vrijdag 26 juni 2009

Zonnen kan zeer gevaarlijk zijn help je lichaam te verzorgen met antioxidanten

Eindelijk is het dan weer zover. Het is lekker weer in ons koude kikkerlandje. We trekken er allemaal spontaan opuit, lopend, met fiets, auto of wat voor vervoersmiddel dan ook. Lekker naar de waterkant, vissen, varen of een dagje naar het strand wie heeft er geen zin in deze week. Maar deze week is de zon zo krachtig dat het gevaarlijk is om onbeschermd naar buiten te gaan. De kans op blijvende huidschade en verbranding is zeer groot.

Het KNMI heeft onlangs een zonkracht, de maat voor de hoeveelheid UV-straling, van 7 gemeten. Ook de komende dagen bereikt de kracht van de zon bij onbewolkt weer een hoogte tegen de 7 en soms zelfs boven de 7. Zonkracht 8 is de hoogste waarde die in ons lang mogelijk is meldt KWF Kankerbestrijding.

Waarschuwing KWF Kankerbestrijding
Omdat de zon deze week zo krachtig is waarschuwt de KWF Kankerbestrijding om de komende dagen extra voorzichtig te zijn in de zon en vooral niet zonder huidbescherming naar buiten te gaan. Een goed pasent hoofddeksel, bril en zonnebrandcrème moet U zeker als voorzorgsmaatregel treffen voor dat U naar buiten gaat.

Feiten over huidkanker daar kunnen we niet om heen!
Het aantal mensen met huidkanker neemt schrikbarend toe: van 20.800 nieuwe gevallen in Nederland in het jaar 2000 tot ongeveer 36.800 dit jaar. Een stijging van maar liefst 75%. 90Procent van het aantal huidkankerpatiënten is gerelateerd aan de totale hoeveelheid UV-straling die iemand in de loop van zijn leven oploopt.

Zorg goed voor Uw lichaam, en geeft U lichaam dagelijks extra antioxidanten
Natuurlijk moeten we ons goed beschermen tegen de zon. Laten we daar het over eens zijn. Maar er is meer, om het leed te voorkomen, of wel te verzachten. Extra antioxidanten die heeft U lichaam nodig, met mooi en minder mooi weer. Vele mensen vinden tegenwoordig heel belangrijk hoe ze uiterlijk voorkomen. Vaak is dit tegenstrijdig met hun innerlijk gevoel. Het liefst een donker tintje met de zomer dan staan onze kleren leuk. Veel mensen hebben daar veel voor over, maar te weinig denken ze aan gezonde voeding. Gezonde voeding kan heel veel problemen voorkomen. Geef iets meer uit aan natuurlijke voedingssuplementen. Het is een cadeautje aan jezelf, wat je op latere leeftijd zeker nog een keertje uitpakt. Op donderdag 7 mei 2009 heb ik een artikel geplaatst op mijn blog over Veroudering vertragen door gezonde voeding. Lees dit nog eens aandachtig door als U wilt. Alles staat met elkaar in verband.
Hier de link:
http://gezondheidsplein.blogspot.com/search?updated-max=2009-05-14T07%3A06%3A00%2B02%3A00&max-results=5

Als U de zon in gaat, denk dan goed aan Uw lichaam! Dit kan in de toekomst heel veel ellende voorkomen.
Ik wens U een fijn weekend toe, met veel zonneschijn.
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten