vrijdag 15 januari 2010

Gezonde voeding magnesium een wondermineraal




Wist U dat magnesium in de top drie staat van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens?
Een goed magnesiumgehalte in het lichaam is de basis voor een optimale gezondheid. Voorafgegaan door zuurstof en water. Magnesium wordt het wondermineraal of de vonk van het leven genoemd en is een zeer belangrijk element dat onze onverdeelde aandacht verdient. Het Chinese teken “Mei” is samengesteld uit de symbolen voor “mineraal” en “mooi”. Veel mensen hebben onwetend een ernstig chronisch tekort met alle daaruit voortkomende gevolgen van depressie tot hart- en vaatziekten, van autisme tot diabetes en van migraine tot MS.

In Nederland is de bodem zeer arm aan het element magnesium. Het gebruik van kunstmest en de industriële voedingsbewerking heeft over het algemeen tot gevolg dat veel mensen in Nederland lijden aan klachten die worden veroorzaakt door min of meer ernstige chronische tekorten van vooral magnesium. Ook zorgen factoren als stress, electrosmog medicijngebruik, luchtvervuiling, en vaccinaties voor een sterke daling van het magnesiumgehalte in het lichaam.

De rol van gezonde voeding magnesium in ons lichaam
Magnesium reguleert maar liefst 325 enzymen in ons lichaam waarvan de productie, het transport en de opslag van energie de belangrijkste functie is. Ook draagt het mineraal zorg voor de elektrische geleiding in ons zenuwstelsel. Het reguleert ons hartritme, onze bloeddruk en voorkomt epilepsie. Magnesium is essentieel voor de eiwitsynthese van DNA en RNA, dus voor groei en ontwikkeling en het speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van een goed functionerend immuunsysteem. Het reguleert tevens de calciumopname in de cellen en waar calcium zorgt voor de contractie, daar zorgt magnesium voor de relaxatiefase. Beiden werken samen en kunnen niet zonder elkaar. Magnesium zorgt voor de ontspanning van alle skeletspieren, ingewanden en van de hersenen. Het zorgt voor een goede slaap en is minstens zo belangrijk voor een goede botopbouw als calcium. Wist U dat een groot deel van de botontkalkingepidemie te wijten is aan een chronisch magnesiumtekort? Jammer dat de reguliere geneeskunde dit nu nog niet toegeeft. Maar wie weet de wereld veranderd, dus hopelijk veranderd de reguliere geneeskunde met ons mee.

Niet schrikken:
Symptomen van een mogelijk magnesium tekort

Verstijfde, verharde en verkrampte spieren, nervositeit, (chronische) vermoeid, overspannenheid, uitputtingsverschijnselen, onrust, prikkelbaarheid, alertheid, concentratie, geheugen- en woordbenoemingsstoornissen, duizeligheid, hoofdpijn, te hoge of te lage bloeddruk (magnesium is een ‘natuurlijke bètablokker’), slaapstoornissen, constipatie, overgevoeligheid voor lawaai en (fel) licht, angsten, fobieën en depressiviteit, stotteren, hyperreactiviteit en onhandelbaarheid en nauwelijks te beïnvloeden onrust bij (jonge) kinderen. Problemen met circulatie, spijsvertering, spieren en het zenuwstelsel hangen vaak samen met een magnesiumtekort net als aandoeningen die met “de oude dag” te maken hebben aangezien vooral ouderen vaak een ernstig chronisch magnesiumtekort hebben.

Feiten
Doordat er al veel onderzoeken zijn gedaan is er een verband tussen een chronisch magnesiumtekort en astma, diabetes, alcoholisme, Alzheimer, epilepsie, autisme, ADHD, hart- en vaatziekten, CVS, migraine, menopauze, osteoporose, PMS, vruchtbaarheidsproblemen, SIDS, cariës, RSI, auto-immuunziekten zoals MS, ALS, reuma, psoriasis en eczeem, de ziekte van Parkinson en psychische aandoeningen als angst- en paniekstoornissen, depressiviteit, stemmingswisselingen, agressie, bipolaire stoornissen en schizofrenie.
Gezonde voeding maakt mensen onafhankelijker
Magnesium wordt massaal genegeerd door de huidige medische wereld dit komt deels door onwetendheid bij veel artsen. Maar ongetwijfeld ook omdat magnesium niet te patenteren is. Een goed magnesiumgehalte zou veel mensen op een goedkope manier een stuk gezonder houden. Het zou mensen krachtiger en onafhankelijker maken. En wat dacht U al het lijden dat door het aanvullen van magnesium zou kunnen worden voorkomen.

Gezonde voeding zorgt voor verjonging
Wist U dat magnesium ook wel het best bewaarde geheim tot gezondheid en verjonging wordt genoemd? Door dit geheim over gezonde voeding niet aan onze bevolking te vertellen, kan de farmaceutische industrie vele miljarden aan inkomsten verdienen omdat mensen ziek worden.Gezonde voeding Phyto-Vite® bevat alle ingrediënten die een mensenlichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Laat U niet verleiden dat gezonde voeding ( hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen) niet nodig zijn voor Uw lichaam.

Door op tijd U zelf te verleiden met gezonde voeding( hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen) , zorg U er zelf voor dat leiden, niet lijden wordt!

Liefs
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

1 opmerking:

  1. Heel belangrijk dat u aandacht aan het 'vergeten mineraal' magnesium besteed.
    Het is best moeilijk om het tekort aan dit belangrijke element weer aan te vullen. Volgens de American FDA (Food & Drugs -authority) haalt de gemiddelde Amerikaan nog niet de helft van de benodigde dagelijkse hoeveelheid (400 mg /dag)en daar komt dan bij dat ons lichaam veelal 75% - 80% van het ingenomen magnesium niet opneemt. Nog meer magnesium in voeding of supplementen leidt bij velen tot diarrhee.

    Wellicht dat de nieuwe zogenoemde 'transdermale toediening' (betekent: door de huid) de oplossing voor aanvulling van de toekomst is. Eenvoudig door een magnesiumchloride bad te nemen, of voetbad, of door gel of 'magnesium-oil op de huid aan te brengen. Het vorige zomer opgerichte Magnesium Health Institute verricht hiernaar ondeerzoek.
    Zie voor meer informatie: www.magnesiumhealthinstitute.com

    BeantwoordenVerwijderen