vrijdag 26 juni 2009

Zonnen kan zeer gevaarlijk zijn help je lichaam te verzorgen met antioxidanten

Eindelijk is het dan weer zover. Het is lekker weer in ons koude kikkerlandje. We trekken er allemaal spontaan opuit, lopend, met fiets, auto of wat voor vervoersmiddel dan ook. Lekker naar de waterkant, vissen, varen of een dagje naar het strand wie heeft er geen zin in deze week. Maar deze week is de zon zo krachtig dat het gevaarlijk is om onbeschermd naar buiten te gaan. De kans op blijvende huidschade en verbranding is zeer groot.

Het KNMI heeft onlangs een zonkracht, de maat voor de hoeveelheid UV-straling, van 7 gemeten. Ook de komende dagen bereikt de kracht van de zon bij onbewolkt weer een hoogte tegen de 7 en soms zelfs boven de 7. Zonkracht 8 is de hoogste waarde die in ons lang mogelijk is meldt KWF Kankerbestrijding.

Waarschuwing KWF Kankerbestrijding
Omdat de zon deze week zo krachtig is waarschuwt de KWF Kankerbestrijding om de komende dagen extra voorzichtig te zijn in de zon en vooral niet zonder huidbescherming naar buiten te gaan. Een goed pasent hoofddeksel, bril en zonnebrandcrème moet U zeker als voorzorgsmaatregel treffen voor dat U naar buiten gaat.

Feiten over huidkanker daar kunnen we niet om heen!
Het aantal mensen met huidkanker neemt schrikbarend toe: van 20.800 nieuwe gevallen in Nederland in het jaar 2000 tot ongeveer 36.800 dit jaar. Een stijging van maar liefst 75%. 90Procent van het aantal huidkankerpatiënten is gerelateerd aan de totale hoeveelheid UV-straling die iemand in de loop van zijn leven oploopt.

Zorg goed voor Uw lichaam, en geeft U lichaam dagelijks extra antioxidanten
Natuurlijk moeten we ons goed beschermen tegen de zon. Laten we daar het over eens zijn. Maar er is meer, om het leed te voorkomen, of wel te verzachten. Extra antioxidanten die heeft U lichaam nodig, met mooi en minder mooi weer. Vele mensen vinden tegenwoordig heel belangrijk hoe ze uiterlijk voorkomen. Vaak is dit tegenstrijdig met hun innerlijk gevoel. Het liefst een donker tintje met de zomer dan staan onze kleren leuk. Veel mensen hebben daar veel voor over, maar te weinig denken ze aan gezonde voeding. Gezonde voeding kan heel veel problemen voorkomen. Geef iets meer uit aan natuurlijke voedingssuplementen. Het is een cadeautje aan jezelf, wat je op latere leeftijd zeker nog een keertje uitpakt. Op donderdag 7 mei 2009 heb ik een artikel geplaatst op mijn blog over Veroudering vertragen door gezonde voeding. Lees dit nog eens aandachtig door als U wilt. Alles staat met elkaar in verband.
Hier de link:
http://gezondheidsplein.blogspot.com/search?updated-max=2009-05-14T07%3A06%3A00%2B02%3A00&max-results=5

Als U de zon in gaat, denk dan goed aan Uw lichaam! Dit kan in de toekomst heel veel ellende voorkomen.
Ik wens U een fijn weekend toe, met veel zonneschijn.
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

donderdag 25 juni 2009

Ochtend- of avondmens of gewoon lekker kunnen slapen!

Slaapdeskundige prof. Dr. Kerkhof vertelt.

De biologische klok van ons lichaam
Wat is de invloed van zomer- en wintertijd?


Hoe komt het eigenlijk dat er ochtend- en avondmensen zijn?
Aanpassen aan een ander slaapritme is altijd lastig. Bijvoorbeeld bij de overgang van winter- naar zomertijd. Dit vindt altijd plaats in de nacht van zaterdag op zondag. Dat lijkt fijn. Ondanks dat de klok achteruit gaat, kun je toch lang genoeg slapen. Maar op maandagochtend, als je weer naar je werk moet, sta je ineens minder makkelijk op. Je biologische klok staat dan nog steeds niet goed.

Overgang winter- naar zomertijd
Slaapdeskundige prof. Dr. Kerkhof weet wat je eraan kunt doen. "Om de overgang van winter- naar zomertijd wat te vergemakkelijken, kun je op zondagochtend alvast wat eerder je bed uitkomen. Je moet dan wel zo'n twee uur vroeger opstaan."

"Op deze manier laat je de biologische klok al vervroegd wennen. De blootstelling aan daglicht is hierbij ook belangrijk. 's Avonds ben je dan slaperiger, doordat je langer op bent. Hierdoor ga je wat makkelijker eerder naar bed. Ook werkt dit trouwens bij een jetlag."

Middagmens
Of je een ochtend- of avondmens bent, wordt voor de helft genetisch bepaald. De andere helft is omgevingsbepaald. Van invloed is bijvoorbeeld opvoeding, de aanwezigheid van kleine kinderen of het werken in ploegendienst. Als je vaak vroeg op moet staan, gaat dit je makkelijker af dan iemand die dit niet gewend is. Zo zie je maar dat alles went.

Er zijn volgens Kerkhof geen regels om te bepalen of iemand een ochtend- of avondmens is. "Het begrip ochtend- of avondmens is relatief en er is eigenlijk geen scherpe grens mogelijk. De schaal waarop we meten heeft weliswaar uitersten aan beide kanten, maar ook een groot grijs tussengebied."Ongeveer de helft van de mensen is noch een ochtendmens, noch een avondmens.

Lekker vroeg op
Ochtendmensen worden soms ongezellig gevonden op feestjes. Ze zijn al vroeg slaperig en kunnen niet de hele nacht doorgaan. Avondmensen daarentegen worden later slaperig, maar hebben in de vroege ochtend juist moeite om op gang te komen.

Dankzij Sleep-Tite ™ wordt ik weer uitgerust wakker.
Slaap is heilzaam. Een goede nachtrust is de basis voor een gezond leven. Het lichaam herstelt van geestelijke en lichamelijke inspanning, en bouwt in de opeenvolgende slaapstadia nieuwe krachten op. Veel factoren spelen een grote rol op onze slaap invloed zoals, zorgen, ziekten en stress.

Slaapfase´s
Totdat ik mijn probleem vertelde aan een vriend van mij. Ik zei:,, Heb jij ook vaak dat je slecht in slaap kan komen, en als je dan eindelijk slaapt, dat je zo weer wakker wordt:” Natuurlijk gelukkig ik was niet de enige persoon die vaak slecht in slaap kon komen, en dan ook weer half in de nacht wakker werd. Hij was tenslotte een rustig persoon, en had ook slaapproblemen gehad. Maar hij was er vanaf. Maar ik nog niet!

De oplossing: Sleep Tite™
De oplossing zorgde er voor dat als ik eenmaal sliep door de goede slaapfase heen liep. Als je bij slaapfase vijf beland, dan verwerk je de dag. Sleep-tite™ is een natuurlijke kruiden slaaphulp die geformuleerd is om te verjongen om te herstellen door het lichaam te helpen met het starten en onderhouden van een diepe slaap. Sleep-tite™ kan worden ingenomen door volwassenen, en daarmee veilige en actieve wijze emotioneel en lichamelijk welzijn bevorderen. En daar kwam ik na een paar nachten in slaap te zijn gevallen met Sleep Tite™ achter. Ik sliep veel vaster, en was op de dag minder moe. Voor mij ging er een andere wereld open, als ik wakker werd.

Sleep Tite™ het slaapmiddel wat geen medicijn is
Ik had mezelf altijd verzet tegen een slaapmiddel. Ik had al van veel bekenden gehoord, als je eenmaal aan de slaappillen zit, dan kom je er niet makkelijk vanaf. Nou, daar paste ik al die jaren voor. Totdat het niet slapen een vervelende vorm aan begon te nemen. En op de dag tot overmaat van ramp, ook vaak last had van hoofdpijn. Ik ben dankbaar dat ik met dit natuurlijke kruiden slaaphulp mijn nachtrust weer hervonden heeft. Er zitten vele ingrediënten in Sleep Tite™. Zoals passiebloem, hop, valeriaan, selderij enz. Het mooie van dit alles is, dat ze in de klassieke oudheid al op de hoogte waren van de rustgevende en ontspannende invloed van Hop. In de oogsttijd vielen landarbeiders tijdens het plukken spontaan op de velden in slaap. De plantaardige extracten hebben immers een rustgevende en ontspannende invloed op je geest en lichaam. Het product zorgt ervoor dat als je eenmaal slaapt, je in slaapfase vijf komt. Daar rust je uit, en verwerk je de dag. En dat is wat een mens nodig hebt om ´s nachts lekker te kunnen slapen en ´s ochtends uitgerust wakker wordt. Het is voor mijn lichaam goud waard! Tenslotte die goede nachtrust pakken ze niet meer van mij af!

Jetlag
Waar ik ook Sleep-Tite™ voor gebruikt, is als we meer dan acht uur in een vliegtuig zitten. Dan heb je meestal ook te maken met tijdsverschil. Door middel van Sleep-Tite™ in te nemen slaap ik lekker, en kan ik bij aankomst het tijdsverschil goed handelen. Nog een tip bij lange afstanden reizen, het zij met de auto, trein of vliegtuig: Sure2Endure™ gebruik ik voor de zere benen tijdens een lange vlucht. Hierdoor heb ik geen last meer van vermoeiende benen.

Ik wens U een nachtrust toe, zoals ik slaap. En dat is tegenwoordig heerlijk dankzij Sleep-Tite™.
Rekenmaar of U nu lang of kort slaapt, U uiteindelijk weer uitgerust wakker wordt.
Slaap Lekker

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

woensdag 24 juni 2009

Getrouwd of samenwonend denk aan gezonde voeding

Volgens onderzoekster Penny Gordon-Larsen die een Amerikaanse studie deed, hebben getrouwde of samenwonende koppels meer kans op overgewicht. Deze getrouwde of samenwonende stelletjes hebben nu eenmaal meer kans op overgewicht dan vrijgezellen. Uit onderzoek is gebleken dat dit komt omdat koppels dezelfde dikmakende gewoontes ontwikkelen. “Gehuwde eten vaak samen, bereiden grotere maaltijden en gaan vaker uit eten dan singles. Ook doen de koppels minder aan sport als de vrijgezellen onder ons en de getrouwde of samenwonende koppels kijken vaker samen gezamenlijk televisie. Toch zijn er volgens de studie ook positieve dingen te benoemen zoals dat gehuwde mensen roken minder en leven langer!” Dus geen reden om niet in het huwelijks bootje te stappen.

Als we met elkaar naar dit onderzoek kijken, dan kunnen we er ons wel beter van bewust worden, dat we met voldoende beweging, voldoende slaap, gezonde voeding er nog niet helemaal zijn. Ons voeden met hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen en voldoende slaap, voldoende beweging en een basis van een gezonde eetpatroon is de basis voor een gezond leven.

“Daarom moeten we jonge koppels stimuleren om een positief effect op elkaar te hebben en zo de extra kilo´s van het huwelijk te vermijden.”
Als we met elkaar de tijd en moeite nemen aan het besteden van het zoeken naar de zin van gezond leven, zal dat zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Maar ten einde die vruchten te kunnen plukken, kunnen we beter maar beginnen met onze zoektocht naar de zin van gezond leven wanneer alles nog goed gaat. En als we dan bij de jeugd beginnen, dan zitten we bij de kern. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En op gezondheidsgebied moet er heel veel veranderen in onze geest, om daadwerkelijk gezond oud te kunnen worden.

“Een boom met sterke wortels kan de meest woeste storm doorstaan, maar de boom kan niet opeens wortels schieten op het moment dat de storm aan de horizon verschijnt.”
Helaas zien we maar veel te veel, dat we in onze huidige samenleving pas iets aan onze gezondheid gaan doen als het leed er al is. Dan zitten we vaak gelijk aan de medicijnen. Dit is jammer, door bewuster te gaan leven, meer je zelf gaan verdiepen in Uw gezondheid, kan dit in de toekomst heel veel problemen voorkomen. U moet begrijpen dat als je een optimale gezondheid heeft en wilt behouden, dat U zelf daar verantwoordelijk voor bent. Het is net als bij een boom. Een boom met sterke wortels kan de meeste woeste storm doorstaan. Als U goed zorgt voor Uw geest en lichaam kan U tegen een stootje als er eens iets op doet. Maar de boom kan niet opeens wortels schieten op het moment dat de storm aan de horizon verschijnt. Dit is ook zo met onze gezondheid. Besteden we jaren weinig aandacht aan onze gezondheid van lichaam en geest, dan kan U ook niet verwachten dat U daar lichamelijke en geestelijk tegen op gewassen bent, als de storm zich aandient.

Ik wens U een toekomst toe met sterke lichamelijk en geestelijke wortels!
Veel liefs Monique
Ervaringsdeskundige

dinsdag 23 juni 2009

Diabetes groeit onder de bevolking het is tijd voor gezonde voeding

Mannen tussen de 40 en 60 jaar hebben een iets groter risico om diabetes type 2 te krijgen dan vrouwen. In ieder geval tot de leeftijd van 75 jaar, daarboven hebben vrouwen weer meer kans op diabetes. Maar het verschil is niet groot. Dat bleek onlangs uit de nieuwe berekeningen over het aantal mensen met diabetes, door RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Schrikbarend Nieuws
Het aantal mensen met diabetes in Nederland stijgt de komende jaren naar verwachting met maar liefst niet schrikken tachtig procent. Volgens het laatste vergelijkbare onderzoek uit 2007 waren er toen 740.000 mensen van wie bekend was dat ze diabetes hebben. In 2025 zal hun aantal naar schatting, zijn gegroeid tot 1,3 miljoen Nederlanders.
Bijna de helft van de mensen met diabetes type 2 slikt medicijnen niet als die bijwerkingen hebben. Veel mensen willen best meer bewegen, maar vinden bewegen niet zo prettig. Deze gegevens komen uit onderzoek naar wat mensen vinden van de diabeteszorg.

Verzekeringen vergoeden een nieuw medicijn om de bloedsuiker te verlagen
Het nieuwe middel Byetta, voor de behandeling van diabetes type 2 wordt inmiddels vergoed door verzekeringmaatschappijen. Dit medicijn is gebaseerd op de stof exenatide, het is een middel van een nieuwe groep medicijnen die de bloedsuiker verlagen via invloed op de armen. Het middel is verkrijgbaar in een voorgevulde pen en moet tweemaal daags worden gespoten in een vaste dosering.

De Gezondheidswereld staat op zijn kop!
Raar dat verzekeringen wel medicijnen vergoeden, en meestal geen natuurlijke voedingssupplementen. Terwijl dat we weten na onderzoek dat bijna de helft van de mensen met diabetes type 2 geen medicijnen slikken met bijwerking. Door natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit kan U leven drastisch gaan veranderen. Maar waarom zien verzekeringen dit nu nog niet in! We zien allemaal dat Nederland vergrijst, een steeds kleiner percentage van mensen moet straks de AOW kunnen ophoesten voor alle ouderen. Daar is niets mis mee, want deze oudere mensen hebben wel ons vaderland opgebouwd. Dus het is niet meer dan onze plicht als jonge burgers, om hier voor te zorgen. Maar als de groep ouderen groter is, dan de groep jongeren, dan wordt het best moeilijk om alle ouderen in ons land van goede zorg en AOW en pensioen te voorzien. Dan te weten dat steeds meer jonge mensen lijden aan diabetes type 2. Maar dit is nog maar één probleem in de gezondheidszorg. Wat dacht U van overgewicht, hart- en vaatziekten, kanker enz. Wanneer worden we als burger wakker, en gaan we met elkaar nadenken over onze toekomst!

Laten we diabetes keren, door gezonde voeding.
Als we nu beginnen voor ons zelf preventief te zorgen, door middel van een verandering in Uw leefpatroon, gezonde voeding, beweging, natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit dan kunnen we de stijging van diabetes keren.

Het begin voor een nieuwe toekomst is net als een zaadje wat we poten. Het zaadje moet gaan groeien en daarna zal het plantje stralen in de zon!

Het zaadje
Het zaadje, kwetsbaar en klein, zal in goede aarde, zijn schil durven openen.
Dan kan ie beginnen met groeien, eerst één klein groen blaadje, maar dankzij zijn innerlijke kracht zullen het er snel meer zijn.
Door de regen op de aarde, kan hij voeding opnemen, door de wind leert hij zich staande te houden.
En als hij na een paar maanden is volgroeid, staande op een dikke, sterke stengel
Kan hij volop genieten van de zon en zich verwonderen over wat hij allemaal ziet.

Willen wij met elkaar in de toekomst blijven stralen, en gezond blijven dan kunnen we nu beter met elkaar in actie komen.
Het is hoog tijd, om het tij te keren!


Veel liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

maandag 22 juni 2009

Ruim 800.000 Nederlandse mannen kampen met erectieproblemen los dit op door gezonde voeding

Als je deze gegevens in de krant leest is het schrikbarend dat er zoveel Nederlandse mannen kampen met erectieproblemen. Erectieproblemen praat erover, doorbreek het taboe hiervan. Een gezond seksleven doet wonderen. Als man hoef je echt niet gelijk te denken ik moet medicijnen hebben, want een gezond leefpatroon, en een aanvulling op Uw voeding kan het probleem verhelpen.

Energie en Liefde
Haal meer energie uit de buik. Zijn wij in de westerse wereld vooral gericht op de fysieke benadering van ons lichaam, in het oosten gaat men meer uit van een emotioneel bewustzijn. Daarin spelen de zogenoemde chakra´s een rol. Deze zijn gekoppeld aan levensgebieden die met elkaar in balans moeten zijn. Belangrijke chakra is het hart met de daar omheen liggende organen als longen, maar ok de buik en het darmstelsel vallen volgens deze oeroude theorie onder de belangrijke chakra´s. Lovepil™ zorgt voor een betere doorbloeding in de onderbuik, het centrum van onze energie. Dit product is zowel voor de man als de vrouw. Lovepil™ kan de seksuele vitaliteit en het libido verbeteren, en de algemene gezondheid ondersteunen en energieniveau verhogen.

Voor de man is er Masculine®
Waren prostaatproblemen tot enkele decennia terug slechts voorbehouden aan mannen van tachtig jaar en ouder, die leeftijd is inmiddels `teruggebracht´tot veertig-plus. Hier ligt ook dus een duidelijke relatie met voeding en (daarin nu missende of in veel lagere dosering voorkomende) elementaire bestanddelen. Het bevat een speciaal mengsel van voedingsstoffen met mineralen, vitamines, kruiden en aminozuren waarvan is aangetoond dat ze essentieel zijn voor gezonde mannelijke voortplantingsorganen.

Zink is zeer belangrijk voor de man
Zink, een essentieel ingrediënt van Masculine®, is belangrijk voor de handhaving van een gezond testosterongehalte. Adequate zinkniveaus zijn essentieel voor de ondersteuning van de gezondheid van de mannelijke geslachtsorganen, verhoogde seksuele belangstelling, emotionele stabiliteit, mentale alertheid en een gezonde uitgebalanceerde eetlust. Bij veel mannen volgde op een zinksupplementatie een verhoogd spermagetal en plasmatestosteron.

Wat kan het product nog meer betekenen voor de man?
Het libido bevorderen, voor totale gezondheid van het mannelijke voortplantingssysteem zorgen, het spermagetal en het plasmatestosterongehalte verhogen, verhoogde mentale en seksuele energie en ondersteuning van zich algemeen goed voelen waardoor de seksuele prestaties verbeteren.

Zo zie je maar weer, door gezonde voeding kan je veel problemen voorkomen. Ook erectieproblemen, natuurlijk praten we er liever niet over, maar als U geen goed seksleven heeft, dan zie je vaak dit toch terug in U relatie´s met anderen. Een mens heeft drijfveren nodig in zijn leven. De eerste drijfveer is de drang om als zichzelf te bestaan. Het is de inspanning om voort te bestaan als individu, om een individu te zijn, en om voor zichzelf gedurende een zo lang mogelijke periode het hoogste niveau van voortbestaan te bereiken. De tweede drijfveer is de drang tot bestaan in de vorm van een toekomstige generatie. Deze drijfveer bestaat uit twee delen. De eerste is seks, en de tweede is het gezin daarbij inbegrepen het opvoeden van kinderen.

Lieve mensen als we dit nu weten, laten we dan met elkaar het taboe doorbreken van erectieproblemen. We willen allemaal een goed bestaan en daar hoort nu eenmaal een goed seksleven bij. Maar dan moeten we als we nog gezond zijn, al beter voor ons lichaam gaan zorgen. Want we willen toch allemaal gezond en gelukkig oud worden?

“Als we met elkaar de tijd en de moeite die we besteden aan het zoeken naar de zin van gezond leven, zal dat zeker vruchten afwerpen wanneer zich onaangename dingen zoals erectieproblemen aandienen. Maar ten einde die vruchten te plukken, moeten we beginnen met onze zoektocht naar de zin van gezond leven wanneer alles nog goed gaat!”

Een laatste kreet, of U nu jong of oud bent, lees het en doe er iets mee! Want U heeft voor een groot deel Uw gezondheid zelf in de hand!

Ervaring vindt men niet door te lezen of over een bepaald onderwerp te spreken.
Ervaring kun je niet bespreken…. Ervaring moet men ondergaan.
Wonderen bestaan niet! Of toch wel als we ze willen zien, en er iets voor willen doen!

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige