maandag 11 mei 2009

Voorkomen van oxidatieschade in ons lichaam

Wat raar eigenlijk: We kunnen niet zonder zuurstof, maar dit dubbelgebonden atoom (O2) breekt ons lichaam tegelijkertijd af. Met andere woorden: we roesten en doen daar weinig of niets tegen.

Maar kunnen we hier iets tegen doen? JA ZEKER!

Het zijn de zogenaamde `vrije radicalen`die het menselijk lichaam ziek aantasten. Dat gaat lang ongemerkt, totdat iemand ineens ziek blijkt te zijn. Vaak ernstig ziek, vaak ongeneeslijk ziek. Hoe komt dat toch? Wat is er allemaal gebeurd in ons lichaam?

Moleculen
Dat is een gevolg van de oorlog in ons lijf – een strijd tussen goede en slechte moleculen. Wij zijn ons daar vaak niet van bewust. Een overschot aan zuurstof gaat als een ´vrije radicaal`op een gezonde cel af, die zodoende van identiteit verandert.

De cel is zichzelf niet meer en begint ´gekke dingen te doen`, met als gevolg dat de natuurlijke afweer tegen ziektekiemen verdwijnt.

Bacteriën, virussen en andere kwalijke indringers hebben vrij spel in die lichaamscel, die zich bij deling – een continu proces – als een slechte kopie in ons lijf nestelt.

De rare cellen weten niet meer als vanzelf wanneer ze moeten stoppen met groeien. Dit kunnen tumoren worden, die met bloed gevoed worden en zo in omvang toenemen. Of het blijven gewoon rare cellen, slechte kopieën van kopieën van kopieën…. En zo ontstaat Roest in ons lichaam.

Het is een eng verhaal, maar een korte samenvatting van een slepend – en slopend proces dat zich ongemerkt in een lichaam kan afspelen. Dat vraagt om een adequate anti- roestbehandeling. Oftewel: ons lichaam heeft antioxidanten nodig.

Vergelijk het met een mooie appel op de fruitschaal. Ook deze rot weg, als gevolg van de werking van zuurstof.

Pesticiden
Maakt het lichaam die afweerstoffen zelf aan? Jawel, maar niet voldoende om alle schadelijke stoffen buiten de cellen te houden. Van nature produceert ons lijf drie antioxidanten. De rest van die anti-roeststoffen zouden we moeten halen uit ons eten. Groenten en fruit lever(d)en een grote hoeveelheid antioxidanten waarmee we de vrije radicalen uit de natuur onschadelijk moeten kunnen maken. Die (d) staat niet voor niets tussen haakjes: het was zo, tot een halve eeuw geleden, dat onbespoten groenten en fruit, geteeld op mineraalrijke grond, voldoende vitaminen en mineralen bevatte om de mens gezond te houden. Pesticiden hebben ons voedsel goeddeels verpest (daar komt dus dat woord vandaan, kennelijk).

Vitaminen
Aanvullen dus, die te kleine hoeveelheid antioxidanten uit ons voedsel. In de beginjaren negentig kregen vermaarde wetenschappers de opdracht van een steenrijke visionair, een voedingssupplement te ontwikkelen waarin alle benodigde antioxidanten en ( goed opneembare!) vitaminen zijn samengevoegd. “Kan me niet schelen wat het kost”, aldus de multimiljonair, “Het moet op dit gebied gewoon het allerbeste product zijn!”

Wetenswaardig in dit verband is, dat vrijwel alle fabrikanten van voedingssupplementen aangewezen zijn op chemische stoffen om de natuurlijke stoffen aan elkaar te verbinden. Dat wilde de opdrachtgever voor de vervaardiging van de `vrije-radicalenbestrijder`per se evenmin.

Phyto-Vite
Uit lang en zorgvuldig onderzoek ontstond het product Phyto-Vite. Een kostbare en voor ons lichaam onmisbare aanvulling op de dagelijkse maaltijden. Met vitamines die het lichaam daadwerkelijk kan opnemen, (wat nog maar de vraag is bij de meeste vitaminepreparaten uit de winkel) en andere belangrijke mineralen en voedingsstoffen als soja. Naast antioxidanten kan Phyto-Vite een gezond cholesterolgehalte in het bloed ondersteunen.

Bron: Lesley Jacobs, internist tijdens een toespraak voor vakgenoten in Orlando (VS).

Er valt veel meer te zeggen over de beste multivitamine ter wereld, Phyto-Vite. Het is de grootste wens van mij zelf dat veel meer mensen op deze aarde weten van het bestaan van Phyto-Vite. De keus om het dagelijks in te nemen, lijkt dan niet moeilijk.

Tandenpoetsen is ook een gewoonte die wij in de kinderjaren hebben aangeleerd. Een goede aanvulling om Uw gezondheid optimaal in stand te houden is ook een gewoonte die U je zelf kan aan leren.
Onze auto proberen we toch ook roestvrij te houden?

Ons lichaam is oneindig veel meer waard!

Een mooi en gezond lichaam wil iedereen, laten we met elkaar er voor zorgen dat we fitaal oud worden.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten