald, vooral om te zien of de cliënt geen tekortkomingen heeft.

Voeding en preventie
De invloed van voeding en met name van voedingssuplementen wordt steeds belangrijker in de preventie van en de strijd tegen een aantal ziekten, ook op het gebied van hart- en vaatziekten. Dat voeding invloed heeft op onze gezondheid is een feit. Dat er ook invloed is op het ontstaan van hart- en vaatziekten wordt steeds vaker aangetoond. De medische wetenschap houdt zich hiermee inmiddels volop bezig en niet meer te ontkennen valt dat het gebruik van goede en gerichte voeding en suppletie een positief effect hebben. Een voorbeeld is Omega 3 vetzuren, dat door cardiologen wordt aangeprezen ter preventie van ernstige coronaire problemen. Visolie is het beste als de verhouding EPA:DHA 3,3:1 is. Dit is een verhouding die volgens deskundigen en optimale bijdrage aan de gezondheid levert.

Ervaring en resultaten:
Bij familiair belaste personen die gedurende jaren natuurlijke voedingssuppletie gebruiken, is niet of nauwelijks arteriosclerose waargenomen, wat duidt op een preventieve werking van deze voedingsstoffen.

Experience based science heeft aangetoond dat geconstateerde arteriosclerotische plaque in één van de halsslagaders terug te dringen is, terwijl er ook duidelijk herstel van de binnenste bekleding van de slagader heeft plaatsgevonden. Dat betekent dus dat het proces van degeneratie omkeerbaar is.

Ik heb zelf drie jaar geleden preventief mijn vaatstelsel door echografie nalaten kijken. Ik nam al een aantal jaren natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit met meer dan negentig procent opname capaciteit toe naast mijn dagelijkse voeding. Mijn uitslag van de echografie daar kon ik super trots op zijn. Ik had het vaatstelsel van een meisje van twaalf. Ik was negenendertig jaar oud, en als je vaatstelsel er dan zo jong uit ziet, daar mag je volgens mij trots op zijn.

In die zelfde periode maakte ik mee, dat een collega van zevenenvijftig jaar oud een beroerte kreeg. Het was altijd een krachtige hard werkende vrouw. Opeens was het een hoopje ellende. Gelukkig was er voor haar een nieuw medicijn, wat ze gelijk ingespoten kreeg en haar gezondheid ging naar een aantal maanden vooruit. Maar het is nooit meer die krachtige hard werkende vrouw geworden die ze was. Het gevolg hiervan haar motoriek werkt niet goed meer, ze is hierdoor erg vergeetachtig en langzaam geworden.

Daarom lieve mensen ik wil U niet bang maken, alleen wil ik zeggen zorg goed voor U zelf!
Plaque in onze aderen, oftewel een langzaam dikker wordende vernauwing van ons vaatstelsel, kan een gevaarlijke omvang aannemen.
Bij een op de tien gebeurt dit nu eenmaal, niets aan te doen” bij constatering van een vaatvernauwing en/of haar gevolgen. Toch is het ook in dit opzicht veelal een kwestie van voeding en gewoonten, die tot `dichtslibbing´van cruciale bloedvaten leidt.
Of kunnen we ons zelf hier tegen beschermen? Ja zeker, er is een nieuwe generatie celtherapie die als voedingssupplement verkrijgbaar is.


Het product kan:
1. Het immuunsysteem versterken
2. Een gezonde zenuwfunctie behouden
3. Een goede bloedsomloop bevorderen
4. Helpen bij het ondersteunen van de gehele bloedsomloop

Hart- en vaatziekten vormen voor velen een ernstige bedreiging voor de gezondheid.
Het is een sluipend gebeuren, dat zich voor veel mensen vrij plotseling openbaart als een hart- of herseninfarct. In het bijzonder het herseninfarct (stroke) ofwel beroerte heeft in vele gevallen verregaande gevolgen.
De westerse gezondheid is in veel gevallen georganiseerd rondom de zieke patiënt, er is dan ook weinig of geen ruimte voor preventie. Dit geldt zeker op het gebied van vaatziekten. Natuurlijk zijn er goede adviezen met betrekking tot voeding, roken en bewegen.

Preventie is U eigen verantwoordelijkheid dragen ten opzichte van gezonde voeding en het toevoegen van de juiste bouwstenen, door middel van voedingssuppletie.
Ik wens U veel succes met het nemen van Uw besluit.
Het is Uw gezondheid, en dat hebben we voor een groot deel zelf in de hand!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 12 mei 2009

Zorg goed voor Uw man, geef hem gezonde voeding

Een langer leven voor Uw man

Vrouwen zijn vaak zuiniger op hun lichaam dan de meeste mannen. Als U zich zorgen maakt over Uw gezondheid gaat U waarschijnlijk ook sneller naar de dokter als Uw man. Eén van de redenen overigens waarom mannen drie jaar korter leven dan vrouwen….

Opvoeding.
Met de opvoeding daar begint het al mee, of je nu vrouw bent of man. Maar vaak wordt er gezegd`Echte kerels huilen´niet en `stoere jongen verbijt de pijn`. Zo zijn de meeste mannen opgevoed. Het gevolg hiervan is, dat ze vaak pas een arts bellen wanneer er iets helemaal mis is. En dan kan het soms te laat zijn.

Waar gaan mannen eigenlijk aan dood?
Nummer 1 van doodsoorzaken bij mannen is nog steeds hart- en vaatziekten, met meer dan 50 slachtoffers per dag!

Prostaatkanker en kanker aan de luchtpijp of longen scoren hoog met zo´n 9.000 sterfgevallen per jaar.

Als U dit artikel leest, dan kunnen we met elkaar er beter voor gaan zorgen om ons Preventief te gaan voeden!

Het is een besluit in je hoofd om goed preventief voor je zelf te gaan zorgen, net als dat U vroeger leerde tandenpoetsen.

Erectiestoornissen
Er valt nog veel te voorkomen, want juist problemen met het hart kondigden zich vaak al van te voren aan. Erectieproblemen kunnen duiden op een hartafwijking. Een hoog cholesterolpeil en een hoge bloeddruk zijn twee aanwijzingen dat de gezondheid van Uw man niet optimaal is. Beiden vergroten de kans op een hartinfarct. Te weinig bewegen en overgewicht is nooit goed voor Uw man.

Mijn man wil nooit naar de dokter!
Ja, lieve mensen, dat is niet slim van Uw man. Probeer om Uw man zo ver te krijgen dat hij met U samen even naar de dokter gaat. Want samen hoor je tenslotte meer dan als je alleen gaat. De meeste mensen nemen nu eenmaal niet heel veel informatie tegelijk op, maar ook vanwege de stress kan je wel eens iets vergeten.
Voor Uw hart en bloedvaten zijn er preventieve natuurlijke gezondheissupplementen.

Q10: maar zorg dat U dan het product in huis haalt met ubiquinolsamenstelling dit zorgt ervoor dat de absorptie van Q10 acht keer zo snel gebeurd als van supplementen met ubiquinon en dat er na verloop van tijd een hoger Q10-gehalte in het bloed gehandhaafd blijft.

Visolie: Let er wel op, dat er heel veel verschillende soorten visolie op de markt zijn. U moet erop letten, dat de verhouding EPA:DHA 3,3:1 dit is de verhouding die volgens deskundige een optimale bijdrage aan de gezondheid levert.

Doordat U man misschien heel moeilijk naar de dokter wilt, krijgt U vaak last van stress.
Zorg daarom ook preventief goed voor U zelf.
Ik wens U alle wijsheid en sterkte toe, om Uw man in te laten zien, dat hij ook op zijn gezondheid moet letten.
Tenslotte willen we toch allemaal met elkaar gelukkig en gezond oud worden?


Veel liefs en wijsheid
Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 11 mei 2009

Voorkomen van oxidatieschade in ons lichaam

Wat raar eigenlijk: We kunnen niet zonder zuurstof, maar dit dubbelgebonden atoom (O2) breekt ons lichaam tegelijkertijd af. Met andere woorden: we roesten en doen daar weinig of niets tegen.

Maar kunnen we hier iets tegen doen? JA ZEKER!

Het zijn de zogenaamde `vrije radicalen`die het menselijk lichaam ziek aantasten. Dat gaat lang ongemerkt, totdat iemand ineens ziek blijkt te zijn. Vaak ernstig ziek, vaak ongeneeslijk ziek. Hoe komt dat toch? Wat is er allemaal gebeurd in ons lichaam?

Moleculen
Dat is een gevolg van de oorlog in ons lijf – een strijd tussen goede en slechte moleculen. Wij zijn ons daar vaak niet van bewust. Een overschot aan zuurstof gaat als een ´vrije radicaal`op een gezonde cel af, die zodoende van identiteit verandert.

De cel is zichzelf niet meer en begint ´gekke dingen te doen`, met als gevolg dat de natuurlijke afweer tegen ziektekiemen verdwijnt.

Bacteriën, virussen en andere kwalijke indringers hebben vrij spel in die lichaamscel, die zich bij deling – een continu proces – als een slechte kopie in ons lijf nestelt.

De rare cellen weten niet meer als vanzelf wanneer ze moeten stoppen met groeien. Dit kunnen tumoren worden, die met bloed gevoed worden en zo in omvang toenemen. Of het blijven gewoon rare cellen, slechte kopieën van kopieën van kopieën…. En zo ontstaat Roest in ons lichaam.

Het is een eng verhaal, maar een korte samenvatting van een slepend – en slopend proces dat zich ongemerkt in een lichaam kan afspelen. Dat vraagt om een adequate anti- roestbehandeling. Oftewel: ons lichaam heeft antioxidanten nodig.

Vergelijk het met een mooie appel op de fruitschaal. Ook deze rot weg, als gevolg van de werking van zuurstof.

Pesticiden
Maakt het lichaam die afweerstoffen zelf aan? Jawel, maar niet voldoende om alle schadelijke stoffen buiten de cellen te houden. Van nature produceert ons lijf drie antioxidanten. De rest van die anti-roeststoffen zouden we moeten halen uit ons eten. Groenten en fruit lever(d)en een grote hoeveelheid antioxidanten waarmee we de vrije radicalen uit de natuur onschadelijk moeten kunnen maken. Die (d) staat niet voor niets tussen haakjes: het was zo, tot een halve eeuw geleden, dat onbespoten groenten en fruit, geteeld op mineraalrijke grond, voldoende vitaminen en mineralen bevatte om de mens gezond te houden. Pesticiden hebben ons voedsel goeddeels verpest (daar komt dus dat woord vandaan, kennelijk).

Vitaminen
Aanvullen dus, die te kleine hoeveelheid antioxidanten uit ons voedsel. In de beginjaren negentig kregen vermaarde wetenschappers de opdracht van een steenrijke visionair, een voedingssupplement te ontwikkelen waarin alle benodigde antioxidanten en ( goed opneembare!) vitaminen zijn samengevoegd. “Kan me niet schelen wat het kost”, aldus de multimiljonair, “Het moet op dit gebied gewoon het allerbeste product zijn!”

Wetenswaardig in dit verband is, dat vrijwel alle fabrikanten van voedingssupplementen aangewezen zijn op chemische stoffen om de natuurlijke stoffen aan elkaar te verbinden. Dat wilde de opdrachtgever voor de vervaardiging van de `vrije-radicalenbestrijder`per se evenmin.

Phyto-Vite
Uit lang en zorgvuldig onderzoek ontstond het product Phyto-Vite. Een kostbare en voor ons lichaam onmisbare aanvulling op de dagelijkse maaltijden. Met vitamines die het lichaam daadwerkelijk kan opnemen, (wat nog maar de vraag is bij de meeste vitaminepreparaten uit de winkel) en andere belangrijke mineralen en voedingsstoffen als soja. Naast antioxidanten kan Phyto-Vite een gezond cholesterolgehalte in het bloed ondersteunen.

Bron: Lesley Jacobs, internist tijdens een toespraak voor vakgenoten in Orlando (VS).

Er valt veel meer te zeggen over de beste multivitamine ter wereld, Phyto-Vite. Het is de grootste wens van mij zelf dat veel meer mensen op deze aarde weten van het bestaan van Phyto-Vite. De keus om het dagelijks in te nemen, lijkt dan niet moeilijk.

Tandenpoetsen is ook een gewoonte die wij in de kinderjaren hebben aangeleerd. Een goede aanvulling om Uw gezondheid optimaal in stand te houden is ook een gewoonte die U je zelf kan aan leren.
Onze auto proberen we toch ook roestvrij te houden?

Ons lichaam is oneindig veel meer waard!

Een mooi en gezond lichaam wil iedereen, laten we met elkaar er voor zorgen dat we fitaal oud worden.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige