dinsdag 24 november 2009

Geef borstkanker zomin mogelijk kans met gezonde voeding














Borstkanker een levensbedreigende ziekte
Negen op de één vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. De behandelmogelijkheden nemen toe maar de diagnose blijft ingrijpend. De ziekte wordt steeds meer beschouwd als een levensbedreigende ziekte en zorgt voor weinig traumatische ervaringen. Dit blijkt uit onderzoek waarop Inge Henselmans op 28 oktober 2008 aan de Rijksuniversiteit Groningen is gepromoveerd. Vrouwen met een sterk gevoel van controle over hun eigen leven hebben relatief gezien weinig psychische klachten.

Ruim 900 vrouwen vulden meerdere malen vragenlijsten in. Bij 242 vrouwen van de groep was de diagnose borstkanker gesteld. 670 vrouwen gingen naar het ziekenhuis maar bleken geen kanker te hebben. Alle vrouwen werden op meerdere momenten gevraagd de vragenlijst in te vullen. Zowel voor als na de diagnose en voor en na de eventuele behandeling.

´´Vrouwen realiseren zich prima welke risico´s de ziekte met zich meebrengt, maar zij blijken over het algemeen zeer veerkrachtig.´´ aldus de onderzoekster. Toch doorloopt niet iedereen het ziektetraject zonder problemen. Angst en slapeloosheid zijn veel voorkomende problemen na de diagnose. Over het algemeen herstellen vrouwen zich in de maanden na afronding van de behandeling. Een derde van de vrouwen heeft zelfs op geen enkel moment last van psychische problemen. Een kleine groep vrouwen krijgt pas na de diagnose last van psychische problemen, sommige van hen houden zelfs gedurende het gehele ziekenhuistraject problemen.

Borstkanker wordt veroorzaakt door afwijkingen in het DNA. Deze afwijkingen zorgen ervoor dat een cel ongecontroleerd gaat delen en groeien. In een vroeg stadium is de ziekte relatief goed behandelbaar. In de meeste gevallen moet de tumor chirurgisch verwijderd worden, ook moet de patiënt bestraald worden. In sommige gevallen is daarnaast chemotherapie nodig. Na vijf jaar is de kans op overleving ongeveer 85 procent. Wanneer er geen sprake is van uitzaaiingen ligt dit percentage tussen de 90 en 100 procent.

Wist U dat Gezonde voeding kan zorgen voor een gezonde celdeling?
Vreemde (zuur)stof

Zuurstof is feitelijk een vreemd stofje uit de natuur. Het zit in de lucht die we inademen, in het water dat we drinken, in het voedsel dag dagelijks eten en het is nodig om te bewegen.

Vier werkwoorden die het leven bepalen, ademen, eten, drinken en bewegen. En toch, dit viertal begrippen verkort ons leven tegelijkertijd. Het tegenstrijdige van zuurstof (het element O, dubbel gebonden) is, dat we het nodig hebben en meteen ook weer moeten zien kwijt te raken. Hoe meer we bewegen, hoe meer zuurstof we nodig hebben. Gevolg: er komen meer vrije radicalen ons lichaam binnen.

Dit geldt ook voor eten en drinken. Al die dingen moeten we doen om in leven te blijven: ademen, bewegen, eten en drinken. Tegelijk moeten we de zuurstofresten opruimen, dus antioxidanten innemen. Omdat zelfs gezond eten en drinken onvoldoende antioxidanten bevatten, hebben we hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen nodig om de vrije radicalen in ons lichaam op te ruimen.

Ik heb in mijn naaste omgeving mensen verloren op jonge leeftijd aan borstkanker en aan een andere soort kanker, dus ik weet inmiddels dat een gezonde celdeling van grootbelang is voor een gezond lichaam.

Inmiddels ben ik 42 jaar oud, en weet dat hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen naast mijn dagelijkse gezonde voeding van groot belang is voor mijn lichaam. Ik wil dan ook jonge gezonde vrouwen het advies meegeven kies ook bewust voor een gezonde celdeling. Mijn kijk naar de vrouwen in de wereld is leef je leven, maar wees verstandig nu U nog kerngezond bent. Een goede verzorging voor het vrouwenlichaam is Phyto-vite en Feminine.
Het zijn de producten die het vrouwenlichaam dagelijks goed kunnen gebruiken!

Zorg dat Uw gezondheid in de beste handen is,….Uw eigen handen!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten