dinsdag 13 oktober 2009

Kies bewust voor gezonde voeding


Wist U dat veel gezondheidsclaims op voeding zijn afgewezen?

Schrikbarende feiten!
Tweederde van de claims zijn afgewezen.
De European Food Safety Authority (EFSA) heeft ruim 500 claims die op voedingsmiddelen staan beoordeeld.

De Europese commissie heeft een lijst met gezondheidsclaims gepubliceerd. Dit dient als uitgangspunt voor het aanscherpen van wetgeving rondom voedingsclaims. Wist U dat bijna 50 procent van de afgekeurde claims niet goed genoeg was onderbouwd door de fabrikanten.

Door de EFSA wordt niet onderschreven dat probiotica een effect heeft wat voor komt in de vorm van yoghurtdrankjes.

Er zijn gelukkig ook nog toegestane claims uitgedeeld
Claims die wel toegestaan zijn, gaan voornamelijk over de normale functies van voedingsvezels, mineralen en vitaminen. Door de EFSA is ook suikervrije kauwgom voor het behoud van een gezond gebit goedgekeurd en ook vetzuren voor het op peil houden van het cholesterolgehalte.

We denken vaak dat wat we in de winkels kopen, goed gekeurd en veilig is. Zo zie je maar weer dat dit vaak ook niet waar is.

Gezonde voeding (voedingssupplementen) die ik dagelijks naast mijn maaltijden eet zijn volkomen veilig en goedgekeurd en staan beschreven in het wereldstandaardwerk voor de medici, juristen en verzekeraars, de PDR. Al deze producten zijn wetenschappelijk getoetst op hun werkzaamheid.

PDR staat voor Physicians Desk Reference for Non-Prescription Drugs, Dietary Supplements, and Herbs (bureaunaslagwerk voor artsen). De meest betrouwbare bron betreffende de veiligheid en werkzaamheid van vrij verkrijgbare medicijnen en voedingssuplementen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn.

Je lichaam is geen machine waar U van alles instopt om het draaiende te houden.
“Door gezonde voeding OVERWIN je één probleem en houd er daarmee 100 op afstand!”
-Conficius

Weet waar U voor kiest!
Producten om Uw gewenste welzijnsniveau te bereiken klik hier
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten