donderdag 2 juli 2009

De wonderbaarlijke genezing van Sandy (Berner Sennenhond) mede door gezonde voeding

Als U al op mijn website gekeken heeft:
http://www.gezondheidsplein-monique.nl/Profiel-Monique.html
Dan weet U een klein beetje wat gezonde voeding voor mijn lichaam betekend heeft in mijn genezingsproces, en nu centraal staat in mijn leven. 7 juni 2000 brak ik mijn rug en in maart 2003 kreeg ik Sandy. Eindelijk een hond waar ik mijn hele leven zo naar verlangd had. Rekenmaar dat Sandy mij door mijn genezingsproces heen geholpen heeft. Sandy heeft het al die jaren heel fijn bij ons gehad, maar Sandy had een zware taak om het vrouwtje iedere dag op te vrolijken. Sandy deed dit en nog iedere dag super goed, totdat Sandy begin april 2009 zelf ziek werd. Wij gingen met elkaar naar de dierenarts, en zij constateerden na bloedonderzoek en lichamelijk onderzoek een neurologische aandoening. Een paar weken hebben we het geprobeerd met extra prednoral 20mg en vitamine B. Ook heb ik een dierenfluisteraar gebeld Cecilia van der Drift, en zei vertelde mij dat Sandy nog niet dood wilde, en er waarschijnlijk vocht in haar hoofd zat. Volgens haar was het geen gezwel maar zeker wist ze het niet, tenslotte zei heeft geen medische kennis. Dus daarna zijn wij met deze informatie weer naar onze dierenarts gegaan. Trouwens een geweldige lieve vrouw, daar kan ik niets van zeggen. Zei begreep dat ik een dierenfluisteraar gebeld had, en stond daar helemaal niet raar tegen over. Maar de dierenarts vond dat Sandy na een aantal weken niet op knapte en wij door moesten naar een specialist op neurologisch gebied in Wageningen. Sandy was echt doodziek. Ze kon bijna niet overeind komen, lopen ging ook niet. Sandy slaapt altijd naast mijn bed boven, dus moest mijn man ze iedere avond naar boven dragen. Maar dat hadden wij graag over voor onze lieve Sandy.

Sandy kon altijd eten, maar kwam nu niet overeind om te eten!
Het is altijd als je iets pakt uit de kast of van tafel wat maar lijkt op eten is Sandy van de partij. Maar Sandy liet het al weken afweten, en haar hoofd was zwaar en vreselijk moe. In Wageningen constateerde de dierenarts dat het door heel zijn lichaam zat. Sandy moest maar twee prednoral 20mg op een dag gaan eten. Daar waren wij niet blij mee, want een medicijn is niet altijd de oplossing zowel voor mens als dier. Ook vertelde de specialist in Wageningen dat de meeste honden tussen de zes en acht weken kwamen te overlijden. Ik kon nog wel een scan laten maken, maar het stond al in zijn ogen vast, dat er eigenlijk niets meer voor Sandy gedaan kon worden als die prednoral twee per dag. De scan was dan alleen bedoeld voor je zelf als een extra bevestiging dat Sandy deze neurologische aandoening had. Opereren was geen optie in Nederland dat deden ze alleen in Amerika. En was dit nu echt dierenliefde vond de specialist in Wageningen of konden we zo´n neurologische operatie bij een hond als ego zien bij een dierenspecialist. Daar wil ik mijn eigen niet in mengen, daar mag ieder een eigen mening over hebben. Ik wilde er alleen alles aan doen, om Sandy tot ze aan deze kwaal zou komen overlijden, zo´n dragelijk mogelijk leven te geven. Dat had Sandy in mijn ogen dubbel en dwars verdiend. Ik zou er alles aan doen dat stond vast. In mijn genezingproces was Sandy er altijd voor mij, ik zou er NU voor Sandy DUBBEL EN DWARS ZIJN!

Ons Besluit de Visolie WinOmega3complex
Ik wilde Sandy nog een laatste kans geven door EXTRA visolie naast zijn gezonde voeding te geven. Waarom wilde ik dit. Omdat ik zelf in mijn genezingsproces heel veel baat gehad heeft bij deze visolie. Dit stond voor mij vast als een paal boven water! Dit was voor onze Sandy misschien nog een kans om beter te worden. Sandy kreeg de eerste 8 dagen negen visolie capsules op een dag. Daarna ging ik de visolie geleidelijk afbouwen. Ook zag ik vooruitgang bij Sandy. Ze werd actiever en weer vrolijk. Langzaam aan ben ik de prendoral 20mg af gaan bouwen. En woensdag heeft ze het laatste halfje prendoral 20mg gekregen.

Wonderen bestaan als we er maar iets voor willen doen, mede door gezonde voeding
Ik vertel U dat ik nu weer een levendige Berner Sennenhond hebt. Het is voor mij nogmaals een bevestiging dat mens en dier gezonde voeding nodig hebben voor een gezond en gelukkig leven. Maar ook bij ziektes kan gezonde voeding wonderen verrichten.

“Laat Uw medicijn Uw voedsel zijn,
Laat Uw voedsel Uw medicijn zijn!”

Mijn dank gaat uit naar Dierenartsenpraktijk West-Betuwe in het bijzonder dierenarts H.M. Relou.
Dierenfluisteraar Cecilia van der Drift, die in mijn ogen de juiste diagnose gesteld heeft.
Veterinair specialistisch centrum De WagenRenk Dr. P.J.J. Mandigers
En niet te vergeten mijn coach Esther Lek haar ben ik dankbaar voor het leren loslaten van Sandy, om Sandy haar transformatie te laten plaats vinden, en het inzicht wat ik kreeg wat wonderen heet!

"Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons,
Maar van de manier waarop we die zien!"

-Tolstoy

Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige
En dierenvriend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten