vrijdag 18 december 2009

Een goede balans voor de foetus begint met gezonde voeding



Wist U als U kleine tekorten heeft aan voedingsstoffen en U bent zwanger, dat dit enorme grote gevolgen kan hebben voor de foetus?

Zwangerschap is een mooi moment in Uw leven. Het is een nieuw begin van een nieuw jong kwetsbaar leven. Veel aanstaande moeders doen er verstandig aan om gezonde voeding te eten. Niet alleen gezonde voeding d.m.v. de voedingsschijf van vijf. Maar ook in de vorm van hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen. De rol van foliumzuur en andere vitaminen B is nog belangrijker bij een zwangerschap dan eerder werd gedacht. Kleine tekorten kunnen grote gevolgen hebben voor de foetus.

Open ruggetje en een hazenlip
Dr. Regine Steegers-Theunissen van de Rotterdamse Erasmus Universiteit leverde een belangrijke bijdrage aan dit onderzoek. Dat er een verband is tussen foliumzuur (vitamine B11) en het ontstaan van een open ruggetje werd twintig jaar geleden al ontdekt. Naderhand bleek dat ook de hazenlip een gevolg kan zijn van een tekort aan deze vitamine.

Sinds deze ontdekking geldt het advies aan zwangere vrouwen om al voor de zwangerschap foliumzuur te slikken. Tegenwoordig eten al veel zwanger vrouwen foliumzuur maar is nog steeds een grote groep van circa een derde van de aanstaande moeders die niets weten over gezonde voeding, of die deze raad gewoon weg in de wind slaan. Dat is des te verontrustender omdat het belang van foliumzuur en andere vitaminen B veel groter blijkt te zijn dan destijds werd gedacht.

Gezonde voeding kan U helpen tijdens de zwangerschap
Phyto-vite® is een hoogwaardig natuurlijk voedingsupplement van hoge kwaliteit dat gechelateerde mineralen en vitamines en een scala aan antioxidanten kent. Het antioxidantenscala dat door Phyto-vite ®wordt geleverd, is zowel veelomvattend als gevarieerd. In dit product zit ook vitamine E 400 IE (266%) foliumzuur 400mcg (200%). Bij zwangerschap of als U borstvoeding geeft consulteer dan altijd eerst Uw huisarts. Dit product staat in een betrouwbaar naslagwerk PDR ( Physicians´Desk Reference®) voor de gezondheidszorg, verzekering, en de farmaceutische industrie.
Inname van een foliumzuursupplement in de eerste weken van de zwangerschap verlaagt niet alleen het risico op een open ruggetje en een hazenlip, maar ook –zo is inmiddels bekend– op aangeboren hartafwijkingen. Dit gegeven vormt de basis voor de zogeheten Havenstudie, die sinds 2003 wordt uitgevoerd onder coördinatie van de afdeling verloskunde en vrouwenziekten van het Rotterdamse Erasmus MC. De leiding is in handen van dezelfde Regine Steegers, die ook bij de eerdere onderzoeken was betrokken.

Vitamine E
Ook de rol van vitamine E is in het onderzoek betrokken. Deze vitamine speelt een rol bij de balans tussen oxidanten en antioxidanten in het bloed. Disbalans zou gevolgen kunnen hebben voor de vrucht. Zorg dat U goed in balans bent zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. Gezonde voeding kan U hier bij helpen.
Wilt U meer weten over dit onderzoek klik hier


Visolie
Wist U ook dat visolie goed is tijdens de zwangerschap?
Meer over gezonde voeding (visolie )tijdens de eerst volgende blog.

De algehele gezondheid van Uw ongeboren of pasgeboren kind begint bij nadenken en in actie komen over U gezonde voedingspatroon!

Preventief d.m.v. gezonde voeding zorgen voor U lichaam, is het mooiste geschenk aan Uw kind wat U kunt geven.
We willen tenslotte allemaal gezond oud worden!


Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten