woensdag 16 december 2009

Stap voor stap de nieuwe weg van gezonde voeding naar ziekenhuizen


Nu de sterftecijfers in ziekenhuizen bekend zijn, zal er dan toch een ommezwaai komen in de gezondheidszorg?
Er gaat zo stapje voor stapje van alles veranderen in de wereld. Eerst viel de bankwereld in elkaar, daarna viel ook de huizenmarkt als een kaartenhuizen in elkaar. Patiënten en politici vragen al jaren om bekendmaking van de sterftecijfers van ziekenhuizen. En nu anno december 2009 krijgen we te horen dat patiënten volgend jaar de sterftecijfers van ziekenhuizen kunnen inzien. Eindelijk is op dit moeilijke onderdeel ook de kogel door de kerk. In 2011 is het pas mogelijk voor patiënten om een vergelijking te maken tussen ziekenhuizen op basis van de cijfers. Dan publiceren de ziekenhuizen de gecorrigeerde cijfers op basis van de data van 2010. Dit moet volgens de federatie ervoor gaan zorgen dat de kwaliteit van ziekenhuizen verbetert. Meer over dit onderwerp klik hier


Gezonde voeding zou een nieuwe stap in de gezondheidszorg kunnen zijn!
Gezonde voeding zou ook een nieuw fantastische stap kunnen zijn in de gezondheidszorg. Als we nu om ons heen kijken, wat er het afgelopen jaar gebeurd is in onze samenleving, zou het fantastisch zijn als artsen, chirurgen zouden gaan inzien, dat als men een patiënt hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen voorschrijft, deze patiënt vaak ook een beter gezonder lichaam kan krijgen op een natuurlijke manier. Jammer dat er nog maar zo weinig met alle wetenschappelijk informatie over alleen al visolie maar wordt gedaan in de medische wereld. Er zijn zoveel patiënten die met een product zoals bijvoorbeeld visolie baat bij zouden kunnen hebben. Denk hierbij aan hart-en vaatziekten, aan het helpen van gezonde en flexibele gewrichten, de cognitieve functies verbeteren en ontstekingsreacties verminderen. Dit alles op een natuurlijke manier.

De meeste mensen onder ons hebben wel een van de uitdrukking gehoord: “Iedere grote reis begint met de eerste stap!” Ik zou persoonlijk zelf deze uitdrukking iets willen aanpassen. Ik zou daarvoor in de plaats zeggen: “Elke grote reis begint met een babystapje!” Waarom dat ik dit zeg, iedere verandering die wij als mens doorvoeren, begint altijd met een eerste stap aan bewustwording.
Veel mensen maken De Grote Sprong Vooruit om dan na een aantal maanden weer te stoppen met hun nieuwe leefwijze. De medische wereld zou een mooi deel bij kunnen dragen aan De bewustwording wat gezonde voeding met het menselijke lichaam kan doen. Veel patiënten zouden van de hoge dosis medicijnen afwillen, maar zij weten niet hoe! Laten wij samen met de gezondheidszorg ons hier voor inzetten! Dat stapje voor stapje ook in ziekenhuizen de bewustwording van gezonde voeding tot leven komt! En dat hierdoor heel veel patiënten minder medicijnen kunnen gaan slikken! En dat deze patiënten zich hierdoor weer gezonder gaan voelen op een natuurlijkere manier. Gezonde voeding helpt U op een natuurlijke manier een gezond lichaam te behouden, of van kwalen/ziektes af te komen.
Samen met vakkundigheid van de medische wereld zou dit een enorme vooruitgang zijn voor ieder mens!

Het geheim achter het plukken van de grootste vreugde en oogst van het leven, is te ontdekken hoe gezonde voeding ieders leven op een positieve manier kan veranderen!
Maar in de loop van de tijd ontdek je dat je hele leven zich beperkt als je niet openstaat voor nieuwe inzichten, en het leven breidt zich uit als je mee gaat in nieuwe inzichten wat op een natuurlijke manier goed is voor iedereen!

Liefs Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten