vrijdag 15 januari 2010

Gezonde voeding magnesium een wondermineraal




Wist U dat magnesium in de top drie staat van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens?
Een goed magnesiumgehalte in het lichaam is de basis voor een optimale gezondheid. Voorafgegaan door zuurstof en water. Magnesium wordt het wondermineraal of de vonk van het leven genoemd en is een zeer belangrijk element dat onze onverdeelde aandacht verdient. Het Chinese teken “Mei” is samengesteld uit de symbolen voor “mineraal” en “mooi”. Veel mensen hebben onwetend een ernstig chronisch tekort met alle daaruit voortkomende gevolgen van depressie tot hart- en vaatziekten, van autisme tot diabetes en van migraine tot MS.

In Nederland is de bodem zeer arm aan het element magnesium. Het gebruik van kunstmest en de industriële voedingsbewerking heeft over het algemeen tot gevolg dat veel mensen in Nederland lijden aan klachten die worden veroorzaakt door min of meer ernstige chronische tekorten van vooral magnesium. Ook zorgen factoren als stress, electrosmog medicijngebruik, luchtvervuiling, en vaccinaties voor een sterke daling van het magnesiumgehalte in het lichaam.

De rol van gezonde voeding magnesium in ons lichaam
Magnesium reguleert maar liefst 325 enzymen in ons lichaam waarvan de productie, het transport en de opslag van energie de belangrijkste functie is. Ook draagt het mineraal zorg voor de elektrische geleiding in ons zenuwstelsel. Het reguleert ons hartritme, onze bloeddruk en voorkomt epilepsie. Magnesium is essentieel voor de eiwitsynthese van DNA en RNA, dus voor groei en ontwikkeling en het speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van een goed functionerend immuunsysteem. Het reguleert tevens de calciumopname in de cellen en waar calcium zorgt voor de contractie, daar zorgt magnesium voor de relaxatiefase. Beiden werken samen en kunnen niet zonder elkaar. Magnesium zorgt voor de ontspanning van alle skeletspieren, ingewanden en van de hersenen. Het zorgt voor een goede slaap en is minstens zo belangrijk voor een goede botopbouw als calcium. Wist U dat een groot deel van de botontkalkingepidemie te wijten is aan een chronisch magnesiumtekort? Jammer dat de reguliere geneeskunde dit nu nog niet toegeeft. Maar wie weet de wereld veranderd, dus hopelijk veranderd de reguliere geneeskunde met ons mee.

Niet schrikken:
Symptomen van een mogelijk magnesium tekort

Verstijfde, verharde en verkrampte spieren, nervositeit, (chronische) vermoeid, overspannenheid, uitputtingsverschijnselen, onrust, prikkelbaarheid, alertheid, concentratie, geheugen- en woordbenoemingsstoornissen, duizeligheid, hoofdpijn, te hoge of te lage bloeddruk (magnesium is een ‘natuurlijke bètablokker’), slaapstoornissen, constipatie, overgevoeligheid voor lawaai en (fel) licht, angsten, fobieën en depressiviteit, stotteren, hyperreactiviteit en onhandelbaarheid en nauwelijks te beïnvloeden onrust bij (jonge) kinderen. Problemen met circulatie, spijsvertering, spieren en het zenuwstelsel hangen vaak samen met een magnesiumtekort net als aandoeningen die met “de oude dag” te maken hebben aangezien vooral ouderen vaak een ernstig chronisch magnesiumtekort hebben.

Feiten
Doordat er al veel onderzoeken zijn gedaan is er een verband tussen een chronisch magnesiumtekort en astma, diabetes, alcoholisme, Alzheimer, epilepsie, autisme, ADHD, hart- en vaatziekten, CVS, migraine, menopauze, osteoporose, PMS, vruchtbaarheidsproblemen, SIDS, cariës, RSI, auto-immuunziekten zoals MS, ALS, reuma, psoriasis en eczeem, de ziekte van Parkinson en psychische aandoeningen als angst- en paniekstoornissen, depressiviteit, stemmingswisselingen, agressie, bipolaire stoornissen en schizofrenie.
Gezonde voeding maakt mensen onafhankelijker
Magnesium wordt massaal genegeerd door de huidige medische wereld dit komt deels door onwetendheid bij veel artsen. Maar ongetwijfeld ook omdat magnesium niet te patenteren is. Een goed magnesiumgehalte zou veel mensen op een goedkope manier een stuk gezonder houden. Het zou mensen krachtiger en onafhankelijker maken. En wat dacht U al het lijden dat door het aanvullen van magnesium zou kunnen worden voorkomen.

Gezonde voeding zorgt voor verjonging
Wist U dat magnesium ook wel het best bewaarde geheim tot gezondheid en verjonging wordt genoemd? Door dit geheim over gezonde voeding niet aan onze bevolking te vertellen, kan de farmaceutische industrie vele miljarden aan inkomsten verdienen omdat mensen ziek worden.Gezonde voeding Phyto-Vite® bevat alle ingrediënten die een mensenlichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Laat U niet verleiden dat gezonde voeding ( hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen) niet nodig zijn voor Uw lichaam.

Door op tijd U zelf te verleiden met gezonde voeding( hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen) , zorg U er zelf voor dat leiden, niet lijden wordt!

Liefs
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

woensdag 13 januari 2010

Het belang van gezonde voeding voor Uw hart

Woensdag 13 januari 2010
Er zijn nog geen twee weken om in het nieuwe jaar 2010 en als ik om mij heen kijk in mijn familie en vriendenkring is er in dit nieuwe jaar al veel gebeurd.
Mijn moeder moest terug naar het ziekenhuis voor haar hart. Zij had medicijnen voor haar hart, maar ze werd daar misselijk van, en ze kon bijna geen ademhaling meer krijgen bij de minst geringste inspanning. Niet echt een pretje voor haar, maar zo bang als ze is, luistert ze met veel geloof naar haar artsen. Die het met haar ook niet meer echt weten. De ene arts zegt door gaan met de medicijnen en de andere arts zegt onmiddellijk stoppen. Wat moet je hier nu mee als leek!

Mijn vader is ook hartpatiënt en heeft vorig jaar het zelfde mee gemaakt met zijn medicijnen. Hij werd ook naar van zijn medicijnen maar hij besloot om er zelf dan maar minder in te nemen. Gelukkig pakte dit goed uit, en met mijn vader gaat het redelijk.

Mijn buurman is nog geen jaar geleden gekatheteriseerd en heeft al weer last van verstoppingen. Ook met hem gaat het helaas niet zo als het wezen moet, maar de buurman mag over twee weken terug komen om te kijken, wat ze met hem gaan doen in het ziekenhuis.

Een andere kennis van mij, heeft het al jaren aan zijn hart, maar hij plaste bloed en ging naar de huisarts. Niets om je ongerust over te maken. Maar deze meneer stapte in de auto en reed naar Duitsland voor een Prescan onderzoek. Hieruit kwam voort dat hij snel naar een hartspecialist was en die moest hem verder onderzoeken. Gelukkig vrijdag 8 januari kon hij terecht in het ziekenhuis maar ik weet nog niet hoe het gegaan is in het ziekenhuis. Wel weet ik dat Prescan hem verschillende voedingsupplementen voorschreef voor een gezonder hart te optimaliseren. Eindelijk eens positief nieuws over voedingsupplementen.

Deze meneer kwam gelijk de zelfde dag naar ons, en kwam om de hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen. Wat ik en mijn man al jaren verkondigde werd nu bevestigd door een arts in een witte jas. Fijn, want met gezonde voeding kan U je hart op een gezonde manier ondersteunen.

En dan is het twee januari ´s avonds om 19.45uur overlijdt mijn schoonzusje haar vader op 77 jarige leeftijd. Zomaar plotseling als een donderslag bij heldere hemel. Een gezonde man, en opeens hou zijn hart er mee op. Alle lof voor de ambulance broeders zij hebben hem nog gereanimeerd maar het mocht niet meer baten. Een mensenleven is opeens snel voorbij en wij staan als buitenstaanders machteloos.

Zorg goed voor Uw hart en kies bewust voor gezonde voeding
Ik heb al vele verhalen geschreven over gezonde voeding, maar laten we er met elkaar voor zorgen dat mensen met een passie over gezonde voeding worden gehoord. Het is belangrijk voor ieder levend wezen op deze aardbol dat we gezonde voeding binnen krijgen. Kies voor gezonde voeding (naast U dagelijkse gezonde maaltijden aanvullen met hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen) als U nog gezond bent.

Ik raad iedereen aan die meer wil weten over het ware gezicht van de farmaceutische industrie het boek te kopen van: Bijwerkingen waarvan sommige dodelijk kunnen zijn. Als U dit boek gelezen heeft, begrijpt U misschien waarom gezonde voeding een goed alternatief is voor Uw lichaam. Op de link van mijn blog kunt U het boek bestellen via succesboeken.

Verder wens ik iedereen nog een fijne week toe! Dit verhaal is vandaag extra voor mijn blog, omdat ik vond dat ik dit met heel de wereld moet delen. Gezonde voeding we kunnen er in mijn optiek niet snel genoeg mee beginnen voordat het te laat is.

Veel liefs
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

maandag 11 januari 2010

Gezonde voeding de oplossing voor een nieuwe wereld!



Wist U dat er groeiende kritiek is op de macht van farmaceuten?
Mexicaanse griep 'loze pandemie'

In Europa groeit de kritiek op de macht die geneesmiddelenbedrijven hebben uitgeoefend bij het uitroepen van een wereldwijde uitbraak van Mexicaanse griep. Het parlement van de Raad van Europa vindt dat experts van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die uiteindelijk een pandemie van Mexicaanse griep uitriep, zich te veel hebben laten leiden door farmaceutische ondernemingen met directe belangen bij vaccins en andere geneesmiddelen tegen het H1N1-virus.
Dit is geen klein bericht wat ik afgelopen week in de telegraaf las.

Grootste medische schandaal van deze eeuw
De raad van Europa, waarin 47 Europese landen zitting hebben, wil dat later deze maand een onderzoek en een spoeddebat worden gehouden naar de opmerkelijke knieval van de WHO voor de geneesmiddelenindustrie. De Duitse parlementsvoorzitter van de raad, Wolfgang Wodarg, noemt het uitroepen van de 'loze pandemie' één van de grootste medische schandalen van deze eeuw. "Het uitroepen van een alarmerende pandemie mag nooit worden beïnvloed door medicijnverkopers", stelt hij. De tekst van een ontwerpresolutie die tijdens het aanstaande spoeddebat waarschijnlijk de steun krijgt van veruit de meeste van de 47 landen, ademt eveneens die uiterst kritische geest. De resolutie stelt onder meer dat miljoenen gezonde mensen wereldwijd nodeloos zijn blootgesteld aan onbekende neveneffecten van griepvaccins die onvoldoende waren getest.

Een oproep aan de raad van Europa kijk eens door een andere bril naar gezonde voeding?
Wist U dat gezonde voeding (d.m.v. hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen) er voor kan zorgen dat een mensenleven er heel anders zal kunnen uitzien? Vele mensen komen te overlijden door verkeerd medicijnen gebruik en vaccinaties. Tijd om eens rond te kijken, waar er voor ieder mens winst te behalen is wat betreffende hun gezondheid. Gezonde voeding, beweging, lichamelijk en geestelijk in balans zijn de punten waar het allemaal om draait de afgelopen jaren. Maar wat doen wij met al die te korten aan voedingsstoffen in ons lichaam? Help ieder mens en maak ze bewust wat gezonde voeding (d.m.v. hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen) kan betekenen voor hun lichaam. We zien maar al te veel om ons heen mensen met hart-en vaatziekten, suikerziekte, kanker enz. Kijk eens door een andere bril naar gezonde voeding, en laat een mens weer gezond leven! Samenwerking van de medische wereld met de wereld van gezonde voeding kan er voor zorgen dat veel mensen levens gered kunnen worden.
En vergeet niet op een gezonde natuurlijke manier!
Gezonde voeding daar kunnen we in deze eeuw mee thuis komen!

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige