woensdag 24 juni 2009

Getrouwd of samenwonend denk aan gezonde voeding

Volgens onderzoekster Penny Gordon-Larsen die een Amerikaanse studie deed, hebben getrouwde of samenwonende koppels meer kans op overgewicht. Deze getrouwde of samenwonende stelletjes hebben nu eenmaal meer kans op overgewicht dan vrijgezellen. Uit onderzoek is gebleken dat dit komt omdat koppels dezelfde dikmakende gewoontes ontwikkelen. “Gehuwde eten vaak samen, bereiden grotere maaltijden en gaan vaker uit eten dan singles. Ook doen de koppels minder aan sport als de vrijgezellen onder ons en de getrouwde of samenwonende koppels kijken vaker samen gezamenlijk televisie. Toch zijn er volgens de studie ook positieve dingen te benoemen zoals dat gehuwde mensen roken minder en leven langer!” Dus geen reden om niet in het huwelijks bootje te stappen.

Als we met elkaar naar dit onderzoek kijken, dan kunnen we er ons wel beter van bewust worden, dat we met voldoende beweging, voldoende slaap, gezonde voeding er nog niet helemaal zijn. Ons voeden met hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen en voldoende slaap, voldoende beweging en een basis van een gezonde eetpatroon is de basis voor een gezond leven.

“Daarom moeten we jonge koppels stimuleren om een positief effect op elkaar te hebben en zo de extra kilo´s van het huwelijk te vermijden.”
Als we met elkaar de tijd en moeite nemen aan het besteden van het zoeken naar de zin van gezond leven, zal dat zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Maar ten einde die vruchten te kunnen plukken, kunnen we beter maar beginnen met onze zoektocht naar de zin van gezond leven wanneer alles nog goed gaat. En als we dan bij de jeugd beginnen, dan zitten we bij de kern. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En op gezondheidsgebied moet er heel veel veranderen in onze geest, om daadwerkelijk gezond oud te kunnen worden.

“Een boom met sterke wortels kan de meest woeste storm doorstaan, maar de boom kan niet opeens wortels schieten op het moment dat de storm aan de horizon verschijnt.”
Helaas zien we maar veel te veel, dat we in onze huidige samenleving pas iets aan onze gezondheid gaan doen als het leed er al is. Dan zitten we vaak gelijk aan de medicijnen. Dit is jammer, door bewuster te gaan leven, meer je zelf gaan verdiepen in Uw gezondheid, kan dit in de toekomst heel veel problemen voorkomen. U moet begrijpen dat als je een optimale gezondheid heeft en wilt behouden, dat U zelf daar verantwoordelijk voor bent. Het is net als bij een boom. Een boom met sterke wortels kan de meeste woeste storm doorstaan. Als U goed zorgt voor Uw geest en lichaam kan U tegen een stootje als er eens iets op doet. Maar de boom kan niet opeens wortels schieten op het moment dat de storm aan de horizon verschijnt. Dit is ook zo met onze gezondheid. Besteden we jaren weinig aandacht aan onze gezondheid van lichaam en geest, dan kan U ook niet verwachten dat U daar lichamelijke en geestelijk tegen op gewassen bent, als de storm zich aandient.

Ik wens U een toekomst toe met sterke lichamelijk en geestelijke wortels!
Veel liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten