zaterdag 28 maart 2009

Workshop KI en alleen ander gedrag helpt tegen overgewicht!

Lieve mensen,

Gisteren moest U het zonder een verhaal om mijn weblog doen. Ik was naar een workshop van KI van Hans Peter Roel. Dit was zo geweldig, dat ik U ook het boek aanraad om te lezen. De levensenergie die wij in ons leven nodig hebben, daar kunnen wij zelf veel aan doen. Als U intresse heeft, koopt dit boek KI en voor zijn lezers geeft hij zo nu en dan een workshop.
Doordat ik gisteren afwezig was, krijgt U nu van mij op de zaterdag een nieuw verhaal.
Ik wens U veel leesplezier en denk maar zo:
Verandering en Verbetering beginnen van binnenuit, daarna veranderen de uiterlijke omstandigheden vanzelf mee!

Alleen ander gedrag helpt tegen overgewicht

Het dieet maakt niet uit. Je moet echt je gedrag veranderen bij overgewicht.
Mensen die 8 kilo in een jaar afvallen, komen die 8 kilo later weer aan. Zoals bekend helpen crash diëten niet langdurig. Als je verstandig af wilt vallen, moet je niet meer dan een halve tot één kilo per week afvallen.

Als U gedragsverandering toe gaat passen in Uw leven, zult U daadwerkelijk gaan merken dat U een gezonder lichaam krijgt. Langzaam afvallen dat is het enige dat helpt!
We eten ons in jaren dik, maar als we af willen vallen, dan moet dat gelijk zo snel mogelijk. Liever gelijk in één week 8 kilo, dan een halve kilo in een week. Maar dit is helemaal niet realistisch.

Maar wilt U een resultaat behouden op langere termijn is het verstandig om voor de halve kilo in de week te gaan.
Eet ´s avonds na de laatste maaltijd niets meer, ook geen drankje meer, behalve thee zonder suiker. De meeste mensen zullen al gaan merken dat dit beter voor hun lichaam is.
Resultaten van mensen die een halve kilo in de week afvallen die zijn er genoeg.
Eén er van is van mijn man. Hij had al veel diëten geprobeerd, maar hield niets lang vol.
Totdat een vriend hem een tip gaf over natuurlijke voedingssuplementen. Het product zorgt ervoor dat U een gewichtsvermindering krijgt, onderdrukking van de eetlust en meer energie krijgt.
Mijn man vond het ideaal, want hij kon zijn bord met groeten en aardappelen en de bal gehakt met mayonaise gewoon blijven eten.

Wel ging hij in combinatie met dit product meer bewegen. Hij vond de sportschool leuk, maar ging ook graag lekker mee de honden buiten uitlaten. En een groter rondje met de honden om, was opeens geen probleem meer.

Mijn man merkte ook op dat hij een betere stoelgang kreeg.
Vroeger had hij vaak moeite met zijn ontlasting. Dit werd ook weer natuurlijk. Logisch achteraf gezien, want het product zorgde er ook voor dat de vertering van koolhydraten, vetten en eiwitten uit zijn voeding beter werd verteerd.
Mijn man ging het product combineren met nog twee producten, en hij voelde zijn eigen steeds beter in zijn vel zitten. Want als je een gezond lichaam krijgt, heb je meer zin in activiteiten, en je geest wordt er weer blij van.

Voor ons is dit een moment geweest van Yes, en ik raad dan ook mensen aan die echt iets aan hun figuur willen doen, kies hier voor!

Het gaat niet snel, maar je zult zelf ervaren wat het met Uw lichaam doet.

Een energie rijker leven, dat is wat U door die producten krijgt!

Daarom kunnen we toch beter langzaam afvallen, dan snel!

Het is uiteindelijk het resultaat wat telt!

Succes en ga er voor!

Liefs Monique

donderdag 26 maart 2009

Helpt gezonde voeding tegen `ouderdomskwaaltjes´?

De meeste `ouderdomskwaaltjes´zijn samen te vatten in één zin: het gaat allemaal wat trager. Gerrit zijn ejaculatie is veel minder fel dan vroeger. Kan dat te maken hebben met zijn leeftijd? Ja, natuurlijk. Gerrit zijn leeftijd heeft een invloed op zijn seksueel functioneren, dus ook op zijn ejaculatie. Seks is voor een belangrijk stuk een kwestie van biologie. Vanaf dan daalt bij de meeste mannen namelijk de productie van sekshormonen. Anders dan bij vrouwen, die door een tijdelijke menopauze gaan, gebeurd zoiets zeer geleidelijk. Slechts een heel kleine groep van mannen, minder dan 5 procent, krijgt last van een `penopauze´: ze zijn moe en geïrriteerd, verliezen hun zin in seks, hebben moeite om zich te concentreren. Zoiets kan meestal worden verholpen door een behandeling met testosteron.

Maar ook de andere 95 procent ervaart met de loop der jaren meer en meer dat ze geen 25 meer zijn. Alles gaat wat trager, dus ook het seksleven. Het duurt voor oudere mannen bijvoorbeeld langer om opgewonden te raken en een erectie te krijgen. Ze hebben ook meer directe stimulatie nodig. Het is niet meer voldoende om gewoon aan seks te denken of een blote borst te zien, ze zullen hun erectie soms een handje moeten (laten) helpen. Gelukkig is Gerrit niet alleen het probleem, ook al praten we vaak niet over dit probleem. De erecties zijn over het algemeen ook minder stevig, en de penis is wat minder opgericht. Tijdens het vrijen is de spierspanning minder, omdat met de ouderdom het volume en de kracht van de spieren afnemen. Dus het is ook logisch dat de hoeveelheid zaad en de intensiteit van je ejaculatie af neemt. Nadat je bent klaargekomen duurt het ook langer voor je opnieuw toe bent aan seks.
In welke mate mannen al die dingen meemaken, verschilt. Veel hangt af van de leeftijd. Iemand van 70 zal er meer last van hebben dan iemand van 50. Maar ook de levensstijl speelt mee. Mannen die te veel drinken, roken, overgewicht hebben, weinig bewegen, hoge bloeddruk, overgewerkt zijn hebben sowieso al meer seksuele problemen, en de leeftijd maakt die alleen maar erger.
Zelfs de beste seksuele relatie heeft zo nu en dan eens een check-up nodig. Denk nu al na over manieren om jullie seksleven wat opwindender te maken.

Natuurlijke voedingssupplementen spelen hierin ook een belangrijke rol. Dan ben je ook beter gewapend als de ouderdomskwaaltjes echt toeslaan.

Gerrit is twee natuurlijk voedingssupplement gaan eten, wat er voor zorgde dat hij meer energie kreeg vanuit zijn buik. Hierdoor kreeg Gerrit een betere doorbloeding in de onderbuik, en dit is nu eenmaal het centrum van onze energie. Gerrit kwam er na een aantal weken achter, dat hij zijn libido verhoogde. Zijn mentale en seksuele energie doordat hij zich beter voelde ging omhoog.

Waar Gerrit ook achter kwam, dat was dat zijn spermagetal en zijn plasmatestosterongehalte omhoog ging.
Voor Gerrit geen dag meer zonder zijn twee natuurlijke voedingssupplementen.
Gerrit is tevreden, hij voelt zich weer meer waard in bed. Zijn vrouw knikt tevreden.

Vaak is seks voor oudere mensen een onderwerp van laten we dat maar vermijden.
Maar het is juist heel belangrijk, om ook op latere leeftijd van elkaar te kunnen genieten.
Bron:

Bedankt Gerrit, voor je open en eerlijkheid.

Dankzij Gerrit kon ik weer een stuk schrijven op mijn weblog.

Groetjes Monique

woensdag 25 maart 2009

Hoge bloedddruk een sluipend gevaar

-en wat U door leefstijl verandering en voeding er zelf aan kunt doen!
Wist U dat meer dan een op de drie volwassenen in Nederland een verhoogde bloeddruk heeft? Een verhoogde bloeddruk kan grote gezondheidsrisico´s met zich meebrengen. Een gezonde bloeddruk is zeer belangrijk om schade aan organen als nieren en ogen en aan bloedvaten te voorkomen.
Van de 4 miljoen Nederlanders met een hoge bloeddruk weet maar een klein deel dat ze aan deze kwaal lijden. Je voelt er namelijk weinig tot niets van. De enige manier om met zekerheid hoge bloeddruk vast te stellen, is op professionele wijze een meting te laten verrichten. Dit kan bij een huisarts, drogisterijen en apotheken. Ook al voel je niets van een hoge bloeddruk is het toch heel belangrijk om af en toe U bloeddruk te laten meten, omdat de gevolgen van hoge bloeddruk veel ernstiger kunnen zijn dan U zich misschien realiseert.

Wat is hoge bloeddruk?

De bloeddruk wordt altijd in twee getallen uitgedrukt, maar wat betekenen die precies? De hoge waarde geeft de druk aan op het moment dat het hart het bloed door de aderen pompt, de lage waarde is de druk op het moment dat het hart ontspant! De hoge waarde(systolische waarde) genoemd, de lage waarde (diastolische waarde)genoemd. Een normale bloeddruk ligt op 120 mmHg systolisch en 80 mmHg diastolisch. Bij een te hoge bloeddruk liggen deze waarden op 140/90 mmHg of hoger. Bij een bovenwaarde die boven de 160 mmHg ligt, is het verstandig een afspraak met de huisarts te maken. Tussen de 140 en 160 mmHg is een nieuwe meting op een ander moment van de dag aan te bevelen.

Wat gebeurd er als je hoge bloeddruk heeft?

Hoe hoge bloeddruk ontstaat, is nog steeds niet precies bekend. Wel is duidelijk dat er een verband bestaat met een aantal leef- en eetgewoonten. En omdat het vooral gaat om de leefgewoontes die typerend zijn voor de moderne, westerse wereld, mogen we hoge bloeddruk wel tot de welvaartziekten rekenen:1) weinig bewegen, 2) te hoog zoutgebruik, 3) overmatig alcoholgebruik, 4) overgewicht, 5) roken.
De gevolgen van onopgemerkte of onbehandelde hoge bloeddruk kunnen ernstig zijn. Een van de belangrijkste risicofactoren voor het ontstaan van schade aan het hart- en vaatstelsel, met als gevolg een verhoogde kans op een hartaanval of beroerte. Ongeveer een kwart van alle hartaanvallen, en een derde van alle beroerten worden veroorzaakt door hoge bloeddruk. Na roken is deze kwaal dan ook de grootste veroorzaker van een te vroeg overlijden. Ook een gevolg van hoge bloeddruk kan zijn dat het hart minder goed gaat pompen. Daardoor raken we veel sneller vermoeid en neemt de kwaliteit van het leven sterk af. Ten slotte kan hoge bloeddruk leiden tot beschadiging van organen als nieren en ogen.

Wat kunt U zelf veranderen om een beter bloeddruk te krijgen en te behouden?

Een te hoge bloeddruk is een typische welvaartziekte die veel te maken heeft met ongezonde leefstijl. De eerste stap is dus om te zorgen dat we een gezondere manier van leven gaan aannemen. 1) stoppen met roken, 2) meer bewegen, 3) meer groenten en onverzadigde vetten, 4) minder zout en alcohol, 5) gewicht verliezen, 6) verminderen van stress. Deze zes stappen zijn de belangrijke aanbevelingen om allerlei welvaartsziekten tegen te gaan.
Een nog groter effect kan worden bereikt met speciaal op de bloeddruk gerichte voedingssupplementen.
Waarom zou U zeggen? Dit komt door de Effectieve Voedingsstoffen die in deze voedingssuplementen zitten. Recente wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat extra inname van bepaalde voedingsstoffen een gunstig effect kan hebben op een te hoge bloeddruk. Dat geldt met name voor het vitamineachtige stof co-enzym Q10 met het stofje ubiquinol, dit is een stof die acht keer zo effectief als ubiquinon die door het lichaam wordt bewerkt.
Visolie is ook een super product om Uw bloeddruk te verlagen. Maar met visolie moet U weer letten op de EPA:DHA verhouding. Die verhouding moet zijn 3,3:1. Dit is de verhouding die volgens deskundigen een optimale bijdrage aan de gezondheid levert.
Schrikbarend om te lezen, maar het zijn de Hart feiten!
•Een gezonde man van 35 jaar met een normale bloeddruk heeft een levensverwachting van 76 jaar. Dezelfde man met een hoge bloeddruk heeft een levensverwachting van 60 jaar als hij er niets aan doet.
•Een gezonde bloeddruk is een van de belangrijkste vereisten voor een goede gezondheid.
•Het duurt ongeveer 20 seconden voordat het bloed door het hele systeem van bloedvaten is gepompt.
•Alle bloedvaten van één mens achter elkaar gelegd hebben een lengte van 100.000 km, 2,5 keer de omtrek van de aarde.
•Hoge bloeddruk is volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO), met 2,4 miljoen doden per jaar, het grootste risico om te overlijden in Europa.
• De hoge bloeddruk is zo krachtig dat zij een kolom van 1 meter bloed omhoog kan houden.
Blijf waakzaam, want U hebt meer één lichaam
Een combinatie van gezonder eten, meer bewegen, stoppen met roken en het gebruik van voedingssuppletie is de beste methode om zelf iets aan hoge bloeddruk te doen. Regelmatig controleren van U bloeddruk is van groot belang.

Lieve mensen, U moet niet gelijk heel ongerust worden als U nog nooit U bloeddruk heeft na laten kijken, maar het is wel goed als U om de zoveel tijd U bloeddruk laat meten. We hebben tenslotte maar één lichaam en daar moeten we zuinig op zijn.
Het is U gezondheid en U kunt er veel aan doen!
Pak die kans want meten is weten.
En als we ons hart optimaal willen houden, kunnen we maar beter ons al op jonge leeftijd goed preventief voeden en onderhouden.

Preventie kan heel veel ellende voorkomen voor Nu en in de toekomst!

Aan U de keus!


Met vriendelijke groet,
Monique

dinsdag 24 maart 2009

Van behandeling naar preventie: gezonde voeding speelt hierbij een grote rol!

PON: Mensen met overgewicht en obesitas moeten betere zorg krijgen.
Obesitas is een chronische ziekte die langdurige zorg en begeleiding behoeft. Er moet adequate zorg komen voor de grote aantallen mensen met overgewicht en obesitas. Daarover zijn zorgverleners, zorgverzekeraars, beleidsmakers en patiënten het eens, zo bleek tijdens werkconferentie van het Partnerschap Overgewicht Nederland. De nota overgewicht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport die vorige week openbaar werd, sluit aan bij deze visie.
Obesitas is chronische ziekte
Sleutelfiguren uit de wereld van zorgverleners, zorgverzekeraars, patiënten- en consumentenorganisaties en de overheid onderschreven unaniem de volgende stellingen:
1) Patiënten met obesitas moeten niet worden gediscrimineerd en gestigmatiseerd.
2) Patiënten met obesitas hebben het recht op gepaste en toegankelijke ketenzorg.
3) Patiënten, zorgverleners en verzekeraars hebben daarbij ieder hun eigen verantwoordelijkheid.

Obesitas moet beschouwd worden als een chronische aandoening die langdurige zorg en begeleiding nodig heeft, concludeerden de deelnemers. Dit is belangrijk voor patiënten die obesitas nu erkend zien als ziekte en daarmee uitzicht krijgen op beter zorg. Ook is dit belangrijk voor zorgverleners die, wanneer zij intensieve en langdurige zorg nodig achten, dan verzekerd zullen zijn van een vergoeding.

Samen op weg naar betere organisatie en financiering van de zorg!
Uit de CBO-richtlijnen kunnen we uit de hoofdlijnen al aflezen hoe de zorg voor overgewicht en obesitas er uit komen te zien. De zorgstandaard, die het PON in 2009 ontwikkelt, zal beschrijven wat goede zorg voor overgewicht en obesitas is. Ook beschrijft men hierin hoe de zorg georganiseerd moet worden. Wie de regie de gehele behandeling in handen heeft en welke competenties nodig zijn om onderdelen van de behandeling uit te voeren, komt de kwaliteit van de zorg ten goed. Ook de rol van de patiënt wordt door de zorgstandaard beschreven. De patiënt zal centaal staan, waarbij deze zoveel mogelijk de verantwoordelijkheid moet nemen voor de eigen gezondheid en daarbij optimaal ondersteund wordt door zorgverleners.
Verder zal de zorgstandaard zijn afgestemd met zorgstandaarden voor andere chronische aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten en zal het accent verschuiven van behandeling naar preventie.
Dit alles is een grote omewenteling, maar wel een waarvan men het nut en de noodzaak inziet.
Verder lijkt de capaciteit, om iedereen die daar baat bij zou hebben een optimale behandeling te geven, onvoldoende door een nog ontoereikende organisatie en financiering van de zorg.
Uitgangspunt
De zorgstandaard vormt straks een waarborg voor kwaliteit van de zorg. Hij dient als uitgangspunt voor afspraken tussen zorgverleners en zorgverzekeraars over welke zorg voor vergoeding in aanmerking komt. De verbetering van de kwaliteit van leven van de patiënten en de kosteneffectiviteit van interventies moeten hierbij voorop staan, werd vastgesteld op de bijeenkomst. Dit alles betekent dat er veel geïnnoveerd zal moeten worden in de zorg. Het PON zal hierbij de kennis en kunde van de bestaande zorgverleners optimaal positioneren.
Bron: PON


Als we dit bericht weer eens lezen, dan is het fijn dat de partijen allemaal ingaan zien, dat Preventie voor behandeling gaat.
Preventief voor je zelf zorgen, je kunt je lichaam geen groter plezier doen. Maar waarom gaan wij als mensen daar pas aan denken, als we met ons lichaam in de problemen komen?
Dit komt omdat preventie een gewoonte moet worden in Uw leven. In ons dagelijks leven moeten we bepaalde patronen veranderen. De meeste mensen onder ons hebben moeite om te veranderen. Dus in dit geval is het ook vrij logisch dat mensen hier problemen mee hebben. Negen jaar geleden heb ik mijn rug gebroken. Een lange lijdensweg dat kan ik U garanderen. Ik was toen nog maar 33 jaar oud, en kost wat het koste ik wilde beter worden. Ik heb veel artsen, therapieën ondernomen, maar alles hielp een klein beetje, maar ik had iedere dag pijn, en mijn lichaam was doodmoe. Totdat ik Preventief mijn eigen bent gaan voeden.Voedingssupplementen van hoogwaardig kwaliteit. Geen chemische voedingssuplementen maar natuurlijke voedingssuplementen met een opname capaciteit van ruim 90 procent. Ik kon mijn eigen lichaam niet geloven, maar mijn lichaam werd steeds een beetje gezonder. Ik kreeg meer energie, minder pijn ik kon mijn eigen lichaam bijna niet geloven. Na vier jaar veel ondernomen te hebben, was het omkeer punt bereikt. Ik kreeg hierdoor weer zin in het leven. Nu inmiddels is het 9 jaar geleden dat ik mijn rug heeft gebroken, maar ik wil dit met alle mensen wereldwijd delen. Je hebt maar een lichaam wees daar zuinig op. Door mijn eigen initiatief om mijn lichaam preventief te gaan voeden, ben ik de Monique weer van vroeger. Ik kan weer mijn dagelijks dingen doen die ik voor het ongeval ook kon doen. Door dit geweldige resultaat heb ik weer de energie en plezier in mijn leven terug gekregen.
Lieve mensen we moeten niet af gaan wachten, wat de zorgverzekeraars en zorgverleners voor ons bepalen. Maar als U het voelt dat het zo niet meer langer kan met Uw lichaam, ga op Uw gevoel af, en onderneem het gene wat U denkt wat goed voor U kunt werken.

Ik volgde mijn gevoel want ik wilde beter worden.
Dit was tegen de wil van de medische wereld.
Ik kreeg resultaat en dat was voor mij belangrijk!
Ik heb mijn lichaam terug gekregen, daar ben ik zo dankbaar voor dat is met geen pen te beschrijven.

Lieve mensen hou vol, en denk eraan dat we met z´n allen echt een andere toekomst tegemoet kunnen gaan, als we bereidt zijn ons probleem Preventief met elkaar aan pakken!

Preventie en een gezonde toekomst bereiken we alleen als we samenwerken voor resultaat!

Liefs Monique

maandag 23 maart 2009

Huismijt verdwenen door gezonde voeding een nieuw leven gekregen.

Marlies 22 jaar heeft heel haar leven al last van allergieën. Mijn moeder kwam in contact met de buurvrouw, en ze zei:,, Nu heb ik denk ik iets voor Marlies voor haar allergieën.”
Mijn moeder zei:,, Nou kom maar op, we hebben al zoveel geprobeerd om haar allergieën onder controle te krijgen maar wat nooit gelukt is.”
Maar kom maar op met het goedje, want je weet maar nooit!

Enzo kwam ik in aanraking met het product Phyto-Vite.
Ik had vroeger veel last van allergie voor stof en huismijt. Als ik in een stoffige omgeving was, kreeg ik direct tranende rode ogen en begon ook nog eens flink te niezen.
Als ik bij een vriendin ging logeren, moest ik altijd hoezen meenemen voor mijn bed en dekbed.
Sinds ik Phyto-Vite gebruik, dit is een natuurlijke vitaminen en mineralen voedingssupplement heb ik veel minder last van mijn allergie.
En als ik nu ga logeren kan ik mijn hoezen en dekbed lekker thuis laten.
Dit is heel veel jaren anders geweest.

Een bijkomend voordeel is dat ik ook nooit meer aften in mijn mond heeft, en dat was voor Phyto-Vite vaak wel het geval.
Phyto-Vite is dus niet alleen een product voor oudere mensen, maar zelfs voor iemand die in de bloei van haar leven is, heeft het product zijn vruchten afgeworpen.
Geen dag meer zonder Phyto-Vite want doordat ik geen rode ogen meer heeft kan ik ook mijn ogen eindelijk weer eens mooi opmaken. En dat wil je toch ook als je jong bent.

Nu kan ik mijn gezicht weer opmaken, door de verzorging van de binnenkant van mijn lichaam.
Buurvrouw Bedankt


Groetjes Monique