maandag 19 oktober 2009

Proteïnen de gezonde voeding die senioren extra hard nodig hebben








Als we eenmaal ouder worden komt het nog al eens voor dat senioren over kleedjes in de woonkamer vallen, of gewoon ten val komen door bijvoorbeeld de drempel niet goed te hebben gezien. Of bij de bezige huisvrouwen, even op de stoel klimmen om het spinnenrag weg te halen. Wat vaak voorkomt is dat we vallen, en dat we in het gips komen. Met alle nare gevolgen van dien.

Proteïnen
Als we ouder worden hebben we nu eenmaal meer nood aan proteïnen omdat proteïnen ervoor zorgt dat het weefsel wordt onderhouden en bij een val partij, en als we iets gebroken hebben zorgt proteïnen voor een spoedig herstel.

Proteïnen zorgt er voor dat het de vermindering van de spiermassa tegen gaat, en draagt hierdoor bij aan het voorkomen van valpartijen. Proteïnen komt ook voor in mager vlees, eieren, vis, melk en afgeleiden producten maar ook soja, peulvruchten en granen zijn rijk aan proteïnen.

ProXtreme™
Een aanvulling op Uw voeding kan ProXtreme™ voor U betekenen. Dit is een multi-proteïne die een wetenschappelijk mengsel bevat van wei- en eiwitconcentraten. Deze uitgebalanceerde combinatie van diverse eiwitbronnen verschaft 25 gram eiwit per portie en slechts drie gram of minder koolhydraten.

Gezonde voeding voor senioren
Voor senioren die moeite hebben om voedsel te verteren is ProXtreme een ideale verhouding van essentiële en niet-essentiële aminozuren in de gemakkelijkst te verteren vorm en levert tegelijkertijd een hoog gehalte van de aminozuren met zijketens (BCAA´s)

Ook zorgt het product ervoor dat de stofwisselingssnelheid verhoogt, en dit is ook ideaal omdat veel senioren last hebben van een vertraging van de stofwisseling. Ouderen hebben een verminderde eetlust, hun geur en smaak zijn minder scherp en de tanden kauwen minder goed. Senioren die een slechte eetlust hebben kan ProXtreme™ ook als extra tussenmaaltijd of als maaltijdvervanger fungeren. Wist U dat ook bij senioren de afscheiding van fermenten en enzymen, die de vertering bevorderen, als de hoeveelheid maagzuur af neemt? Ook werken de nieren langzamer. De verteringstijd wordt hierdoor langer en de opname van voedingsstoffen op celniveau is enigszins gewijzigd. Reden te meer om goed voor Uw lichaam te zorgen.

Voor meer informatie klik hier
Zorg dat Uw gezondheid in de beste handen is,……Uw eigen handen!
Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten