woensdag 14 oktober 2009

Gezonde voeding kan U helpen bij Uw genezingsproces











80% van klachten, beperkingen of ziektes komt voort uit het gedrag van de mens zelf.
(Para-)medici spreken van een passieve copingstijl wanneer een cliënt te weinig zelf doet om te werken aan herstel. Deze mensen blijven ronddraaien in een zogeheten 'externe local of control'. De patiënt ligt als het ware de schuld van de klacht, beperking of ziekte neer bij anderen, niet bij hen zelf. Terwijl we inmiddels weten dat 80% van klachten, beperkingen of ziektes voortkomen uit gedrag van de mens zelf. Achmea heeft vorige week ´s middags in Zeist een groot congres over dit onderwerp (gezondheid en gedrag) georganiseerd!

Patiënt moet zelf in beweging komen!
Om klachten etc. te verminderen komen (para-)medici steeds meer tot de conclusie dat de patiënt zelf in beweging moet komen. Letterlijk en figuurlijk. Zo stond deze week in het AD/UN een opmerkelijk artikel over de aanpak van welvaartsziektes (zoals Diabetes) in Nieuwegein, waar ruim 4 keer zoveel Diabetes (het ‘welvaartstype’) voorkomt dan elders in het land. In plaats van medicatie wordt er een 'beweegrecept' uitgeschreven. De komende 5 jaar krijgen 1400 inwoners met (lichte) gezondheidsklachten een strippenkaart voor de sportschool.

Als U ook in de toekomst een optimale gezondheid wilt behouden, kies dan niet alleen voor meer bewegen, maar ook voor gezonde voeding. De eerste stap naar een actief en gezond leven is zelf de verantwoording nemen over Uw eigen leven. Zelf dingen ondernemen om Uw gezondheid te verbeteren is de eerste stap op weg naar een gezonde toekomst. Gezonde voeding kan U hier bij helpen!

De wereld verandert, verandert U mee?
Informeert U zich, zolang U gezond bent!
Gezonde voeding is de weg naar een gezonder leven!

Ik wens U een gezonde toekomst toe!
Liefs Monique Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten