vrijdag 16 oktober 2009

Vervolg: Waarom gezonde voeding een belangrijke rol zal gaan spelen in de toekomstige gezondheid van mensen
















Het menselijke wezen
De mens is een biologisch wezen, dat bestaat uit zo´n 40 triljoen enkelvoudige cellen, die allemaal samenwerken om zo een compleet en complex menselijk wezen te vormen. Juist omdat de mens biologisch van aard is, is de toekomst van de Bio-Nutritional geneeswijze verzekerd. Wij als mens zijn geen planten; we zijn geen massief chemisch laboratorium, maar we zijn een biologisch levende structuur, vanuit dit vitale gebied moet onze toekomstige gezondheid beheerd worden.

Veranderingen van deze tijd
Gelukkig zien we door de jaren heen dat onze voeding beter wordt, het milieu wordt aangepakt en we genieten langer van een actief leven. Zeer binnenkort zullen de medicijnen die we nu kennen tot het verleden behoren en veel meer natuurlijke producten zullen hun plaats innemen.

Meer aandacht voor preventieve geneeskunst zal de algemene norm worden!
Vroeger werd in China artsen alleen betaald als de patiënt weer gezond werd. Zo´n situatie zou in de huidige wereld leiden tot een stormloop van failliete artsen. Ik neem aan dat het meer in de lijn van de moderne gezondheidszorg zou liggen als een arts alleen betaald wordt als de patiënt nog leeft. In zo´n situatie zou het merendeel van de artsen rijk zijn, omdat er geen twijfel aan bestaat dat we met de tegenwoordige medicijnen in leven worden gehouden. Maar hoe zit het met de kwaliteit van leven van de patiënt?

Waar kies U voor?
Stel je voor dat U kunt kiezen tussen het doorbrengen van de laatste 20 jaar van je leven in constante pijn, en volkomen afhankelijk zijn van anderen voor simpele alledaagse dingen- denk aan aankleden, eten, wassen, boodschappen doen of ergens naartoe gaan- of een actief volledig leven kunnen leiden met behoud van alle functies en U onafhankelijkheid, dan kiezen de meeste mensen voor een korter, maar beter leven!

Ik heb zelf gekozen voor een beter gezonder leven ook al werd ik niet begrepen bij veel van mijn familie, vrienden en kennissen.
Preventie moet de oplossing worden voor een gezond leven!

In samenwerking met artsen,specialisten en verzekeringsmaatschappijen kunnen we met gezonde voeding de mensheid steeds beter helpen!
Veel liefs
Monique Ervaringsdeskundige

donderdag 15 oktober 2009

Waarom gezonde voeding een belangrijke rol zal gaan spelen in de toekomstige gezondheid van mensen


Zo lang mensen er jonger uit willen zien, zich langer jong willen blijven voelen, een volledig en fit leven en een behandeling daarvoor zonder negatieve bijwerkingen willen hebben, is de toekomst van de Bio-Nutritional Therapy ( gezonde voeding) verzekerd. De algemene geneeskunde staat op het punt de donkere tijden van medicijntherapieën te verlaten en het verlichte tijdperk binnen te stappen van de Bio-Nutritional natuurlijke en veilige therapieën, zonder ongewenste bijwerkingen.

Gelukkig zien we al dat er grote stappen worden gezet op het gebied van orgaan- en weefselvervanging. Naarmate we meer gaan begrijpen van de menselijke genetica en de manier waarop we deze kennis in de praktijk kunnen toepassen, zullen er nieuwe, grootse, en tot nu toe onvoorstelbare geneeswijzen ontstaan, die de mensheid zullen bevrijden van zoveel hedendaags geaccepteerde overerfelijke ziekten.

Waarom U beter kan kiezen voor gezonde voeding wordt in de volgende blog verteld!
Wordt vervolgd!
JE HOEFT GEEN ANDER MENS TE WORDEN,
OM UW GEZONDHEID MET GEZONDE VOEDING EENS ANDERS AAN TE PAKKEN!

Met Vriendelijke Groet,
Monique

woensdag 14 oktober 2009

Gezonde voeding kan U helpen bij Uw genezingsproces











80% van klachten, beperkingen of ziektes komt voort uit het gedrag van de mens zelf.
(Para-)medici spreken van een passieve copingstijl wanneer een cliënt te weinig zelf doet om te werken aan herstel. Deze mensen blijven ronddraaien in een zogeheten 'externe local of control'. De patiënt ligt als het ware de schuld van de klacht, beperking of ziekte neer bij anderen, niet bij hen zelf. Terwijl we inmiddels weten dat 80% van klachten, beperkingen of ziektes voortkomen uit gedrag van de mens zelf. Achmea heeft vorige week ´s middags in Zeist een groot congres over dit onderwerp (gezondheid en gedrag) georganiseerd!

Patiënt moet zelf in beweging komen!
Om klachten etc. te verminderen komen (para-)medici steeds meer tot de conclusie dat de patiënt zelf in beweging moet komen. Letterlijk en figuurlijk. Zo stond deze week in het AD/UN een opmerkelijk artikel over de aanpak van welvaartsziektes (zoals Diabetes) in Nieuwegein, waar ruim 4 keer zoveel Diabetes (het ‘welvaartstype’) voorkomt dan elders in het land. In plaats van medicatie wordt er een 'beweegrecept' uitgeschreven. De komende 5 jaar krijgen 1400 inwoners met (lichte) gezondheidsklachten een strippenkaart voor de sportschool.

Als U ook in de toekomst een optimale gezondheid wilt behouden, kies dan niet alleen voor meer bewegen, maar ook voor gezonde voeding. De eerste stap naar een actief en gezond leven is zelf de verantwoording nemen over Uw eigen leven. Zelf dingen ondernemen om Uw gezondheid te verbeteren is de eerste stap op weg naar een gezonde toekomst. Gezonde voeding kan U hier bij helpen!

De wereld verandert, verandert U mee?
Informeert U zich, zolang U gezond bent!
Gezonde voeding is de weg naar een gezonder leven!

Ik wens U een gezonde toekomst toe!
Liefs Monique Ervaringsdeskundige

dinsdag 13 oktober 2009

Kies bewust voor gezonde voeding


Wist U dat veel gezondheidsclaims op voeding zijn afgewezen?

Schrikbarende feiten!
Tweederde van de claims zijn afgewezen.
De European Food Safety Authority (EFSA) heeft ruim 500 claims die op voedingsmiddelen staan beoordeeld.

De Europese commissie heeft een lijst met gezondheidsclaims gepubliceerd. Dit dient als uitgangspunt voor het aanscherpen van wetgeving rondom voedingsclaims. Wist U dat bijna 50 procent van de afgekeurde claims niet goed genoeg was onderbouwd door de fabrikanten.

Door de EFSA wordt niet onderschreven dat probiotica een effect heeft wat voor komt in de vorm van yoghurtdrankjes.

Er zijn gelukkig ook nog toegestane claims uitgedeeld
Claims die wel toegestaan zijn, gaan voornamelijk over de normale functies van voedingsvezels, mineralen en vitaminen. Door de EFSA is ook suikervrije kauwgom voor het behoud van een gezond gebit goedgekeurd en ook vetzuren voor het op peil houden van het cholesterolgehalte.

We denken vaak dat wat we in de winkels kopen, goed gekeurd en veilig is. Zo zie je maar weer dat dit vaak ook niet waar is.

Gezonde voeding (voedingssupplementen) die ik dagelijks naast mijn maaltijden eet zijn volkomen veilig en goedgekeurd en staan beschreven in het wereldstandaardwerk voor de medici, juristen en verzekeraars, de PDR. Al deze producten zijn wetenschappelijk getoetst op hun werkzaamheid.

PDR staat voor Physicians Desk Reference for Non-Prescription Drugs, Dietary Supplements, and Herbs (bureaunaslagwerk voor artsen). De meest betrouwbare bron betreffende de veiligheid en werkzaamheid van vrij verkrijgbare medicijnen en voedingssuplementen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn.

Je lichaam is geen machine waar U van alles instopt om het draaiende te houden.
“Door gezonde voeding OVERWIN je één probleem en houd er daarmee 100 op afstand!”
-Conficius

Weet waar U voor kiest!
Producten om Uw gewenste welzijnsniveau te bereiken klik hier
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 12 oktober 2009

Gezonde voeding de vangst van de dag






Omega3complex™ is gezonde voeding voor Uw lichaam voor een natuurlijke balans. Het is een vetzuur dat essentieel is voor een gezond en sterk lichaam. Het draagt bij aan de gezonde balans van gewrichten, hersenen, het cholesterolgehalte en Uw hart- en bloedvaten.

Wat zijn vetzuren en wat doen ze voor Uw lichaam?
Omega3complex™ is een meervoudig onverzadigd vetzuur. We onderscheiden twee typen vetzuren met ieder een eigen invloed op de gezondheid: de zogenaamde verzadigde en onverzadigde vetzuren. Uit welke vetzuren vet bestaat, bepaalt uiteindelijk of een vet slecht of goed is.

Verzadigde vetzuren komen vooral voor in vette vleessoorten volle zuivelproducten zoals boter en kaas en diverse snacks. Deze vetten blijven bij kamertemperatuur hard. Over het algemeen zijn deze vetzuren ongezond. Het advies is verzadigde vetzuren slechts in kleine hoeveelheden te consumeren.

Onverzadigde vetzuren komen onder andere voor in plantaardige oliën. Ook vette vis is een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben, bij een evenwichtige consumptie een positieve invloed op onze algehele gezondheid.
Het bijzondere van Omega3complex™Het lichaam gebruikt enzymen om Omega-3 om te zetten naar de belangrijke stoffen EPA en DHA. Deze omzetting verloopt bij veel mensen vaak moeizaam. Vissen hebben geen moeite met deze omzetting. EPA en DHA zijn daarom overvloedig in vette vis (zalm, haring, tonijn en paling)aanwezig.

Doordat U elke dag naast Uw dagelijkse maaltijden kiest voor Omega3complex™ voorziet U Uw lichaam rechtstreeks van EPA en DHA en is de moeizame omzetting vanuit Omega-3 niet meer nodig. Het product is een prima aanvulling maar geen vervanging van een evenwichtige voeding.

Ons lichaam maakt zelf omega-9 aan, ons lichaam heeft ook voldoende omega-6 , neem daarom Omega3complex™ en U zult het ervaren aan Uw lichaam.

Ik wil graag met U deze informatie delen omdat deze visolie voor mij en ook voor mijn hond de weg is geweest naar een optimale gezondheid.

“De geest wordt rijk door wat het ontvangt,
Het hart wordt rijk door wat het geeft!”

Liefs Monique Ervaringsdeskundige