vrijdag 11 september 2009

Gezonde voeding en water de basis voor een gezond afweersysteem












Hoe komen er cellen voor transplantatie?
Het onderzoek naar genezing van diabetes type 1 gaat tegenwoordig snel. Het Diabetes Fonds zet er nog meer vaart achter.
Een bedrag van bijna twee miljoen euro gaat naar onderzoek waarin Nederland en België samenwerken om nieuwe manieren te vinden voor celtransplantatie. Het gaat om de cellen die insuline aanmaken. Die zijn bij diabetes type 1 vernield door het afweersysteem.

Transplantatie van cellen die insuline aanmaken kan al, maar heel beperkt. Het heeft nog grote nadelen. Zo zit het afweersysteem nog in de weg, dat de nieuwe cellen wil aanvallen. Maar zodra de technieken beter worden en we ook het afweersysteem kunnen aanleren om nieuwe cellen met rust te laten, willen we ook meer mensen kunnen helpen.

Er zijn nu veel te weinig donoren voor cellen die insuline maken. Daarom gaan de nieuwe projecten over manieren om uit een paar cellen een heleboel te maken, in een laboratorium. Bijvoorbeeld uit cellen van het beenmerg, of uit cellen uit de alvleesklier die nog kunnen veranderen in cellen die insuline aanmaken.

Belangrijk is om de cellen te kunnen 'kweken' en vermeerderen, maar ook dat ze zich daarna goed blijven gedragen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze blijven doorgroeien tot iets kwaadaardigs.

En daar laten we het niet bij: andere onderzoekers willen celtransplantatie verbeteren met een soort mini-verpakking voor de cellen. Die verpakking moet ervoor zorgen dat het afweersysteem de insuline makende cellen met rust laat.
Bron: Diabetes Fonds

Het is altijd weer mooi om te lezen, hoe een fonds opzoek is naar miljoenen om nieuwe onderzoeken te gaan doen. Alleen ik begrijp vaak niet, dat als er al veel onderzoeken zijn verricht door andere doktoren en dat er met deze kennis weinig wordt gedaan.

Een gezond afweersysteem
Een gezond afweersysteem dat wilt ieder mens. Maar waarom geven we met elkaar geen kennis door, hoe mensen hun afweersysteem gezond kunnen houden? Water het goedkoopste medicijn. Voor je gezondheid, voor genezing voor je leven. “Je bent niet ziek, je hebt dorst!” Geschreven door Dr. F. Batmanghelidj. Op mijn blog aan de linkerkant staat een link naar succesboeken daar kunt U het boek bestellen. Dr. F Batmanghelidj zegt ook in zijn boek: Geen enkele lezer, vooral degenen die kort geleden een ernstige ziekte hebben doorgemaakt en zij die onder controle staan van een arts, of degenen met een ernstige nieraandoening, zou gebruik mogen maken van deze informatie zonder overleg met zijn behandelende arts of huisarts. Raadpleeg te allen tijde U arts, en vertel hem over het boek. Zo kunnen we met elkaar de informatie verspreiden die voor iedereen van levensbelang is!

Een gezond afweersysteem behoudt U door gezonde voeding
Phyto-Vite® voorkomt oxidatieschade in ons lichaam. Phyto-Vite® is een voedingssupplement van hoge kwaliteit dat gechelateerde mineralen, vitamines en een scala aan antioxidanten bevat. Het antioxidantenscala dat door Phyto-Vite wordt geleverd, is zowel veelomvattend als gevarieerd.
Voor meer informatie betreffend Phyto-Vite® klik hier
Gezonde voeding en water daar kunnen we mee thuis komen!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 10 september 2009

Kies bewust voor gezonde voeding, zodat Uw gezondheid geen gevaar loopt!


Schrikbarend maar waar; Gezondheid analfabeet loopt gevaar
Veel Nederlanders begrijpen niet wat de dokter hen voorschrijft, doordat ze niet of nauwelijks kunnen lezen. Ze lopen daardoor een groter risico op chronische aandoeningen, amputaties en vroegtijdig overlijden.

Waarschuwing van artsen in Nederlands Tijdschrift voor de Geneeskunde
Hiervoor waarschuwen artsen in het Nederlands Tijdschrift voor de Geneeskunde. Nederland telt circa anderhalf miljoen functioneel analfabeten. Zij kunnen niet of amper begrijpend lezen of schrijven. Twee derde van hen is autochtoon. Een kwart miljoen Nederlanders is geheel analfabeet.

Artsen, apothekers en medicijnfabrikanten houden volgens de auteurs onvoldoende rekening met deze grote groep patiënten. Vaak weten ze niet eens dat ze laaggeletterd zijn.

Voor laaggeletterden is de gezondheidzorg een doolhof
Deze mensen kunnen de juiste zorg niet vinden en weten hun klachten niet goed te verwoorden. Als ze eenmaal hulp krijgen, gaat er alsnog veel mis. Ze begrijpen niet wat er staat in bijsluiters bij medicijnen en voorlichtingsfolders over aandoeningen. Hierdoor gebruiken ze medicijnen verkeerd of houden deze mensen zich niet aan een voorgeschreven dieet, met als gevolg dat ze zieker worden. Om hoeveel patiënten het gaat is onduidelijk. Wel is berekend dat het jaarlijks ruim 60 miljoen euro kost om de gezondheidsklachten in een later stadium te verhelpen.

Onnodige hartinfarcten zorg dat U goed voor Uw lichaam zorgt
Vooral bij chronische aandoeningen als diabetes en hartfalen kunnen de gevolgen van laaggeletterdheid ernstig zijn. Marcel Twickler, internist bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, heeft te maken met 'onnodige hartinfarcten'. Er zijn verder diabetespatiënten die zelf hun suikerspiegel niet goed kunnen instellen, waardoor de suikerziekte zo kan verergeren dat een been moet worden geamputeerd.

Aandacht voor patiënt kan levens redden
Volgens Amerikaans onderzoek onder 65-plussers hebben laag- en ongeletterde een anderhalf maal hogere kans om aan hun ziekte te sterven dan mensen die wel kunnen lezen en schrijven. De Gezondheidsraad gaat samen met de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen onderzoek doen naar de gevolgen van laaggeletterdheid. Op grond daarvan brengen zij een advies uit aan de minister van Volksgezondheid. Voorzitter André Knottnerus van de Gezondheidsraad vindt dat de geneeskundeopleidingen aandacht moeten besteden aan dit probleem. Ook moet worden onderzocht of artsen slechte lees- en schrijfvaardigheden wel herkennen. Artsenorganisatie KNMG en apothekerskoepel KNMP moedigen het onderzoek aan en willen graag weten hoe ze laaggeletterden beter kunnen bereiken. , Het is een lastig probleem. Mensen geven niet snel toe dat ze niet kunnen lezen'', aldus een KNMP-woordvoerder. Op de site www.apotheek.nl kunnen mensen de bijsluiters van medicijnen afluisteren: ,,Maar ze moeten dan natuurlijk wel eerst de website kunnen vinden. Maar er zijn natuurlijk veel mensen die laag – en ongeletterd zijn, die niet een website kunnen vinden laat staan lezen. Als de patiënt bij de dokter langs komt, is het meer noodzaak dat een dokter begrip heeft voor de patiënt en dat de dokter zich in kan leven in de patiënt zijn leven. Hierdoor gaan patiënten open, waardoor er een betere communicatie op gang komt. Alles valt of staat met communicatie vaardigheden.

Kies bewust voor gezonde voeding, zodat Uw gezondheid niet gevaar loopt
Of U nu laag- en ongeletterd bent, of hoog opgeleid, we zien toch jaarlijks dat er veel mensen sterven aan verkeerde medicatie. Chronische aandoeningen en hartfalen komen ook voor bij hoog opgeleiden. Zij lezen dan misschien wel goed de bijsluiter van het medicijn, maar ook zij lopen vaak genoeg gevaar, omdat het ene medicijn weer niet naast het andere medicijn gebruikt mag worden. Vaak zien we dat het bij de apotheek al mis kan gaan.
Mijn ervaring is dan ook, dat mijn beide ouders hartpatiënt zijn en zij hebben al vaker last gehad van dit probleem. Zij kunnen wel lezen en schrijven, maar als de voorlichting betreffende medicijnen niet correct is, ga toch je lichaam protesteren. En reken maar dat je heel beroerd kan worden door de verkeerde of teveel medicijnen. Kies daarom preventief voor gezonde voeding voor Uw lichaam. Of U nu laag- en ongeletterd bent, of hoog opgeleid we hebben allemaal de keus om over te gaan op gezonde voeding. Dit wil natuurlijk niet zeggen, als U al jaren medicijnen eet, om dan gelijk met de medicijnen te stoppen. Maar gaat U verdiepen in gezonde voeding, dit kan nu en in de toekomst heel veel problemen met Uw gezondheid voorkomen!

Voorkomen is beter als Genezen!
Voor meer informatie betreffende gezonde voeding klik hier

Betere samenwerking met doktoren, patiënten en bedrijven die gespecialiseerd zijn in gezonde voeding, kunnen er voor zorgen dat er meer patiënten in de toekomst hun gezondheidsproblemen voorkomen of wel genezen kunnen worden!
Dit willen we toch allemaal?

Ik wens U allen een gezonde toekomst toe!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

woensdag 9 september 2009

Laat gezonde voeding een deel van de oplossing zijn!



Jaarlijks sterven er nog 38.000 mensen aan kanker.


Deze week staat in het teken van de kankerbestrijding.
Volgens Britse wetenschappers kan een gezonde leefstijl mogelijk 4 op de 10 gevallen van borstkanker voorkomen. De wetenschappers verzamelden gegevens van vrouwen uit meer dan 900 wetenschappelijke studies die in de afgelopen jaren zijn gehouden. Nooit eerder werden zoveel databases aan elkaar gekoppeld om de invloed van leefstijl op het krijgen van borstkanker te meten.

Factoren die borstkanker kunnen verminderen
Lichaamsgewicht, alcoholconsumptie, lichaamsbeweging en borstvoeding blijken gezamenlijk het risico op het krijgen van borstkanker te verminderen.

De onderzoekers adviseren vrouwen daarom op hun gewicht te letten, dagelijks minimaal 30 minuten actief te zijn en maximaal een alcoholconsumptie per dag te nemen. Als je net een trotse moeder bent van een pasgeborene baby dan zou U het beste U baby het eerste half jaar alleen borstvoeding moeten geven zonder bijvoeding.

120.000 vrijwilligers gaan de straat op
Van de week gaan maar liefst 120.000 vrijwilligers de straat op om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Daarmee is het de grootste collecte van Nederland. Het geld is hard nodig. Want ook al is kanker steeds vaker te genezen, er sterven jaarlijks in ons land nog altijd 38.000 mensen aan de ziekte.
Met het geld dat deze week ingezameld wordt, kunnen de komende 4 jaar 17 wetenschappelijke onderzoeken worden gefinancierd.
Bron: KWF Kankerbestrijding

Petje af voor al die 120.000 vrijwilligers
Geweldig dat er zoveel vrijwilligers zijn die de straat op gaan, om geld in te zamelen voor de komende 4 jaar voor het KWF Kankerbestrijding. Veel mensen gaan vrijwillig de straat op, want wie heeft er niet in zijn familie, vrienden, kennissen kring een dierbaar persoon verloren. Reden te meer om vrijwillig aandacht te schenken aan het KWF Kankerbestrijding.

Maar wat nu zo jammer is, dat we met elkaar inmiddels weten, dat ook door natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit U de kans op kanker kan verkleinen. En dat hier niet veel over wordt verteld in de media en door het KWF Kankerbestrijding. De voorlichting die de mensen krijgen over kanker is al jaren in grootte lijnen het zelfde. Waarom wordt er zoveel verzwegen over gezonde voedingssupplementen?

Toen ik twaalf jaar was heb ik een nicht verloren. Toen ik dertig was heb ik ook een goede vriendin aan borstkanker verloren. Dit heeft diepe wonden in mijn brein achter gelaten. Hierdoor ben ik na gaan denken, dat er meer moet zijn als alleen maar medicijnen. Er zijn veel mensen die veel meer kunnen vertellen over dit onderwerp als ik. Alleen ik ga voor eerlijkheid en open communicatie.

Er zijn mensen die in deze maatschappij speelbal willen zijn, en andere mensen willen speler zijn. Ik wil graag de speler zijn van dit verhaal.

Punten waar U eens voor U zelf aandacht aan zou kunnen schenken:
•Het lot van speelballen
• De uitdaging van spelers
•Overkomt het leven U of bepaalt U zelf de koers ervan?
•Gemanipuleerd worden / Invloed verliezen
•Wilt u dat er met U rekening wordt gehouden?
•Wilt U zichtbaar of onzichtbaar zijn.

Ik heb gekozen om niet het lot te worden van speelballen. Ik heb gekozen voor de uitdaging als speler in mijn eigen leven. Ik wil zelf bepalen wat ik wel wil in mijn leven en wat niet. Ik wil niet meer gemanipuleerd worden, of invloed verliezen bij mensen. Ik wil dat er ook met mij rekening wordt gehouden in het leven.

Ik wil het beste voor mij zelf en dat gun ik ook mijn medemens
Maar vaak zien we dat we bezig zijn met de dingen en beslommeringen van alle dag. En denken we niet of nauwelijks aan onze gezondheid als we nog kern gezond zijn. Dit is wat ik U duidelijk wil maken. We komen allemaal voedingsstoffen in onze huidige maatschappij te kort. Ieder mens heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Als U voedings te korten heeft kan dat best een lange periode goed gaan. Zodat Uw lichaam hier niets van merkt. Maar als U niet goed zorgt voor Uw lichaam dan wordt U lichaam alsnog ziek. Daarom is preventie goed voor U lichaam.

Preventief U zelf voeden
Water en gezonde voeding is de basis voor ons leven. Als U wilt dat U spiegel straalt NU en in de TOEKOMST zorg dan goed voor Uw lichaam.

Een spiegel straalt nooit meer licht terug dan hij ontvangt!
Laten we er met elkaar voor gaan zorgen dat we blijven stralen NU en in de TOEKOMST dan zal de wereld er een stuk mooier uit gaan zien!

Voor meer informatie betreffende gezonde voeding klik hier
Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl-van der Linden
Ervaringsdeskundige

dinsdag 8 september 2009

Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen





Te gezond eten is ongezond, maar voor alles waar het woordje Te voor staat is niet goed, behalve het woord TEVREDEN

De meeste mensen onder ons gaan steeds bewuster eten. Maar bedenk wel, dat gezond eten ook een obsessie kan worden. Wie hele voedselgroepen uit zijn dieet bant of zich te druk maakt om wat hij eet, riskeert zijn mentale en fysieke gezondheid. Zorg dat U tevreden bent met U zelf. Wordt bewust van wat U eet, maar laat U maaltijd geen obsessie worden. Een obsessie is zonde van het lekkere voedsel, en U wordt er mentaal niet vrolijker van.

Daily Mail meldt dat Britse experts een stijging zien, in dergelijk extreem eetgedrag dat bekend staat als orthorexia nervosa. De mensen die deze ziekte hebben, zijn meestal over de dertig, middenklasser en hoogopgeleid. Anorexiepatiënten letten op de hoeveelheid voedsel die ze binnen krijgen, mensen met orthorexia nervosa fixeren zij zich op de kwaliteit van het voedsel. Orthorexia is dan ook vernoemd naar het Grieks voor goed of slecht.

De regels die de patiënt van orthorexia nervosa zich aanmeet verschillen van persoon tot persoon, maar de drijfveer om alleen het gezondste voedsel te eten kan leiden tot het niet meer eten van suiker, zout, cafeïne, alcohol, tarwe, gluten, gist soja, maïs en zuivel uit het dieet. Producten die pesticiden of kunstmatig geproduceerde additieven bevatten worden vaak ook geschrapt. Soms richt een patiënt zich juist op een voedselgroep. Zo is er een befaamde orthorexia-patiënt die alleen geel voedsel eet.

Mensen die bepaald voedsel uit hun leven weg laten kan dit leiden tot ondervoeding. Ook op het sociale vlak is dat niet handig want door de strenge regels die zij zich voor zichzelf stellen maakt het de patiënt onmogelijk om uit eten te gaan. Wat weer slecht is voor vriendschappen en relaties.

Het lijntje tussen goed voor Uzelf zorgen en orthorexia is zeer dun
Ursula Philpot, voorzitter van de British Dietetic Association’s mental health group, ziet een duidelijke stijging van orthorexia patiënten als een paar jaar geleden. „Ze spenderen uren aan het bijhouden van de laatste voedselonderzoeken en met het struinen langs gezondheidswinkels. Ook gaat er veel tijd zitten in het plannen van menu’s. Aan de buitenkant kun je bij deze mensen meestal niet zien dat er iets aan de hand is. Deze patiënten zien er normaal uit.” Volgens Deanne Jade, oprichter van het National Centre of Eating Disorders is het daarop oppassen geblazen. „De lijn tussen mensen die goed voor zichzelf zorgen door een bepaald dieet aan te houden en de mensen die aan orthorexia lijden is dun. Ik zie mensen om me heen die geen idee hebben dat ze een eetstoornis hebben. Ursula Philpot ziet het in haar praktijk en bij collega´s en in haar vriendenkring. Goed voor Uzelf zorgen, kan zeker geen kwaad, maar probeer te allen tijde de lijn in het midden te houden.

Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!
Gezond eten is belangrijk voor groot en klein. Maar U moet wel genieten van het leven. En als U iedere dag alleen maar bezig bent met wat U eet, hoeveel U eet, en alle voedselonderzoeken bij houdt, leeft U niet daadwerkelijk meer. Kies voor gezonde voeding, en geeft U lichaam iedere dag extra voedingsstoffen die er te weinig dagelijks in Uw voeding zit. Maar wat zeker zo belangrijk is, drink veel water. Minimaal twee liter per dag. Water is het goedkoopste medicijn.

Afvallen zonder honger dat kan door middel van Bio-Lean II®
Voor meer informatie over Bio-Lean II klik hier

Bio-Lean II ® zorgt ervoor dat U wordt zoals U hoort te wezen. Met dit geweldige product bereikt U de beste balans voor Uw lichaam. Bio Lean II is een voedingssupplement voor gewichtsvermindering, onderdrukking van de eetlust en U krijgt er meer energie van. De ephedravrije Bio Lean II werkt zonder de schadelijke bijverschijnselen die in veel supplementen van dit soort worden aangetroffen. BioLean II bevat een mengsel van natuurlijke kruidenextracten die elkaar versterken en aminozuren van farmaceutische klasse, die vetverlies bevorderen. Belangrijke ingrediënten als AdvantraZ®, extract van groene theebladeren, L-cartnitine, en guaranazaadextract verhogen samen de stofwisselingssnelheid. Bovendien stimuleren ze vetverlies door het opvoeren van de snelheid van thermogenese en lipolyse. Al met al een product waar U mee thuis kan komen!

In combinatie met Accelerator™ versnelt U het proces.
Voor meer informatie betreffende Accelerator™ klik hier

En wilt U nog minder vetopname, gewichtsverlies bevorderen, Uw bloedsuikerspiegel stabiel houden dat kan allemaal met LipoTrim™
Voor meer informatie over LipoTrim™ klik dan hier
De juiste oplossing voor mensen die wel gezond willen blijven/worden maar die niet kiezen voor orthorexia maar voor een weg die veilig is. Gezonde voeding we hebben het zelf in de hand!
Zorg dat U TEVREDEN bent met Uw lichaam, ieder mens is UNIEK!
Laat U goed voorlichten, en volg Uw gevoel.
Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 7 september 2009

Labels bijzonder belangrijk voor voedingsconsument, kijk eens door een andere bril naar gezonde voeding


Labels bijzonder belangrijk voor voedingsconsument, kijk eens door een andere bril naar gezonde voeding

Amerikaans onderzoek
Uit een Amerikaans onderzoek van de Tate & Lyle ( dit is een supplementenproducent) blijkt dat het maken van een gezonde voedingskeuze is één van de belangrijkste redenen voor de consument om labels op voedingsproducten te lezen, samen met het toevoegen van specifieke supplementen aan hun dieet. Meer dan 60 procent van de consumenten die ondervraagd zijn richt zich op deze labels om een gezonde voedingskeuzes te maken. Daarnaast zegt 50 procent van de consumenten naar labels te kijken om naar specifieke supplementen te zoeken.

De wereld verandert
De onderzoekers voegen er aan toe dat 65 procent van de consumenten op dit ogenblik meer aan gezonde voeding denkt dan twee jaar geleden. Reden te meer om bij U zelf eens na te gaan, waarom zijn er mensen die specifiek kijken naar labels om een gezonde voedingskeuze te maken? Zouden deze mensen inzien, dat als ze gezond oud willen worden, daadwerkelijk hun lichaam goed moeten verzorgen? Lieve mensen let wel op, het gaat niet alleen om de inhoud van het product, maar om de juiste samenstelling van stoffen. Als de samenstelling van stoffen goed is, zult U daadwerkelijk door gezonde voeding Uw lichaam opnieuw leven in blazen.

Als we nu kijken wat de ontwikkelingen zijn op het gebiedt van gezondheidsmanagement dan zien we dat sommige organisaties werknemers gaan testen keuren op gezondheid en fitheid. Dus met andere woorden hoe is uw conditie en uw staat van gezondheid!
Dit is een prima middel om mensen inzicht te geven in hun staat van zijn! Soms hoor ik wel van ja maar zo maak je mensen bang! Ik denk daar anders over, ik hoor liever ruim van te voren hoe het is met mijn gezondheid als dat ik denk dat ik gezond ben en dat ik pas geconfronteerd wordt met een klacht en dan de boodschap ontvang van de arts. Vaak zien we dat we dan geen keus meer hebben, en zijn we overgeleverd aan medicijnen en therapieën.

Ik denk dat deze manier van denken ouderwets is en dat we daar vanaf moeten in de huidige samenleving.

Mijn levensverhaal klik hier
Zekerheid bestaat in de gezondheidszorg niet dus ook niet bij een test, als u de auto een service beurt heeft gegeven ontvangt u ook geen garantie! Wel laat U Uw auto keuren, want anders mag de auto niet meer op de openbare weg.........! Wat doet u met uw lichaam? Keuren misschien als dat via het bedrijf geregeld wordt, maar extra service…….Voor een goed onderhouden lichaam dat laten we al snel versloven.

Dit is het punt wat in mijn beleving achter blijft in de ontwikkeling van de gezondheidszorg, we noemen het gezondheidszorg maar is dat terecht? We adviseren mensen gezond te eten en meer te bewegen en verder.............zie ik al jaren geen verandering!

Hoe komt het dat alles veranderd en dat we op dit onderwerp weinig of geen verandering zien. Als we naar voeding gaan kijken zien we dat het voedingscentrum al jaren haar adviezen handhaaft. De schijf van vijf is al vele jaren weinig tot niets gewijzigd. Onze voeding industrie is zeer machtig en daarnaast is de farmaceutische industrie zeer belangrijk in de wereld!

Als we met elkaar blijven kijken zoals we altijd met elkaar hebben gekeken,
Blijven we met elkaar denken zoals we altijd met elkaar hebben gedacht.
Als we blijven denken zoals we met elkaar altijd hebben gedacht,
Blijven we geloven zoals we met elkaar altijd hebben geloofd.
Als we met elkaar blijven geloven zoals we altijd hebben geloofd,
Blijven we doen zoals we met elkaar altijd hebben gedaan.
Als we met elkaar blijven doen zoals we met elkaar altijd hebben gedaan,
Blijf ons overkomen, wat ons al vele jaren wereldwijd is overkomen!


En dat is dat steeds meer mensen lijden aan ziektes en medische fouten.
900.000 Depressieve mensen, 1600 medische fouten, 33000 mensen gewond en velde duizenden doden door medische handelen.
De ontwikkeling op het terrein van technologie en chirurgie is toe te juichen. Maar mensen moeten in mijn ogen zelf hun behandeling kunnen kiezen. Juiste informatie is dan noodzakelijk met daarnaast het respect voor de vrijheid van behandelen.

Intuïtie en wetenschap gaan weer samen en brengen de mens naar dat wat hij werkelijk is, een wonder van deze natuur. Die natuurwetten blijken eenvoudiger dan we denken. Maar we zullen wel de tijd moeten nemen om weer met ons “zelf” bezig te zijn. We zullen nog wel veel hulp nodig hebben om te genezen van onze onwetendheid over onszelf.

“Wij zijn eilanden, aan de oppervlakte gescheiden, maar in de diepte verbonden!”
Door elkaar de hand te reiken, kunnen we met elkaar mede door gezonde voeding in combinatie met de medische wetenschap onbegrensde mogelijkheden creëren, voor ieder levend wezen op deze aardbol!


Voor meer informatie betreffende gezonde voeding klik hier
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige