vrijdag 3 juli 2009

Het is bijna vakantie tijd, denk aan Uw gezonde voeding en Uw zonnebrandcrème

Nog een paar weken werken en dan begint voor vele weer de vakantie waar ze zo lang naar uitgekeken hebben en sommige gaan misschien dit weekend al wel op vakantie. Heel het jaar door hard gewerkt, en nu is het dan bijna eindelijk zo ver. De meeste onder ons gaan naar warme oorden, om eens lekker te luieren op het strand, en hopelijk krijgen ze van de zon nog een mooi leuk huid tintje mee naar huis.

Zorg dat U je huid op tijd insmeert
Veel mensen gaan zich pas insmeren met zonnebrandcrème als ze in de zon aan het bakken zijn, en sommige mensen smeren zich pas in als ze echt rood beginnen te worden, of als ze voelen dat hun huid begint te branden. Vaak is het leed niet te overzien, en slapen ze weer nachten slecht, en hebben de mensen later spijt. Was ik maar eerder uit de zon gegaan, waarom heb ik geen parasol mee genomen. Probeer de zon te vermijden op het moment dat de zon het felst is, namelijk tussen 12.00 en 15.00 uur. Smeer U in voordat U in de zon bent. Dan weet U dat U het niet meer kan vergeten. Zeker wanneer U niet moet vergeten Uw huid in te smeren is als het waait, wanneer je al bruin bent, wanneer het bewolkt is ( wolken houden uv-straling niet tegen) en vóór en na het zwemmen.

Een gezonde huid begint met gezonde voeding
Eigenlijk start het behoud van een gezonde huid bij een goede voorbereiding voor de zomer. Het is zo dat U heel het jaar door goed voor U huid moet zorgen. Uw huid is Uw grootste orgaan. Het heeft geen zin om zonnecentra op te gaan zoeken, dit geeft U geen extra bescherming tegen de zon. Wat wel werkt is op Uw voeding letten. Voedingsmiddelen tijk aan bètacaroteen en lycopeen als tomaten, wortelen en abrikozen helpen de veroudering van de huid tegen te gaan.

Leuk om te weten over Uw huid:
In Uw huid zit 72 kilometer aan zenuwen.
De dikte van de huid varieert van 0,5 millimeter in de vagina tot 6 millimeter op de voetzolen.
De maximumsnelheid dat een erotische prikkeling van je huid naar je hersenen reist, is geklokt op 251 kilometer per uur.
Het meeste stofdeeltjes in je huis zijn dode huidcellen.
In één vierkante centimeter van de rug van je hand zitten bijna drie meter bloedvaten, 30 haar follikels, 300 zweetklieren, 9000 zenuwuiteinden en meer dan 700 sensoren om onder andere druk, koude en warmte waar te nemen.

Als U deze huidweetjes weet, is het verstandig om heel het jaar goed voor Uw huid te zorgen. Extra voedingsstoffen voor de huid kan Uw huid zeer zeker gebruiken. Elasticity® bevat een wetenschappelijk uitgebalanceerd mengsel van specifieke aminozuren en voedingsstoffen waarvan is vastgesteld dat ze belangrijk zijn voor de spanning en structuur van de huid. Wat zeer zeker ook goed voor U huid is, is Omeg3complex, CoQ10 en Biolean en natuurlijk goede huidverzorgingsproducten.

Over al deze producten kunt U meer informatie lezen op:
http://www.gezondheidsplein-monique.nl/

Ik wens U een bijzonder goede vakantie toe, rust lekker uit, geniet van de zon, maar maak vooral veel plezier.
“Want een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!”
Goede reis en een behouden thuiskomst
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 2 juli 2009

De wonderbaarlijke genezing van Sandy (Berner Sennenhond) mede door gezonde voeding

Als U al op mijn website gekeken heeft:
http://www.gezondheidsplein-monique.nl/Profiel-Monique.html
Dan weet U een klein beetje wat gezonde voeding voor mijn lichaam betekend heeft in mijn genezingsproces, en nu centraal staat in mijn leven. 7 juni 2000 brak ik mijn rug en in maart 2003 kreeg ik Sandy. Eindelijk een hond waar ik mijn hele leven zo naar verlangd had. Rekenmaar dat Sandy mij door mijn genezingsproces heen geholpen heeft. Sandy heeft het al die jaren heel fijn bij ons gehad, maar Sandy had een zware taak om het vrouwtje iedere dag op te vrolijken. Sandy deed dit en nog iedere dag super goed, totdat Sandy begin april 2009 zelf ziek werd. Wij gingen met elkaar naar de dierenarts, en zij constateerden na bloedonderzoek en lichamelijk onderzoek een neurologische aandoening. Een paar weken hebben we het geprobeerd met extra prednoral 20mg en vitamine B. Ook heb ik een dierenfluisteraar gebeld Cecilia van der Drift, en zei vertelde mij dat Sandy nog niet dood wilde, en er waarschijnlijk vocht in haar hoofd zat. Volgens haar was het geen gezwel maar zeker wist ze het niet, tenslotte zei heeft geen medische kennis. Dus daarna zijn wij met deze informatie weer naar onze dierenarts gegaan. Trouwens een geweldige lieve vrouw, daar kan ik niets van zeggen. Zei begreep dat ik een dierenfluisteraar gebeld had, en stond daar helemaal niet raar tegen over. Maar de dierenarts vond dat Sandy na een aantal weken niet op knapte en wij door moesten naar een specialist op neurologisch gebied in Wageningen. Sandy was echt doodziek. Ze kon bijna niet overeind komen, lopen ging ook niet. Sandy slaapt altijd naast mijn bed boven, dus moest mijn man ze iedere avond naar boven dragen. Maar dat hadden wij graag over voor onze lieve Sandy.

Sandy kon altijd eten, maar kwam nu niet overeind om te eten!
Het is altijd als je iets pakt uit de kast of van tafel wat maar lijkt op eten is Sandy van de partij. Maar Sandy liet het al weken afweten, en haar hoofd was zwaar en vreselijk moe. In Wageningen constateerde de dierenarts dat het door heel zijn lichaam zat. Sandy moest maar twee prednoral 20mg op een dag gaan eten. Daar waren wij niet blij mee, want een medicijn is niet altijd de oplossing zowel voor mens als dier. Ook vertelde de specialist in Wageningen dat de meeste honden tussen de zes en acht weken kwamen te overlijden. Ik kon nog wel een scan laten maken, maar het stond al in zijn ogen vast, dat er eigenlijk niets meer voor Sandy gedaan kon worden als die prednoral twee per dag. De scan was dan alleen bedoeld voor je zelf als een extra bevestiging dat Sandy deze neurologische aandoening had. Opereren was geen optie in Nederland dat deden ze alleen in Amerika. En was dit nu echt dierenliefde vond de specialist in Wageningen of konden we zo´n neurologische operatie bij een hond als ego zien bij een dierenspecialist. Daar wil ik mijn eigen niet in mengen, daar mag ieder een eigen mening over hebben. Ik wilde er alleen alles aan doen, om Sandy tot ze aan deze kwaal zou komen overlijden, zo´n dragelijk mogelijk leven te geven. Dat had Sandy in mijn ogen dubbel en dwars verdiend. Ik zou er alles aan doen dat stond vast. In mijn genezingproces was Sandy er altijd voor mij, ik zou er NU voor Sandy DUBBEL EN DWARS ZIJN!

Ons Besluit de Visolie WinOmega3complex
Ik wilde Sandy nog een laatste kans geven door EXTRA visolie naast zijn gezonde voeding te geven. Waarom wilde ik dit. Omdat ik zelf in mijn genezingsproces heel veel baat gehad heeft bij deze visolie. Dit stond voor mij vast als een paal boven water! Dit was voor onze Sandy misschien nog een kans om beter te worden. Sandy kreeg de eerste 8 dagen negen visolie capsules op een dag. Daarna ging ik de visolie geleidelijk afbouwen. Ook zag ik vooruitgang bij Sandy. Ze werd actiever en weer vrolijk. Langzaam aan ben ik de prendoral 20mg af gaan bouwen. En woensdag heeft ze het laatste halfje prendoral 20mg gekregen.

Wonderen bestaan als we er maar iets voor willen doen, mede door gezonde voeding
Ik vertel U dat ik nu weer een levendige Berner Sennenhond hebt. Het is voor mij nogmaals een bevestiging dat mens en dier gezonde voeding nodig hebben voor een gezond en gelukkig leven. Maar ook bij ziektes kan gezonde voeding wonderen verrichten.

“Laat Uw medicijn Uw voedsel zijn,
Laat Uw voedsel Uw medicijn zijn!”

Mijn dank gaat uit naar Dierenartsenpraktijk West-Betuwe in het bijzonder dierenarts H.M. Relou.
Dierenfluisteraar Cecilia van der Drift, die in mijn ogen de juiste diagnose gesteld heeft.
Veterinair specialistisch centrum De WagenRenk Dr. P.J.J. Mandigers
En niet te vergeten mijn coach Esther Lek haar ben ik dankbaar voor het leren loslaten van Sandy, om Sandy haar transformatie te laten plaats vinden, en het inzicht wat ik kreeg wat wonderen heet!

"Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons,
Maar van de manier waarop we die zien!"

-Tolstoy

Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige
En dierenvriend

woensdag 1 juli 2009

Beweging en gezonde voeding kunnen overgewicht voorkomen voor U en Uw hond

LONDEN-(BUSINESS WIRE)-Niet enkel mensen lijden aan obesitas. Volgens dierenartsen leidt een groeiend aantal honden een korter en ongezonder leven als gevolg van deze welvaartskwaal. Deze boodschap komt in het kielzog van de lancering van een nieuwe gewichtsverliesbehandeling voor mensen. Dr. Alex German van de Universiteit van Liverpool, expert op het gebied van hondenvoeding en obesitasproblematiek zegt: “Volgens schattingen heeft 40 procent van de als huisdier gehouden honden in de VS overgewicht. In Europa is een derde van de honden te dik.

Beweging en gezonde voeding de oplossing!
Volgens DR. Alex German is overgewicht het resultaat van te weinig beweging en een ongezond dieet en wanneer hondenbezitters langer werken, hebben ze minder tijd om met de hond te wandelen. Ook kredietcrisis zou ertoe kunnen leiden dat hondeneigenaren langer wachten alvorens ze met hun hond naar de dierenarts gaan, en daarmee belangrijk advies op het gebied van gezondheid en welzijn voor hun huisdier missen.

Helaas zien we steeds meer huisdieren met overgewicht, maar ook hun baasjes.
Het is jammer dat wij als mens nog niet in gaan zien, dat we zelf in actie moeten komen. Hoe fijn kan het zijn als je een hond hebt om te wandelen, hardlopen en naar een hondenschool te gaan voor verschillende sportactiviteiten. Rekenmaar dat U zelf lekker bezig bent, en het is goed voor Uw sociale kontakten en de beweging is ook op volle toeren.

Twee vliegen vangen in één klap
Lekker als je klaar bent met je werk erop uit met je hond. Gelijk een goede beweging en de hond ja, die kwispelt en rekenmaar dat de hond tevreden is. Hoe meer U met Uw hond beweegt, hoe minder snel zou U en Uw hond last krijgen van overgewicht. U moet er door weer en wind opuit met Uw hond, want de hond moet tenslotte zijn behoefte doen. En ga dan niet een blokje om, maar gaat daadwerkelijk met Uw hond een lange wandeling maken.

Gezonde voeding voor de hond in vele soorten en prijsklasse´s
Ik heb zelf twee honden een Berner Sennenhond en een Schotse Collie. Ik geef de honden van pups af aan, gezond hondenvoer. Ik betaal liever iets meer, maar dat ik weet dat er voldoende voedingsstoffen voor de honden aanwezig zijn om hun gezondheid op peil te houden. Wat ik vreemd vindt van veel mensen is, dat ze voor hun huisdier vaak wel opletten wat ze kopen, maar voor zichzelf vaak niet! Dit is schrikbarend te weten dat we een probleem hebben met overgewicht en obesitas. Ook U hebt gezonde voeding nodig waar alle voedingsstoffen in zitten om Uw gezondheid op peil te houden. Mag het een paar euro´s meer kosten? Vroeger zouden we zeggen:,, Geen cent te veel!”
Op dit moment is diabetisch of suikerziekte een ziekte die een ramp is en wordt in de hele wereld. Meer mensen lijden en sterven aan stress zonder echt te weten wat dit nu precies is. Meer mensen sterven aan de gevolgen van een blokkade van het autonome zenuwstelsel als aan AIDS of kanker. Laten we met elkaar nu eens meer gaan kijken naar onze ziel en voeding. Dan zouden er veel welvaartsproblemen voorkomen kunnen worden zowel voor mens als dier.

De juiste samenstelling van stoffen
Er zijn tegenwoordig veel supplementen op de markt voor overgewicht en andere kwalen. Supplementen zie je veel voor dieren maar ook voor mensen. Maar kijk dan eens naar natuurlijke voedingssupplementen van een hoogwaardige kwaliteit. Het gaat bij een supplement niet alleen om de inhoud van het product, maar door de juiste samenstelling van stoffen krijg je pas een goed resultaat!
Morgen kunt U lezen over de wonderbaarlijke genezing van mijn hond Sandy ( Berner Sennenhond)
Ik wens U en Uw hond een gelukkig, sportief en gezond leven toe!
Veel Liefs van
Monique
Ervaringsdeskundige en hondenvriend

dinsdag 30 juni 2009

Artsen hamsteren virusremmers U als patiënt zorg zelf gewoon voor gezonde voeding die rijk is aan antioxidanten

Artsen die virusremmers inslaan voor hun familie zodat zij alvast het medicijn in huis hebben voor het geval dat de Mexicaanse griep toeslaat in ons land. De burger kan alleen `Tamiflu- dit is de meest voorgeschreven virusremmer tegen Mexicaanse griep – deze middelen alleen op recept krijgen. Ook zal je als burger eerst besmet moeten zijn met de Mexicaanse griep of een groot risico lopen voordat je de medicijnen zomaar mee krijgt.

Het vakblad voor artsen het Medisch Contact hield een internetpeiling onder Nederlandse artsen en daaruit blijkt dat 1 op de 14 (3 procent) artsen Tamiflu hebben ingeslagen voor zichzelf. Nog eens 4 procent deed dat ook voor familieleden. In totaal deden 422 artsen mee aan de peiling.

Het artsenvakblad noemt dat weinig, andere mensen zeggen veel. Ik denk gewoon maak je niet zo druk lieve mensen. Zorg zelf dagelijks preventief goed voor Uw lichaam. Door voldoende antioxidanten binnen te krijgen wordt Uw immuunsysteem sterk. Artsen zouden moeten weten dat er meer dan voldoende virusremmers voorradig zijn. Maar ook een arts kan angst hebben om deze Mexicaanse griep te krijgen, en ze zitten nu eenmaal dicht bij de haard van medicijnen. Je moet het in mijn ogen maar zo zien, als je bij een warme bakker werkt, haal je daar ook je brood en lekkernijen, en zorg je ook dat je alles voldoende in huis heeft. De meeste artsen zijn dan ook opgeleid om ziekte te bestrijden. En dat wordt nu eenmaal vaak door medicijnen gedaan. Ook de minister van Volksgezondheid noemt het handelen van de artsen niet correct. Bovendien benadrukt ze dat het helemaal niet nodig is. De Nederlandse overheid heeft 4,5 miljoen kuren op voorraad.

“ Duizenden en duizenden hebben de ziektes bestudeerd.
Bijna niemand heeft de gezondheid bestudeerd.”

Adelle Davis (1904 -1974) Amerikaans auteur

Als U bij een arts binnen komt wandelen voor een bezoek bent U de patiënt. Vaak gaat U naar huis met medicijnen om de kwaal op te lossen. Doordat mijn gezondheid jaren niet optimaal was kreeg mijn lichaam allerlei kwalen. Door in aanraking te komen met hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen heb ik een totaal ander lichaam gekregen. Het wil niet zeggen, dat ik nooit naar een arts gaat, en nooit geen medicijnen eet. Natuurlijk kom ik als mens daar ook niet altijd onderuit. Maar ik ben er heilig van overtuigd dat gezonde voeding veel voor mijn lichaam heeft betekend en dat ik dankbaar ben dat ik een stap genomen heeft in deze richting om dagelijks preventief goed mijn lichaam te voeden.

“Laat Uw medicijn Uw voedsel zijn,
Laat Uw voedsel Uw medicijn zijn!”


Als artsen meer zouden gaan samenwerken met gezonde voeding, zouden er in mijn ogen veel welvaartproblemen voorkomen kunnen worden. En wat betreft de Mexicaanse Griep zorg ieder geval dat Uw immuunsysteem gezond is, zodat het tegen een stootje kan!

Veel Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 29 juni 2009

Aften en voeding

U zult het misschien niet geloven, maar het is echt waar. Jaren had ik met regelmaat last van aften in mijn mond. Terwijl ik toch twee keer periodiek in een jaar naar de tandarts ging. Het was een vervelend iets, maar er was wel mee te leven.

Wat zijn aften?
Aften zijn pijnlijke, witte of grijze, rood omrande kratervormige zweertjes in het mondslijmvlies, op het tandvlees, de tong en de lippen. De zweertjes liggen verspreid of in groepjes. Soms zorgen de aften voor een prikkelend of brandend gevoel voordat de zweertjes ontstaan. Koorts, vermoeidheid en dikke klieren in ernstige gevallen. Het is net als bij koortsuitslag, die wordt veroorzaakt door een herpes-simplexvirus, kunnen aften besmettelijk zijn, hoewel de oorzaak volgend de medische geneeswijzer niet precies bekend is. De kwaal komt veel voor, bij mensen tussen 10 en 40 jaar, en vooral bij vrouwen. Aften genezen gewoonlijk binnen een week of twee, maar ze komen wel vaak steeds terug. Hoewel ze geen ernstige bedreiging voor de gezondheid vormen, kunnen ze met eten en praten erg hinderlijk zijn.

De oorzaak van aften
Voedselallergie, allergische neusverkoudheid en vitaminegebrek kunnen een rol spelen. Aften komen meer voor in perioden van verminderde weerstand door stress of uitputting. Ook letsel door een slecht zittend kunstgebit, harde tandenborstels, beschadigde tanden, tandverzorging of brandwondjes door te heet eten of drinken, kunnen zweertjes in de mond veroorzaken. Irritatie door het eten van bepaalde voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld azijn, citrusvruchten, ananas, of sterke gezouten voedsel kan aften veroorzaken. Herhaling kan door zonlicht of hormonale veranderingen tijdens de menstruatiecyclus teweeggebracht worden.

Preventie
Natuurlijk een goede mondverzorging; door regelmatig tandenpoetsen en flossen. Dit is natuurlijk ook wel zo prettig voor Uw medemens. Voedingsmiddelen die aften blijken te veroorzaken zoveel mogelijk vermijden. Intiem contact met iemand die aften heeft vermijden. De kwaal kan tenslotte besmettelijk zijn.
Ik was vroeger vaak verkouden, en ik ben er zelf achter gekomen dat ik een vitaminegebrek had. Ik ben twee natuurlijke voedingssupplementen gaan eten, van hoogwaardige kwaliteit en mijn totale weerstand is verbeterd. Hierdoor heb ik ook geen last meer van aften. Wat me bij mij zelf opvalt, als je het probleem aften heeft, is het knap vervelend en vaak ook pijnlijk. Maar als je er geen last meer van heeft, dan denk je er niet vaak meer aan. Toch wil ik U persoonlijk kennis laten maken met mijn ervaring. Waarom? Er kan in mijn ogen veel meer kwalen voorkomen worden, door gezonde natuurlijke voedingssupplementen. Natuurlijk geloofde ik er jaren geleden ook niets van, maar als je uiteindelijk het resultaat ervaart, en kwalen verdwijnen als sneeuw voor de zon, dan pas ben je overtuigd wat goede producten voor Uw lichaam kunnen betekenen. Dit was bij mij zeer zeker ook het geval.

Door te werken aan mijn weerstand door middel van twee natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit te eten, ben ik verlost van mijn aften.
Met vriendelijke groet,
Monique
Ervaringsdeskundige