vrijdag 23 oktober 2009

Gezonde voeding de oplossing voor meer beterschap bij de minster








Dokters beloven minister beterschap
Huisartsen hebben het ministerie van Volksgezondheid beloofd dat ze minder fouten maken. Apothekers, tandartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten hebben daar ook afspraken over gemaakt.

Deze medische beroepsbeoefenaars gaan dossiers van patiënten beter bijhouden, worden beter bereikbaar en gaan meer gegevens uitwisselen. De ziekenhuizen en medisch specialisten hadden dat eerder ook al afgesproken. Gelukkig gaat dit nu eindelijk ook gebeuren, negen jaar geleden had ik mijn rug gebroken, en toen stond voor mij al vast, al zou er een betere samenwerking komen met alle partijen dan zou er minder leed zijn in de gezondheidszorg.

Feiten
Omdat er elk jaar honderden mensen sterven, doordat er een verkeerde diagnose is gesteld, foute medicijnen of missers bij operaties willen ze nu het verbeteren van de patiëntveiligheid.

Huisarts moet meer initiatief
De huisarts moet zelf meer initiatief tonen als hij patiënten met psychotische stoornissen in zijn bestand heeft. ''De huisarts moet niet wachten tot de patiënt of zijn familie om hulp komt vragen, maar moet de patiënt regelmatig zelf zien.''

Dat stelt Marian Oud in haar proefschrift 'Zorg van de huisarts voor mensen met ernstige psychische stoornissen' waarmee ze 28 oktober promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In het onderzoek komt naar voren dat huisartsen het opsporen en behandelen van lichamelijke aandoeningen bij psychosepatiënten wel tot hun verantwoordelijkheid rekenen, maar dat ze daarin vooralsnog geen uniform beleid voeren.

Lichamelijke aandoeningen
Volgens Marian Oud hebben patiënten met psychotische stoornissen een grotere kans op bijkomende lichamelijke aandoeningen als overgewicht, suikerziekte, hart- en vaatziekten en longziekten. Zij hebben een kortere levensverwachting.
Door hun sociale en cognitieve beperkingen en omdat deze patiënten niet altijd een duidelijke hulpvraag hebben, is het voor huisartsen moeilijker in te schatten welke geneeskundige zorg er nodig is. Er is een brede benadering nodig. Samen met de patiënt moet de huisarts een juiste balans vinden tussen toekijken en bemoeien.

Gezonde voeding voor meer beterschap
Als de minister in gaat zien dat gezonde voeding een deel van de oplossing voor minder lichamelijk leed is in de gezondheidszorg dan zouden er jaarlijks minder doden te betreuren zijn. Patiëntveiligheid begint met kijken naar een oplossing voor de patiënt eerst met gezonde voeding en therapieën en daarna met medicijnen. En als het niet anders kan een combinatie van gezonde voeding, therapieën en medicijnen.

Ik heb al deze gezondheidsproducten aan mijn eigen lijf ondervonden, toen ik opzoek was naar een gezonder lichaam. Door mijn ervaringen die ik de laatste vijf jaar heeft ondervonden is voor mij één ding duidelijk:
Je leert snel inzien waaraan je je vertrouwen kunt geven.

Lieve mensen als je diep in je hart weet dat bepaalde dingen niet goed voor je zijn, houd dan op ze na te jagen en vervang ze dor dingen die beter bij je passen en die bereikbaar zijn.

Met een enkele kaars kunnen duizenden kaarsen aangestoken worden, zonde de levensduur van die ene kaars te verkorten. Laat jouw vertrouwen in gezonde voeding het vertrouwen in gezonde voeding bij ontelbare anderen aansteken.

Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

donderdag 22 oktober 2009

Gezonde voeding de oplossing voor werkgever en werknemer


3 op 4 werknemers werken slecht voor gezondheid

Weet U als werkgever hoe Uw werknemers over hun gezondheid denken op de werkvloer? Als werkgever willen we het beste voor onze werknemers. Het is tenslotte zo, een gezonde werknemer presteert beter, hierdoor verloopt de samenwerking op de werkvloer ook beter, waardoor er weer meer rendement te halen is uit de onderneming. Hierdoor ontstaat er een WIN-WIN situatie zowel voor werkgever als voor de werknemer/ster.

Onderzoek met schrikbarende feiten
3 op 4 werknemers menen dat een verslechterende gezondheid – deels – te wijten is aan het werk dat zij uitoefenen. 6 op 10 werknemers vinden dat de arbeidsomstandigheden verslechterd zijn door de crisis. Dat blijkt uit een grootschalige, Europese enquête over onze werkomstandigheden, die het Europees agentschap voor de veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) voerde naar aanleiding van de Europese week van de veiligheid en gezondheid op het werk (19-23 oktober).

Voor meer informatie klik hier
Laten we er met elkaar voor zorgen, dat de arbeidsomstandigheden en onze gezondheid weer verbeterd.

Als je je eigen krachten kent en de verzamelende krachten van de mensen om je heen die je kunt aanspreken, dan kun je vol vertrouwen elke beslissing nemen!
Laten we er met elkaar voor gaan, om de veiligheid en de gezondheid van alle werkgever/ster en werknemers/sters op de werkvloer zo te creëren dat we met elkaar heel de wereld weer aan kunnen.
Gezonde voeding op de werkvloer is daar een deel van!

Werkgever en werknemer/ster bedenk dat de grootste daden niet door kracht tot stand komen, maar door doorzettingsvermogen. Gewapend met vastbeslotenheid, toewijding en vaardigheid kan iemand de meeste dingen zelfverzekerd aanpakken!
Voor meer informatie betreffende voeding en kracht klik hier
Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

woensdag 21 oktober 2009

Gezonde voeding een manier om de griep buiten Uw deur te houden




De jaarlijkse griepprikcampagne is weer van start gegaan. Vele mensen hebben al de prik voor de Mexicaanse griep gehad, maar nu is het eindelijk zover dat we weer een prik kunnen halen voor de gewone griep.

Risicogroepen, zoals ouderen boven de 60 en chronisch zieken, zoals mensen met diabetes en hart- en vaatziekten, astmapatiënten, kunnen weer een uitnodiging van hun huisarts ontvangen.

De inenting voor de jaarlijkse wintergriep staat helemaal los van de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Wie besluit om zich te laat inenten tegen de gewone griep, moet minimaal 2 weken wachten voor hij de prik tegen de Mexicaanse griep haalt.

Feiten
In Nederland laten jaarlijks bijna 4 miljoen mensen zich vaccineren tegen de griep.
Het vaccin biedt voor ongeveer 80% bescherming tegen de griep. 100% bescherming zal nooit lukken. Dat komt omdat men van te voren niet precies weet welke virussen er die winter zullen heersen.

In het vaccin zit een cocktail van 3 virussen waarvan de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) denkt dat die de komende winter een hoofdrol zullen spelen.

Na vaccinatie heeft U wel altijd een hogere weerstand, dus mocht je toch de griep krijgen, dan zul je daar hopelijk minder last van hebben.
Maar waarom de griepprik halen, als je met gezonde voeding veel kan doen voor je lichaam. Vaak zien we om ons heen, dat mensen daar niets van te horen krijgen via hun huisarts. Natuurlijke hoogwaardige voedingssupplementen kunnen U helpen om Uw weerstand te verhogen.

Sinds ik al jaren Phyto-Vite® eet naast mijn dagelijkse maaltijden, als aanvulling van mijn voedingsschijf heb ik bijna nooit last meer van de griep.

Natuurlijk kan ook dit product net als de griepspuit het niet helemaal voorkomen dat U toch de griep krijgt. Maar ik weet uit eigen ervaring dat er voor mij geen dag meer bestaat zonder deze gezonde voeding.

Deze gezonde voeding deel ik graag met alle kinderen en volwassen mensen over de gehele wereld! Bij veel producten gaat het om de inhoud van het product. Maar deze voeding bewijst nu eenmaal dat door de juiste samenstelling van stoffen Uw lichaam gevoed wordt, met dat gene waar Uw lichaam behoefte aan heeft!

Ervaring vindt men niet door te lezen of over een bepaald onderwerp te spreken
Ervaring kun je niet bespreken…. Ervaring moet men ondergaan!
Ik wens alle kinderen en volwassen mensen op deze aardbol een fijne gezonde herfst en wintertijd toe!

Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige

dinsdag 20 oktober 2009

Zoek een uitdaging, en kies bewust voor gezonde voeding zo blijft U ook nog eens gezond tijdens Uw pensioen


Stoppen met werk na pensioen slecht voor de gezondheid
Amerikaanse onderzoekers van de University of Maryland suggereren dat helemaal stoppen met werken na je pensioen slecht kan zijn voor je gezondheid.

Deze onderzoekers bestudeerden voor hun onderzoek ruim 12.000 mensen die aan het begin van het onderzoek tussen de 51 en 61 jaar oud waren. Ze ontdekten dat mensen die na hun pensioen tijdelijk of parttime werk bleven doen in dezelfde sector, minder vaak ernstige ziektes hadden. Uit onderzoek bleek ook wanneer mensen volledig stopten met werken of gingen werken in een andere sector er een verslechtering van hun gezondheid te zien was. Bron: Zorgplanet geplaatst op 16-10-2009

Kies voor pensioen maar kies bewust voor Uw gezondheid
Uit dit onderzoek komt naar voren dat het goed is als een mens ook als hij/zij met pensioen gaat nog iets blijft ondernemen. Of het nu bij de huidige werkgever is, of als zelfstandige ondernemer, voor onze gezondheid is het goed om iets om handen te hebben.

Kies dan bewust voor gezonde voeding en Uw gezondheid en zie dat ook U hier een mooi steentje kan bijdragen aan een gezondere wereld! Wat is er mooier als U op een leeftijd komt dat werken niet meer moet, maar mag. Maar dat U aan Uw eigen gezondheid werkt en dat overbrengt op andere mensen. Door gezonde voeding en een manier om geld te verdienen kunt U mee werken aan een bewuster en gezondere wereld.
Reken maar dat er nog genoeg werk te doen is, om mensen bewust te laten worden wat gezonde voeding voor hun lichaam kan betekenen!

Waarom is de wereld zo gevaarlijk en worden er veel mensen ziek als zij met pensioen gaan?
Dat komt niet door kwaadwillende figuren, maar omdat zovele bereid zijn erbij te staan, ernaar te kijken en niets te doen om hen tegen te houden.
Om zeker te zijn van een betere gezondere wereld, moet je bereid zijn er wat aan te doen.


Met onze gedachten maken we de wereld waarin we leven; met zelfverzekerde en zuivere gedachten maken we het een veiligere en vreedzamere plek om te leven.
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 19 oktober 2009

Proteïnen de gezonde voeding die senioren extra hard nodig hebben








Als we eenmaal ouder worden komt het nog al eens voor dat senioren over kleedjes in de woonkamer vallen, of gewoon ten val komen door bijvoorbeeld de drempel niet goed te hebben gezien. Of bij de bezige huisvrouwen, even op de stoel klimmen om het spinnenrag weg te halen. Wat vaak voorkomt is dat we vallen, en dat we in het gips komen. Met alle nare gevolgen van dien.

Proteïnen
Als we ouder worden hebben we nu eenmaal meer nood aan proteïnen omdat proteïnen ervoor zorgt dat het weefsel wordt onderhouden en bij een val partij, en als we iets gebroken hebben zorgt proteïnen voor een spoedig herstel.

Proteïnen zorgt er voor dat het de vermindering van de spiermassa tegen gaat, en draagt hierdoor bij aan het voorkomen van valpartijen. Proteïnen komt ook voor in mager vlees, eieren, vis, melk en afgeleiden producten maar ook soja, peulvruchten en granen zijn rijk aan proteïnen.

ProXtreme™
Een aanvulling op Uw voeding kan ProXtreme™ voor U betekenen. Dit is een multi-proteïne die een wetenschappelijk mengsel bevat van wei- en eiwitconcentraten. Deze uitgebalanceerde combinatie van diverse eiwitbronnen verschaft 25 gram eiwit per portie en slechts drie gram of minder koolhydraten.

Gezonde voeding voor senioren
Voor senioren die moeite hebben om voedsel te verteren is ProXtreme een ideale verhouding van essentiële en niet-essentiële aminozuren in de gemakkelijkst te verteren vorm en levert tegelijkertijd een hoog gehalte van de aminozuren met zijketens (BCAA´s)

Ook zorgt het product ervoor dat de stofwisselingssnelheid verhoogt, en dit is ook ideaal omdat veel senioren last hebben van een vertraging van de stofwisseling. Ouderen hebben een verminderde eetlust, hun geur en smaak zijn minder scherp en de tanden kauwen minder goed. Senioren die een slechte eetlust hebben kan ProXtreme™ ook als extra tussenmaaltijd of als maaltijdvervanger fungeren. Wist U dat ook bij senioren de afscheiding van fermenten en enzymen, die de vertering bevorderen, als de hoeveelheid maagzuur af neemt? Ook werken de nieren langzamer. De verteringstijd wordt hierdoor langer en de opname van voedingsstoffen op celniveau is enigszins gewijzigd. Reden te meer om goed voor Uw lichaam te zorgen.

Voor meer informatie klik hier
Zorg dat Uw gezondheid in de beste handen is,……Uw eigen handen!
Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige