dinsdag 8 september 2009

Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen





Te gezond eten is ongezond, maar voor alles waar het woordje Te voor staat is niet goed, behalve het woord TEVREDEN

De meeste mensen onder ons gaan steeds bewuster eten. Maar bedenk wel, dat gezond eten ook een obsessie kan worden. Wie hele voedselgroepen uit zijn dieet bant of zich te druk maakt om wat hij eet, riskeert zijn mentale en fysieke gezondheid. Zorg dat U tevreden bent met U zelf. Wordt bewust van wat U eet, maar laat U maaltijd geen obsessie worden. Een obsessie is zonde van het lekkere voedsel, en U wordt er mentaal niet vrolijker van.

Daily Mail meldt dat Britse experts een stijging zien, in dergelijk extreem eetgedrag dat bekend staat als orthorexia nervosa. De mensen die deze ziekte hebben, zijn meestal over de dertig, middenklasser en hoogopgeleid. Anorexiepatiënten letten op de hoeveelheid voedsel die ze binnen krijgen, mensen met orthorexia nervosa fixeren zij zich op de kwaliteit van het voedsel. Orthorexia is dan ook vernoemd naar het Grieks voor goed of slecht.

De regels die de patiënt van orthorexia nervosa zich aanmeet verschillen van persoon tot persoon, maar de drijfveer om alleen het gezondste voedsel te eten kan leiden tot het niet meer eten van suiker, zout, cafeïne, alcohol, tarwe, gluten, gist soja, maïs en zuivel uit het dieet. Producten die pesticiden of kunstmatig geproduceerde additieven bevatten worden vaak ook geschrapt. Soms richt een patiënt zich juist op een voedselgroep. Zo is er een befaamde orthorexia-patiënt die alleen geel voedsel eet.

Mensen die bepaald voedsel uit hun leven weg laten kan dit leiden tot ondervoeding. Ook op het sociale vlak is dat niet handig want door de strenge regels die zij zich voor zichzelf stellen maakt het de patiënt onmogelijk om uit eten te gaan. Wat weer slecht is voor vriendschappen en relaties.

Het lijntje tussen goed voor Uzelf zorgen en orthorexia is zeer dun
Ursula Philpot, voorzitter van de British Dietetic Association’s mental health group, ziet een duidelijke stijging van orthorexia patiënten als een paar jaar geleden. „Ze spenderen uren aan het bijhouden van de laatste voedselonderzoeken en met het struinen langs gezondheidswinkels. Ook gaat er veel tijd zitten in het plannen van menu’s. Aan de buitenkant kun je bij deze mensen meestal niet zien dat er iets aan de hand is. Deze patiënten zien er normaal uit.” Volgens Deanne Jade, oprichter van het National Centre of Eating Disorders is het daarop oppassen geblazen. „De lijn tussen mensen die goed voor zichzelf zorgen door een bepaald dieet aan te houden en de mensen die aan orthorexia lijden is dun. Ik zie mensen om me heen die geen idee hebben dat ze een eetstoornis hebben. Ursula Philpot ziet het in haar praktijk en bij collega´s en in haar vriendenkring. Goed voor Uzelf zorgen, kan zeker geen kwaad, maar probeer te allen tijde de lijn in het midden te houden.

Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!
Gezond eten is belangrijk voor groot en klein. Maar U moet wel genieten van het leven. En als U iedere dag alleen maar bezig bent met wat U eet, hoeveel U eet, en alle voedselonderzoeken bij houdt, leeft U niet daadwerkelijk meer. Kies voor gezonde voeding, en geeft U lichaam iedere dag extra voedingsstoffen die er te weinig dagelijks in Uw voeding zit. Maar wat zeker zo belangrijk is, drink veel water. Minimaal twee liter per dag. Water is het goedkoopste medicijn.

Afvallen zonder honger dat kan door middel van Bio-Lean II®
Voor meer informatie over Bio-Lean II klik hier

Bio-Lean II ® zorgt ervoor dat U wordt zoals U hoort te wezen. Met dit geweldige product bereikt U de beste balans voor Uw lichaam. Bio Lean II is een voedingssupplement voor gewichtsvermindering, onderdrukking van de eetlust en U krijgt er meer energie van. De ephedravrije Bio Lean II werkt zonder de schadelijke bijverschijnselen die in veel supplementen van dit soort worden aangetroffen. BioLean II bevat een mengsel van natuurlijke kruidenextracten die elkaar versterken en aminozuren van farmaceutische klasse, die vetverlies bevorderen. Belangrijke ingrediënten als AdvantraZ®, extract van groene theebladeren, L-cartnitine, en guaranazaadextract verhogen samen de stofwisselingssnelheid. Bovendien stimuleren ze vetverlies door het opvoeren van de snelheid van thermogenese en lipolyse. Al met al een product waar U mee thuis kan komen!

In combinatie met Accelerator™ versnelt U het proces.
Voor meer informatie betreffende Accelerator™ klik hier

En wilt U nog minder vetopname, gewichtsverlies bevorderen, Uw bloedsuikerspiegel stabiel houden dat kan allemaal met LipoTrim™
Voor meer informatie over LipoTrim™ klik dan hier
De juiste oplossing voor mensen die wel gezond willen blijven/worden maar die niet kiezen voor orthorexia maar voor een weg die veilig is. Gezonde voeding we hebben het zelf in de hand!
Zorg dat U TEVREDEN bent met Uw lichaam, ieder mens is UNIEK!
Laat U goed voorlichten, en volg Uw gevoel.
Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten