maandag 7 september 2009

Labels bijzonder belangrijk voor voedingsconsument, kijk eens door een andere bril naar gezonde voeding


Labels bijzonder belangrijk voor voedingsconsument, kijk eens door een andere bril naar gezonde voeding

Amerikaans onderzoek
Uit een Amerikaans onderzoek van de Tate & Lyle ( dit is een supplementenproducent) blijkt dat het maken van een gezonde voedingskeuze is één van de belangrijkste redenen voor de consument om labels op voedingsproducten te lezen, samen met het toevoegen van specifieke supplementen aan hun dieet. Meer dan 60 procent van de consumenten die ondervraagd zijn richt zich op deze labels om een gezonde voedingskeuzes te maken. Daarnaast zegt 50 procent van de consumenten naar labels te kijken om naar specifieke supplementen te zoeken.

De wereld verandert
De onderzoekers voegen er aan toe dat 65 procent van de consumenten op dit ogenblik meer aan gezonde voeding denkt dan twee jaar geleden. Reden te meer om bij U zelf eens na te gaan, waarom zijn er mensen die specifiek kijken naar labels om een gezonde voedingskeuze te maken? Zouden deze mensen inzien, dat als ze gezond oud willen worden, daadwerkelijk hun lichaam goed moeten verzorgen? Lieve mensen let wel op, het gaat niet alleen om de inhoud van het product, maar om de juiste samenstelling van stoffen. Als de samenstelling van stoffen goed is, zult U daadwerkelijk door gezonde voeding Uw lichaam opnieuw leven in blazen.

Als we nu kijken wat de ontwikkelingen zijn op het gebiedt van gezondheidsmanagement dan zien we dat sommige organisaties werknemers gaan testen keuren op gezondheid en fitheid. Dus met andere woorden hoe is uw conditie en uw staat van gezondheid!
Dit is een prima middel om mensen inzicht te geven in hun staat van zijn! Soms hoor ik wel van ja maar zo maak je mensen bang! Ik denk daar anders over, ik hoor liever ruim van te voren hoe het is met mijn gezondheid als dat ik denk dat ik gezond ben en dat ik pas geconfronteerd wordt met een klacht en dan de boodschap ontvang van de arts. Vaak zien we dat we dan geen keus meer hebben, en zijn we overgeleverd aan medicijnen en therapieën.

Ik denk dat deze manier van denken ouderwets is en dat we daar vanaf moeten in de huidige samenleving.

Mijn levensverhaal klik hier
Zekerheid bestaat in de gezondheidszorg niet dus ook niet bij een test, als u de auto een service beurt heeft gegeven ontvangt u ook geen garantie! Wel laat U Uw auto keuren, want anders mag de auto niet meer op de openbare weg.........! Wat doet u met uw lichaam? Keuren misschien als dat via het bedrijf geregeld wordt, maar extra service…….Voor een goed onderhouden lichaam dat laten we al snel versloven.

Dit is het punt wat in mijn beleving achter blijft in de ontwikkeling van de gezondheidszorg, we noemen het gezondheidszorg maar is dat terecht? We adviseren mensen gezond te eten en meer te bewegen en verder.............zie ik al jaren geen verandering!

Hoe komt het dat alles veranderd en dat we op dit onderwerp weinig of geen verandering zien. Als we naar voeding gaan kijken zien we dat het voedingscentrum al jaren haar adviezen handhaaft. De schijf van vijf is al vele jaren weinig tot niets gewijzigd. Onze voeding industrie is zeer machtig en daarnaast is de farmaceutische industrie zeer belangrijk in de wereld!

Als we met elkaar blijven kijken zoals we altijd met elkaar hebben gekeken,
Blijven we met elkaar denken zoals we altijd met elkaar hebben gedacht.
Als we blijven denken zoals we met elkaar altijd hebben gedacht,
Blijven we geloven zoals we met elkaar altijd hebben geloofd.
Als we met elkaar blijven geloven zoals we altijd hebben geloofd,
Blijven we doen zoals we met elkaar altijd hebben gedaan.
Als we met elkaar blijven doen zoals we met elkaar altijd hebben gedaan,
Blijf ons overkomen, wat ons al vele jaren wereldwijd is overkomen!


En dat is dat steeds meer mensen lijden aan ziektes en medische fouten.
900.000 Depressieve mensen, 1600 medische fouten, 33000 mensen gewond en velde duizenden doden door medische handelen.
De ontwikkeling op het terrein van technologie en chirurgie is toe te juichen. Maar mensen moeten in mijn ogen zelf hun behandeling kunnen kiezen. Juiste informatie is dan noodzakelijk met daarnaast het respect voor de vrijheid van behandelen.

Intuïtie en wetenschap gaan weer samen en brengen de mens naar dat wat hij werkelijk is, een wonder van deze natuur. Die natuurwetten blijken eenvoudiger dan we denken. Maar we zullen wel de tijd moeten nemen om weer met ons “zelf” bezig te zijn. We zullen nog wel veel hulp nodig hebben om te genezen van onze onwetendheid over onszelf.

“Wij zijn eilanden, aan de oppervlakte gescheiden, maar in de diepte verbonden!”
Door elkaar de hand te reiken, kunnen we met elkaar mede door gezonde voeding in combinatie met de medische wetenschap onbegrensde mogelijkheden creëren, voor ieder levend wezen op deze aardbol!


Voor meer informatie betreffende gezonde voeding klik hier
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten