woensdag 1 juli 2009

Beweging en gezonde voeding kunnen overgewicht voorkomen voor U en Uw hond

LONDEN-(BUSINESS WIRE)-Niet enkel mensen lijden aan obesitas. Volgens dierenartsen leidt een groeiend aantal honden een korter en ongezonder leven als gevolg van deze welvaartskwaal. Deze boodschap komt in het kielzog van de lancering van een nieuwe gewichtsverliesbehandeling voor mensen. Dr. Alex German van de Universiteit van Liverpool, expert op het gebied van hondenvoeding en obesitasproblematiek zegt: “Volgens schattingen heeft 40 procent van de als huisdier gehouden honden in de VS overgewicht. In Europa is een derde van de honden te dik.

Beweging en gezonde voeding de oplossing!
Volgens DR. Alex German is overgewicht het resultaat van te weinig beweging en een ongezond dieet en wanneer hondenbezitters langer werken, hebben ze minder tijd om met de hond te wandelen. Ook kredietcrisis zou ertoe kunnen leiden dat hondeneigenaren langer wachten alvorens ze met hun hond naar de dierenarts gaan, en daarmee belangrijk advies op het gebied van gezondheid en welzijn voor hun huisdier missen.

Helaas zien we steeds meer huisdieren met overgewicht, maar ook hun baasjes.
Het is jammer dat wij als mens nog niet in gaan zien, dat we zelf in actie moeten komen. Hoe fijn kan het zijn als je een hond hebt om te wandelen, hardlopen en naar een hondenschool te gaan voor verschillende sportactiviteiten. Rekenmaar dat U zelf lekker bezig bent, en het is goed voor Uw sociale kontakten en de beweging is ook op volle toeren.

Twee vliegen vangen in één klap
Lekker als je klaar bent met je werk erop uit met je hond. Gelijk een goede beweging en de hond ja, die kwispelt en rekenmaar dat de hond tevreden is. Hoe meer U met Uw hond beweegt, hoe minder snel zou U en Uw hond last krijgen van overgewicht. U moet er door weer en wind opuit met Uw hond, want de hond moet tenslotte zijn behoefte doen. En ga dan niet een blokje om, maar gaat daadwerkelijk met Uw hond een lange wandeling maken.

Gezonde voeding voor de hond in vele soorten en prijsklasse´s
Ik heb zelf twee honden een Berner Sennenhond en een Schotse Collie. Ik geef de honden van pups af aan, gezond hondenvoer. Ik betaal liever iets meer, maar dat ik weet dat er voldoende voedingsstoffen voor de honden aanwezig zijn om hun gezondheid op peil te houden. Wat ik vreemd vindt van veel mensen is, dat ze voor hun huisdier vaak wel opletten wat ze kopen, maar voor zichzelf vaak niet! Dit is schrikbarend te weten dat we een probleem hebben met overgewicht en obesitas. Ook U hebt gezonde voeding nodig waar alle voedingsstoffen in zitten om Uw gezondheid op peil te houden. Mag het een paar euro´s meer kosten? Vroeger zouden we zeggen:,, Geen cent te veel!”
Op dit moment is diabetisch of suikerziekte een ziekte die een ramp is en wordt in de hele wereld. Meer mensen lijden en sterven aan stress zonder echt te weten wat dit nu precies is. Meer mensen sterven aan de gevolgen van een blokkade van het autonome zenuwstelsel als aan AIDS of kanker. Laten we met elkaar nu eens meer gaan kijken naar onze ziel en voeding. Dan zouden er veel welvaartsproblemen voorkomen kunnen worden zowel voor mens als dier.

De juiste samenstelling van stoffen
Er zijn tegenwoordig veel supplementen op de markt voor overgewicht en andere kwalen. Supplementen zie je veel voor dieren maar ook voor mensen. Maar kijk dan eens naar natuurlijke voedingssupplementen van een hoogwaardige kwaliteit. Het gaat bij een supplement niet alleen om de inhoud van het product, maar door de juiste samenstelling van stoffen krijg je pas een goed resultaat!
Morgen kunt U lezen over de wonderbaarlijke genezing van mijn hond Sandy ( Berner Sennenhond)
Ik wens U en Uw hond een gelukkig, sportief en gezond leven toe!
Veel Liefs van
Monique
Ervaringsdeskundige en hondenvriend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten