vrijdag 11 september 2009

Gezonde voeding en water de basis voor een gezond afweersysteem












Hoe komen er cellen voor transplantatie?
Het onderzoek naar genezing van diabetes type 1 gaat tegenwoordig snel. Het Diabetes Fonds zet er nog meer vaart achter.
Een bedrag van bijna twee miljoen euro gaat naar onderzoek waarin Nederland en Belgiƫ samenwerken om nieuwe manieren te vinden voor celtransplantatie. Het gaat om de cellen die insuline aanmaken. Die zijn bij diabetes type 1 vernield door het afweersysteem.

Transplantatie van cellen die insuline aanmaken kan al, maar heel beperkt. Het heeft nog grote nadelen. Zo zit het afweersysteem nog in de weg, dat de nieuwe cellen wil aanvallen. Maar zodra de technieken beter worden en we ook het afweersysteem kunnen aanleren om nieuwe cellen met rust te laten, willen we ook meer mensen kunnen helpen.

Er zijn nu veel te weinig donoren voor cellen die insuline maken. Daarom gaan de nieuwe projecten over manieren om uit een paar cellen een heleboel te maken, in een laboratorium. Bijvoorbeeld uit cellen van het beenmerg, of uit cellen uit de alvleesklier die nog kunnen veranderen in cellen die insuline aanmaken.

Belangrijk is om de cellen te kunnen 'kweken' en vermeerderen, maar ook dat ze zich daarna goed blijven gedragen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze blijven doorgroeien tot iets kwaadaardigs.

En daar laten we het niet bij: andere onderzoekers willen celtransplantatie verbeteren met een soort mini-verpakking voor de cellen. Die verpakking moet ervoor zorgen dat het afweersysteem de insuline makende cellen met rust laat.
Bron: Diabetes Fonds

Het is altijd weer mooi om te lezen, hoe een fonds opzoek is naar miljoenen om nieuwe onderzoeken te gaan doen. Alleen ik begrijp vaak niet, dat als er al veel onderzoeken zijn verricht door andere doktoren en dat er met deze kennis weinig wordt gedaan.

Een gezond afweersysteem
Een gezond afweersysteem dat wilt ieder mens. Maar waarom geven we met elkaar geen kennis door, hoe mensen hun afweersysteem gezond kunnen houden? Water het goedkoopste medicijn. Voor je gezondheid, voor genezing voor je leven. “Je bent niet ziek, je hebt dorst!” Geschreven door Dr. F. Batmanghelidj. Op mijn blog aan de linkerkant staat een link naar succesboeken daar kunt U het boek bestellen. Dr. F Batmanghelidj zegt ook in zijn boek: Geen enkele lezer, vooral degenen die kort geleden een ernstige ziekte hebben doorgemaakt en zij die onder controle staan van een arts, of degenen met een ernstige nieraandoening, zou gebruik mogen maken van deze informatie zonder overleg met zijn behandelende arts of huisarts. Raadpleeg te allen tijde U arts, en vertel hem over het boek. Zo kunnen we met elkaar de informatie verspreiden die voor iedereen van levensbelang is!

Een gezond afweersysteem behoudt U door gezonde voeding
Phyto-Vite® voorkomt oxidatieschade in ons lichaam. Phyto-Vite® is een voedingssupplement van hoge kwaliteit dat gechelateerde mineralen, vitamines en een scala aan antioxidanten bevat. Het antioxidantenscala dat door Phyto-Vite wordt geleverd, is zowel veelomvattend als gevarieerd.
Voor meer informatie betreffend Phyto-Vite® klik hier
Gezonde voeding en water daar kunnen we mee thuis komen!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten