zaterdag 11 april 2009

Ieder mens en ieder bedrijf is bijzonder

Het is bijna Pasen.
Weer eens even de tijd, om eens dichter bij ons zelf tekomen.
Even onthaasten, en tijd voor je zelf in deze hectische wereld.
Ik wens iedereen een fijne Pasen, en rust maar eens lekker een paar daagjes uit.
Dit komt een mens ten goede, en we krijgen vaak als we tot rust komen meer inzicht in ons zelf en ons leven.

Ieder mens en ieder bedrijf is bijzonder!

Ieder mens is bijzonder. Een coachpraktijk heeft als doel een bijdrage te kunnen leveren aan uw herstel, welbevinden, ontdekken, ontwikkelen en groei van uw bijzonderheid.

Dit lukt het beste als wij in balans zijn. Wanneer er disbalans is kan zich dit uiten in vele vormen. Zowel op intellect (psyche) als lichamelijk niveau. Zoals een burn-out, onvrede op het werk en/of in privé, relatieproblemen enz.

Maar ook in nekpijn, rugklachten, vage klachten, allergieën tot zelfs aanwijsbare ziekten. Een coachpraktijk richt zich in de begeleiding op bewuste- en onbewuste processen waardoor het zelfhelend vermogen op lichamelijk en mentaal niveau wordt aangezet. Het resultaat hiervan zal zijn dat u zich gezonder gaat voelen, weer in uw kracht komt en zo de regie over uw leven weer zelf in de hand kunt en durft te nemen.

Ieder bedrijf is bijzonder. Voor het bedrijfsleven geldt: als uw individuele medewerker(ster), uw team of de organisatie onvoldoende functioneert, zal dit zichtbaar worden in de eindresultaten. Door het wegnemen van deze disbalans kan men weer het beste van zichzelf geven aan het team waarin iemand werkt, het team aan de organisatie en de organisatie aan zijn klanten. Daag je zelf als mens en organisatie uit om met ander ogen naar je zelf en de wereld te kijken. Niet van buiten opgelegd veranderen, maar transformatie van binnenuit is het doel. Centraal staat de eigenmogelijkheden, eigen verantwoording nemen en het zelfhelend vermogen van de mens.

Dit in combinatie met je zelf goed voeden, doet wonderen!

Hoe vaak zien we op de werkvloer niet, dat we in de middag al moe zijn. Waar komt dat door, soms zitten we niet lekker in ons vel, de druk op de werkvloer, werk en thuissituatie voor veel dames toch te zwaar belast. Dan kan het geen kwaad als U en Uw personeel op een gezonde manier natuurlijke voedingssupplementen tot U neemt. Ja, maar dan horen we vaak, dat was vroeger ook niet het geval en dat kunnen we ons personeel niet verplichten. Nee, natuurlijk niet. Maar de meeste mensen die gezond oud willen worden, zullen met dit nieuwe voorstel zeker blij zijn.

De wereld verandert, verandert U mee? Ieder mens en ieder bedrijf is bijzonder.

De sleutel naar gezondheid en succes zit aan de binnenkant.

Ik kan hier zelf over mee praten. Door mijn ongeluk, ben ik ook bij een coachpraktijk gekomen,door coaching en natuurlijke voedingssuppletie heb ik mijn leven terug gekregen. Dit is wat ik met heel de wereld wil delen.

Laten we zuinig op de mens en ons bedrijf zijn, want we zijn daadwerkelijk bijzonder!

Groetjes van Monique Bijl-van der Linden
Ervaringsdeskundige

vrijdag 10 april 2009

Dikkerds willen korter leven in ruil voor slank figuur

Maar liefst 43 procent van de mensen met gewichtsproblemen kiest voor een korter leven als ze hiermee tot aan hun dood verzekerd zijn van een slanke lijn, dat blijkt uit een Nederlands onderzoek.

Extreem
Een groot deel van de mensen op dieet is bereid wel erg ver te gaan voor een slank figuur. Zo zijn er mensen die onder meer operaties, hongerkuren, laxeermiddelen en pillen overwegen om hun droomlijn te krijgen. 43 procent van de mensen met gewichtsproblemen vinden het idee van een pil die je slank maakt in ruil voor een paar jaar van je leven aantrekkelijk. De enquête werd georganiseerd door valtaf.nl (ep)

Bron: HLN Lekker Eten (759502)

Ongelofelijk, mensen hier zijn natuurlijke voedingssupplementen voor!
Lieve mensen daar hoeft U niet korter voor te leven, om een slank figuur te krijgen.

Als U daadwerkelijk een gedragsverandering in Uw leven aan wilt brengen, door naast U dagelijkse maaltijd een natuurlijk voedingssupplement te eten en door meer te bewegen, dan krijgt U het figuur dat bij U hoort.

Hongerkuren, laxeermiddelen, operaties (als het andere allemaal niet helpt, dan zeg ik oké), maar producten die U gezondheid ten goede komen, daar moet U naar kijken.

Daardoor hoeft U echt niet een paar jaar van je leven in te ruilen, om een mooi slank figuur te hebben. Het enige waar U meer kans op heeft, is op een langer gezonder leven!

Op een langer gezonder leven daar heeft U hopelijk toch niets op tegen?

Een gezonder leven, dat wil ik met U delen.

Vaak is het de onwetendheid bij de mensen.

Maar doordat ik zelf in aanraking kwam, met deze producten is mijn man meer dan 20 kilo afgevallen. Ik was niet te dik, maar ik heb wel het lichaam gekregen net als voor de geboorte van mijn dochter. Nooit gedacht, maar op je 42ste dezelfde kledingmaat dragen als toen je 20 was is toch best leuk. Zei is inmiddels 15 jaar oud. Ik had het nooit gedacht, ik had maat 42 na de bevalling, en nu heb ik maat 36/38.

Zorg goed voor U zelf, dan zult U omgeving dat gaan zien.

Maar zeker aan U lichaam gaat U merken dat het de moeite waard is.

Succes, met de beslissing die U neemt, om slank te worden.

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 9 april 2009

Dikke nek aanwijzing voor hartklachten

Washington – De omvang van de nek geeft bij mensen evenveel aanwijzingen voor de risico´s van hartklachten als de omvang van de taille. Dit zijn de resultaten van een onderzoek van de Framingham Heart Study, dat tijdens een bijeenkomst van de Amerikaanse hartvereniging gepresenteerd werd.

Risico betekent een lagere waarde van `goed´cholesterol of een hogere waarde van glucose in het bloed. Goed cholesterol verplaatst cholesterol van de cellen terug naar de lever, waar het wordt afgebroken. Experts hebben 3300 mannen en vrouwen onderzocht met een gemiddelde leeftijd van 51 jaar. Hoe groter de nekomtrek, hoe hoger het risico bleek te zijn. Plaats van vet- Professor Jimmy Bell van het Klinisch Wetenschappelijk Centrum verklaarde dat onderzoek aantoont dat, gezondheid niet zozeer afhangt van iemands gewicht, maar vooral van de plaats waar het vet zich verzamelt”. Het risico op hartklachten stijgt wanneer iemand zowel een dikke nek als een grotere taille-omvang dan gemiddeld heeft. Het onderzoeksteam beschouwt het hebben van een dikke nek als een ruwe aanwijzing voor een vet boevenlijf, dat vaak in verband wordt gebracht met hogere risico´s op hartklachten. Vetophoping rond de lever en het hart zijn aan de buitenkant niet zichtbaar maar wel erg gevaarlijk voor de gezondheid. ,,Om dat te voorkomen heeft een dieet geen zin, maar moetje gaan bewegen”, aldus professor Jimmy Bell.

Bron: Ad.nl/diagnose/3069884/Dikke nek.

Als je dit leest, moeten wij ons zorgen maken.
Hoeveel dikke nekken zien we dagelijks wel niet lopen in ons landje. Mijn schoonvader had vroeger ook een dikke nek. Hij had eerst een pacemaker, en later is hij van zijn hart gestorven. Wij noemde zijn nek altijd kalkoenen nek. Wij staken er de draak mee, we wisten niet beter. Maar nu bijna 19 jaar later, denk ik wel eens had ik dat 19 jaar geleden maar geweten. Dan had mijn lieve schoonvader misschien nog langer mogen leven.

Want met bewegen, goede gezonde voeding kunnen we een hoop ellende voorkomen. Mijn schoonvader is maar 70 jaar geworden. Mijn schoonvader was vaak futloos, lage weerstand, en haalde ieder jaar een griepspuit. Toch was hij nog vaak verkouden. Win CoQ10 daar had ik 19 jaar geleden nog niet van gehoord. Tegenwoordig eet ik iedere dag uit de pot Win C0Q10. Dit product kan: • De energieproductie ondersteunen en handhaven via ATP-omzetting.• Schade door vrije radicalen helpen voorkomen. • Een gezonde, normale bloeddruk helpen handhaven. •Een gezond hart bevorderen. • Helpen bij de bescherming tegen oxidatie-stress. •Een gezond immuunsysteem bevorderen. •Een gezond neurologisch functioneren in stand houden.

Mijn schoonvader at altijd heel veel medicijnen. Daardoor had de lieve man last van vocht in zijn handen en voeten. Daardoor kon mijn schoonvader bepaalde dingen niet meer. Maar er is zoveel meer als medicijnen die goed voor U lichaam zijn. De wetenschappers hebben na 19 jaar veel meer kennis opgedaan van zaken. Lieve mensen laten wij er met elkaar voor zorgen, dat de wettenschappelijke onderzoeken naar gezonde voeding niet voor niets zijn geweest.

Voedingssuppletie in combinatie met medicijnen kan heel goed. Vraag altijd eerst nog even na bij U arts.

Wat doet U met Uw auto en,wat doet U met Uw eigen lijf!
“Super” wel in auto, niet in lijf…

In hun auto gooien de meeste mensen de beste brandstof, maar hun eigen lichaam komt er daarmee vergeleken bekaaid af.

Stop ´s morgens vroeg eens bij een tankstation en registreer voor de aardigheid eens hoeveel klanten er niet alleen voor benzine, autogas of dieselolie stoppen. Velen tanken er ook koffie en werken er zelfs een compleet ontbijt naar binnen. Als je dan kijkt waar zoal de keuze op valt, valt te constateren dat die veelal niets met gezondheid te maken hebben De auto staat ondertussen vol superbenzine, de chauffeur rijdt weg met een ongezond gevulde maag.

Tegenwoordig kunnen we bij het benzinestation zelfs al terecht voor vrij verkrijgbare medicijnen. Dit zijn de zogenaamde lifestyle-geneesmiddelen. Daarmee is de cirkel rond: je stopt er eerst ongezonde brandstof in en compenseert de gevolgen daarvan met een pilletje. Stel je voor dat die zelfde benzinepomp dermate slechte brandstof afleverde, dat we vaak hortend en stotend de straat uit zouden rijden.

Een hortende en stotende auto dat wil niemand. Hoe zouden we dat oplossen? Ook met een pilletje, of zouden we eisen dat ze ons niet van die rommel zouden leveren? (Ik denk het laatste). Het probleem is: slechte brandstof in je auto merk je vrijwel meteen, terwijl je lichaam nog wel een tijdje doorpruttelt voordat het begint te sputteren. Moraal van dit brandstofverhaal: Iedereen heeft een keuze, ook bij de pomp.

Wilt U geen gepruttel voor dat U lichaam gaat sputteren, denk dan maar na!
Geef je lichaam dat gene waar het omvraagt. Gezonde voeding, dagelijks voldoende beweging en U zult versteld staan wat een energierijk lichaam U bezit.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 8 april 2009

Veel Alzheimerpatiënten zijn ondervoed

Vergroot risico op ondervoeding bij ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer tast zoals bekend het geheugen aan. Mensen met deze aandoening vergeten daardoor soms dat ze niet gegeten hebben of zelf hoe ze moeten eten. Maar dat is niet de enige factor die het risico op ondervoeding bij Alzheimerpatiënten vergroot.

Ondervoed
30 tot 40 procent van de mensen met de ziekte van Alzheimer is ondervoed. Het falende geheugen is een van de factoren die het risico op ondervoeding doet toenemen, maar het is lang niet de enige factor.

Door de problemen met kauwen is de textuur van het aangeboden voedsel vaak onaangepast. Er zijn heel veel geneesmiddelen die hebben als bijwerking dat ze de smaak veranderen.

Als reactie op een oorspronkelijk overgewicht volgen patiënten vaak onaangepaste diëten.

Het zelfde geldt voor diabetes van het type 2. Het aantal opgenomen calorieën ligt bij bejaarden vaak te laag. Ze eten minder vlees, waardoor ze vaak te weinig eiwitten binnenkrijgen.

Neerslachtigheid of Depressies
Veel Alzheimerpatiënten kampen vaak met neerslachtigheid of een echte depressies en vaak ook lijden ze ook aan anorexia.

Ondervoed en wat kunnen we hier aan doen?
Om verbetering in de situatie te krijgen moeten eerst en vooral de bijgaande pathologieën zoals depressie, anorexia diabetici enz. behandeld worden die ondervoeding in de hand werken. Andere factoren moeten verbeterd worden, zoals de textuur van het voedsel, de smaak, en het opdelen van de maaltijden.

Oudere mensen moeten vaak een dieet tegen diabetes volgen zonder suiker, of een vermageringsdieet zonder vetten. Die opvatting moet dringend worden bijgesteld.
Probeer een evenwichtige voeding aan te reiken (compenseer bijvoorbeeld de verminderde vleesopname door melkproducten zoals melk, yoghurt of kaas. Houdt rekening met de voorkeuren van de patiënt.
Waarschuwingssignalen voor de omgeving?

Gewichtsverlies:
Een trouwring die losjes rond de vinger zit, kleren die te wijd worden een slecht passend kunstgebit enz.

Verandering in het eetgedrag:
Het bord dat niet wordt leeggegeten (vooral als het om de hoofdschotel gaat), selectieve anorexia, een afkeer voor hartige schotels en vooral voor vlees, en graag hebben de patiënten een duidelijke hang naar zoete producten.

Poriomanie of zwerfdrift:
Een onweerstaanbare drang naar verslaving waardoor het calorieverbruik serieus toeneemt. Houdt daar rekening mee.

Mijn opa en Alzheimer
Jaren geleden hadden wij te maken met Alzheimer in de familie. Mijn opa werd vergeetachtig, ging later heel slecht eten, en op het laatst kon hij niet meer thuis blijven wonen bij mijn oma. Opa ging de kastdeurtjes verhangen, plaste naast het toilet enz.

Het was een heel groot drama, en oma deed er alles aan om opa zolang mogelijk bij haar in huis te houden. Ze zouden tenslotte samen oud worden. Maar op het laatst ging het gewoon niet meer. ´s Nachts ging opa ook uit bed en ging in huis wandelen, en dan kon hij de gekste dingen doen. Het was niet meer vertrouwd. Mijn opa moest naar een verzorgingstehuis, en de laatste maanden van zijn leven zat hij vast gebonden op zijn stoel. Dit is verschrikkelijk als familie om te zien. Bijna mens oneerend. Maar er was geen andere oplossing. Het was voor mijn opa zijn eigen veiligheid dat hij vast gebonden in bed lag en in de stoel zat.

Door deze omstandigheid van dichtbij in onze familie te hebben mogen meemaken, weet ik nu dat al ben je nog kerngezond, dat je goed voor je lichaam moet zorgen.

Ondervoed
Jongere en oudere mensen met Alzheimer we kunnen de patiënten wel preventief voeden. Zodat de patiënt wel de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Antioxidanten, dat versterkt hun weerstand. Zeker bij de mensen die nog maar net de symptomen van Alzheimer hebben kunnen we met een natuurlijk voedingssupplement er voor zorgen dat ze de juiste vitaminen en mineralen binnen krijgen. Deze zorgen voor een goede ondersteuning van de hersenfunctie.

Vergeetachtigheid en de werking van antioxidanten

Een gepubliceerd Rotterdammer studie onderzocht met bijna 5400 deelnemers, het verband tussen de toevoer van vitamine C en E en het risico Alzheimer te krijgen. Het gevaar nam af met een betere voorziening met vitamine C en E. Vooral rokers profiteerden in dit opzicht van de dagelijkse opneming van antioxidanten. Ook in oudere onderzoeken is gebleken dat gebruikers van vitamine C en E Preparaten minder vaak door Alzheimer getroffen worden.

CoQ10
Co-enzym Q10 is als `energie-activator´van groot belang voor de in hoge mate gespecialiseerde zenuwcellen. Anderzijds gaan dementieziekten naar het lijkt samen met een verlies aan co-enzym Q10 en een verstoring van de energievoorziening in de hersenen. Daarom lijkt de toevoer van een extra portie co-enzym Q10 bij beginnende hersenfunctie stoornissen raadzaam.

Zorg goed voor U zelf en voor de patiënten met Alzheimer om U heen.

Als u een Co Q10 gaat eten, of gaat geven aan de patiënt zorg dan dat in de CoQ10 meer dan de helft uit ubiquinol bestaat. De stof die acht keer zo effectief als ubiquinon door het lichaam wordt verwerkt.

Als U preventief je zelf wilt voeden, kijk dan niet naar prijs, maar zorg dat U de beste natuurlijke voedingssupplementen voor handen krijgt.
Deze kunnen er voor zorg dragen dat U leven gezonder blijft, of aangenamer wordt.
Voorkomen is beter dan genezen!
Ook al bent U nog jong, fit en super gezond, zorg goed voor U zelf. U bent het waard!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 7 april 2009

Blijf investeren in U gezondheid ook in tijden van crisis

´Gezonde crisis´in Week van de Gezondheid
Gezonde crisis is het thema tijdens de Week van de Gezondheid die van 6 tot en met 12 april wordt gehouden.

De Week van de Gezondheid wordt georganiseerd door Nederlandse Public Health Federatie (NPHF). Met het thema wil de organisatie benadrukken dat ook in tijden van crisis mensen moeten blijven investeren in hun gezondheid. De economische en financiële crisis is een feit en manifesteert zich maatschappijbreed. Overheden nemen allerlei maatregelen om effecten te verzachten. Van diverse kanten is al aangegeven dat economisch herstel moet komen door onder meer te investeren in duurzaamheid en het versterken van de kenniseconomie.

Crisis en stress is daar iets tegen te doen?

Natuurlijk mensen tegen de crisis zelf is weinig te doen. Al vele eeuwen komt na welvaart een crisis. Een crisis brengt ellende, verdriet maar ook nieuwe kansen met zich mee.

Maar de stress die wij als mens hebben is vaak enorm.

Stress is daardoor ook een grote vitamine killer. Stress belast het lichaam en maakt ons te vroeg oud. Door stress hebben we vaak onvoldoende slaap, we gaan meer roken, en/of alcohol drinken. Al deze factoren hebben een negatief effect op onze weerstand en gezondheid.

Daarom is het zeer belangrijk om ook in tijden van crisis te investeren in U gezondheid.

Wie van ons kan vandaag de dag nog een leven zonder stress leiden? Dit is vaak maar voor weinig mensen weggelegd. Niet alleen onze werkplek wordt vaak gekenmerkt door stress en hectiek, maar ook in ons privéleven komt stress steeds meer voor. Deze situatie vereist bijzondere prestaties van ons lichaam. Onze stofwisseling moet op volle toeren werken, omdat ons lichaam meer energie nodig heeft. Tijdens een stress perioden vindt in ons lichaam biochemische reacties plaats, om de hogere energiebehoefte te dekken, wordt meer suiker verbrandt, de hart- en spieractiviteit neemt toe en er komen extra stresshormonen vrij. Bij al deze aanpassingen van ons lichaam tijdens de stresssituatie worden er ook vrije radicalen gevormd. En daarmee is een hectisch leven vol conflicten een risicofactor voor ´oxidatieve stress´. Wie zijn stress probeert te bedwingen door nog een sigaretje op te steken, of alcohol te nuttigen, die kiest voor een toename van de radicalenproductie. En dit is letterlijk helemaal fout! Roken en alcohol zijn niet de juiste middelen om stress tegen te gaan, en zeker niet om de vrije radicalen te bedwingen.

Stress is de grootste vijand van het geheugen

Langdurige stress richt schade aan de grijze cellen en verslechtert het geheugen. Bovendien kan door lichamelijke activiteit stress gereduceerd worden, want die is je reinste ´gig´voor de zenuwcellen. Wie gestrest is, scheidt stresshormonen als bijvoorbeeld cortisol uit en die brengt weer een hele hoop zenuwcelbeschadigende vrij radicalen in omloop.

Bij stress scheiden de nieren stresshormonen uit, die het verouderen van de huid versnellen. De huiddoorbloeding verslechtert en de afweercellen in de huid hebben hieronder te lijden. Daardoor is onze huid niet meer zo goed tegen aanvallers en schadelijke stoffen in het milieu gewapend. Wie zijn huid jong wil houden, doet er goed aan voldoende te slapen en zoveel mogelijk de stress te vermijden. Ontspanningstechnieken, en beweging is goed tegen de stress.

Je wapenen met Antioxidanten tegen de vrije radicalen die ontstaan door stress.

We weten nu dat het de vrije radicalen zijn, die het menselijk lichaam aantasten. Dat gaat lang ongemerkt, totdat iemand ineens ziek blijkt te zijn. Vaak ernstig ziek, veelal ongeneeslijk. Dit is een gevolg van de oorlog in ons lijf- een strijd tussen goede en slechte moleculen. Een overschot aan zuurstof gaat als een ´vrije radicaal´op een gezonde cel af, die zodoende van identiteit verandert. De cel is zichzelf niet meer en begint ´gekke dingen te doen´. Met als gevolg dat de natuurlijke afweer tegen ziektekiemen verdwijnt.

Virussen, bacteriën en andere kwalijke indringers hebben vrij spel in die lichaamscel, die zich bij deling – een continu proces – als een slechte kopie in ons lijf nestelt. De rare cellen weten niet meer als vanzelf wanneer ze moeten stoppen met groeien. Dit kunnen tumoren worden, die met bloed gevoed worden en zo in omvang toenemen. Of het blijven gewoon rare cellen, slechte kopieën van kopieën van kopieën en dan ontstaat…. ROEST!

Roest in ons lichaam voorkomen door antioxidanten

Roest in ons lichaam vraagt om een adequate-roestbehandeling. Vergelijk het met een prachtige peer op de fruitschaal. Ook deze rot weg, als gevolg van de werking van zuurstof.

In onze groenten en fruit zitten ook antioxidanten, maar deze zijn niet meer voldoende. Dit komt door luchtvervuiling, grondvervuiling, pesticiden, minder mineraalrijke grond. Aanvullen je voeding dan maar met vitaminen en mineralen. Natuurlijke vitaminen en mineralen die niet stapellen. Door natuurlijke voedingssuppletie kunnen we vrije radicalen neutraliseren, de cognitieve functies verbeteren, de gezonde hersenfunctie ondersteunen, een gezond immuunsysteem stimuleren en een gezonde bloedsomloop stimuleren.

Wat wilt U nog meer?

Laat de credit crisis in deze tijd, niet zorgen voor een ziek lichaam.

Nee, met deze kennis, kunnen we er met elkaar voor zorgen, dat we een gezonde toekomst tegemoet gaan.

In iedere crisis, komen er kansen voorbij.

Dit is een kans, als U deze kennis nog niet wist!

Pak deze kennis met twee handen aan, en zorg goed voor U lichaam!
Veel liefs en sterkte en laat de credit crisis U niet ziek maken.


Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 6 april 2009

Dat ene suikerklontje kan je al aardig dik maken

De afdeling Humane Voeding van de Wageningen Universiteit doet al veertig jaar onderzoek, onder meer naar voedseltekorten en overgewicht. “Een schril contrast”, vindt hoogleraar Frans Kok. Maar ook overgewicht is een serieus probleem, want, Diëten helpen niet.”

, De afdeling Humane Voeding heeft bijgedragen aan de kennis van vet en cholesterol”, zegt Kok. , De bedrijven hebben daarop de hand in eigen boezem gestoken en veel aan de vetsamenstelling veranderd, waardoor we meer onverzadigde vetten binnenkrijgen en minder ongezonde verzadigde vetten en transvetten. De problematiek van hart- en vaatziekten was anders ernstiger geweest.” De voedingswetenschap heeft volgens Kok ok bijgedragen aan het bewustzijn dat je met betere eetgewoontes welvaartsziektes kunt voorkomen.

De afdeling Humane Voeding van de universiteit in Wageningen is nu de grootste opleiding voor voedingsdeskundigen in Europa. De afdeling doet onderzoek naar welvaartziekten en naar de voedingsproblematiek in ontwikkelingslanden.

, Een schril contrast”, vindt Kok. , Er zijn zo´n 800 miljoen mensen ondervoed. Net zoveel mensen hebben overgewicht.”

Door onderzoek in landen waar mensen gebrek aan goed eten hebben, is duidelijk geworden dat een tekort aan stoffen als jodium, ijzer of vitamine niet alleen leidt tot gebreksziekten, maar dat het ook de mentale ontwikkeling van kinderen kan schaden. , Hun leerprestaties lijden eronder. “Kinderen worden zelfs minder intelligent geboren als hun moeder tijdens de zwangerschap niet gezond heeft gegeten.

Overgewicht heeft net zo goed vervelende gevolgen. Hoe dikker je bent, hoe groter de kans op allerlei ziektes, zoals hart- en vaatziekten en kanker. Je kunt sluipenderwijs te dik worden, waarschuwt Kok. ,Als je dagelijks één suikerklontje te veel eet, ben je door die paar extra calorieën na een jaar een kilo zwaarder. Tien jaar later ben je 10 kilo te zwaar.”

Eén keer te dik, raak jee die kilo´s waarschijnlijk niet meer kwijt. Ook al doe je aan diëten. De meeste mensen zijn na een jaar of drie weer terug op hun oude gewicht. Op lange termijn raken mensen gemiddeld slechts 2 kilo kwijt.” Een enkeling lukt het wel, moet hij toegeven. , Dat zijn mensen die hun hele levensinstelling veranderen, die kennis hebben over voeding en die buitengewoon gedisciplineerd zijn.”

Het is volgens Kok, vijf voor twaalf.” Er zijn drastische maatregelen nodig. De bedrijven hebben de hand al in eigen boezem gestoken. Als dat niet snel genoeg en ver genoeg gaat, moet de overheid ingrijpen.”

Bron: Nederlands Dagblad

Als u dit leest, denk U dan niet: laat ik maar op gaan letten wat ik eet? Of is dit maar even terwijl U dit leest. Er zijn terdege wel natuurlijke voedingssuplementen die er voor zorgen dat U op een natuurlijke manier af gaat vallen, in combinatie met meer bewegen.

We moeten niet wachten tot de overheid in grijpt, maar we kunnen beter aan ons eigen lichaam denken. Het is tenslotte je eigen leven!

Waarom eten we ons eerst helemaal overvol, en later denken we:,, Bah, wat voel ik me dik en vies!” We hebben het meestal zelf ons voedsel naar binnen gewerkt, of we moeten stofwisselingsziekten hebben.

Maar hier kunnen we lang over zeuren, willen we daadwerkelijk een ander lichaam waar we trots op kunnen zijn?

Vaak hoor je mannen zeggen, Die buik weet je wel wat die gekost heeft!”

Ja, dat is leuk, maar weet je wel wat die buik onze maatschappij gaat kosten in de toekomst!

Over dit probleem kunnen we met elkaar maar eens beter over na gaan denken.

Wil je oud worden, en lekker in je vel blijven zitten, ga er dan iets aan doen als U overgewicht heeft!

U doet het niet voor mij, U doet het voor U zelf!

U bent het waard, om gezond door het leven te kunnen gaan!

Ik wens U veel succes met Uw besluit, en daarmee is voor vandaag mijn verhaal uit!

Liefs Monique
ervaringsdeskundige