woensdag 13 mei 2009

Gezond leven en gezonde voeding kunnen de kans op een beroerte verlagen

Beroerte, wist u dat……
•Per jaar ongeveer 48.000 mensen worden getroffen door een beroerte?
•Een beroerte ingrijpende gevolgen kan hebben/heeft? Lichamelijk en psychisch!
•Beroerte de belangrijkste oorzaak van invaliditeit is?
•Beroerte de vierde doodsoorzaak in Nederland is?
•Door gezond te leven U het risico van een beroerte kunt verlagen?

Wist U dat wij ons bewust kunnen worden om persoonlijke verantwoordelijkheid voor onze algehele gezondheid te nemen met accent op preventie en voeding.
Wat kunt U zelf doen om een beroerte zoveel mogelijk te voorkomen?

Er zijn tegenwoordig instituten waar preventief onderzoek wordt gedaan naar het menselijke vaatstelsel door middel van echografie van de halsslagaders en bij cliënten boven de 45 jaar bovendien van de buikslagader (aneurysma).

Tijdens de echografie van de halsslagader wordt een objectieve computerberekening gemaakt met betrekking tot de aanwezigheid van aanslag en de ernst hiervan. De status van die halsslagader geeft tevens een goede indicatie van de kransslagaders van het hart. Via bloedonderzoek wordt gekeken naar het bloedsuikergehalte en het lipidenprofiel (uitgebreid cholesterol). Daarnaast wordt een voedings- en vochtstatus bepaald, vooral om te zien of de cliënt geen tekortkomingen heeft.

Voeding en preventie
De invloed van voeding en met name van voedingssuplementen wordt steeds belangrijker in de preventie van en de strijd tegen een aantal ziekten, ook op het gebied van hart- en vaatziekten. Dat voeding invloed heeft op onze gezondheid is een feit. Dat er ook invloed is op het ontstaan van hart- en vaatziekten wordt steeds vaker aangetoond. De medische wetenschap houdt zich hiermee inmiddels volop bezig en niet meer te ontkennen valt dat het gebruik van goede en gerichte voeding en suppletie een positief effect hebben. Een voorbeeld is Omega 3 vetzuren, dat door cardiologen wordt aangeprezen ter preventie van ernstige coronaire problemen. Visolie is het beste als de verhouding EPA:DHA 3,3:1 is. Dit is een verhouding die volgens deskundigen en optimale bijdrage aan de gezondheid levert.

Ervaring en resultaten:
Bij familiair belaste personen die gedurende jaren natuurlijke voedingssuppletie gebruiken, is niet of nauwelijks arteriosclerose waargenomen, wat duidt op een preventieve werking van deze voedingsstoffen.

Experience based science heeft aangetoond dat geconstateerde arteriosclerotische plaque in één van de halsslagaders terug te dringen is, terwijl er ook duidelijk herstel van de binnenste bekleding van de slagader heeft plaatsgevonden. Dat betekent dus dat het proces van degeneratie omkeerbaar is.

Ik heb zelf drie jaar geleden preventief mijn vaatstelsel door echografie nalaten kijken. Ik nam al een aantal jaren natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit met meer dan negentig procent opname capaciteit toe naast mijn dagelijkse voeding. Mijn uitslag van de echografie daar kon ik super trots op zijn. Ik had het vaatstelsel van een meisje van twaalf. Ik was negenendertig jaar oud, en als je vaatstelsel er dan zo jong uit ziet, daar mag je volgens mij trots op zijn.

In die zelfde periode maakte ik mee, dat een collega van zevenenvijftig jaar oud een beroerte kreeg. Het was altijd een krachtige hard werkende vrouw. Opeens was het een hoopje ellende. Gelukkig was er voor haar een nieuw medicijn, wat ze gelijk ingespoten kreeg en haar gezondheid ging naar een aantal maanden vooruit. Maar het is nooit meer die krachtige hard werkende vrouw geworden die ze was. Het gevolg hiervan haar motoriek werkt niet goed meer, ze is hierdoor erg vergeetachtig en langzaam geworden.

Daarom lieve mensen ik wil U niet bang maken, alleen wil ik zeggen zorg goed voor U zelf!
Plaque in onze aderen, oftewel een langzaam dikker wordende vernauwing van ons vaatstelsel, kan een gevaarlijke omvang aannemen.
Bij een op de tien gebeurt dit nu eenmaal, niets aan te doen” bij constatering van een vaatvernauwing en/of haar gevolgen. Toch is het ook in dit opzicht veelal een kwestie van voeding en gewoonten, die tot `dichtslibbing´van cruciale bloedvaten leidt.
Of kunnen we ons zelf hier tegen beschermen? Ja zeker, er is een nieuwe generatie celtherapie die als voedingssupplement verkrijgbaar is.


Het product kan:
1. Het immuunsysteem versterken
2. Een gezonde zenuwfunctie behouden
3. Een goede bloedsomloop bevorderen
4. Helpen bij het ondersteunen van de gehele bloedsomloop

Hart- en vaatziekten vormen voor velen een ernstige bedreiging voor de gezondheid.
Het is een sluipend gebeuren, dat zich voor veel mensen vrij plotseling openbaart als een hart- of herseninfarct. In het bijzonder het herseninfarct (stroke) ofwel beroerte heeft in vele gevallen verregaande gevolgen.
De westerse gezondheid is in veel gevallen georganiseerd rondom de zieke patiënt, er is dan ook weinig of geen ruimte voor preventie. Dit geldt zeker op het gebied van vaatziekten. Natuurlijk zijn er goede adviezen met betrekking tot voeding, roken en bewegen.

Preventie is U eigen verantwoordelijkheid dragen ten opzichte van gezonde voeding en het toevoegen van de juiste bouwstenen, door middel van voedingssuppletie.
Ik wens U veel succes met het nemen van Uw besluit.
Het is Uw gezondheid, en dat hebben we voor een groot deel zelf in de hand!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten