vrijdag 18 december 2009

Een goede balans voor de foetus begint met gezonde voeding



Wist U als U kleine tekorten heeft aan voedingsstoffen en U bent zwanger, dat dit enorme grote gevolgen kan hebben voor de foetus?

Zwangerschap is een mooi moment in Uw leven. Het is een nieuw begin van een nieuw jong kwetsbaar leven. Veel aanstaande moeders doen er verstandig aan om gezonde voeding te eten. Niet alleen gezonde voeding d.m.v. de voedingsschijf van vijf. Maar ook in de vorm van hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen. De rol van foliumzuur en andere vitaminen B is nog belangrijker bij een zwangerschap dan eerder werd gedacht. Kleine tekorten kunnen grote gevolgen hebben voor de foetus.

Open ruggetje en een hazenlip
Dr. Regine Steegers-Theunissen van de Rotterdamse Erasmus Universiteit leverde een belangrijke bijdrage aan dit onderzoek. Dat er een verband is tussen foliumzuur (vitamine B11) en het ontstaan van een open ruggetje werd twintig jaar geleden al ontdekt. Naderhand bleek dat ook de hazenlip een gevolg kan zijn van een tekort aan deze vitamine.

Sinds deze ontdekking geldt het advies aan zwangere vrouwen om al voor de zwangerschap foliumzuur te slikken. Tegenwoordig eten al veel zwanger vrouwen foliumzuur maar is nog steeds een grote groep van circa een derde van de aanstaande moeders die niets weten over gezonde voeding, of die deze raad gewoon weg in de wind slaan. Dat is des te verontrustender omdat het belang van foliumzuur en andere vitaminen B veel groter blijkt te zijn dan destijds werd gedacht.

Gezonde voeding kan U helpen tijdens de zwangerschap
Phyto-vite® is een hoogwaardig natuurlijk voedingsupplement van hoge kwaliteit dat gechelateerde mineralen en vitamines en een scala aan antioxidanten kent. Het antioxidantenscala dat door Phyto-vite ®wordt geleverd, is zowel veelomvattend als gevarieerd. In dit product zit ook vitamine E 400 IE (266%) foliumzuur 400mcg (200%). Bij zwangerschap of als U borstvoeding geeft consulteer dan altijd eerst Uw huisarts. Dit product staat in een betrouwbaar naslagwerk PDR ( Physicians´Desk Reference®) voor de gezondheidszorg, verzekering, en de farmaceutische industrie.
Inname van een foliumzuursupplement in de eerste weken van de zwangerschap verlaagt niet alleen het risico op een open ruggetje en een hazenlip, maar ook –zo is inmiddels bekend– op aangeboren hartafwijkingen. Dit gegeven vormt de basis voor de zogeheten Havenstudie, die sinds 2003 wordt uitgevoerd onder coördinatie van de afdeling verloskunde en vrouwenziekten van het Rotterdamse Erasmus MC. De leiding is in handen van dezelfde Regine Steegers, die ook bij de eerdere onderzoeken was betrokken.

Vitamine E
Ook de rol van vitamine E is in het onderzoek betrokken. Deze vitamine speelt een rol bij de balans tussen oxidanten en antioxidanten in het bloed. Disbalans zou gevolgen kunnen hebben voor de vrucht. Zorg dat U goed in balans bent zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. Gezonde voeding kan U hier bij helpen.
Wilt U meer weten over dit onderzoek klik hier


Visolie
Wist U ook dat visolie goed is tijdens de zwangerschap?
Meer over gezonde voeding (visolie )tijdens de eerst volgende blog.

De algehele gezondheid van Uw ongeboren of pasgeboren kind begint bij nadenken en in actie komen over U gezonde voedingspatroon!

Preventief d.m.v. gezonde voeding zorgen voor U lichaam, is het mooiste geschenk aan Uw kind wat U kunt geven.
We willen tenslotte allemaal gezond oud worden!


Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

donderdag 17 december 2009

Gezonde voeding en een goed seksleven doet wonderen!












Vaak is een onderwerp over seks taboe.
Maar het hoort nu eenmaal bij onze natuur.
En als je eens over dit onderwerp praat dan zie je vaak mensen zachtjes lachen.
Maar het is zo belangrijk, terwijl er toch heel veel momenten zijn dat onze partner zin heeft, en wij weer niet.
Als vrouw zeg je:,, Ik heb hoofdpijn, moe, pijn me buik enz.”
Als man zeg je:,, Druk op mijn werk, vandaag niet schat, of je ligt gewoon al te snurken voor je partner in bed stapt.”
Toen ik vele jaren geleden nog een eigen horeca zaak had, en onregelmatig werkten verlangde ik vaak niet naar seks. Ik was vaak veel te moe, en verlangde dan alleen maar om zo snel mogelijk te kunnen gaan slapen!
Maar je kunt natuurlijk niet altijd NEE zeggen.
Druk met de kinderen, je werk, je familie er is altijd wel een reden te verzinnen dat we vanavond even geen zin in seks hebben.

Een gezonde oplossing voor een beter seksleven
Tot dat voor mij de oplossing kwam.
Een hoogwaardig natuurlijk voedingsupplement, zorgt voor een betere doorbloeding in de onderbuik, hèt centrum van onze energie.
Ik ben het gaan eten, en ja, inderdaad product werkte.
Niet gelijk na ene pil, maar er kwam daadwerkelijk een verandering in mijn seksleven. En dat toch gewoon met de zelfde man!
Ik kreeg meer energie in mijn onderbuik.
Mijn algemene gezondheid en energieniveau gingen om hoog.
En de seksuele vitaliteit en het libido werd verbeterd.

En laten we eerlijk zijn, als we daarna lekker slapen, dan kunnen we de dag weer met frisse moed beginnen.
Er zijn veel mensen die kampen met dit probleem, maar laten we er maar niet over praten, dat staat zo raar?

Wees U er van bewust dat er meer wegen zijn die naar Rome leiden.
Gezonde voeding is een fantastische manier naar een gezonder seksleven!


Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

woensdag 16 december 2009

Stap voor stap de nieuwe weg van gezonde voeding naar ziekenhuizen


Nu de sterftecijfers in ziekenhuizen bekend zijn, zal er dan toch een ommezwaai komen in de gezondheidszorg?
Er gaat zo stapje voor stapje van alles veranderen in de wereld. Eerst viel de bankwereld in elkaar, daarna viel ook de huizenmarkt als een kaartenhuizen in elkaar. Patiënten en politici vragen al jaren om bekendmaking van de sterftecijfers van ziekenhuizen. En nu anno december 2009 krijgen we te horen dat patiënten volgend jaar de sterftecijfers van ziekenhuizen kunnen inzien. Eindelijk is op dit moeilijke onderdeel ook de kogel door de kerk. In 2011 is het pas mogelijk voor patiënten om een vergelijking te maken tussen ziekenhuizen op basis van de cijfers. Dan publiceren de ziekenhuizen de gecorrigeerde cijfers op basis van de data van 2010. Dit moet volgens de federatie ervoor gaan zorgen dat de kwaliteit van ziekenhuizen verbetert. Meer over dit onderwerp klik hier


Gezonde voeding zou een nieuwe stap in de gezondheidszorg kunnen zijn!
Gezonde voeding zou ook een nieuw fantastische stap kunnen zijn in de gezondheidszorg. Als we nu om ons heen kijken, wat er het afgelopen jaar gebeurd is in onze samenleving, zou het fantastisch zijn als artsen, chirurgen zouden gaan inzien, dat als men een patiënt hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen voorschrijft, deze patiënt vaak ook een beter gezonder lichaam kan krijgen op een natuurlijke manier. Jammer dat er nog maar zo weinig met alle wetenschappelijk informatie over alleen al visolie maar wordt gedaan in de medische wereld. Er zijn zoveel patiënten die met een product zoals bijvoorbeeld visolie baat bij zouden kunnen hebben. Denk hierbij aan hart-en vaatziekten, aan het helpen van gezonde en flexibele gewrichten, de cognitieve functies verbeteren en ontstekingsreacties verminderen. Dit alles op een natuurlijke manier.

De meeste mensen onder ons hebben wel een van de uitdrukking gehoord: “Iedere grote reis begint met de eerste stap!” Ik zou persoonlijk zelf deze uitdrukking iets willen aanpassen. Ik zou daarvoor in de plaats zeggen: “Elke grote reis begint met een babystapje!” Waarom dat ik dit zeg, iedere verandering die wij als mens doorvoeren, begint altijd met een eerste stap aan bewustwording.
Veel mensen maken De Grote Sprong Vooruit om dan na een aantal maanden weer te stoppen met hun nieuwe leefwijze. De medische wereld zou een mooi deel bij kunnen dragen aan De bewustwording wat gezonde voeding met het menselijke lichaam kan doen. Veel patiënten zouden van de hoge dosis medicijnen afwillen, maar zij weten niet hoe! Laten wij samen met de gezondheidszorg ons hier voor inzetten! Dat stapje voor stapje ook in ziekenhuizen de bewustwording van gezonde voeding tot leven komt! En dat hierdoor heel veel patiënten minder medicijnen kunnen gaan slikken! En dat deze patiënten zich hierdoor weer gezonder gaan voelen op een natuurlijkere manier. Gezonde voeding helpt U op een natuurlijke manier een gezond lichaam te behouden, of van kwalen/ziektes af te komen.
Samen met vakkundigheid van de medische wereld zou dit een enorme vooruitgang zijn voor ieder mens!

Het geheim achter het plukken van de grootste vreugde en oogst van het leven, is te ontdekken hoe gezonde voeding ieders leven op een positieve manier kan veranderen!
Maar in de loop van de tijd ontdek je dat je hele leven zich beperkt als je niet openstaat voor nieuwe inzichten, en het leven breidt zich uit als je mee gaat in nieuwe inzichten wat op een natuurlijke manier goed is voor iedereen!

Liefs Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

dinsdag 15 december 2009

Gezonde voeding kan een fantastische verandering brengen in de gezondheidszorg





Afgelopen zondag kwam er een bericht binnen over "De staat van de gezondheidzorg in Nederland anno 2009". Er overlijden onnodig mensen in ziekenhuizen! En het zijn er héél véél volgens dit bericht. Er zijn evenwel nog aanzienlijke verschillen, zowel binnen als tussen ziekenhuizen. Alle ziekenhuizen hebben hun beleid specifieke aandacht voor patiëntveiligheid. Eén ziekenhuis heeft de verantwoordelijkheid over patiëntveiligheid niet gedelegeerd aan het lijnmanagement. De inspectie is van mening dat ziekenhuizen zonder uitzondering veel aandacht aan patiëntveiligheid besteden, maar dat zeker nog extra inspanning noodzakelijk is om risico´s voor onveilige zorg goed te beheersen.

Zorg kiest voor duizenden onnodige doden
Volgens de auteur die deel uit maakt van een groepje mensen die de ontwikkelingen rondom de veiligheid in ziekenhuizen kritisch volg; noemen zich De Zeven Dwergen. Hij schrijft dat als de cijfers die men in ziekenhuisland zelf hanteert, wáár zijn en de invoering van veiligheidszorgsystemen niet sneller dan volgens het huidige plan verloopt, overlijden er tussen 1 januari 2009 en 31 december 2012 nog steeds zo´n 7.000 mensen als gevolg van vermijdbare fouten in ziekenhuizen. En dan denk hij voor het gemak maar even niet aan de bijna evenveel slachtoffers die met permanente schade een incident in een ziekenhuis zullen overleven of een veelvoud daarvan aan de patiënten die met tijdelijk letsel in die vier jaar naar huis mogen.
Voor meer informatie betreffende dit onderwerp klik hier

Gezonde voeding kan bestaande patronen doorbreken en nieuwe inzichten genereren
Er sterven jaarlijks vele mensen aan een overdosis medicijnen, of een verkeerde combinatie van medicijnen. Als we ons lichaam optimaal gezond willen houden, kunnen we ons maar beter gaan voeden met fantastische hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen. Als een dokter een medicijn voor schrijft aan zijn patiënt kan men in veel gevallen ook kiezen voor een hoogwaardig natuurlijk voedingsupplement om de patiënt weer in betere conditie te krijgen. Hierdoor zou het vergiftigingspercentage gevaar voor de patiënten al een deel verminderen. Hierdoor zouden er weer minder doden onder de patiënten te betreuren zijn. Het beste voor de patiënt En dat is toch wat we met elkaar willen in onze gezondheidszorg? Daarom zou samenwerking tussen deze partijen een fantastische verandering in onze gezondheidzorg teweeg kunnen brengen.

Invloed van buiten kunnen bestaande patronen doorbreken en nieuwe inzichten genereren. De ontwikkelingen in de veiligheidszog voor patiënten van ziekenhuizen kunnen veel sneller gaan, indien meer wordt gebruikgemaakt van de kennis en ervaring van andere sectoren.

De kunst van een gezond leven is de kunst van het laten!

Toelaten: Hoogwaardige natuurlijke voedingssuplementen
Weglaten: Zo min mogelijk medicijnen gebruiken alleen bij hoge nood, maar bewust kiezen voor gezonde voeding.
Loslaten: De angst voor de gevolgen voor een complete verandering in de gezondheidszorg.
Diep van binnen zijn we allemaal kracht, vreugde, helderheid, vervulling, liefde en gezond.
Geef je leven terug in handen… waar het hoort, Uw ……eigen handen!

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

maandag 14 december 2009

Niet tellen maar gewoon gezonde voeding eten!




Niet tellen maar eten
Mensen die willen lijnen, die gaan vaak precies bijhouden wat ze eten, en alle calorieën tellen. Hierdoor wordt dat lijnen al snel een hele opgave. En vaak hebben deze mensen nog een enorm hongerig gevoel. Waardoor de meeste mensen snel weer in hun oude eetpatroon terug vallen. Volgens Wereld Kanker Onderzoek Fonds is het eigenlijk heel makkelij om met minder calorieën toch vol te zitten: Kies voor voedingsmiddelen die veel vezels en water bevatten. Zo kunt U dezelfde hoeveelheden blijven eten maar tegelijkertijd het aantal calorieën verminderen.

Een voedingspatroon dat is gebaseerd op voedsel met weinig calorieën kan ervoor zorgen dat U zich toch verzadigd voelt met minder calorieën. Als U weet hoe U caloriearme producten kunt herkennen, kunt U Uw gewicht onder controle houden zonder steeds calorieën te moeten tellen.

Natuurlijk is het super om te kijken naar calorierijke voeding. Maar ook U kunt gewoon een hoogwaardig natuurlijk voedingsupplement naast U maaltijd eten, wat er voor zorgt dat Uw lichaam in balans blijft. Een product waardoor niet alleen Uw lichaam in balans komt, maar U krijgt er ook meer energie van. Een geweldig product wat in mijn ogen veel meer gepromoot zou moeten worden. Er zijn al zoveel diëten in Nederland en nog steeds wordt de mens alleen maar dikker en dikker.
Een gezonde levensstijl, gezonde voeding, en een aanvulling naast U dagelijkse maaltijden met hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen kunnen er voor zorgen dat wij als Nederlanders weer daadwerkelijk worden hoe wij moeten zijn. Ieder mens is Uniek! We hebben dik, dikker, dikst, dun, dunner, dunst en we zijn allemaal mens. Maar een gezonde levensstijl, met een gezonde geest, en gezonde voeding kan ons dagelijks helpen om te worden wie wij daadwerkelijk zijn!

Zorg dat eten lekker en leuk blijft, dat kan alleen als U goed voor U zelf zorgt voor NU en in de TOEKOMST!

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervraringsdeskundige