vrijdag 27 november 2009

Geef je leven een nieuwe kans, met gezonde voeding




Depressie net zo dodelijk als roken
Mensen die depressief zijn, hebben evenveel kans op vroegtijdig overlijden als mensen die roken. Wetenschappers van universiteiten in Londen en in het Noorse Bergen hebben dat ontdekt, voor meer informatie klik hier

Sterftecijfers
De wetenschappers onderzochten het rookgedrag en het emotionele welzijn van zestigduizend mensen, en keken vier jaar na het onderzoek naar de sterftecijfers in de groep. Mensen met een depressie bleken net zo vaak vroeg te sterven als mensen die roken. De gegevens werden gecorrigeerd voor andere factoren die van invloed kunnen zijn op iemands gezondheid.
Geen aandacht voor hun gezondheid of negeren symptomen van ziekte

De wetenschappers weten nog niet precies hoe een depressie kan leiden tot jong overlijden. Ze willen meer onderzoek hier naar gaan verrichten. Mogelijk hebben depressieve mensen geen aandacht voor hun gezondheid, of negeren ze symptomen van een eventuele ziekte. Een deel van deze mensen die wel naar de dokter gaan, komen terug dat de gezondheidsklachten mogelijk tot deze depressie lijden, zonder verder onderzoek te doen.

Ben je een angsthaas wat een geluk, dan leef je langer
Mensen die naast een depressie ook last hebben van angsten, lopen minder risico op voortijdig overlijden. Een mogelijke oorzaak is dat angstige mensen eerder naar de dokter gaan. Artsen zouden die patiënten ook sneller onderzoeken, al was het alleen maar om ze gerust te stellen. Een beetje angst kan je dus langer doen leven, zeggen de onderzoekers.

De wetenschappers vinden dat er meer aandacht moet komen voor de gezondheid van mensen die kampen met psychische problemen, of daar in het verleden last van hebben gehad. Ook zou er bij de behandeling van de depressie meer nadruk moeten komen op de fysieke gezondheid van de patiënt.

Gezonde voeding kan er voor zorgen dat U weer van het leven gaat houden!
Gezonde voeding zorgt voor balans in de hersenen
Wist U dat een zuivere visolie er voor kan zorgen dat ook bij U het emotionele welzijn en stemmingswisselingen verminderen? En dan ook nog te bedenken dat visolie goed werkt tijdens het afvallen? Reden te meer om eens na te denken wat gezonde voeding voor Uw lichaam kan betekenen.

Een product wat ook U goed kan helpen bij depressie is <strong>Satieté® Dit product bevat een aanvullend mengsel van kruiden en aminozuren dat de gezonde regulering van de neutrotransmitter serotonine bevordert, een gezonde eetlust ondersteunt en een gezonde bloedsuikerspiegel handhaaft.

Een top product betreffende gezonde voeding,wat in mijn inziens nog veel teweinig wordt gebruikt door artsen en deskundigen. Deze gezonde voeding kan stemmingswisselingen tegengaan, het energieniveau verhogen, bloedsuikerspiegels stabiliseren, een gezond slaappatroon bevorderen en de eetlust reguleren en de onbedwingbare trek in suiker verminderen.
Geef depressie geen kans en kies bewust voor gezonde voeding
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 26 november 2009

Gezond de winter door met gezonde voeding





De winter is weer in aantocht. Voor veel mensen een periode waarin ze zich wat meer laten gaan met eten en drinken. Een laagje ‘winterspek’ helpt u tenslotte beter de winter door toch? In ons land is dat natuurlijk helemaal niet nodig, we leven tenslotte niet in Lapland waar het wel min 30 graden kan zijn. Het is hier gelukkig niet zo koud als in Lapland.

Maar toch heeft U in de winter vaak meer trek en meer zin in vette en calorierijke maaltijden. Hierdoor vliegen de kilootjes er weer gemakkelijk aan. Een product van gezonde voeding wat er voor zorgt dat U lichaam in balans blijft, dat kunnen wij allemaal goed gebruiken. Of U nu dik bent of niet.

Je ontkomt er helaas niet aan – het wordt tijd om eerlijke en grondige inventarisatie op te maken over Uw levensstijl.

We zien om ons heen dat we al jaren bezig zijn – hoezeer het mij ook spijt het te moeten zeggen- in Uw energiesysteem hebben zich vele onbruikbare overtuigingen en controlemechanisme vast genesteld. Waarom dat zo is, doet er niet toe. Het feit is dat het U enorm belemmerd. Ga eens kijken door een andere bril naar gezonde voeding en er zal een nieuwe weg komen, naar een gezonder leven.

Het is jammer maar helaas waar. Vaak zien we om ons heen, dat mensen weer wat aan hun lichaam gaan doen, als het voorjaar in aantocht is. De korte truitjes, rokjes, bikini, badpak en zwembroek kunnen dan weer uit de kast gehaald worden. En dan wordt het tijd om aandacht te schenken aan je lichaam. We letten weer op onze calorieën, we moeten maar weer eens gaan sporten enz.

Jammer, aandacht aan gezonde voeding kan het hele jaar door, of het nu lente, zomer, herfst of winter is. Een goede verzorging voor het lichaam d.m.v. gezonde voeding naast Uw dagelijkse maaltijden brengt U naar een gezonder leven! Het kost U geen uren, stress of moeilijk koken! Het is zo makkelijk dat U bijna zult denken is dit werkelijk waar! Meer energie en alertheid verhogen, gewichtsverlies bevorderen, de eetlust reguleren dit zijn een paar punten wat deze gezonde voeding voor Uw lichaam kan betekenen.

Kijk eens grondig en eerlijk naar Uw levensstijl. Herkent U zich hierin? Dat geeft helemaal niets, want hoeveel mensen zouden dit ook hebben? Ik kan U verklappen meer dan genoeg. Maar het is nog niet te laat voor een verandering in Uw levensstijl.

Iedere nieuwe dag biedt nieuwe kansen. Gezonde voeding naast Uw dagelijkse maaltijd brengt Uw lichaam in balans.
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 25 november 2009

Gezonde voeding de weg voordat Diabetes zich openbaard









Wie heeft er geen familielid, vriend, vriendin of bekende die diabetes is. Vele van ons hebben er al vaak over gehoord, maar gelukkig nog niet aan hun eigen lichaam ondervonden. Totdat het zich aandient, met alle gevolgen van dien.

Diabetes vormt een snel groeiend probleem dat helaas vaak wordt onderschat. De gevolgen van diabetes zijn namelijk veel ernstiger dan veel mensen denken. Mensen met diabetes krijgen vaak last van slechtziendheid, hartklachten of dementie. We noemen dit het domino-effect. Kijk maar eens op het filmpje wat diabetes met mensen kan doen klik hier



Met gezonde voeding kan U het domino effect verkleinen
Waarom kiezen we bewust niet dagelijks voor hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen naast onze maaltijd? Komt het doordat wij er niet mee opgegroeid zijn? Of dat onze huisarts hier niets over vertelt? Of misschien wel omdat de verzekeringsmaatschappijen deze onkosten voor onze gezondheid niet uitbetalen?
Genoeg redenen te verzinnen waarom wij nog niet hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen naast onze maaltijden eten. Ik heb de laatste jaren gekozen voor een gezonder leven. Ik ben me inmiddels bewust wat gezonde voeding, leefstijl en hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen voor een lichaam kunnen betekenen.

De kunst van een gezond leven is de kunst van het laten!
Toelaten- hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen
Weglaten- zomin mogelijk medicijnen eten maar bewust kiezen voor gezonde voeding
Loslaten- De angst voor de gevolgen van chronisch ziek zijn. Als U dat niet kunt dan wordt diabetes een sluipmoordenaar voor Uw lichaam.

Diep van binnen zijn we allemaal kracht, vreugde, helderheid, vervulling, liefde en gezond. Geef je leven terug in handen …….waar het hoort, Uw …..eigen handen.


Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 24 november 2009

Geef borstkanker zomin mogelijk kans met gezonde voeding














Borstkanker een levensbedreigende ziekte
Negen op de één vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. De behandelmogelijkheden nemen toe maar de diagnose blijft ingrijpend. De ziekte wordt steeds meer beschouwd als een levensbedreigende ziekte en zorgt voor weinig traumatische ervaringen. Dit blijkt uit onderzoek waarop Inge Henselmans op 28 oktober 2008 aan de Rijksuniversiteit Groningen is gepromoveerd. Vrouwen met een sterk gevoel van controle over hun eigen leven hebben relatief gezien weinig psychische klachten.

Ruim 900 vrouwen vulden meerdere malen vragenlijsten in. Bij 242 vrouwen van de groep was de diagnose borstkanker gesteld. 670 vrouwen gingen naar het ziekenhuis maar bleken geen kanker te hebben. Alle vrouwen werden op meerdere momenten gevraagd de vragenlijst in te vullen. Zowel voor als na de diagnose en voor en na de eventuele behandeling.

´´Vrouwen realiseren zich prima welke risico´s de ziekte met zich meebrengt, maar zij blijken over het algemeen zeer veerkrachtig.´´ aldus de onderzoekster. Toch doorloopt niet iedereen het ziektetraject zonder problemen. Angst en slapeloosheid zijn veel voorkomende problemen na de diagnose. Over het algemeen herstellen vrouwen zich in de maanden na afronding van de behandeling. Een derde van de vrouwen heeft zelfs op geen enkel moment last van psychische problemen. Een kleine groep vrouwen krijgt pas na de diagnose last van psychische problemen, sommige van hen houden zelfs gedurende het gehele ziekenhuistraject problemen.

Borstkanker wordt veroorzaakt door afwijkingen in het DNA. Deze afwijkingen zorgen ervoor dat een cel ongecontroleerd gaat delen en groeien. In een vroeg stadium is de ziekte relatief goed behandelbaar. In de meeste gevallen moet de tumor chirurgisch verwijderd worden, ook moet de patiënt bestraald worden. In sommige gevallen is daarnaast chemotherapie nodig. Na vijf jaar is de kans op overleving ongeveer 85 procent. Wanneer er geen sprake is van uitzaaiingen ligt dit percentage tussen de 90 en 100 procent.

Wist U dat Gezonde voeding kan zorgen voor een gezonde celdeling?
Vreemde (zuur)stof

Zuurstof is feitelijk een vreemd stofje uit de natuur. Het zit in de lucht die we inademen, in het water dat we drinken, in het voedsel dag dagelijks eten en het is nodig om te bewegen.

Vier werkwoorden die het leven bepalen, ademen, eten, drinken en bewegen. En toch, dit viertal begrippen verkort ons leven tegelijkertijd. Het tegenstrijdige van zuurstof (het element O, dubbel gebonden) is, dat we het nodig hebben en meteen ook weer moeten zien kwijt te raken. Hoe meer we bewegen, hoe meer zuurstof we nodig hebben. Gevolg: er komen meer vrije radicalen ons lichaam binnen.

Dit geldt ook voor eten en drinken. Al die dingen moeten we doen om in leven te blijven: ademen, bewegen, eten en drinken. Tegelijk moeten we de zuurstofresten opruimen, dus antioxidanten innemen. Omdat zelfs gezond eten en drinken onvoldoende antioxidanten bevatten, hebben we hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen nodig om de vrije radicalen in ons lichaam op te ruimen.

Ik heb in mijn naaste omgeving mensen verloren op jonge leeftijd aan borstkanker en aan een andere soort kanker, dus ik weet inmiddels dat een gezonde celdeling van grootbelang is voor een gezond lichaam.

Inmiddels ben ik 42 jaar oud, en weet dat hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen naast mijn dagelijkse gezonde voeding van groot belang is voor mijn lichaam. Ik wil dan ook jonge gezonde vrouwen het advies meegeven kies ook bewust voor een gezonde celdeling. Mijn kijk naar de vrouwen in de wereld is leef je leven, maar wees verstandig nu U nog kerngezond bent. Een goede verzorging voor het vrouwenlichaam is Phyto-vite en Feminine.
Het zijn de producten die het vrouwenlichaam dagelijks goed kunnen gebruiken!

Zorg dat Uw gezondheid in de beste handen is,….Uw eigen handen!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

maandag 23 november 2009

Hoe staat het met onze gezonde voeding?



Is het waar wat er gezegd wordt over groenten en fruit?
Het voordeel van voedingssupplementen en waarom Uw beter hiervoor kunt kiezen. Groenten en fruit die vandaag worden gekweekt zijn globaal veel minder voedzaam dan enkele decennia geleden. De moderne industriële teeltmethodes, waardoor de gekweekte producten worden opgejaagd en de bodems uiteindelijk gewoon te leeggeroofd zijn om nog voedzame producten af te leveren. Maar klopt dit verhaal ook? Pieter Vanhee, voedingsdeskundige bij NICE (Nutrition Information Center) geeft hierover zijn mening.

Gegevens over de voedingswaarde van appelen, wortelen, bananen, andijvie van jaren terug.
In diverse landen, onder meer het Verenigd Koninkrijk, worden al lang voedingstabellen bijgehouden: zelfs sinds de jaren '40 van de vorige eeuw. Daardoor kunnen we wel degelijk de evolutie van een aantal voedingsstoffen in groenten en fruit volgen.

En blijkt daaruit inderdaad dat de voedingswaarde daalt?
Dat leek zo in enkele studies uit de jaren '90 en daardoor blijft dit verhaal de ronde doen. Als gevolg van die geïsoleerde studies is men in de USA al het cijfermateriaal gaan samen leggen om het grondiger te bestuderen. Uiteindelijk bleken er nauwelijks significante verschillen te zijn. Er zijn dalingen te bemerken, maar net zo goed stijgingen. Zo ligt de hoeveelheid vitamine C in onze appelen nu hoger dan in die uit eerdere decennia en dat heeft men ook kunnen verklaren: er worden nu gewoon heel andere rassen geteeld en die bevatten meer vitamine C. Van zink weten we uit die studies anderzijds dat het gehalte ervan in de voeding een neerwaartse trend vertoont. Er zijn momenteel echter nog onvoldoende gegevens beschikbaar om deze trend te verklaren.

Het is dus geen eenduidig verhaal. Zo lijkt het. Al moet gezegd dat de neerwaartse trend van het zinkgehalte in onze groenten in het niets verdwijnt bij de daling van hun gehalte aan zware metalen. De betere zorg voor het milieu (minder lucht-, water- en bodemvervuiling) zorgt voor een sterke daling van het loodgehalte (en in iets mindere mate dat van cadmium en kwik) in groenten. En dat is dus weer goed nieuws. Lieve mensen wist U dat een tekort aan zink prostaatkanker kan veroorzaken? Masculine helpt bij prostaat problemen.

Natuurlijk zouden er dalingen en stijgingen zijn van vitaminen en mineralen.
Maar dan nog blijven wij als mens vitaminen en mineralen te kort houden.

Hierdoor zien we dus ook steeds meer ziektes zoals hart-en vaatziekten, suikerziekte, kanker, obesitas enz.

Mensen zijn overvoert maar ondervoed!
Door zelf preventief gezonde voedingsproducten te gaan eten, zult U aan Uw eigen lichaam gaan ervaren wat gezonde voeding voor Uw lichaam kan betekenen.
Ervaring vindt men niet door te lezen of over een bepaald onderwerp te spreken.
Ervaring kun je niet bespreken..
Ervaring moet men ondergaan.

Daarom heb ik vertrouwen en weet ik dat het een kwestie van tijd is voordat de wereld ingaat zien dat wij ons zelf met hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen bij moeten voeden. Ik geef mijn idealen nooit op! Gezonde voeding is de weg naar een gezonder leven! Door trouw te blijven aan mijn idealen, steun ik ook anderen de nieuwe generatie.
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige
Drijf mee op de golven van de veranderde tijd!
En vraag aan Sint een cadeau waar U heel je leven iets aan heeft!